Åtte ideer til en flott familieferie i Sitges

Om du er ute etter deilig badeby med en god blanding av spansk dagligliv og bra forhold for turister, så ta en titt på byen Sitges. Med sin beliggenhet rundt 40 km fra Barcelona, tiltrekker den seg mye folk fra denne byen og byr på gode, lokale restauranter. Sitges har dessuten bedre vær enn Barcelona, fordi det ligger beskyttet av de grønne fjellene i Parc del Garraf.

Sitges har både by og strand

Den tidligere fiskerlandsbyen med sin hvitkalkede kirke og flotte sandstrender er en pryd for øyet. Den har en avslappet atmosfære, samtidig som den er en av de spanske byene med flest feria´er og fiestas i året. Og selv om du ikke skulle treffe på en lokal festival under oppholdet ditt, er det nok av andre ting å foreta seg mens du nyter familieferien i Sitges!

1. Strendene og andre flotte områder

Sitges har 17 strender til sine besøkende

Sitges er en ideell familiedestinasjon med mer enn 300 soldager i året. De gylne sandstrendene er egentlig mer enn nok til å holde barna beskjeftiget og fornøyde. Det er mange å velge mellom, og de fleste har fasiliteter som dusjer og salg av forfriskninger.

 

Sandstrendene nærmere sentrum passer bra for familier, fordi de har de beste fasilitetene og ligger langs strandpromenaden der barna kan sykle og stå på skateboard. Et annet fint sted for barn er Terramar park med lekeplasser, skyggefulle trær og piknik-områder for hele familien. 

På strendene kan du finne fasiliteter som pedalbåter og områder for lek og spill

Hvis du sjekker vår Sitges´ strandguide, vil du finne flere som tilbyr utleie av kajakker og pedalbåter. 

 
Fragata-stranden, for eksempel, tilbyr også områder for volleyball og fotball. Fra juni til september er det ofte også andre aktiviteter på flere av strendene, for eksempel vann-aerobictimer og workshops for barn.

 

2. Dra på en lokal festival med hele familien

Fra Santa Tecla-festivalen i Sitges

Sommeren er tiden for de fleste feria´er og fiestas i Stiges, for eksempel Festa Major og Santa Tecla som byr på parader med drager og kjemper, såkalte ”giganter”, og stort fyrverkeri på stranden, alt beregnet på familier. 

 

Pass også på å få med deg lokale katalanske tradisjoner som ”mennesketårnene”. Alt i alt spektakulære opplevelser som du og barna dine aldri glemmer.

Santa Tecla-festivalen i Sitges

Eller hva med festivalen der gigantene danser på fantastiske blomstertepper gjennom gatene i Sitges? Selv det verdensberømte karnevalet i Sitges i februar byr på spesielle juniorparader om ettermiddagen. Du kan lese mer om alle disse feria og fiestas i vår Sitges festival guide. Det skjer noe hele året rundt! 

Sitges har varierte tilbud for store og små

Hvis du besøker Sitges med sitt milde mikroklima i jule- og nyttårsferien, tilbyr byen spesielle aktiviteter og workshops for barn i ”Parc de Nadal" (Christmas Fun Park). 5. januar kan barna oppleve magien under paraden til De tre vise menn som vi forteller om i vår Sitges festival guide.

3. Utforsk byen

Gamlebyen i Sitges er vel verdt et besøk
Gamlebyen i Sitges tilbyr pittoreske, brosteinsbelagte gater og torg med vakre hvite hus, blomsterdekorasjoner, koselige små butikker, bakerier, barer, restauranter og massevis av terrasser og utsiktspunkter – få med deg dem med utsikt over havet ved San Bartolome og Santa Tecla-kirken som du også kan oppleve fra innsiden. 
 

Etter en deilig dag på stranden, kan du ta en spasertur langs strandpromenaden dit folk gjerne trekker om sommerkveldene, ofte pent antrukket. En kveld på byen kan bety middag og drinker på en terrasse, men det finnes også noen områder i byen med barer og klubber for dem som ønsker å danse eller feste. 

Sitges´ strandpromenade ved Fragata-stranden nedenfor kirken
Den kosmopolitiske byen lever hele året, særlig i helgen når flere folk kommer på besøk fra Barcelona. Det føles aldri for overfylt eller for turistaktig, selv om det alltid er mye å gjøre. 
 

For kulturelt interesserte finnes det flere museer i Sitges, som for eksempel det vakre Cau Ferrat-museet, en gang verkstedet til Santiago Rusiñol, en katalansk modernist. Museet rommer alle former for kunst, fra keramikk til malerier av Picasso og andre kunstnere.

Her i Palau Marycel finner du en stor samling middelalderkunst Eller du kan besøke palasset Palau Marycel som huser en fantastisk samling middelalderkunst. Museene i Sitges har også workshops som er gratis for barn under 12 år. For voksne finnes det fellesbilletter som gir deg en rimeligere inngangspris enn om du betaler separat for hvert museum.

 

4. Nyt utendørsaktiviteter i sola

Sitges by

Sitges har ikke mindre enn tre marinaer og tilbyr muligheter for å drive vannsport, særlig ved havneområdet Sitges 'Aiguadolç. Hvis du er på jakt etter andre aktiviteter for barna enn spill og bading, kan du melde dem på kurs i for eksempel seiling eller surfing.

 

Å leie en strandvilla eller leilighet i Sitges i nærheten av en strand med slike aktiviteter er ideelt for et komfortabelt opphold for deg og en morsom ferie for barna.

 

Aktiviteter som vannski, windsurfing og kitesurfing er vanligvis mulig i omkringliggende områder som Garraf. Der og i Sitges kan du også finne selskaper som organiserer utendørsaktiviteter som hesteridning og mountainbiking.

 

Det finnes familiebåter med glassbunn i Sitges, og det er alltid avslappende på en solrik dag. Eller du kan bli med på seiltur. Det finnes mange alternativer.

 

5. Et besøk i Garraf naturpark

Sitges byr på fantastiske omgivelser. Hva med en utflukt til vakre Parc del Garraf? Den byr på deilig Middelhavsfølelse og tilbyr workshops, utstillinger og et utvalg av både skiltede – og guidede turer (i helgene), blant annet. Spesialtilpassede reiseruter for funksjonshemmede er også tilgjengelig. Du kan selv velge en guidet tur i en minibuss som går fra Turistkontoret i Sitges.

 

En av de fine og skiltede turene går til slottet Castillo de l'Eramprunyà. Den starter på la Ermita de Nuestra Señora de Bruguès (se kart nederst) langs Gavà en Begues-veien. Rett ved siden av dette ”Ermita” eller kapellet er den tradisjonelle Señora de Bruguès-restauranten, men du kan også ta en piknik å nyte i nærheten av slottet der du har en fantastisk utsikt. 
Stranden Platja Garraf i Sitges

Hvis du bare er ute etter en avslappende dagstur med barna, kan dere pakke lunsjkurven og ta toget til Garraf for å nyte dagen på den sjarmerende stranden? Der finnes det kajakker og pedalbåter til leie.

 

6. En dagstur til Barcelona

 

Sitges ligger bare drøyt 40 km sør fra Barcelona (40 minutter med tog), så du kan alltid dra til denne spennende byen når du er klar for noe annet. Barcelona er svært variert og har mye å tilby, også for barn.Den dansende kjempen Laila i Barcelona

Som i Sitges finnes det sommerfestivaler også i ”nabolaget”, for eksempel La Festa Major del Poble Nou og den mer kjente Festa Major de Gràcia. 

 

Den største sommerfestivalen i Barcelona, La Mercè, involverer hele byen og finner sted i september. Flere av festivalene har aktiviteter for familier på dagtid, inkludert dansende giganter.

 

7. Utforsk en verden av cava

Fra Bodegaen Sumarroca i vinområdet Penedès

Sitges ligger i hjertet av Penedès vinregion, kjent for sin cava, men også sin vakre natur. Det er mindre enn en halv time med bil til Vilafranca del Penedès, hovedstaden i vinregionen. Så hvorfor ikke dra en tur.

 

Hvis du frykter en vintur kan være kjedelig for barna, så ta en titt på bodega Freixenet, for eksempel i vår Penedès cava-rute guide. Denne bodegaen tilbyr turer som er spesielt utviklet for familier med barn. Den omfatter en underholdende audiovisuell presentasjon og en miniatyr-togtur. Og mens foreldrene får prøvesmake cava, får barna servert juice.

 

8. Moro med barna

Aqua León i Tarragona

Tarragona ligger bare 40 km sør fra Sitges, og du kan også dra dit for å ha det gøy med barna i den store Aqua León Water Park og Zoo, med sklier og alle slags morsomme vannaktiviteter. En billett gir adgang til både vannparken og dyrehagen. Det går en buss med avreise fra Sitges turistkontor direkte til Aqua León (reservasjon og info: +34 97 768 7656).

Port Aventura i Tarragona
Et annet alternativ nær Tarragona er den imponerende temaparken Port Aventura, en variant av de store fornøyelsesparkene i Florida. Den har sin egen togstasjon slik at du kan komme dit med tog fra Sitges, først til Tarragona og deretter bare en kort togtur til Port Aventura. Sjekk Renfes hjemmesider for mer info.