De beste stedene å gifte seg i Spania

Gotiske katedraler, en romantisk steinkirke eller et intimt strandbryllup ved solnedgang? Dette er noen ideer til hvordan framtidige brudepar kan feire den store dagen i Spania.Son Marroig på Mallorca

De fleste par har klare krav når det gjelder hvor de ønsker å feire bryllupsdagen. Har stedet det spesielle og det lille ekstra som brudeparene leter etter? Uansett, det blir ikke særlig mer romantisk enn et bryllup med mykt middelhavsklima, med havet i bakgrunnen og med god mat og vin.

 

Et spansk bryllup – hvor skal du begynne?

 

Å organisere et bryllup kan være en enorm oppgave, for det er mye å huske på, og mange par vil oppleve økt stress jo nærmere de kommer bryllupsdagen. En slags minimumstid for å organisere et bryllup i Spania er rundt tre måneder, først og fremst på grunn av formaliteter og alt papirarbeidet som må ordnes. Det anbefales imidlertid å sette av nok tid dersom dere ønsker å gifte dere i utlandet.Strandbryllup på Formentera

Det viktigste dere må ta stilling til er hvor bryllupet skal stå, fordi dette er helt avgjørende for hvor vellykket bryllupsfesten blir. Enten du ønsker å bli gift ute i naturen, på stranden eller på en fjelltopp, må alt ordnes i god tid.

Vielse i sjømannskirkene

Svært mange norske par velger å gifte seg i en av de mange norske sjømannskirkene i utlandet. I Spania finnes det åtte sjømannskirker som vier par der den ene parten er norsk statsborger, mens den andre ikke er spansk statsborger.

Dersom dere ønsker en slik vielse, er det første dere bør gjøre å ta kontakt med den aktuelle sjømannskirken og avtale dato. Dernest må partene ta kontakt med Skatteetaten i Norge for å få en attest som bekrefter at ingenting er til hinder for at ekteskap kan inngås. I tillegg må minst to personer være vitner ved vielsen.

Å gifte seg i en av sjømannskirkene i Spania koster vanligvis fra 5.500 norske kroner.

Her kan du gifte deg i en sjømannskirke i Spania:

- Albir – Villajoyos

- Gran Canaria

- Lanzarote

- Barcelona

-  Tenerife

- Costa del Sol

- Mallorca

- Torrevieja

Bolonia-stranden på Costa de la Luz

Å planlegge bryllup

Det kan være nyttig å søke hjelp hos en bryllupsplanlegger, fordi han eller hun er spesialisert på å forhandle med leverandører og vet hvor de skal finne de beste stedene. Å ordne alle formaliteter og praktiske ting er mye enklere når du snakker språket, noe en lokal bryllupsplanlegger bør kunne hjelpe deg med. Hvis du bestemmer deg for å organisere alt selv, prøv å samarbeide med folk som snakker en del engelsk for å unngå misforståelser.

 

Etter å ha funnet et passende sted, er det fortsatt mange ting som må tas vare på. For eksempel å finne en god fotograf og velge utsmykking. Å ha en profesjonell fotograf er helt avgjørende, for du kan jo ikke kan gjenta bryllupsdagen om du ikke skulle være fornøyd med bildene. Derfor vil du fort angre om du ikke bruker litt mer penger på en god og pålitelig fotograf. Du kan også selvsagt ta med fotograf fra Norge, hvis du ønsker det.

 

Som ved alle brylluper, er listen over ting som må å gjøres og ordnes nærmest uendelig. Vi anbefaler å ta en titt på Pinterest fordi denne plattformen tilbyr masse inspirasjon og informasjon om bryllup (i utlandet).

 

Juridiske forhold ved giftemål

 

Lovligheten av ekteskap kan være litt komplisert om du vil gifte deg i utlandet. I Spania er det noen krav man må oppfylle for at giftemålet skal være gyldig i juridisk forstand. I motsetning til i land som Italia er det ikke mulig for ikke-residenter og utlendinger å gifte seg legalt i Spania. En av de to må enten ha spansk statsborgerskap eller ha vært spansk resident i minst to år.

 

Flertallet av parene som holder bryllup i Spania oppfyller ikke dette kravet, men det finnes flere andre alternativer. Det enkleste er å legalisere ekteskapet i hjemlandet ditt og deretter holde bryllupseremonien i utlandet. På den måten er alt papirarbeidet enkelt arrangert hjemme, mens selve feiringen foregår i utlandet på et senere tidspunkt.

 

NB: Som vi tidligere nevnte, er juridiske sider av ekteskap avhengig av hvilket land brudeparet kommer fra. Hvis du bestemmer deg for å bli gift i et annet land, må du sette deg inn i slike ting i god tid. På den måten unngår du problemer og skuffelser i siste øyeblikk. Du kan vanligvis sjekke dette på myndighetenes websider.

 

Men la oss sette dette med juridiske forhold til side og konsentrere oss om den store dagen. For om du alltid har drømt om å ha et eventyrlig bryllup ved Middelhavet, må du absolutt lese videre.

 

Plassering, plassering, plassering

 

Vi har nevnt det før: Plasseringen kan være helt avgjørende for hvor vellykket bryllupsfeiringen din blir. Med så utrolig mange  alternativer kan det være lett å bli litt satt ut. For å hjelpe deg med å velge, vil vi fortelle deg om de mest populære bryllupsalternativene.

 

Strandbryllup

 

Hvis du spør folk hva de tenker på når du sier Spania, er sjansene store for at mange vil svare "strender". Dette er ikke veldig overraskende, fordi Spania har nesten 5.000 kilometer med kystlinje. Å gifte seg på stranden er da også en av de mest populære alternativene. Hvem vil ikke gjerne gifte seg med føttene plassert i den gylne sanden? Men husk endelig at du ikke bare kan ha et bryllup på hvilken som helst strand, fordi på noen av dem er bryllup forbudt. Sørg for å undersøke på forhånd slik at du finner den perfekte stranden for dagen og unngår skuffelser.

 

Bryllup i naturen

 

Tenk deg fuglene som kvitrer og sollyset som faller ned gjennom trærne mens du ser partneren din forelsket i øynene under bryllupseremonien. Om det er dette du vil ha, er bryllup ute i naturen perfekt for deg! Denne eventyrfølelsen er noe som trekker mange mennesker til denne typen bryllupssteder. Fordelen er bl.a. at det ikke er behov for mye dekorasjoner. Den frodige vegetasjonen og sollyset harr allerede dekorert omgivelsene.

 

Kirkebryllup

 

Tradisjonelt, men likevel vakkert er et bryllup i kirken. For å legalisere den religiøse delen av bryllupet, må all dokumentasjon offisielt oversettes til språket i landet der seremonien finner sted. Bortsett fra det er det fullt mulig å holde kirkebryllup i utlandet, hvis du har katolsk bakgrunn.Villa S'Arenal på Mallorca

På en fjelltopp, under vann eller i jungelen. Valget er ditt! Det finnes ingen grenser når det gjelder bryllupsdagen din. Hvis du vil gifte deg på et helt spesielt sted, kan det være lurt å be om hjelp fra en bryllupsplanlegger.

 

Les videre for å finne noen av de vakreste stedene i Spania til ditt drømmebryllup!

 

Bryllup på strandenStrandbryllup på Formentera

Hvis du tenker på et reisemål for å holde bryllup, dukker sikkert ideen om å gifte deg på stranden opp. Den myke, hvite sanden, lyden av bølgene som slår mot stranden og en solnedgang i horisonten gjør strandbryllup til et veldig populært alternativ.

 

Mange sier at Bolonia Beach er en av de vakreste strendene i Spania. Med sin utrolig myke sand og krystallklare vann, er det et herlig sted å feire bryllup. Et annet område med flotte strender er Cádiz der du finner mange flotte villaer der du kan feire bryllupet sammen med alle dine kjære.

 

Hvis du vil ha en solfylt bryllupsdag, er Costa del Sol også et bra alternativ. Med mer enn 325 soldager i året, er sjansen for å få regn på den store dagen relativt liten. Vi har satt opp en liste over de beste strendene på “Solkysten” for å gjøre valget lettere.

 

Spanske kirker og klostreMonasterio de Piedra i Navalus

Hvis du vil ha et historisk preg over bryllupsdagen, kan dere gifte deg i en kirke eller et i kloster. Her er dere omgitt av imponerende vegger, søyler og rester fra gamle tider mens dere går nedover midtgangen. Under finner du to av de mest unike, historiske stedene i Spania. De gir deg en forståelse av hva dette landet har å tilby.

 

Monasterio de Piedra, Navalus i Aragón

 

Denne kirken ligger i hjertet av i den spektakulære Monasterio de Piedra Park og er kjent for sine fantastiske omgivelser og flotte flora og fauna. Hvis du drømmer om å gifte deg i et ekte og 800 år gammelt, middelaldersk kloster med store vegger og imponerende søyler, har du kanskje nettopp funnet det perfekte stedet.Monasterio de Piedra-parken

Hvis du bestemmer deg for å bli gift i dette klosteret, er det flere alternativer. Seremonien kan foregå enten inne i klosteret eller utenfor det, omgitt av fosser og fjell. Det er et paradis for naturelskere, så vi vil definitivt anbefale å leie et feriehus i Aragón-området. Området preges av fjell, turstier og en fantastisk utsikt.

 

La Ermita de San Juan de Gaztelugatxe,  BaskerlandSan Juan de Gaztelugatxe

Bare ved å se på bildene, får du en idé om hvor utrolig unikt og magisk dette stedet er. Vi snakker om La Ermita de San Juan, en middelaldersk kirke som dateres tilbake til det niende århundret. Kirken ligger på en liten øy som er forbundet med Bilbao og fastlandet via en smal bro. Et bryllup på dette stedet er perfekt for de som ønsker å være omgitt av noe mer enn åpent hav og frodige landskaper.San Juan de Gaztelugatxe

Før du bestemmer deg for dette stedet, må du huske at du må klatre 231 trinn for å komme til kirken. Dette er definitivt noe å tenke på, særlig hvis du har gjester med fysiske handikapp. Den beste tiden å holde bryllup her, er i løpet av våren eller høsten, for å unngå at vinden eller de høye bølgene ikke ødelegger bryllupsdagen.

 

Dette utrolige stedet ble enda mer populært i 2017 da det ble brukt som et opptakssted for den populære TV-serien “Game of Thrones”.

 

Hvis du bestemmer deg for å bli gift i Baskerland, se etter overnatting i San Sebastián. Dette er en levende by, full av sjarm og som tilbyr fantastisk gastronomi, samt mange attraksjoner.

 

Spanske bryllupsdestinasjoner

 

Spania er et svært variert land og har noe for enhver smak når det gjelder aktuelle og interessante steder å gifte seg. Hvert område har sin egen sjarm og klima, og det er verdt å ta med i betraktningen.

 

Spanskekysten

 

Å arrangere bryllup langs spanskekysten er et flott alternativ hvis du vil bli gift på stranden. Det er imidlertid store forskjeller på de ulike kystene.

 

Costa del Sol er trolig den mest kjente kysten i Spania. Med Málaga som internasjonal flyplass, er denne delen av landet svært godt forbundet med resten av Europa, noe som gjør området svært populært. Klimaet er varmt og strendene er flotte, så sjansen for dårlig vær under bryllupet ditt er svært liten.

 

Hvis du er ute etter noe annet, kan Costa de la Luz være noe for deg. Området er ikke så godt kjent som Costa del Sol, men det har definitivt sin egen sjarm. Strendene her er mykere og har vakker gyllen farge.

 

Resten av Spania

 

Det er lett å la seg friste til å gifte seg på sør- og østkysten, men la oss ikke glemme de vakre områdene i resten av Spania! Spesielt Nord-Spania, som er kjent for sine grønne områder, er flotte steder å gifte seg. Provinser som Galicia og Asturias er kanskje ikke like egnet for en vinterbrud, men om sommeren er temperaturene svært hyggelig. Dette er trolig ikke det første området du tenker på å ha bryllupet ditt, men du kan fort bli overrasket over områdets skjønnhet!

 

Vi skal se nærmere på de spanske øyene, Costa Blanca, Catalonia og Andalucía senere i denne artikkelen, og vi vil se nærmere på de fantastiske forholdene for å gi deg noen ideer og inspirasjon foran din store dag!

 

Øybryllup

Bryllup på Lanzarote

Vi tror det sier seg selv hvorfor det å bli gift på en spansk øy er en god idé. Både på Balearene og Kanariøyene er det nok å steder å velge mellom.

 

De hemmelige buktene på Balearene, bl.a. på øya Menorca, med sine flotte strender og sitt krystallklare, dypblåe vann gir en fantastisk ramme om giftemålet. Legg til at stedene har en fantastisk arkitektur og frodig vegetasjon, og dermed forstår du fort hvorfor så mange velger å ha en intim og romantisk feiring med sine venner og familie nettopp her.

 

I det lille nabolaget kalt Portals Nous, en del av byen Calvia som ligger like vest for Palma de Mallorca, ligger det er en liten kirke like over havet. Det er et fantastisk alternativ for bryllupet ditt, fordi den flotte utsiktene over Middelhavet, de grønne omgivelsene og den endeløse blå himmelen vil legge til en magisk touch til din spesielle feiring. Kirken er veldig lett å komme til og ligger ved siden av en liten havn som er et ypperlig sted å ta bryllupsbildene.

 

Bryllup på Balearene

 

Siden vi har over 1.500 flotte feriehus på Mallorca, finnes det definitivt et perfekt sted for deg og din utkårede der dere kan feire den store begivenheten. Sjekk ut vårt utvalg av feriehus på Balearene. Det er fire store øyer totalt og noen få mindre øyer, så du har masse å velge mellom.

 

Bryllup på Costa Blanca

 

Costa Blanca er en flott destinasjon for bryllupet ditt. Med lange, myke strender og godt vær trenger du ikke mye annet for å gjøre det hele til en flott dag og en flott opplevelse. La oss ta en titt på noen fantastiske ferieboliger! Det kan også være lurt å legge bryllupsreisen hit. Strendene på Costa Blanca ligger like ved ferieboligen, og dermed kan dere nyte oppholdet fullt ut. Våkne opp, spise frokost på terrassen og slappe av om ettermiddagen med et deilig glass spansk vin.

 

Bryllup i Catalonia

 

Den mest berømte byen i Catalonia er selvfølgelig Barcelona, men regionen har mye mer å tilby enn det. Provinser som Girona og Tarragona tilbyr også en god balanse mellom byliv og strender. La oss se på de typiske Catalonia-stilene og den mest populære typen feriehus i dette området. Innbyggere i Catalonia feirer ofte sine bryllup i "masias", gamle, mursteinshus med nydelige, landlig omgivelser.

 

Bryllup i Andalucía

 

Andalucía tilbyr gode muligheter for flotte bryllup. Enten du er ute etter romantiske kapeller og kirker eller den perfekte stranden, så finner du det her. Andalucía er kjent for sine fester, så gjør deg klar til å feire til daggry!Landsbykirken i Benalmádena

Denne kirken i Benalmádena er det drømmer er laget av! I nærheten av sentrum finner du et lite torg med en fontene og en statue kalt ”Benalmádena-jenta”. De duftende appelsintrærne rundt torget tilbyr skygge om sommeren og bidrar til den sjarmerende scenen. Legg til en bakgrunn av hvite bygninger, og dermed har du en fantastisk og intim atmosfære.

 

Et smalt smug vil ta deg til reisemålet ditt – en 1500-tallskirke. Det er en liten og intim bygning omgitt av grønne trær og den blå himmelen. Kirken er bygget på en steinete fjelltopp og gir deg en flott utsikt på Costa del Sol: Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola og Marbella. Hvis himmelen er klar, vil du til og med kunne se Gibraltar og de afrikanske fjellene.

 

Uansett hvordan du bestemmer deg for å organisere bryllupet ditt, anbefaler vi definitivt å feire det under den spanske solen.

 

Med et glass Rioja i hånden, en god tapa i den andre og familie og venner rundt deg, med dans og moro er det ikke mye mer du kan ønske deg. Forbered deg bra, ta deg tid, men fremfor alt – nyt denne fantastiske opplevelsen.