Gratis aktiviteter i Malaga

Malaga blir mer og mer populært med årene, men for veldig mange er det fortsatt bare en stopp på veien til de mindre byene og strendene langs Costa del Sol. Det behøver ikke være sånn, for det er mer enn rikelig å finne på også i Malaga.

Vi har her samlet en rekke gratis aktiviteter du kan få tiden til å gå med, helt uten å måtte vrenge lommeboka.

Atarazanas marked

Marked Atarazanas Malaga

Malagas sentrale marked, som ligger rett bak den store trafikkåren Alameda Principal, stammer fra det 14. århundre. Det ble opprinnelig bygget av maurerne som skipsverft, hvorfra det har sitt arabiske navn, Atarazanas.

Ut over den fantastiske historien og vakre glassfasaden som dekker markedets bakre inngang, err markedet absolutt verdt å besøke for de mange fargerike og spennende bodene. Oliven i alle mulig nyanser, tørket frukt, nøtter, fisk og skalldyr, kjøtt, ost, frukt og grønnsaker. En sann fest for sansene.

Hvis du ikke har noe i mot å spandere et par euro kan det varmt anbefales å besøke markedets egen bar, som ligger i det ene hjørnet av bygningen. Like til høyre innenfor den bakre inngangen. Her kan man nyte de lekreste friske, hurtigstekte tunfik og reker på spyd for cirka 4 € per stykk.

Markedet er åpent alle hverdager fra cirka klokken 08:00 til klokken 14:00, hver lørdag fra klokken 10:00 til klokken 15:00, og på søndag er det stengt. For mere informasjon kan du kikke på Malagas sentrale marked

Picasso-museet

Malagas mest berømte maler legger selvfølgelig også navn til byens mest berømte museum. Siste søndag i hver måned er det gratis adgang mellom klokken 15:00 og 20:00. Museet inneholder omtrent 230 forskjellige kunstverk.

Du får riktignok ikke se noen av Picassos største verker, men til gjengjeld finner du flere av hans noe mindre kjente verker som gir et bredt overblikk over hans kunstneriske utvikling og den samtid som preget kunsten hans.

For mere informasjon om Malagas Picasso-museum

Malagas Senter for Moderne Kunst

Malagas senter for moderne kunst (Centro de Arte Contemporáneo, CAC) inneholder en fantastisk samling av kunst fra det 20. og 21. århundrede.Samlingen består av flere verker fra kunstnere som Damian Hirst, Louise Bourgeois, Olafur Eliasson og flere andalusianske kunstnere. Du blir garantert ikke skuffet over dette museum!

Museet er åpent fra og med tirsdag til og med søndag fra klokken 10:00 til klokken 20:00, mandag er det stengt. Om sommeren (hovedsaklig i månedene juli og august) er åpningstidene fra klokken 10:00 til klokken 14:00 og fra klokken 17:00 til klokken 21:00.Gratis adgang.

Museet ligger syd for Alameda Principal, ved siden av det uttørkede elveleiet som går gjennom Malaga.

Her kan du få mer informasjon om Malagas senter for moderne kunst.

Alcazaba og Castillo de Gibralfaro

Gibralfaro, Malaga

De to borgene er Malagas kjennetegn, og på samme måte som de begge to ligger høyt i terrenget, bør de også ligge høyt på ønskelisten over steder å besøke. Alcazaba byr på vakre hageanlegg mens Gibralfaro byr på storslått utsikt og muligheten for en spasertur rundt på borgmuren. Utsikten herfra er ganske enkelt spektakulær.

Gibralfaro ligger noe høyere på fjellet enn Alcazaba. Turen opp er stedvis bratt og tar rundt 20 minutter, litt avhengig av antall pauser man tar underveis. Det er rikelige muligheter for en pust i bakken hvor man kan nyte den flotte utsikten underveis. Det finnes en alternativ vei som er noe lenger og går på asfalt, men da får man ikke med seg de beste utsiktspunktene. For å komme inn på denne veien som snor seg oppover fjellsiden skal man velge stien på det første platået, like ved siden av den lille tunnelen.

Det er gratis adgang til begge borgene hver søndag ettermiddag .

Parador de Malaga Gibralfaro

Utsikt fra Gribralfaro Malaga

Nyt en drink på Hotel Parador og se solen gå ned bak Malagas fjell. Herfra har man utvilsomt den beste utsikten over Malaga. Den samme som fra Gibralfaro, men uten den krevende fotturen opp.

Fra tyrefekterarenaen litt øst for sentrum kjører man opp Paseo de Reding i østlig retning.

Telefon: +34 952221902

Hre kan du få mere informasjon om Parador de Malaga Gibralfaro.

Montes de Malaga

Montes de Malaga

Disse fjellene er kjent som Malagas pustehull, og Montes de Malaga er så absolutt turen verdt! De ligger kun et par kilometer utenfor Malagas sentrum, men det føles faktisk som om man entrer en helt annen verden. Langt fra byens mas og kjas, men likevel like i nærheten. Her finner man adskillige vandreruter, naturskjønne områder man kan holde piknik i og tradisjonelle "ventas" (restauranter).

Det anbefales å prøve den lokale spesialiteten "plato de los montes" som opprinnelig ble tilberedt og servert til arbeiderne i området. Plato de los montes består av typisk "lomo" (røkt filet) med pommes frites, chorizo, egg og stekt paprika. Den serveres blant annet i "ventas" på Carretera de Colmenar og Carretera de los Montes. 

El Tintero, El Palo

Ok, det er en restaurant og derfor ikke akkurat gratis hvis du ønsker noe å spise eller drikke. Men atmosfæren er helt unik, og du får svært lekker mat for en rimelig penge. El Tintero ligger øst for Malaga by i området kalt El Palo (blant annet har buss nummer 11 endestasjon her).

Tintero er veldig populær blant spanjolene selv, og er en litt annerledes restaurant. El Tintero ligger helt nede ved stranden og for å bestille peler man bare på de rettene man ønsker, i det servitøren bærer dem forbi. Maten består for en stor del av fisk og salater.

Officielt heter restauranten Tintero Dos (to), da det også er en Tintero Uno (et), som har spesialisert seg på kjøtt og kjøttretter.

Malagas parker

Estanque de la ninfa, Concepción Park, Malaga

Malaga har adskillige små hyggelige plasser og parker,som gir rikelige muligheter for litt ro i skyggen, tilbaketrukket fra de ellers så travle gatene.

Paseo de los Curas er en vakker gåtur gjennom Malagas botaniske have, som strekker seg langs havnefronten ved siden av Alameda Principal. Tropiske velpleide hager, fontener og en duft av appelsinblomster danner den perfekte rammen rundt en slentretur. 

På stranden 

Malaga - la Malagueta

Vi kommer ikke utenom Malagas strender, og dem er det nok å velge blant. Blant de mest populære er Playa Las Acacias, Playa de la Malagueta (i forlengelse av Muelle Uno i den østlige delen av sentrum) og Playa de la Misericordia. Alle har gode fasiliteter, lekeplasser, restauranter og barer.

For de som tør å bevege seg litt lenger vekk, eller foretrekker å dele sanden med de lokale, kan strendene ved Pedregalejo trygt anbefales (man kommer dit med blant annet buss nummer 33 og 11). Det er for øvrig et av Malagas eldste fiskeriområder, og det er rikelig med underholdning for hele familien.

Se vårt utvalg av ferieboliger i Malaga og få mere informasjon om byen i denne videoen om Malaga.