Her kan du bo i Sevilla

Andalucías hovedstad Sevilla, inviterer til en fantastisk ferie i solen året rundt. Her ved breddene av elven Guadalquivir møter moderne bygninger de historiske monumentene. Sevilla er delt inn i mange barrios eller nabolag, hver og én med sitt unike preg. Denne guiden viser deg de beste stedene å leie en feriebolig i Sevilla, etter hvilken type storbyferie du ønsker deg.

 

Kulturell ferie i Sevilla

I Sevilla er både historie og kultur nært knyttet til beliggenheten ved Guadalquivir-elven. Byen spilte bl.a. en viktig rolle under den kristne gjenerobringen av den iberiske halvøya fra maurene i det 13. århundret.

 

For å oppleve de beste kulturelle attraksjonene i Sevilla bør du leie en feriebolig i nærheten av bydelen Santa Cruz, Sevillas tidligere jødiske kvarter. Her finner du "Real Alcazar" eller det kongelige palasset som fortsatt brukes av den kongelige familien når de besøker Sevilla. Rett rundt hjørnet ligger Sevillas majestetiske katedral, en av verdens største katolske katedraler. De to flotte bygningene, sammen med "Archivo de Indias" (Det vestindiske arkivet), er erklært som verdensarv av UNESCO og er blant de beste attraksjonene å se og oppleve i Sevilla. Det koster ingenting å besøke Det vestindiske arkivet som inneholder verdifulle dokumenter fra den spanske erobringen av Amerika og Filippinene, samt dagboken til Christofer Columbus.

 

Hvis du vil ha nærkontakt med autentisk sevilliansk kultur, kan du besøke Triana-kvartalet på den venstre bredden av elven Guadalquivir. Innbyggerne i Triana-området har tradisjonelt ikke følt seg som "sevillianere", men som beboere i sin egen by, Triana. Tidligere bodde mange av Sevillas fiskere her, og nabolaget har fostret en rekke kjente tyrefektere og flamencodansere og -sangere. På grunn av den leirholdige jorden i området, fantes det tidligere mange fabrikker som produserte populær sevilliansk keramikk. I dag er det bare et par fabrikker igjen som viser fram keramikken i de små butikkene i de smale gatene.

 

I mange av gatene i Triana-distriktet finnes hus dekorert med fargerik murstein, en tradisjon som dateres tilbake til den mauriske okkupasjonen av byen. Lei en ferieleilighet i Triana, rusle gjennom de smale gatene og opplev den spesielle atmosfæren i dette nabolaget.

 

Bare 10 minutter nord for byen ligger den tidligere romerske byen Itálica som består av godt bevarte romerske attraksjoner. For å komme dit, kan du ta buss nummer 0006 fra busstasjonen på Plaza de Armas og gå av i Santiponce. Herfra må du gå rundt én kilometer. Hvis du liker tv-serien Game of Thrones, så husk at flere scener fra serien er filmet her. Du kan også ta buss til byen Carmona som huser både gamle mauriske bygninger og romerske ruiner, inkludert den best bevarte nekropolisen i Andalucía.

Familieferie i Sevilla

Selv om Sevilla er en by med mange kulturelle severdigheter, er det også mulig å finne flotte aktiviteter for barn. Bare ti minutters gange fra gamlebyen ligger Plaza de la Encarnación. Tidligere holdt Sevillas første matmarked til her, men i 1973 var bygningen i så dårlig stand at den ble revet. Planene var å bygge et underjordisk parkeringshus under den nye markedshallen som skulle bygges. Men under den gamle bygningen fantes det gjenstander og ruiner fra både romersk og maurisk tid. Ruinene er godt bevart og tilbyr et spennende møte for både barn og voksne.

 

Over de gamle ruinene er det i dag bygget en imponerende trekonstruksjon som kalles "Sevilla-soppen" på grunn av sin avantgarde-design som ligner seks gigantiske sopper. Fra undergrunnsmuseet og fra gatenivået kan man ta heisen til øverste etasje og få panoramautsikt over Sevilla og deretter gå den 250 meter lange gangbroen over toppen av soppene.

 

En av de beste attraksjonene i Sevilla for barn er fornøyelsesparken Isla Magica som tilbyr opplevelser og underholdning for barn i alle aldre. Tilbring hele dagen her og prøv vannsklier og vikingskipet og det store badelandet for å kjøle dere ned på varme dager. Hvis du ønsker å holde deg innendørs en stund, tilbyr parken forskjellige 4D-filmer for barn over fem år.

 

To av de beste områdene å leie en feriebolig for familien i Sevilla er i Alameda- og Macarena-distriktene. Begge ligger i den nordlige delen av gamlebyen, mindre enn én kilometer fra "Las Setas", og bare tre kilometer fra sentrum.

Kulinarisk ferie i Sevilla

I Spania kan et måltid vare mange timer, og selvfølgelig er spising synonymt med det å være sosial. Tapas i Sevilla er en viktig del av kulturen, med mange retter som er påvirket av maurernes tid i Andalucía. Gjør som lokalbefolkningen og dra på "tapeo" som betyr å prøve tapas i forskjellige barer i løpet av kvelden.

 

I Sevilla er det mange steder der du kan tilfredsstille sulten både på barer og i restauranter, med tradisjonelle lokale retter og mer moderne retter med en spansk touch. De tradisjonelle rettene er ofte enkle og er laget av produkter som er produsert i Sevilla. Provinsen er kjent for produksjon av oliven, vin, appelsiner og mandler, samt kjøtt fra de omkringliggende gårdene.

 

Det store spekteret av ferske produkter er selve bærebjelken i et imponerende utvalg av lokale retter som inkluderer alt fra supper, som for eksempel Gazpacho, skinke (høykvalitets, tørket skinke) til "pringa" (langsomt ristet svinekjøtt). Prøv enkle vegetabilske retter som poteter med olje og løk og kokte retter som "huevos a la flamenca" – en andalusisk spesialitet som består av ovnsbakte grønnsaker med egg på toppen. De vanligste dessertene er appelsinskiver med olivenolje som helles på toppen og små kaker – "Pestiño" – som er en stekt deig rullet i honning.

 

Lei en ferieleilighet i Sevillas gamleby dersom du vil bo i nærheten av de mest autentiske barene og restaurantene. Finn fram til ”El Rinconcillo” på Calle Girona, 40, en av de eldste tavernaene i Sevilla som ble etablert i 1670 og som er høyt anerkjente for sine tradisjonelle tapas skapt etter gamle oppskrifter. En annen tradisjonell bar i Sevilla der det er vanlig å spise stående, er Bodeguita Romero. Stedet ligger i Calle Harinas, nr. 10 i Arenal-kvartalet rett ved tyrefekterarenaen. Her finner du et stort utvalg av tapas, men den mest berømte retten er "Montadito de Pringa" – en liten burger med deilig, langsomt kokt og stekt svinekjøtt.

 

Hvis du vil nyte et måltid sammen med lokalbefolkningen i byen, bør du besøke Cairo Restaurant som også ligger i Arenal-distriktet på Calle Reyes Catolicos 13. Her er det mange tradisjonelle retter, og du kan velge å spise tapas i baren eller større retter i restauranten.

 

I Alameda-distriktet på Calle Teodosio 53 ligger restauranten Antigua Abacería de San Lorenzo i en sjarmerende bygning som dateres tilbake til det 18. århundret og som tidligere var en matbutikk. Tidligere var det vanlig at selgeren lot kundene smake på produktene, og denne holdningen finner du fortsatt i denne restauranten. Menyen har et stort utvalg av ost og vin, retter som er enkle å spise mens du står ved disken.

 

Gå ikke glipp av Spanias eldste restaurant som åpnet i 1386. Antigua Taberna de Las Escobas ligger på Calle Álvarez Quintero 62. Gjennom historien har mange kjente mennesker spist her. Restauranten ligger i sentrum av Sevilla, like bak katedralen og serverer både tradisjonelle spanske retter og moderne tolkninger av eldre klassikere.

 

Macarena-nabolaget har også et stort utvalg av flotte barer og restauranter. Nær den gamle romerske forsvarsmuren og basilikaen til Macarena-kirken på Calle Antonio Buero Vallejo, finner du El Colmao de Gascón Rubio som serverer et bredt utvalg av både andalusiske og nordspanske retter.

 

Like utenfor den gamle romerske bymuren finner du restauranten Yebra som åpnet dørene i 1959 og som fortsatt er en familiedrevet bedrift. Denne restauranten er kjent for bruk av topp kvalitetsprodukter og de nyeste matlagingsteknikkene når de skaper både tradisjonelt – og nytt og kreativt kjøkken. Restaurante Yebra ligger i Calle Medalla Milagrosa.

 

Lei en ferieleilighet i Sevilla og lag maten hjemme med ferske og kortreiste, spanske ingredienser. Du kjøper dem på et av Sevillas matmarkeder. På Plaza de Encarnacion under "Las Setas" er det også et moderne matmarked, og i Triana er det et tradisjonelt matmarked rett ved Triana-broen der du krysser Guadalquivir-elven. Dette markedet åpnet første gang i 1823, og selv om ble renovert i 1992, har markedet beholdt sin sjarm og autentisitet.

 

Let dere fram til "Mercado Lonja del Barranco" på Calle Arjona som huser 20 moderne boder som serverer de mest delikate retter. Velg mellom alt fra fersk blekksprut fra Galicia, via et stort utvalg av lokale og tørkede skinker til den lokale og kalde suppen Salmorejo og selvfølgelig et bredt utvalg av paellaer, både med og uten kjøtt eller sjømat.

Ferie på stramt budsjett i Sevilla

Lei en rimelig ferieleilighet i Sevilla og besøk byens storslåtte bygninger. De kan du få gode inntrykk av selv om du ikke vil betale for å gå inn i dem. Andre steder er det gratis inngang slik som i Det vestindiske arkivet.

 

Det samme gjelder den imponerende og tidligere tobakksfabrikken "Real Fábrica de Tabacos" som i dag er en del av Universitetet i Sevilla og som ligger rett sør for bydelen Santa Cruz. Bygningen ble bygget i det 18. århundret etter oppdagelsen av Amerika og i de påfølgende "gode årene" i Sevilla da seilskipene brakte med seg  verdifull tobakk til byen. Fabrikken var en av de største bygningene på den tiden, og det var hit handlingen i operaen Carmen ble lagt, en kjærlighetshistorie om en tobakksarbeiderske i Sevilla.

 

Tobakksfabrikken ligger bare et steinkast unna Plaza de España og Maria Luisa- parken som også er to gratis attraksjoner i Sevilla. Opplev disse vakre områdene og slapp av i parken ved siden av en liten fontene. Ved enden av parken finner du byens arkeologiske museum som også er gratis for EU-borgere. I motsatt ende av byen, ligger "Las Setas" som sett nedenfra er et imponerende syn i seg selv.

Bare 850 meter unna, på den andre siden av Sevillas gamleby, ligger kunstmuseet ”Museo de Bellas Artes de Sevilla” (Museum of Fine Arts) som også er gratis for EU-borgere.

 

Ta deg tid til bare å gå rundt i Sevilla, langs elven Guadalquivir og rundt de smale gatene i gamlebyen for å suge inn den sørspanske atmosfæren gratis.

Luksusferie i Sevilla

Sevilla er en by som preges av luksus fra tidligere tider, et resultat av handelen med "Den nye verden". All rikdommen førte til oppføringen av imponerende bygninger, herskapshus, kirker og et av landets første tyrefekterarenaer. Noen av disse bygningene eies fortsatt av velstående og adelige familier. Mange av de gamle husene brukes som restauranter, wellness-sentra og noen er også tilgjengelige for dem som vil leie en luksuriøs feriebolig i Sevilla.

 

Unn deg selv et besøk på et av byens spa, bestill massasje og slapp av i de termiske badene. Besøk ”Las Termas de Hispalis” i nærheten av Santa Cruz og nyt både tyrkiske- og romerske bad. I samme distrikt finnes også ”Aire de Sevilla” der du kan velge å ta et termisk bad, få massasje eller legg deg i badekaret med Ribera del Duero-vin i noen timer og la antioksidanter myke opp huden din. Prisene varierer fra € 59 til € 129, avhengig av hvilken behandling du velger.

 

Du kan også beundre byen Sevilla fra Guadalquivir-elven og ta en båttur. Fra elvebredden kan du bestille turer som også inkluderer gastronomiske opplevelser. Du kan leie båter og ta en privat ekskursjon. Hvis du bestiller hos selskapet Guadaluxe, starter prisene på € 110 per time for båten, og det er flere alternativer for cruise med middagsservering. Prisene varierer mellom € 25-45 per person.

Selskapet Andaluza de Barcos tilbyr også turer på elven, og det er mulig å skreddersy turen. Vil du for eksempel nyte en romantisk middag på Guadalquivir-elven, starter prisene på € 140 per time.

 

Sevilla har flere flotte steder for luksuriøse middagsopplevelser. Du kan bl.a. dra til Abantal Restaurant som ligger rett utenfor Santa Cruz-området. Her er kvaliteten på maten så høyt ansett at restauranten er tildelt en Michelin-stjerne hvert år siden 2014. Du kan velge mellom to faste menyer med vekt på smak, kreativitet, tekstur, presentasjon og dekorasjon av tallerkenen. Husk å reservere bord.

 

På Calle Chaves Nogales finner du Tribeca Restaurant som også tilbyr fantastiske kulinariske opplevelser. Her finner du en omfattende meny med moderne og avantgarde-retter som serveres i vakre og stilige omgivelser. Det er også mulighet for en fast gourmetmeny. Restauranten bruker hovedsakelig sesongprodukter av høyeste kvalitet, og kokken har som mål å skape smakfulle retter som komplimenterer individuelle produkter. Husk å bestille bord på forhånd.

De beste stedene for fest og natteliv i Sevilla

En av de beste stedene for å oppleve nattelivet i Sevilla er Salvador-torget i Alfalfa-området. Her finner du flere små barer, med uteserveringer og god atmosfære der lokalbefolkningen gjerne drikker cañas – små glass – av Cruzcampo-øl som produseres i provinsen.

 

I Calle Perez Galdos og de omkringliggende gatene finnes det en mengde   loungebarer som Cabo Loco, Ruko N'Roll og Berlin. Klubber som Culture Club og Santuario Sevilla ligger rett rundt hjørnet i Cuesta del Rosario. I Alameda-området, like nord for gamlebyen, langs hovedgaten Alameda de Hercules eller i en av de små gatene bak deg, finner du et bredt utvalg av livlige steder for en natt på byen. Velg mellom Jazz Bar Naima Sevilla, lounge bar 1987 eller det rustikke utestedet Plan B.

 

Sevilla våkner til live om våren med mange feiringer og festligheter. Hver påske trekker folk ut på gatene for å feire Semana Santa – den hellige påskeuken. Sevilla er kjent for å ha de største påskefeiringene i landet med enorme prosesjoner med store Maria- og kristusfigurer i gatene, ledsaget av store orkestre. Selv om det er en religiøs feiring, er det også en svært populær tradisjon. Det er over 60 brorskap (medlemmer av en bestemt kirke som koordinerer prosesjonene) som deltar i den ukelange feiringen.

 

Etter feiringen av Semana Santa fortsetter det med "Feria de Abril de Sevilla", en av Spanias aller største folkefester. Lei en feriebolig i Sevilla og opplev kultur og tradisjon på nært hold under "April-festen i Sevilla". Selve feiringen finner sted på et stort område i nærheten av Los Remedios, sør for Triana. Her finnes tusenvis av små casetas  (små hus) som serverer mat og drikke.

Tradisjonelt kler kvinnene fra byen seg opp i fargerike flamenco-kjoler og bruker store summer på klær og utseende. Folk fra hele Spania drar til april-festen fordi den er en av de beste i landet.

Romantisk ferie i Sevilla

Sevilla er den ideelle byen for et parferie. Gå rundt i de smale gatene, stikk inn og ut av barer og nyt romantiske måltider på et av de små torgene. Plaza de España er en av de mest kjente og romantiske stedene i byen, med mange brudepar som kommer hit for å ta bilder sammen. Like bak ligger en av Sevillas mest berømte hager, Maria Luisa-parken, som huser de mest fantastiske statuer og små fontener.

Sett deg ned på en av parkens mange gressplener og nyt en piknik under skyggen av imponerende trær. Sett deg ned ved statuen Bécquer Glorieta der tre kvinner representerer de tre formene for kjærlighet; den drømmende, den besatte og den tapte.

 

Flamenco er symbolet på lidenskap og kjærlighet, og Sevilla er et av de beste stedene i Spania for å oppleve det. Hvis du er fascinert av denne særegne dansen, kan du ta enten et helgekurs eller private leksjoner på en av byens flamencoskoler.

 

Gå rundt i nabolaget Santa Cruz og gå deg vill i de romantiske smågatene, full av sjarm og historie. I 1844 brukte forfatteren José Zorrilla en av bygningene i dette området i historien om Don Juans varme stevnemøter i Sevilla. Bygningen ligger fortsatt i Plaza de Los Venerables i nærheten av Santa Cruz. Like til høyre er en av byens mest romantiske gater. Dens rette navn er Reinoso, men det blir ofte kalt "La Calle de Los Besos", "Kyssegaten". Årsaken er at husene her står så tett at du kan stå på en balkong og kysse noen på balkongen på motsatt side av gaten.

 

Spaser langs elven Guadalquivir om kvelden og se byen våkne til liv med mye folk som nyter tapas og drinker ute i gatene. Kryss elva over til det sjarmerende Triana-området. Etter den nødvendige renoveringen her tidlig på 2000-tallet, er distriktet blitt et av byens mest trendy og romantiske områder.

 

Både lokalbefolkningen og besøkende går ned til elven Guadalquivir og setter seg ned på en av de mange koselige barene langs elvebredden ved Calle Betis. Se solnedgangen over Sevilla og beundre byens lys som reflekteres i vannet. Spis middag under stjernene på LEVEL 5th, en takrestaurant rett ved elva. 

Sikkerhet i Sevilla

Generelt er Sevilla en veldig trygg by. Du føler deg trygg når du vandrer rundt i sentrum og i nabolagene i Santa Cruz, El Arenal, Macarena og Los Remedios om dagen. Men man bør være oppmerksom på lommetyver. Som i de fleste byer rundt de viktigste turistattraksjonene, som katedralen, kan det være smarte tyver der turister tilbys en liten kvist rosmarin som i utgangspunktet er gratis. Men hvis du tar imot, forventer selgeren likevel å få litt betaling og der medsammensvorne raskt ser hvor du oppbevarer pengene dine. Et annet knep som ofte blir brukt er "hjelperen" der en innfødt gjør offeret oppmerksom på at de har fugleekskrement på klærne. "Hjelperen" fortsetter å hjelpe med både vann og rengjøringsservietter, og mens offeret er opptatt av å fjerne fugleskitten, sørger medsammensvorne for å stjele verdisaker fra offeret.

 

Som i de fleste andre byer, anbefales det å oppholde deg i godt opplyste og travle gater om kvelden og om natten, og unngå tomme og mørke gater og byparkene. Hvis du går seg vill og befinner deg i et område der du ikke føler deg trygg, ta en taxi. De finnes overalt, og prisene er lave.