Menorcas vakreste strender

I følge mange spanjoler er Menorca den mest autentiske øya i Balearene. Og i selskap med Formentera, er det også den som er minst besøkt.

Siden 1993 har Menorca vært et beskyttet UNESCO Biosphere Reserve. Det er virkelig en annen verden, full av Calas (strandviker) og et krystallklart turkis vann. En perfekt paradis.


Cala Macarelleta, Menorca

Strandhopping 

Selv om Menorca er den mindre "søsterøya" til Mallorca, har den likevel flere strender. Det er nesten 700 kvadratkilometer  strand på øya og hele 216 kilometer med kystlinje; mange muligheter for å legge seg ned og sole seg, med andre ord.

Menorca, Cala Turqueta 

Hvis man ønsker å reise til noen av disse strendene, så er den beste måten å gjøre det på enten med bil (man kan leie en bil for like under 200 euro per uke) eller til fots eller med båt. Ettersom det også er mange skjulte eller beskyttede strender på Menorca som bare er tilgjengelig til fots eller fra havet, betyr dette at man eventuelt må ut og vandre litt etter parkering, og det forklarer også hvorfor det ofte ligger så mange båter og yachter forankret i nærheten av de ulike buktene.

Når man besøker noen av disse strendene er det viktig å huske å ta med seg alt man kan tenkes å få bruk for under oppholdet. Det finnes ingen fasiliteter overhodet, og man kan ikke satse på å kjøpe hva man trenger på stranden. Vann, mat og solkrem er blant de viktigste ingrediensene, men også noe å samle søppel i er viktig. Ofte er det ikke en gang søppeldunker på strendene, så alt man har med seg ut, skal man også huske å ta med seg hjem igjen.

300 solskinnsdager i året

Menorca er den av de baleariske øyene som ligger lengst øst, og følgelig også den første delen av Spania som får sol. Hvilket gjør den til et fantastisk sted å nyte soloppgangen fra.

Solnedgang på Menorca

I gjennomsnitt er det rundt 300 soldager per år på Menorca - og opp til 12 timer med sol hver dag om sommeren. Vår og høst er også gode tider for å besøke øya, og du kan være rimelig sikker på å kunne nyte de vakre strendene uten de helt store folkemengdene.

Her er vår lille guide til noen av Menorcas vakreste strender

Den sørlige delen av øya har frodig og grønn vegetasjon på et underlag av kalkstein, med raviner som går på kryss og tvers av de hvite sandstrender som strekker seg ned mot det turkise vannet. I den nordlige delen av øya, har Menorca en robust og forholdsvis steinete kystlinje med lite vegetasjon.

Cala Turqueta

Cala Turqueta, Menorca, Balearic Islands

 

 


.

 

 

Hvis vi starter med den sørlige siden av øya, så har den noen spektakulære strender. Mellom fjellformasjoner og Middelhavets klipper, finnes det utallige bukter med krystallklart vann - som tatt rett ut av et reisemagasin.

Cala Turqueta er en av Menorcas mest berømte strender, og man finner den rundt ti kilometer sør for Ciutadella. Fordi denne stranden er så liten, og ganske populær, er det best å dra av sted forholdsvis tidlig om morgen for å finne en parkeringsplass i nærheten. Når bilen er parkert, ligger stranden en ti-minutters spasertur unna.

Selv om denne idylliske viken er mer eller mindre fullstendig uberørt finnes det likevel både toaletter og badevakter der. Og en liten chiringuito strandbar oppe ved parkeringsplassen.

Cala Macarella og Cala Macarelleta

Cala Macarella - Cala Macarelleta - Menorca

Cala Macarella er en av øyas mest berømte bukter, og den inkluderer for øvrig også den noe mer bortgjemte Cala Macarelleta. Denne bukten ligger ved Cala Turqueta, og man kan parkere bilen en 15-minutters spasertur unna, eller betale for et nærmere sted, hvor man kun behøver å gå i 5 minutter.

Begge strendene, Cala Macarella og Cala Macarelleta, er forbundet med en liten sti i mellom, hvorfra man har en fantastisk utsikt over Middelhavet og kysten. Så husk kamera, og et par gode sko er heller ikke helt feil. Bare ikke bruk slippers.

Cala Mitjana og Cala Mitjaneta

Cala Mitjaneta på Menorca

Hvit sand, klart vann, pittoreske klipper og skog i bakgrunnen. Cala Mitjana og Cala Mitjaneta bør man ikke gå glipp av.

For å komme dit skal man kjøre langs veien til Cala Galdana (den største stranden ved Cala Mitjana - som for øvrig er kjent for sine vannsportsaktiviteter), parker og gå gjennom skogen ned mot havet. Det er også en liten parkeringsplass noe nærmere stranden (som krever betaling), men den er som regel full allerede tidlig om morgenen.

Begge strendene ligger side om side med bare noen meter i mellom, så det er en fin svømmetur å svømme over fra den ene til den andre og tilbake igjen. Forutsetter selvfølgelig at man kan svømme og har noenlunde kondisjonen i orden. Det er ingen restauranter, butikker eller kiosker ved noen av strendene, så også her må man huske å ta med seg alt man forventer å få bruk for i løpet av dagen. Mat, drikke og solkrem.

Cala Trebaluger

Cala Trebaluger, Minorque (Iles Baleares - Espagne)


Cala Trebaluger er innen gangavstand fra Cala Mitjana, langs en hyggelig sti gjennom skogen. Du må ta med din egen mat og drikke her også, for det er ingen faste fasiliteter på dette naturlige stranden.

Som med Cala Macarella er det også mange som liker å forankre båtene sine her om dagen. Denne stranden er også populær blant nudister.

Cala Binidalí 

Plage de Binidali, Minorque (Iles Baleares - Espagne)


Cala Binidalí er en liten bukt i nærheten av en landsby med samme navn - kanpt ni kilometer fra Mahon. Stranden er preget av fin sand, krystallklart vann og en vakker natur.

Litt lenger unna ligger den lille landsbyen Sant Climent, et perfekt sted for å oppdage et par hyggelige restauranter etter en lang dag på stranden. Stemningen i landsbyen er rolig og avslappet.

Son Bau

Hvis du liker strender med flotte fasiliteter, så er Son Bau ganske så perfekt for deg. Kun 20 kilometer fra Mahon og 40 kilometer fra Ciutadella, og det er den lengste stranden på øya, som strekker seg over nesten fire kilometer. Denne stranden er ideell for familier med barn, og den har mange fasiliteter, inkludert muligheter for vannsport.

Cala Pregonda, Cala Cavallería og Cala del Pilar 

Velkommen til den nordlige delen av Menorca. Blant disse flotte strendene finner man noen av øyas mest berømte, blant annet Cala Pregonda, Cala Cavallería og Cala del Pilar, som alle har et slags rødlig skjær over seg.
 
For å komme til disse strendene skal man være forberedt på å spasere et godt stykke etter at man har parkert bilen. Til gjengjeld går stien gjennom et unikt landskap og strendene ligger både isolert og stille, så det er turen verdt.
 
Cala Cavallería, Menorca
 
Dette bildet er fra Cala Cavallería. Måten den tilnærmet oransje sanden står i kontrast til åsene rundt er simpelthen uforglemmelig.

Cala Tortuga and Cala Presili

Cala Tortuga, Minorque (Iles Baleares - Espagne)


Den fine hvite sanden på Cala Tortuga er imidlertid et unntak helt nord på øya. Stranden ligger i en bukt som ligger i Grau Albufera naturpark, ved en myr på østkysten og tilholdsted for mange fuglearter.

Parken ligger langs Mahon-Fornells veien. Ta avkjøringen mot Cape FAVARITX og, når du har nådd fyret, kan du parkere bilen langs veien og følge en av de mange stiene gjennom parken til Cala Tortuga.

Innhyllet i en ufattelig stillhet, bare avbrutt av lyden av bølgene fra det krystallklare vannet, ro, og skjønnheten i landskapet er ulikt noe annet.

Cala Presili bay nær Cap Favaritx, Menorca

Like ovenfor ligger Cala Presili, en av de mest populære nudiststrendene i området. På den andre siden av viken, ytterst på odden, ser man i det fjerne Favartix, et kjent fyrtårn.

Cala Sa Mesquida

Menorca - Sa Mesquida

Stranden Sa Mesquida ligger cirka 10 kilometer nord for hovedstaden Mahon. Det er også i Mahon at Menorcas viktigste havn ligger. Cala Sa Mesquida er en av favorittstrendene blant de lokale innbyggerne, og man møter dem spesielt i helgene.

Det er gratis parkering kun 100 meter fra stranden, den har badevakter og det finnes en liten kiosk hvor man kan kjøpe noe kaldt å drikke og is.

Kart over Menorcas vakreste strender


Trykk her for et større kart over Menorcas vakreste strender

Villa i Cap d´en Font

 • 4 soverom
 • 9 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 205 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Hage
 • Grill
 • Parkering
 • Terrassemøbler
Id: 58365 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 16 452 - 68 102/uke NOK 2 350 - 9 729/natt Vis detaljer

Landeiendom i Son Bou

 • 6 soverom
 • 12 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 350 m² innendørs boligareal
 • Privat basseng
 • Wi-Fi
 • Hage
 • Grill
 • Parkering
Id: 45534 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 14 156 - 43 233/uke NOK 2 022 - 6 176/natt Vis detaljer

Villa i Son Parc

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 122 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Privat basseng
 • Terrasse
 • Hage
 • Grill
Id: 46822 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 9 947 - 30 608/uke NOK 1 421 - 4 373/natt Vis detaljer
X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her