Her kan du bo på Tenerife

Tenerife ligger ute i Atlanterhavet og er et ideelt reisemål om du ønsker en ferie med mye sjø, sol, natur og tradisjoner. Øyas utsøkte gastronomi, det fantastiske landskapet, den tropiske stilen med palmer og strender og krystallklart vann, tiltrekker seg hvert år millioner av besøkende.

 

Vi har laget en liste over beste stedene å bo for å få en minneverdig ferie på Tenerife. Enten du vil ha en lat strandferie eller ferie med spenning og adrenalin, er Tenerife stedet å være.

 

De beste stedene for en strandferie på Tenerife

Teresitas-stranden ved Santa Cruz på Tenerife

Tenerife er mest kjent for sine pittoreske strender. Lange strekninger med silkemyk sand og deilig sjø, kombinert med temperaturer som så godt som aldri faller under 18 grader om dagen, gjør Tenerife til en av de mest attraktive destinasjonene for strandferier i Europa. Tenerifes lange og hvite sandstrender er fantastiske, men vi oppfordrer deg også til å besøke noen av de vakre, svarte sandstrendene som minner oss om Tenerifes vulkanske historie.

 

Sørsiden av øya er best for en strandferie på Tenerife. På denne ”solsiden” sør på Tenerife har du svært mange steder du kan bo og samtidig være innen gangavstand fra stranden. Feriestedene i sør som Los Cristianos, Playa de las Americas og Costa Adeje frister alle slags strandløver og –løvinner som setter pris på gode fasiliteter som restauranter, barer, dusjer og tilbud om vannsportsaktiviteter.

 

Playa El Duque på Costa Adeje på Tenerife

Den sjarmerende strandbyen El Médano i sørøst er surfereparadiset på Tenerife og er kjent for sine langgrunne strender og sin perfekte beliggenhet. Også den frodige, grønne nordsiden av øya byr på fantastiske strandperler som Las Teresitas i Santa Cruz og Playa Jardin i Puerto de la Cruz.

De beste stedene for natteliv på Tenerife

Papagayo Beach Club på Playa de las Americas på Tenerife

Tenerife huser noen av de beste klubbscenene i Spania og tiltrekker seg partyløver fra hele Europa. Lange netter kan lett kombineres med avslappede dager på de beste strendene på Tenerife og under den skinnende kanariske sola.

 

De som er på utkikk etter den ultimate klubbferien på Tenerife, bør bo på Playa de Las Americas. Her finnes en av de mest populære "klubbgatene" på øya som er en favoritt blant unge mennesker.

 

Papagayo Beach Club på Playa de las Americas på Tenerife

De som ikke er så opptatt av Las Americas ville og høylytte atmosfære, foretrekker ofte å bo på Costa Adeje eller Los Cristianos der festgaten San Telmo har dusinvis av barer og klubber med havutsikt og passer for alle smaker og aldre. Nordsiden av øya kommer ikke opp på samme nivå som på sørsiden, men det finnes også en mengde barer og klubber i Tenerifes hovedstad Santa Cruz og i universitetsbyen La Laguna.

Familieferie på Tenerife

Familieferie på Tenerife

Hvis du vil unngå klubbene og heller er opptatt av å underholde barna, bør du dra til de roligere områdene Los Gigantes, Playa de la Arena eller Puerto Santiago på vestkysten av øya. Strendene her kommer kanskje ikke opp Las Americas nivå, men du kan nyte en problemfri familieferie med en avslappede atmosfære. Det finnes en rekke aktiviteter og et stort utvalg av restauranter i Los Gigantes. Når du bor i Los Gigantes, så husk å besøke den sjarmerende fjellbyen Santiago de Teide.

 

Siam badeland på Tenerife

Med sin avslappende og trendy atmosfære, men også gode tilbud for turister, er Costa Adeje et av de beste stedene å bo på Tenerife for familier. De to badelandene på øya ligger her: Aqualand og Tenerife berømte Siam Park som har blitt kåret som verdens beste. Den nordlige feriestedet Puerto de la Cruz tiltrekker seg også familier som setter pris på den rolige atmosfæren og det brede spekteret av aktiviteter byen har å tilby. Familier som bor i Puerto de la Cruz, bør besøke den største attraksjonen i regionen, Loro Parque.

Landlig ferie på Tenerife

Naturparken Anaga på Tenerife

De vakre naturområdene på øya inviterer til en annen måte å tilbringe Tenerife-ferien på. Der du befinner deg langt fra folkemengdene, er dette ideelle destinasjoner for par, venner og familier. Hvis du er ute etter å nyte hobbyer som fotturer, sykling eller ridning, er den frodige og grønnere nordsiden av øya det perfekte stedet å bo.

 

Den fantastiske toppen på fjellet Teide og naturområdene ligger midt i hjertet av øya. Den enkleste måten å komme seg dit er fra Puerto de la Cruz eller La Laguna. Tenerife er også vurdert som en av verdens beste sykkeldestinasjoner, og det finnes utallige forskjellige turstier over hele øya. Tenerife er det perfekte reisemål for eventyrlystne adrenalinsøkere. 

 

Den vulkanske fjelltoppen Teide på Tenerife

Hvis du virkelig ønsker å komme langt unna de travle turistområdene, så let etter overnatting i den sjarmerende lille landsbyen Vilaflor eller i det fantastiske landskapet i den vakre fjellandsbyen Masca.

Kultur og tradisjoner på Tenerife

Fiesta del Carmen-feiringer i Puerto de la Cruz på Tenerife

Tinerfeños (lokalbefolkningen på øya) er svært stolte av øya og den unike identiteten. Hvis du prøver å utforske og forstå den lokale kulturen på øya, må du komme deg utenfor de største turistområdene.

Den nordlige delen av øya er full av landsbyer og byer der tradisjoner og kulturelle arrangementer med pilegrimer og landsbyfestivaler har eksistert i århundrer. Ønsker du å få økt innsikt i øyas kultur, se etter overnatting nord på Tenerife.

 

Karneval på Tenerife

Hovedstaden Santa Cruz er en god hjemmebase for å utforske øya, og Tenerifes berømte karneval finner sted her i februar og mars. Bor du i Santa Cruz, vil du bare være en kort kjøretur fra Teide naturpark, den sjarmerende universitetsbyen og den gamle hovedstaden på Tenerife, La Laguna.

 

De som ønsker å bo på et roligere sted ved sjøen, bør dra til den sjarmerende byen Garachico der du kan svømme i naturlige bassenger og nyte det beste fra det kanariske kjøkkenet.