De 7 mest appetittvekkende frokoststedene i Málaga

Frokosten sies å være det viktigste måltidet på dagen og det er så absolutt sant. Og spesielt når du er på ferie hvor du har tid til å kople av og bare nyte livet. Det finnes så mange ulike smaker å velge blant som frokostalternativ, og Spania har et enormt utvalg av delikate varianter. 
 
Typiska spansk frokost i Málaga, Spanien

Hvordan ser en typisk spansk frokost ut?

En typisk spansk frokost kan inneholde en rekke ulike saker. Her er et par alternativer som du kommer til å se ofte: Kaffe, appelsinjuice, en god muffins, en liten pitufo smørbrød, croissanter, viena brød, en baguette med en dæsj med extra virgin olivenolje, jamón serrano og fersk tomatpålegg eller en klassisk ost- og skinkesandwich med smør er heller aldri feil. 
 
Andre alternativer inkluderer:
- Tostado med syltetøy og smør
Tostado med ost
- Små skåler med varm pølse og ulike pålegg man kan ha på ristet brød, inkludert manteca colorada, som er en andalusisk favoritt.
 
I denne artikkelen har vi funnet de beste frokostene du kan finne i den vakre byen Málaga, alle med en god kopp kaffe til.  
 
(La oss også legge til at vi dessuten hadde det svært så morsomt da vi skrev denne artikkelen mens vi spiste og frem til det vi skulle fortelle videre til dere lesere)

Astrid Tapas

Astrid Tapas

Det er vanskelig å finne et bedre sted enn Astrid Tapas. Enn så lenge er det den eneste restauranten i Málaga (om hotellet ikke medregnes) som tilbyr en frokostbuffé til den fantastiske prisen av 3.95 per person. Vi må også legge til at de har spesialisert seg på høykvalitative økoprodukter. 

Denne økologiske frokostbufféen er åpen hver dag mellom klokken 9:00 og 11:00, og tro oss, den er verdt å stå opp tidlig for, for å få en spektakulær start på dagen. 

Servicen er svært så vennlig og du finner masser av ulike alternativer å velge blant på bordet. Jamón serrano, ost, oliventapenade, og fersk tomatsaus før dem som føretrekker velduftende morgener. På den søte siden kan du finne yoghurt, frukt, kornprodukter og ulike delikate alternative økologiske syltetøy og ulike slags brød. 

Priser:
En vakkert oppdekket frokostbuffé for kun €3.95 per person

Adresse:
Calle Calderón de la Barca 6, Málaga
Tel: 34 952 220 350

Åpningstider:
Mandag til torsdag: 9:00-23:00
Lørdag: 9:00-00:00
Søndag: 9:00-16:00

Café de Estraperlo

Cafe de Estraperlo

 

Jose og Mark er kreatørene bak denne unike og imøtekommende restauranten som ligger i Soho Málaga, nær Plaza de la Marina.
 
På Café de Estraperlo hilses du alltid velkommen med et smil. Vi anbefaler på det varmeste at du bestiller den ferskpressede appelsinjuicen (delikat) og for deg som liker søtt, gå ikke glipp av deres hjemmelagde Tiramisu som gjerne følges av en utmerket kopp kaffe. 

Det her stedet er ikke så stort men det er hyggelig takket være sin design full av varme farger. Kaféen elsker å dele sine erfaringer så ta deg god tid til å kikke i det spesielle galleriet der du som kunde er stjernen. Sjekk også deres instagram og facebook-side
  
Priser:
Café con leche - €1.20
Tostado mixto - €2.20
Kaffe med ristet brød servert med smør og syltetøy - €2.20

Adresse:
Plaza poete Alfonso Canales 4, Málaga
 
Åpningstider:
Tirsdag - Fredag: 9:30-23:00 (til siste kunden går)
Lørdag: 12:00-00:30 (til siste kunden går)
Søndag: 12:30-00:00 (til siste kunden går)

Noviembre

Noviembre

Inspirert av fremgangen med La Galerna, et sted velkjent av innbyggerne ved havet ved bydelen El Palo i den østre delen av byen, bestemte eierne seg for å ta konseptet inn til Málagas sentrum. Det er der Noviembre ble født.

Noviembre er et svært spesielt sted å nyte en frokost og begynne dagen. Kaféen har en utsøkt innredning, full av saker fra Bali og Indonesia, hver og en med mange tradisjonelle detaljer. Menyen er omfattende og variert. Vi elsker de naturlige juicene og de lekre smørbrødene.

Deres frokostmeny byr på helseriktige juicer. Smultringene finnes i mange ulike smaker og de er unike og alle er virkelig lekre.

Alle produkter er ferske, sunne og miljøvennlige, og de har en rekke ulike glutenfrie brød. Det er også verd å nevne at Noviembre kan gjøre nytte som et tilfeldig kontor ettersom det har wifi og er stille og rolig. 

Priser
Café con leche - €1.50 
Fruktsalat - €3.50 
Bagel med egg, bacon og cheddarost - €4.50 
 
Adresse:
Calle Álamos 18, 29012 Málaga
Tel: 34 952 222 654
 
Åpningstider:
Søndag-torsdag: 9:00-1:00
Fridag-Lørdag: 9:00-2:00
 

Recyclo

Recyclo

Om du er en sykkelelsker er dette virkelig et sted for deg. All innredningen kretser omkring og om en verden med sykling. Recyclo ligger i det sentrale Málaga, nær Astrid Tapas (på bildet over).

Atmosfæren er makeløs med utmerket mat, service og en rolig og kreativ innredning. De første sakene som man definitivt legger merke til er de lave prisene og råvarer av høy kvalitet.

Personalet er unge og vennlige og du kommer til å føle deg helt som hjemme, så ikke bli overrasket hvis tiden bare flyr av sted når du bare trodde du skulle komme hit for en hurtig frokost.

Priser:
Café con leche - €1.30
Pitufo + kaffe + appelsinjuice - €3.00 
Scrambled eggs på ristet brød - €2.00
Fruktsalat - €2.00 
Musli + yogurt + frukt - €3.00

Adresse:
Calle Marqués de Villafiel 4, Málaga
Tel: 34 722 468 254

Åpent:
Mandag-Torsdag: 09:00-00:00 
Lørdag: 9:00-2:00

La Recova

La Recova
 
PÅ La Recova finner du den mest tradisjonelle og typiske frokosten i Málaga. Den er godt gjemt bort inne i det historiske senteret og er et enormt koselig og utrolig sted å lære å kjenne de lokale smakene. 

Prisene da? De er uslåelige. Du kan få to kaffe med melk sammen med små skåler av ulike retter som for eksempel varm pølse, delikate manteca colorada, smør, syltetøy samt ristet brød for kun €4.40. 
 
Priser:
Café con leche1.10
Valgfritt pålegg - 2.20
 
Adresse:
Pasaje. Ntra. Sra. de los Dolores de San Juan 5 (ved siden av kirken - Iglesia San Juan), 29005 Málaga
 
Åpningstider:
Mandag til Fredag: 9:30-13:30 og 17:00-20:30
Lørdag: 10:00-14:00

El Ultimo Mono

El Ultimo Mono
 
Vi elsker det her stedet. Det er en av disse barene med sin helt egen stil og identitet, og muligvis har baren også et av de største utvalgene av juicer, cocktails og hjemmelaget bakverk i hele Málaga. Alt er økologisk og lages på stedet. Du kommer aldri til å kunne glemme duften av nybrygget økologisk kaffe.

Sergio og Víctor forsøker å bidra positivt til naboskapet gjennom å støtte lokale initiativ som for eksempel å hjelpe nye lokale kunstnere og støtte småbedrifter. De har også organisert flere årlige "Movember"-hendelser for innsamling av middel til kampen mot prostatakreft.
 
De har gjort en utrolig jobb gjennom årene og har fått et velfortjent godt rykte og en trofast kundekrets.
 
Priser:
Café con leche1.50
Fersk fruktjuice- 2.50 
Sjokolademuffins - 1.50
 
Adresse:
Calle Santa María 9, 29015 Málaga
Tel: +34 951 392 976
 
Åpningstider:
Mandag - Søndag: 9:00-21:00

Dulces Dreams Boutique Hostel & Café Gallery

Dulces Dreams

Du finner denne flotte boutique og vandrerhjemmet i den historiske bykjernen i Malaga - midt blant de smale gatene med sin friske og moderne innredningen som står i sterk kontrast til den vakre gamle byen. 

Når det gjelder frokost finnes det noen lekre alternativer på Dulces Dreams. Vi anbefaler "Desayuno Completo", som består av yoghurt med frukt og havregryn, toast med smør og syltetøy (eller nylaget tomatsaus og ekstra virgin  olivenolje, appelsinjuice og økologisk kaffe, alt for kun € 5.

Deres hjemmebakte kaker og fruktsmoothies er også verd å smake på. 

Priser:
Café con leche1.40
Yogurt med frukt, grøt og honning.  - 2.95
Ristet brød med tomat og avokadoolje - 1.95
Varm croissant med syltetøy og smør - 1.70
Gulrotkake- 3.00

Adresse:
Plaza de los Martires 6, 29008 Málaga
Tel: +34 951 357 869

Åpningstider:
Mandag til Søndag: 8:00-20:00

Relaterte artikler:

The Best Places to Drink Craft Beer in Malaga

Malaga's Best Chiringuitos and Beachfront Restaurants

Semana Santa i Malaga 2016

De 10 beste tapasbarene i Malaga

Kart