De beste stedene å bo på Costa Blanca

Det er flere grunner til at så mange mennesker strømmer til Costa Blanca på ferie hver sommer. Denne lukrative destinasjonen er populær blant både utlendinger og spanjoler og tilbyr mye mer enn bare en kystlinje med en mengde hvite sandstrender og intime, rolige viker. Her finnes også alt fra større byer som er populære og kjente for sitt livlige natteliv, som Alicante og Benidorm, til mindre småbyer som er berømte for sine pittoreske og historiske gamlebyer, som Altea og Jávea. Finn dine favoritter og de beste områdene å leie feriebolig på Costa Blanca.

 

Familieferie på Costa Blanca

 

Familieferie i Benidorm

Benidorm har lenge vært en favoritt for familieferier på Costa Blanca. Byen er berømt for sine imponerende skyskrapere som minner om Manhattans skyline. Benidorm har alle de underholdningstilbudene, fasiliteter, restauranter og aktiviteter som skal til for å tilfredsstille hele familiens behov.

 

I familier med mindre barn vil strendene i Benidorm og Calpe holde barna underholdt i flere timer. Her kan de leke i sanden og padle i det langgrunne vannet. De viktigste strendene i disse byene, som Playa Poniente i Benidorm og Playa de La Fossa i Calpe, er utstyrt med alle fasiliteter, fra restauranter til lekeområder, utleie av solsenger og oppblåsbare båter.

 

Det er mange morsomme aktiviteter for hele familien på Costa Blanca, med alt fra vannparker til museer. For adrenalinsøkende familier tilbyr mange av strendene langs Costa Blanca uendelig med muligheter for å trene vannsport. For eksempel i Calpe der Club Nautico i Cala Les Bassetes tilbyr dykkeropplevelser for både barn og voksne.

 

Byferie på Costa Blanca

 

Bysentrum i Alicante

Tradisjonelt sett har det ikke vært mange som vurderer å dra på byferie til Costa Blanca. I dag bytter stadig flere turister bort vanlige weekendferier til storbyer til fordel for byer som Alicante. I tillegg til sine flotte strender, kan Alicante tilby museer, historiske monumenter, Casco Antiguo (gamlebyen) og sin egen variant av valenciansk kultur som ofte har blitt oversett.

 

Alicante er blitt en livlig og kosmopolitisk by, full av historie og tradisjon. Den er ideell for vennegjenger på tur og for forelskede par som er på jakt etter en romantisk ferie. Dere kan leie leilighet eller et sjarmerende byhus i Alicantes gamleby. Nabolag som Santa Cruz og El Barrio tilbyr en autentisk spansk byferie.

 

Shopping er alltid en populær aktivitet under en byferie, og shoppingopplevelsen i Alicante skuffer ikke. Bruk morgentimene til å vandre på Paseo Explanada der du finner alt fra klær og smykker til håndlagde, lokale produkter. Ingen besøker Alicante uten å ta en tur på Mercado Central der du fort kan tilbringe flere timer på dette travle innendørsmarkedet med lokale leverandører som selger toppkvalitet innen fersk mat, lokalt dyrkede råvarer og håndlagde varer og flotte suvenirene å ta med hjem fra ferien.

 

Strandferie på Costa Blanca

 

Alicante-strand

Costa Blanca er mest kjent for sine mange naturlige strender og bukter. I sommermånedene er denne unike kystlinjen en favoritt for snorklingentusiaster, folk på padlebrett og kajakkpadlere på grunn av de rolige forholdene her ved Middelhavet.

 

Moraira har noen av de vakreste strendene langs denne delen av kysten, fra bukter med fin, hvit sand til skjulte og stille viker. Playa del Portet er en spesiell strand i Moraira. Den ligger i en liten bukt, omgitt av grønne åser med spredte og hvitkalkede hus. Det grunne og turkise vannet er ideelt for familier med små barn, og forholdene er perfekte for en romantisk strandferie.

 

Cala Els Pinets

Benissa har noen av de mest pittoreske stundene og buktene på Costa Blanca. Par og naturelskere velger disse små, intime strendene framfor de større sandstrendene fordi de ønsker en roligere atmosfære der de kan tilbringe dagen med å slappe av fra folkemengdene. Noen av disse buktene kan være vanskeligere å komme til, og noen ganger krever de at du må gå et stykke. Flere av disse småstrendene har heller ingen fasiliteter, noe som gjør dem mindre populære blant familier med små barn.

 

De som søker mer urbane strender med alle fasiliteter, må besøke de større strendene i Calpe som Playa de la Fossa, Playa El Postiguet i Alicante by og Playa de Poniente i Benidorm. Her finner du alt innen utleie av aktuelt utstyr, underholdning, fasiliteter, restauranter og barer.

 

Luksusferie på Costa Blanca

 

Vil dere ha en luksusferie på Costa Blanca, så ta en titt på de mindre destinasjonene som Moraira. Denne stille, tradisjonelle fiskelandsbyen har et pittoresk senter fullt av travle butikker, restauranter og barer. Moraira er også kjent for sine naturlige og hvite sandstrender og fantastiske og rolige viker. Landskapet rundt disse buktene gir assosiasjoner i retning luksus der de preges av vingårder, furutrær og vakre hvitmalte villaer spredt oppe i åsene og med fantastisk utsikt over Middelhavet.

 

Jávea er blitt kåret til den mest sjarmerende byen i provinsen, og byens historiske kvarter har blitt vakkert bevart, blant annet med den gamle kirken San Bartolomé. Jávea har også en av de mest berømte strendene i hele Spania, La Granadella. Den lange og svingete veien ned til denne lille bukta gjør stedet enda mer spesielt når du først kommer ned til havet. Det gir en følelse av eksklusivitet og ro å slappe av i denne bortgjemte bukta og spise lunsj i en av de tre restaurantene som bare holder åpent om sommeren og som serverer fersk fisk rett fra havet og selvfølgelig paella.

 

Ferie på Costa Blanca med stramt budsjett

 

Benidorm-strand

Selv om du ikke har all verden med penger å ferie for på Costa Blanca, vil du likevel langs denne delen av kysten få smaken av det gode liv, fra prøvesmaking av det lokale kjøkkenet til det å slappe av på de uberørte strendene uten å tømme bankkontoen din.

 

Benidorm tilbyr ferier som passer for enhver smak, fra overnatting til mat. Familier, par og vennegrupper kan nyte en overflod av underholdning og slappe av i den gylne sanden til en billig pris. Parallelt med strandpromenaden finner du mange restauranter som alle tilbyr ”meny del dia” der du kan spise et treretters måltid for rundt € 9 per person. Familier med barn kan besøke Aqualandia vannpark hele dagen for € 26 per person eller ta en båttur til Benidorm. Båten går hver time fra havnen, og reisetiden er rundt 20 minutter. Turen koster € 12,50 for voksne og € 10 for barn.

 

Den billigste aktiviteten du kan gjøre på Costa Blanca er å tilbringe dagene på strendene. Finn rimelig overnatting i Calpe og dra til de fine strendene med hvit sand og glitrende turkis vann. Langs Costa Blanca kan du finne mange gratis ting å gjøre, slik at du holder prisen på ferien din nede. Det er gratis å besøke Alicantes imponerende slott som også har utstillinger og som byr på enestående utsikt over hele byen. Også saltområdene i Santa Pola er gratis å utforske. Her finner du en fascinerende blanding av flora og fauna, inkludert et stort antall flamingoer.

 

De beste stedene å bo om du vil oppleve nattelivet på Costa Blanca

 

Natteliv i Benidorm

Costa Blanca rommer to av de største ”festhovedstedene” i Spania; nemlig Benidorm og Alicante. Disse byene har tiltrukket seg festløver fra fjern og nær i mange år. Hver helg forvandles Benidorm og Alicante til et livlig knutepunkt for utdrikningslag og vennegjenger som alle vil nyte det livlige nattelivet.

 

Benidorm hadde tidligere et rykte for å tiltrekke seg en litt eldre gruppe turister, men nå er det de yngre generasjonene som fester på byens strender og utesteder. Nattelivet i Benidorm har blitt sammenlignet med Ibiza, men er billigere. Hver sommer spiller en rekke kjente DJ´s i de ulike klubbene i byen. Lei en leilighet i Benidorm om du vil være i gangavstand til de beste klubbene på Avenida Communitat Valencia der du finner KM Dance Club og Hippodrome.

 

Hvis danseklubber ikke er din favoritt, tar vi med at Benidorm Palace har blitt kåret til den beste nattklubben med teaterforestillinger i Europa. Forestillingene består gjerne av en blanding av sangere, dansere, livemusikere og akrobater. Og som besøkende kan du nyte middagen som følger med underholdningen.

 

De senere årene har Alicante blitt en populært festdestinasjon. Nattelivet i Alicante har et variert tilbud og med noe for enhver smak, fra levende musikksteder til klubber og livlige barer. Dra til El Barrio Antiguo i nærheten av katedralen og Rambla de Méndez Núñez for å finne de mest trendige barene og klubbene, samt restauranter og tradisjonelle tapasbarer der du kan spise og drikke sammen med lokalbefolkningen.

 

Med alt fra partysteder med kosmopolitiske barer, klubber og restauranter til småbyer fulle av kultur, tradisjon og historie, har Costa Blanca noe for enhver smak og for alle lommebøker.