De beste strendene i Tossa de Mar

Tossa de Mar i provinsen Girona er ikke bare en vakker kystby, omgitt av sine gamle bymurer. Byen og området rundt huser også noen av de deiligste strendene og buktene som er så typiske for Costa Brava-kysten og som gjør at å leie feriebolig her gir mange gode opplevelser og minner.Tossa de Mar og Playa Gran

Foto Jordi Ferré

Her er guiden til de beste strendene som ligger innenfor en radius på seks km fra Tossa de Mar. Vi starter i nord og beveger oss sørover:

 

1. Cala FutaderaCala Futadera i Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

Denne lille stranden ligger seks kilometer nord for Tossa de Mar og er 100 meter lang og 10 meter bred. Dette er en rolig strand uten andre tilbud eller fasiliteter og er populær blant naturistene. Mange ankommer stranden i båt.

 

Det er nokså langgrunt her, og det betyr at sjøen har en vakker turkis farge. Særlig om morgenen er dette et flott sted å sole seg og slappe av i rolige omgivelser.

 

Den turkise fargen på sjøen ser du best ovenfra når du går de rundt 300 trappetrinnene ned til selve stranden. En urørt perle og en god representant for Costa Brava; klart vann, steinete omgivelser og en duftende furuskog.

 

Slik kommer du deg dit:

Cala Futadera ligger langs veien som forbinder Tossa de Mar og Sant Feliu. Ved km 29-merket begynner en asfaltert vei ned mot sjøen. Like etter må du parkere bilen og fortsette til fots ned trappene som er ”skåret” inn i fjellet. Det er ikke farlig, men du bør være forsiktig hvis du har med små barn eller personer med svak helse.

 

2. Cala GiverolaCala Giverola i Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

Bare fem kilometer nord for Tossa ligger ”Hestesko-bukta” innrammet av et frodig naturlandskap og med et innbydende blågrønt hav. Den gylne sanden er bløt og fin.

 

Stranden er rundt 170 meter lang og bredden varierer mellom 15 og 50 meter. Her finnes alle fasiliteter som gjør at du får en perfekt dag på stranden. Her er det dusjer og utleie av parasoller og solsenger. Du kan leie båter og kanoer, og det finnes også organiserte turer langs kysten. Flere av båtene har glassbunner som gjør at du kan se havbunnen. Du kan også spise i uterestauranten med utsikt over bukta, eller på den flotte strandbaren som ligger nede på selve stranden.

 

Ikke glem dykkermaske og snorkel og ta gjerne med et undervannskamera! Vannet er ganske dypt bare noen få meter fra land, og er dermed perfekt for å oppleve fisker og den marine vegetasjonen. Du kan også utforske de nærliggende fjellene som gir deg en flott utsikt over bukta.

 

Slik kommer du deg dit:

Denne stranden er lett tilgjengelig med bil. Den vakre byen Pola - Giverola er synlig fra veien mellom Tossa de Mar og Sant Feliu. Det er også parkering ved inngangen til stranden.

 

3. Cala Pola

 

Cala Pola ligger fire kilometer nord for Tossa, rett ved siden av en campingplass med samme navn. Denne bukta er en av de mest pittoreske stedene på hele Costa Brava.

 

Slik kommer du deg dit:

Cala Pola ligger ved begynnelsen av GI-682 mellom Tossa og Sant Feliu. I utgangspunktet kan du også gå fra sentrum av Tossa, selv om veien ikke er godt skiltet. Med bil er det ganske enkelt. Det er bare å følge skiltene til Camping Pola. Det finnes også en parkeringsplass, men den fylles raskt opp i sommermånedene. Parkeringsplassen ligger ca. 350 meter fra stranden.

 

4. Cala BonaCala Bona i Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

Cirka tre kilometer nord for Tossa ligger denne lille og pittoreske bukta godt beskyttet og innenfor et smalt sund. Det er ikke all verden med plass her, men bukta er perfekt for bading og snorkling! Videre er den godt beskyttet på begge sider når det gjelder vind og bølger.

 

Til tross for begrenset plass og tilgjengelighet, er det en fantastisk atmosfære her om sommeren, særlig i den koselige strandbaren. Landskapet er idyllisk med den flotte stranden og furuskogen rundt.

 

Slik kommer du deg dit:

Det beste er å ankomme med båt, men stranden ligger bare fem minutters spasertur fra sentrum av Tossa de Mar. Den ligger også i gangavstand fra de nærliggende strendene Cala Pola og Giverola. Turen hit fra de andre strendene tar bare ca. femten minutter langs en behagelig vei som går gjennom duftende skoger.

 

5. Mar MenudaPlaya Menuda i Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

Etter Gran Playa er dette den største stranden i Tossa de Mar. Her er mange tilbud og aktiviteter, inkludert dykking. Vannkvaliteten er god og stranden har sitt Blått flagg. Stranden kan du se i vår video fra Tossa de Mar (fra minutt 2:45).

 

På den nordlige enden av stranden ligger en liten bukt, kalt ”La bañera de las mujeres” ("Kvinnebadet"): Her er vannet grunt, klart og rolig, ideelt for å ta med barn.

 

Slik kommer du deg dit:

Denne stranden er lett tilgjengelig fordi den ligger bare noen få minutters gange fra sentrum av Tossa. Det er en populær strand som ofte kan være svært overfylt.

 

6. Playa GranPlatja Gran i Tossa de Mar

Dette er den mest populære stranden i Tossa de Mar og ligger rett under det symbolske middelalderslottet og muren rundt  Vila Vella (gamlebyen i Tossa de Mar). Uten tvil en av de mest fotograferte strendene på Costa Brava!

 

Stranden er halvmåneformet, 385 meter lang, har rolig sjø og alle fasiliteter og tilbud. Stranden har Blått flagg og har siden 2013 stått på National Geographics liste over de 25 beste strendene i verden.

 

Å finne parkeringsplass er ikke alltid lett om sommeren. Strandpromenaden går langs hele stranden, og du kan få adgang til gamlebyen fra den sørlige enden av stranden.

 

7. Playa d'es CodolarPlaya D'es Codolar i Tossa de Mar

Foto Jordi Ferré

På motsatt side av Cabo de Tossa, ved foten av muren rundt byen, ligger Playa d'es Codolar (60 til 80 meter lang). En gang ble den mest brukte av fiskere. Stranden er synlig fra de høye festningsvollene i Vila Vella. 

 

Denne bukta ligger behagelig skjermet fra nordlig vind og vannet er svært rent og dypt bare noen få meter fra land. På hver side av bukta finnes det mye algevekst som gir naturlige og gode habitat for mange arter fisk og gjør stedet til det ideelle stedet for snorklere!

 

Slik kommer du deg dit:

Fra det historiske sentrum av Tossa kan du komme til denne stranden på få minutter via Calle del Portal del Socors, en gate full av butikker og restauranter. Vi anbefaler at du ikke dveler for mye i butikkene, for stranden er veldig populært og om sommeren kan det bli ganske overfylt her.

 

Den sentrale plasseringen av denne stranden har sine fordeler, for her er det strandbarer og utleie av strandstoler og kajakker. Du finner alt du trenger for å ha en hyggelig og morsom dag ved sjøen!

 

8. Cala Llevadó

 

Denne berømte stranden, 65 meter lang og 35 bred, ligger ca tre kilometer sør for Tossa. Det er en ganske typisk Costa Brava-strand, med gyllen sand, turkist vann, klipper og en furuskog som går nesten ned til sjøen. Her er du langt unna biler og urbane strøk.

 

Siden stranden er svært liten, finnes det ikke mange fasiliteter for badegjestene, men du kan leie kajakker. Snorkling er også et must her, takket være den krystallklare sjøen og steinete område, med et maritimt miljø rikt på fisk og vegetasjon.

 

Slik kommer du deg dit:

Denne bukta kan nås via GI-682. Ta avkjøringen til Lloret de Mar/Tossa de Mar. Ta til høyre når du ser skiltet til Camping Llevadó. Bilen kan parkeres ved inngangen til leiren. Derfra må du gå i ca. 10 minutter og krysse gjennom campingplassen.

 

Nærheten til campingplassen og flere hoteller betyr at stranden er veldig overfylt, spesielt om sommeren. Mange av gjestene er utlendinger. Prisene på leie, mat og drikke er litt høyere her enn på andre strender.

 

9. Cala d'en Carlos

 

Denne nydelige bukta med gyllen sand og klart vann ligger langs en pittoresk vei fra Cala Llevadó. Den er omgitt av to imponerende fjellvegger der den ene skiller den fra stranden ved siden av, Cala Figuera, i sør.

 

Stranden er 125 meter lang og 55 bred og er ganske romslig. Den byr på fasiliteter som dusj og en strandbar med mat og drikke.

 

Selv om det er en ganske populær strand som ligger et stykke unna byen, har den beholdt sjarmen. Det er en ren strand som også Blått flagg. Kommer du på veien nordfra, fra den nærliggende Cala Llevadó, har du her en vakker utsikt over bukta  Santa María de Llorell med de nærliggende buktene og Llevadó og Figuera.

 

Slik kommer du deg dit:

Dette er et rent og ikke forurenset sted, og hit kommer du ikkle med bil, bare til fots eller med båt. Du kan parkere bilen på en parkeringsplass med over 100 plasser som ligger nokså nær stranden. Det er også en bussholdeplass 800 meter unna (busslinjen mellom Lloret og Tossa).

 

10. Cala Figuera

 

Dette lille bukta med en steinstrand på 20 meter ligger mellom Cala d'en Carlos og Playas de Llorel, tre kilometer sør for Tossa de Mar og er omgitt av natur. Det er vanligvis en veldig stille strand, selv om sommeren. Den også ideell for naturisme.

 

Slik kommer du deg dit:

Du kan komme dit til fots: Bilen setter du igjen ved Sta. Maria de Llorell eller ved inngangen til campingplassen Cala Llevadó.

 

11. Playas de Llorel

 

Disse to strendene i Llorel (Levant og Garbi) kan også sees på som en eneste stor strand og har mange fasiliteter og tilbud, særlig når det gjelder vannaktiviteter. Stranden ligger ca. 3,5 km sør for Tossa.

 

Slik kommer du deg dit:

Det er lurt å parkere bilen før du beveger deg inn i den lille byen. Deretter går du melllom husene for å komme til selve stranden.

 

12. Porto Pi

 

Porto Pi Beach vender ut mot den samme bukta som strendene i Llorel, men fordi den ligger rett ved foten av en stor klippe, er adgangen ganske vanskelig. Det er mye mer rolig og tilbaketrukket her enn på andre strender i bukta. Porto Pi ligger nær bysentrum, selv om husene ikke forstyrrer landskapet fordi de er plassert på toppen av klippen. Naturen er helt fantastisk.

 

Slik kommer du deg dit:

For å kommer til denne stranden må du følge gangstien fra Santa Maria de Llorell-stranden. Stien løper sørover langs Roca Negra eller "Den svarte klippen”. Etter Porto Pi kommer du til Cala Morisca som er den siste stranden i Tossa de Mar.

 

Tossa de Mar har mange vidunderlige strender som hver for seg er et paradis for hvile og avslapping. Derfor er det veldig smart å bevege seg litt ut av byene for å finne de små “flikene” av paradiset. Her er et eksempel:

 

13. Cala Salionç

 

Selv om den ligger ca. syv kilometer nord for sentrum av Tossa, er Cala Salionç en bukt du bør besøke. Det er en ekte og naturlig oase med en stille strand og nesten urørt natur, helt ideell for snorkling. Til tross for sin lille størrelse – stranden er bare rundt 80 meter bred og ca. 40 meter lang – og med relativt få mennesker, tilbyr Cala Salionç flere tjenester og fasiliteter: En restaurant på stranden, dusjer og livreddere. Stranden er avgrenset i nord av en liten odde der du kan nyte en fantastisk utsikt, særlig ved soloppgang.Strand i Tossa de Mar

I Tossa de Mar vil du oppleve vakre bukter omgitt av grønn natur og uberørte strender. Et ekte naturparadis for avslapping. Hvis du ønsker å bruke et par timer på å oppdage historien og kulturen til Costa Brava, kan du besøke noen av de vakre stedene og strendene i området, inkludert den vakre Besalú, et middelaldersentrum.

 

Nå som du vet mer om alle strendene, trenger du bare å finne din ideelle feriebolig for oppholdet i Tossa de Mar og begynne å planlegge en minnerik strandferie på Costa Brava.

 

Kart