Vannsport på Costa del Sol

Med sin slående kystlinje , behagelige klima og ikke minst rike biologiske mangfold, er Middelhavet en ypperlig lekeplass for de som ønsker å forfølge et bredt spekter av friluftsaktiviteter på vannet.
 
Eventyrlystne sjeler i alle aldre som besøker Costa del Sol kan velge fra et variert utvalg av nautiske aktiviteter året rundt for å tilfredsstille sine interesser.
 
Selv om hele denne regionen byr på mange utrolige vannsportsaktiviteter, er det likevel steder litt utenfor selve Costa del Sol som tilbyr de beste vannaktivitetene i hele Europa. Litt avhengig av dine interesser, kan en tur litt videre opp langs Andalusia være verdt det.

Video av vannaktiviteter på Costa del Sol

De mange feriesteder og marinaer som ligger langs Costa del Sol byr alle på et stort utvalg av vannaktiviteter. De fleste av disse aktivitetene gir store muligheter for alt fra enkeltpersoner til grupper eller familier.

Surfing i Tarifa

Blant de mange populære vannaktivitetene finner man idretter som surfing, som er svært godt kjent i vindregionen i Tarifa. Og selv om det rent teknisk faktisk ligger utenfor selve Costa del Sol, finnes det utallige steder man kan prøve å surfe mellom Tarifa og Cadiz. Noe som gjør Andalusia et flott sted å vurdere å oppleve denne morsom aktiviteten under ferieoppholdet.
 
Surf's Up
 
For de mest utfordrende bølgene er de stormfulle månedene mellom oktober og mai ideelle. Bystranden Los Lances er imidlertid den beste stranden for nye surfere med sine relativt rolige bølger året rundt.
 
Mange steder tilbys det leksjoner i surfing, utleie av utstyr og man finner surfeskoler rundt omkring på både strendene og i gatene i Tarifa. Prisene er i stor grad avhengige av ditt nivå av erfaring, men i gjennomsnitt kan man si at de vanligvis ligger på rundt tjuefem euro per time.

Dykking og snorkling i Cabo de Gata Natural Park

For de som ønsker å dykke dypere ned i det varme vannet i Middelhavet, er det nok av undervannsaktiviteter som er verdt å prøve.
 
En kombinasjon av mange spesielle miljøtilstander sikrer et livlig og mangfoldig økosystem som sikkert vil glede tilskuerne. Vannet danner en fin ramme rundt Cabo de Gata Natural Park nær Almeria. Området har status som beskyttet område og har derfor hatt mulighet til å utvikle et bugnende marineliv som gleder mange dykkere og snorklere hele året - ikke minst på grunn av den krystallklare utsikten over havbunnen.
 
Diving, Cabo de Gata
 
Den beste måten å utforske grunt vann på er snorkling, som er et flott alternativ som det krever bare en snorkel og maske for å være med på. Langs strendene i Cabo de Gata finnes det mange flotte steder for snorkling som er lett tilgjengelige til fots.
 
For de med mer erfaring finnes det også mange flotte muligheter for dykking. Det er mange utsalgssteder som leverer alt det nødvendige utstyret, de tilbyr undervisning for alle nivåer av erfaring, og noe ekstra veiledning. Prisene varierer sterkt avhengig av omfanget av den ønskede tjenesten.

Noen betraktninger til planleggingen

Når du planlegger ferieeventyret er det flere hensyn som kan være verdt å merke seg. Værforhold, årstid, størrelsen på gruppen, grad av evne, og dine egne kunnskaper er alle faktorer som i vesentlig grad vil påvirke din opplevelse.

Smile High Parasailing Fuengirola

Gitt det store og varierte utvalget av vannaktiviteter som er tilgjengelige på Costa del Sol, er det best å oppsøke de ulike ressursene på forhånd når du planlegger ferieeventyret. Det finnes utallige faktorer og hensyn som er involvert med vannaktiviteter, og det er derfor det anbefales å gjøre noen spesifikke undersøkelser før du tar fatt.

Lag et plask

Båtliv, kajakk, delfiner, kite-surfing, paraseiling , dykking, snorkling, vindsurfing og vannski er bare noen av de mange mulige vannaktivitetene som er verdt å prøve mens du besøker Costa del Sol.
 
noen av de mest populære områdene for vannsport ligger i og omkring Nerja. Havkajakking fra Burriana til Maro og brettpadling på Costa Tropical er to av aktivitetene du virkelig ikke bør gå glipp av.
 
Lag et plask under den andalusiske ferien ved å arrangere en dag i Middelhavet - om ikke annet for å utvikle ditt eget sett med finner.