De beste vintage-butikker i Málaga

Málaga er en svært mangfold by, med gamle murer, arabiske slott, moderne kunst, alternative klubber, moderne restauranter, og selvsagt er byen også kjent for å være fødestedet til maleren Pablo Picasso.

 

Málaga har raskt blitt den viktigste shoppingdestinasjonen på Costa del Sol og er perfekt for dem som vil holde tritt med de nyeste motetrendene, i tillegg til dem som ønsker en mer alternativ shopping. Med Málagas mange kjøpesenter og egne merkeforretninger som Zara, Pull & Bear, Mango og Bershka og lignende, har du mye å velge mellom. For mer unike kjøp, kan du gå på jakt i de små butikkene som ligger skjult inne i de smale sidegatene til for eksempel den populære gågaten Larios. Her kan du finne mange skatter å ta med hjem fra ferien i Málaga.

 

Når det gjelder butikker med alternative klær og accessories (tilbehør) og brukt- og vintage-butikker i Málaga, blir de stadig mer populære. I timevis kan du lete deg gjennom vareutvalget på disse trendy stedene og søke etter spesielle ting til gode priser.

Flamingos Vintage Kilo Málaga

Denne butikken viser amerikansk vintage-stil i sin reneste form. Hvis du alltid har drømt om å eie en tradisjonell amerikansk flyverjakke, en vintage lær- eller denim-jakke, har du kommet til rett sted. Flamingos har retroklær i 1990-tallsstil som selv skuespillerne i tv-serien ”Friends” ville følt seg hjemme i, i tillegg til merkevarer fra Levis og Converse. Finn brukte klær i god stand, sprø jeansjakker, hawaii-skjorter, forskjellige t-skjorter med logoer og mye annet tilbehør.

 

Ikke alle varer er priset, og hvis du er på jakt etter noe spesifikt, er Javi og Lucia alltid glade for å hjelpe deg. De er både hjerte og sjel i denne spesielle butikken og gjør at du gjerne vil komme igjen uken etter for på nytt lete deg gjennom kriker og kroker på jakt etter et virkelig røverkjøp.

 

Flamingo Vintage Kilo ligger på Ollerias-gaten, og hvis du bor i det historiske sentrum av Málaga, vil du garantert vende tilbake til denne butikken noen ganger under ferieoppholdet ditt.

 

Adresse: Ollerias 27, Málaga

 

Åpningstider: Mandag – søndag kl.10:30 - 14:30 og 17:00 - 21:00

Península Vintage Clothing

Península – ”halvøya” – er den andre vintage-butikken i Málaga som Javier, eieren av Flamingos Vintage Kilo, åpnet. Javier har i mange år hatt en stor kjærlighet for vintage-moten, og på grunn av den stadig voksende populariteten til vintage-moten, tok han sjansen på å åpne disse butikkene. Denne butikken ligger på et av de beste stedene i Málaga, i en liten gate rett ved siden av det berømte Carmen Thyssen-museet.

 

Klær og tilbehør på Península er omhyggelig valgt ut for vintage-moteelskere i Málaga. Península  har blitt kalt ”crème de la crème” innen vintage-mote i Málaga.

 

Adresse: Calle Mártires 7, Málaga

 

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10:30 - 14:30 og 17:00 - 21:00

EPOCA Vintage & bruktbutikk

Epoca er utvilsomt en av de eldste og beste vintage-butikker i Málaga. Den første butikken åpnet i 1994 og har de siste tjue årene endret adressen flere ganger. Dagens sentrale beliggenheten gjør butikken enkel å finne når du går deg gjennom gatene i Málaga.

 

Selv om butikken er liten, finner du et stort utvalg av klær for kvinner og menn. Klassisk vintage-klær for de forskjellige årstidene inviterer et mangfoldig utvalg av vintage-shoppere innenfor dørene.

 

Det er vel verdt å ta en titt på hatter, vesker, belter og annet tilbehør som du finner hengende fra speil, stativer og hyller. Velg deg ut noen av disse elegante, små accessories som setter prikken over i´en til antrekket ditt.

 

Adresse: Calle Casapalma 9, Málaga

 

Åpningstider: Mandag - lørdag kl. 10:30 - 14:15 og 17:00 - 20:30

Quasipercaso Vintage

Denne butikken er kanskje liten, men den byr på masse atmosfære. Butikken ligger på den mest sjarmerende gaten i Málaga sentrum - Calle Andres Pérez. Der den ligger, et godt stykke unna gatene med de kjente merkevarebutikkene, preges den av lokale folk og merkevarer.

 

Quasipercaso har klær fra 1950 til 1980-tallet, tilbehør og en samling av uvanlige hodeplagg, som eieren – Luana Fazio – låner ut til brylluper og andre spesielle anledninger. Se også det unike utvalget av accessories og håndlagde smykker.

 

En ferie i Málaga vil ikke være komplett uten at du smaker på isen fra Casa Mira, en liten iskrembutikk rett ved siden av denne vintage-forretningen.

 

Address: Calle Andrés Pérez 1, Málaga

 

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10:30 - 20:30

Entrecosturas Vintage Clothing

Entrecosturas er en liten vintage-butikk i Málaga som ligger litt bortgjemt til i en smal gate i nærheten av sentrumsgaten Calle Nueva. Noen mennesker oppdager denne butikken nærmest ved en tilfeldighet på en spasertur rundt i sentrum. Butikken har mange faste kunder og er en favoritt om du er på jakt etter et antrekk til en spesiell anledning.

 

Butikken tilbyr en mer formell følelse av vintage-mote med drakter og elegante kjoler som kan skreddersys til din størrelse uten ekstra utgifter. Her må du regne med å treffe på framtidige bruder på leting etter den perfekte og unike brudekjolen.

 

Selv om det kanskje er litt utdatert og ikke helt etter din smak, må du ikke forlate stedet uten å se gjennom samlingen av vintage-pels og håndlagde halssmykker.

 

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 10:30 - 13:30 og 17.30 - 21.00

CUDECA Charity Foundation Shop

Hvis du er ute etter steder å kjøpe klær til ekstremt lave priser, kan du besøke noen av veldedighetsbutikkene til CUDECA-stiftelsen. Denne foreningen støtter palliativ omsorg for terminalt syke kreftpasienter. Alle varer som finnes i disse butikkene som drives av stiftelsen, er gaver.

 

Prisene starter fra € 0,50 og produktspekteret er variert. Ikke bare finnes det forskjellige typer klær, men også tilbehør, bøker og ting som trolig ingen hadde forventet å finne.

 

Hvis du er opptatt av bærekraftig mote og shopper brukte klær, gir du ikke bare nytt liv til gamle klær, du støtter også et viktig tiltak.

 

Adresse: Calle Puerta Nueva 3 eller Plaza de la Merced 6

 

Åpningstider: Mandag – lørdag kl. 10:30 - 14:30 og 17:00 - 21:00

Rastro Cultural - La Térmica

Loppemarked på La Térmica

La Térmica er et kulturhus der det hver første fredag i måneden er vintage-marked og loppemarked. Her finnes boder som selger vintage-mote, accessories/tilbehør og gjenstander som du kunne ha funnet på bestemors loft.

 

I tillegg til brukte klær finner du håndverk, gamle vinylplater, antikviteter og en god del uvanlige gjenstander. Samtidig med markedet er det alltid musikk, og La Térmica er alltid vel verdt et besøk der det ligger litt utenfor sentrum av Málaga.

 

Adresse: Avenida de Los Guindos 48, Málaga

 

Åpningstider: Hver første fredag i måneden, kl. 19.00 - 00.00.