Kjøpesenter i Málaga – her er de beste!

Málaga by er et flott feriemål dersom du ønsker deg en inspirerende weekend eller et ukesopphold i en spansk storby. Folk forbinder vanligvis Málaga med varmt vær, vennlig lokalbefolkning, historiske attraksjoner, kultur, fester og god lokal gastronomi. Mange har imidlertid ikke fått med seg at Málaga også er et paradis for shoppere av alle slag. De som drar på ferie til Málaga, oppdager fort at her finnes alt fra moderne butikker med de absolutt siste trendene innenfor mote til forretninger som har spesialisert seg på andalusisk olivenolje.

Gågaten Calle Larios i Málaga

Spanjolene elsker mote og er ikke redd for å leve ut trendene. Starten på de ulike og årvisse salgene er datoer som raskt blir krysset av på kalenderen til alle moteinteresserte spanjoler. Det er imidlertid verdt å merke seg at vanligvis er prisene på populære spanske merkevarer som Zara, Massimo Dutti, Custo, Desigual og Uterque inntil 10% lavere i Spania sammenlignet med andre europeiske land.

 

Hvis du er ute etter større kjøpesenter i Málaga der du finner alt på ett sted, er det virkelig verdt å ta turen til denne byen. Om du har leid feriebolig i det historiske sentrum i Málaga eller i området rundt, har vi funnet fram til åtte av de beste kjøpesentrene i Málaga som er lett tilgjengelige, som inneholder et stort utvalg butikker og som har de beste anbefalingene. Gjør deg klar for shopping!

 

El Corte Inglés

”Det engelske snittet” som navnet på butikkjeden kan oversettes med, er en svært kjent butikkjede som finnes overalt i Spania. Det er et varehus med en lang historie innenfor spansk detaljhandel. Du finner El Corte Inglés i de viktigste byene og i de største gatene. I Málaga finner du butikksenteret på Avenida De Andalucía, en av de største handlegatene i byen.

 

El Corte Inglés er blitt sammenliknet med det engelske varehuset Selfridges, og har tilbudt luksusshopping siden 1945, med både spanske merkevarer samt produktene til internasjonale designere.

 

Finn alt fra klær, sko, kosmetikk og utstyr til hjemmet, bøker og elektronikk. For dem som vil fylle kjøleskapet med spansk mat, er tipset å besøke Hipercor, varehusets eget supermarked, som ligger i andre etasje i senteret. Hipercor er også et bra sted å kjøpe glutenfri- og veganmat i Málaga.

 

Butikker og merkevarer:

 

GAP, Adidas, Asics, Barbour, Billabong, Brooks, Converse, Hurley, Lacoste, Nike, Oakley, Reebok, Vans, Adolfo Dominguez, Armani Jeans, Bulgari, Custo Barcelona, Desigual, Diva, Fred Perry, Esprit, Gucci, Bimba & Lola, Jimmy Choo, Ray-Ban, Roxy, Swarovski, Ted Baker, Tommy Hilfiger, Triumph, Vogue, Vero Moda, Wrangler, Jo Malone, etc.

 

Adresse:

 

Avenida de Andalucía, 4 and 6, Málaga

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Den enkleste måten er å gå eller ta en buss, for nesten alle ruter i sentrum har stoppested ved dette varehuset. Stoppestedet heter Avenida de Andalucía.

 

Málaga Plaza Shopping Centre

Dette kjøpesenteret er et av det beste i Málaga og er svært populært blant lokalbefolkningen. En av favorittbutikkene er Fnac som selger de nyeste bøkene, filmene, musikken og elektroniske gadgets, – ”dingser”. De har dessuten ofte møter og arrangementer med kjente artister.

 

I dette kjøpesenteret finner du også en rekke butikker som selger utstyr til hjemmet, kosmetikk og tilbehør, samt frisører. Matelskere bør besøke den trendy Burger Restaurant Goiko Grill, mens folk som setter pris på god kaffe, bør svinge innom Be Brunch & Coffee.

 

Butikker og merkevarer:

 

Goiko Grill, Tedi, My Phone, Happy papes, Marce, Primor, Fnac, Kirola, Quintaesencia, etc.

 

Adresse:

 

C/Armengual de la Mota 12, Málaga

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Det enkleste er til fots, fordi Málaga Plaza ligger i sentrum. Du kan også bruke offentlig transport; buss nr. 2, 17, 20, 30. Nærmeste stoppested: Armengual de la Mota.

 

Vialia shoppingsenter

Vialia shoppingsenter

 

Dette kjøpesenteret ligger i et nokså stille strøk, rett ved togstasjonen som har forbindelser til Fuengirola, Álora og lett adgang til Málagas sentrale busstasjonen med gode forbindelser for en dagstur til Sevilla og Granada eller for å tilbringe en helg i Córdoba eller oppdage Ronda.

 

Selv om dette kjøpesenteret ikke er så stort som de andre, finnes det et godt utvalg av butikker. Med klær, sko og tilbehør fra kjente spanske kjeder til utstyr til hjemmet, parfyme og dameundertøy.

 

Vialia shoppingsenter har også kino, barer, kafeer og restauranter.

 

Butikker og merkevarer:

 

Baileys, Bershka, Calzedonia, Claire's, Cortefiel, Decimas, H&M, Cortefiel, Hunkemoller, Imaginarium, Intimissimi, Kiko Milano, Lola Rey, Massimo Dutti, Mayoral, Media Markt, Oysho, Parfois, Pimkie, Primadonna, Primor, Relay, Rituals, Sfera, Springfield, Stradivarius, Women's Secret, Zara, etc.

 

Adresse:

 

Explanada de la Estación, s/n

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Det er svært lett å komme til Vialia, både med buss og metro´en, men du kan også gå til fots fra sentrum. Det er grei parkering. Bussene er nr. 1, 3, 5, 7, 9, 10, 20, 27, C1, C2, Stoppested: Hero de Sostoa.

 

Larios-senteret

Kjøpesenter i Málaga; Larios

Shopping er ikke komplett uten en tur innom Larios kjøpesenter i Málaga. Senteret ligger mellom El Corte Inglés og Vialia-kjøpesenteret og er et av de største og mest populære kjøpesentrene i byen.

 

Lario-senteret har alle spanske merkene som Sfera, Natura, Pull & Bear, Zara og Stradivarius. Mange spanjoler velger å gjøre gode kjøp på Primark, kjeden som har blitt en hit i landet de siste årene.

 

Butikker og merkevarer:

 

A Loja by Gato Preto, Amichi, Bailly, Bershka, Block House, Gody, Calzedonia, Chika10, Disney Store, Dunnes Store, Encuentro, Foot Locker, Golden Mac, Intimissimi, Jack&Jones, Juegolandia, Losan, Marypaz, Massimo Dutti, Mayoral, Misako, Natura, Oysho, Pandora, Parfois, Pimkie, Primark, Primor, Pull&Bear, Punt Roma, Queens21, Shana, Solvision, Springfield, Stradivarius, Tezenis, Tienda Animal, Trucco, Zara, Yves Rocher, etc.

 

Adresse:

 

Avenida de la Aurora 25, Málaga

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Det er lett å gå fra Málaga sentrum eller ta buss nr. 14 og gå av på Avenida-stoppestedet ved Aurora (Centro Comercial).

 

Plaza Mayor Shopping Park

Plaza Mayor ligger like utenfor Málaga sentrum. Stedet har det største utvalget av butikker og underholdning i denne guiden over de beste kjøpesentrene i Málaga.

 

Stedet ligger mellom Málaga og Torremolinos. Ta toget som forbinder Málaga og Fuengirola til Plaza Mayor fra Málaga sentrum. Toget går hvert 20. minutt og koster € 1,80.

 

Stedet er delt i to, en del av Plaza Mayor er spesielt avsatt for underholdning, mat og drikke og rommer bl.a. Yelmo kino (som også viser noen filmer på engelsk eller med spanske undertekster), kafeer, restauranter, barer og internasjonale hurtigmatkjeder.

 

Det andre området er dedikert shopping og med et bredt utvalg av klær butikker, tilbehør, kosmetikk og skobutikker. Her finner du også den spanske supermarkedet-kjeden Mercadona.

 

Plaza Mayor er et stort sted med rikelig med parkeringsplasser. I helgene er det et populært sted for foreldre med barn og grupper av tenåringer som handler og setter pris på underholdningen.

 

Butikker og merkevarer:

 

Pull&Bear, Zara, H&M, Mango, Stradivarius, Zara Home, Parfois, Nike Factory Store, Calzedonia, Primor, Yves Rocher, Friking, Women's Secret, etc.

 

Adresse:

 

Alfonso Ponce De León 3, Málaga

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Busslinje 10, M-136 og M-123 eller lokaltog. Stoppested: Plaza Mayor

 

Rosaleda shoppingsenterCentro Rosaleda, Malaga

Navnet på dette kjøpesenteret lyder kjent for fotballfans fordi La Rosaleda er Málaga Club de fútbols hjemmearena. Stedet ligger i den nordvestlige delen av Málaga og navnet stammer fra rosenbuskene som tidligere vokste i dette området.

 

I dag er Rosaleda et blomstrende shoppingsenter med 100 kjedebutikker, et restaurantområde, barer og Carrefour supermarked. Alle de kjente klær-, utstyrs- og kosmetikkbutikkene finner du her.

 

Butikker og merkevarer:

 

Bershka, C&A, Celopman, Lauro Surf, Inside, Lefties, Pimkie, Shana, Springfield, Promod, MS Cuore, Fifty Factory, Charanga, Mayoral, Juguettos, Orchestra, Toy Planet, Jofler, JYN Calzado, Marypaz, Primor, Stylo, Women's Secret, etc.

 

Adresse:

 

Avenida Simón Bolivar s/n, Málaga

 

Åpningstider:

 

09:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Busslinje 15 & 17, Stoppested: Avenida Luis Buñuel

  

Muelle Uno

Et populært shoppingområdet i Málaga er Muelle Uno


Hvis du ferierer i Málaga by, er det vanskelig å unngå
Muelle Uno (Brygge 1), den moderne havnepromenade med palmer og med utsikt utover den berømte havnen. En favoritt blant lokalbefolkningen når det gjelder å ta en spasertur i Málaga og er også et flott sted å utforske Málaga på sykkel.

Muelle Uno tilbyr en unik, stressfri shoppingopplevelse med flott utsikt over Málagas historiske sentrum, samt mange travle barer og restauranter. Havnen er også vertskap for gratis konserter og utstillinger, og i helgen finner du små markedsboder der lokale kunstnere selger håndlagde produkter og gaver.

 

Pompidou-senteret i Málaga


En annen attraksjon som trekker besøkende til Muelle Uno, er Pompidou-senteret som viser ulike permanente- og midlertidige utstillinger. Leier du en ferieleilighet i Malagueta-området har du enkel tilgang til et av de største shoppingområdene i Málaga.

 

Butikker og merkevarer:

 

Belros, Handycraft, Origani, Soho Boho, Mandragora, Kiko, Etxart & Panno, Ale-Hop, Lacoste, Cooligan, Solvisión, Montinas, Bailly, Primor, Oteros, etc.

 

Adresse:

 

Málaga havn

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Den enkleste måten å komme til Muelle Uno er å spasere fra sentrum. Da kan både se og oppleve Pompidou-senteret og Málagas store pariserhjul som begge ligger ved havnen.

 

Málaga Nostrum-kjøpesenteretMalaga Nostrum, Malaga

Selv om dette kjøpesenteret ikke ligger i sentrum, er Málaga Nostrum et ypperlig sted for shoppingentusiaster.

 

Gjør noen gode kjøp fra fabrikkutsalget med rabatter på inntil 70% på merkevarer som Levi, Mango, Desigual, Spagnolo, Fifty Factory og Mustang. I tillegg finnes det en underholdningssone med bowlinghall og en rekke restauranter.

 

Butikker og merkevarer:

 

Amichi, Baileys, 5 Chupetes, Celopman, Charanga, ArteAdiscar, Desigual, Famaliving, Fifty Factory, Kiabi, Levi's, Mango, Mustang, OhGar, Soloptical, Spagnolo, Tiendanimal, Stylo, United Colors of Benetton, Tramas, etc.

 

Adresse:

 

Calle Jaén, 1. Polígono Guadalhorce

 

Åpningstider:

 

10:00 - 22:00

 

Slik kommer du dit:

 

Busslinjer: 10, 27, M-110, M-113, M-132, M-133, M-230, M-334

 

Det er viktig å merke seg at på søndager og helligdager er de fleste butikker og kjøpesentre i hele Spania stengt. På disse datoene vil likevel kjøpesenter i Málaga være åpne selv om de er helligdager:

 

  • 7. januar 2018
  • 1. juli 2018
  • 15. august 2018
  • 2. september 2018
  • 12. oktober 2018
  • 1. og 25. november 2018
  • 8., 23. og 30. desember 2018

Kart