De vakreste spanske landskapene

Spania har flust av vakre og uberørte naturlandskaper, mange av dem er fortsatt nokså ukjente for turistene. Landet er fullt av naturlige underverker, fantastisk geologisk natur, frodige skoger, tørre ørkener, vulkaner, innsjøer og imponerende fjell!

 

Denne guiden kan hjelpe deg med å bestemme hvor du skal dra og bo på din neste Spania-ferie og hvilke attraksjoner du bør besøke. Her er Spanias 22 mest fantastiske landskaper – spredt over hele landet:

 

Bardenas Reales i Navarra

 

Hvis du er ute etter en ørkentur i Spania, er dette noe som er verdt å besøke. Selv om det er vanskelig å tro, finner du et ørkenlandskap sørøst for Navarra, en halv time fra Tudela. Erosjon forårsaket av vind og vann mot den leirholdige jorda, har ført til at dette stedet ble erklært som biosfærereservat av UNESCO. Det mest besøkte og fotograferte punktet er Cabezo de Castildetierra som du kan se på bildet over. Fordi dette er et resultatet av nettopp erosjon, må du se og oppleve det mens du kan og før det mister sin imponerende form.

 

For å komme til Bardenas Reales de Navarra, dra til Arguedas, kjent som "Puerta de las Bardenas" og besøk stedet i perioden mellom oktober og juni for å unngå regnfulle dager.

 

Cuevas del Drach på Mallorca

 

Mallorca skjuler et naturlig skattkammer i kommunen Manacor i nærheten av ferieboligene i Porto Cristo, nemlig Drach-grottene. Dette er et sett med fire imponerende grotter som ble dannet gjennom filtrering av sjøvannet. En av de største attraksjonene du finner her er Lake Martel – en av verdens største, underjordiske innsjøer. Ta en båttur og nyt en 10 minutters klassisk konsert i hulene!

 

Lagos de Covadonga i Picos de Europa i Asturias

 

Dette er et av de vakreste og mest idylliske landskapene i Asturias – de berømte innsjøene i Covadonga. Å leie en feriebolig i Picos de Europa noen dager, er perfekt. Lake Enol og Lake Ercina er de viktigste delene av dette vakre landskapet. Stedet ligger i en høyde på 1.000 meter, og disse innsjøene som er skapt av tidligere isbreer, står i sterk kontrast til det fjellrike landskapet som omgir dem og de grønne beiteområdene der storfe beiter. Opplev nærkontakt med dette fantastiske landskapet og dra på fotturer i Asturias.

 

Caminito del Rey i Málaga-provinsen

 

Caminito del Rey

El Caminito del Rey som ligger mellom El Chorro og Ardales, er en utfordring for alle turgåere og de som vil ha et adrenalin-kick. Kraften i Guadalhorce-elven og jorderosjon har skulptert de høye og stupbratte fjellsidene i dette passet. El Caminito tilbyr en fire timers vandretur, inkludert kryssing av to gangbroer og en hengebro mer enn 100 meter over det turkise vannet i Guadalhorce-elven. Siden stien ble gjenåpnet i 2014 etter en omfattende restaurasjon, har Caminito del Rey allerede hatt mer enn én million besøkende.

 

Det er nødvendig å bestille billett på forhånd for å se og oppleve El Caminito del Rey – et av de mest imponerende naturlandskapene i hele Spania.

 

Las Médulas i León

 

Dette imponerende landskapet er resultatet av 2.500 år med utvinning av gull. Las Médulas var den største åpne gullgruven i det romerske imperiet. Gruvedriften her forandret fjellets form og blottla områder med den rødaktige sanden. Besøk stedet tidlig om morgenen eller de siste timene om ettermiddagen for å nyte enda mer intense farger, og for å få mest mulig ut av din landlige ferie til León.

 

Playa de Las Catedrales i Lugo

 

 

Bare 10 kilometer fra Ribadeo har Las Catedrales-stranden blitt et av de mest imponerende og mest besøkte naturlandskapene i Spania. Effektene av vind- og vannerosjon har skapt dette fenomenet som bare kan sees når tidevannet er lavt. På grunn av den voldsomme populariteten, er besøkene i høysesongen begrenset. Det er nødvendig å kjøpe inngangsbillett inntil 45 dager før selve besøket her. Kontroller tidevannet før du planlegger besøket ditt, for ved høyvann, forsvinner stranden. Ikke gå glipp av dette spesielle stedet i din ferie på Costa de Galicia.

 

El Torcal de Antequera i Málaga-provinsen

 

Dette er et av de mest imponerende forkastningslandskapene i Spania. Erosjon har formet kalkstein, dolomitter og gipsholdige bergarter i over 150 millioner år. Det finnes tre vandreruter gjennom Torcal de Antequera, avhengig av hvilken vanskelighetsgrad du velger. Hvis du drar med barn, anbefales det å ta den grønne og 1,5 kilometer lange ruta som går i sirkel og som er en hyggelig spasertur – i forhold til de andre som går over mer ujevnt terreng. Den gule ruten er også sirkulær, har middels vanskelighetsgrad og er tre kilometer lang. Den oransje ruten er lineær og er en fire kilometer lang rute (én vei).

 

Salinas de San Pedro del Pinatar i Murcia

 

Dette er et naturlandskap i tusen meters høyde som du én dag i ferien bør velge framfor alle de vakre strendene på Mallorca. Stedet ligger på nordvestsiden av øya, og her kan du kjøre den svingete og 90 kilometer lange veien fra Andratx til Cap de Formentor. Et særpreget og overveldende landskap mellom daler og furutrær som står i sterk  kontrast til bratte klipper og krystallblått vann som dominerer langs denne delen av kysten. Landskapet i Sierra de Tramontana er erklært som verdensarvsted av Unesco. En utflukt til Sierra de Tramuntana passerer gjennom byer som Valldemossa, Sóller og tilbyr enestående utsikt over Sa Dragonera-øya.

 

Garajonay nasjonalpark på La Gomera på Kanariøyene

 

Parque Nacional de Garajonay på La Gomera på Kanariøyene 

Nasjonalparken er en frodig skog, ofte dekket av tykk tåke som bidrar til den mystiske atmosfæren. Hvis du ikke ferierer på øya La Gomera, kan du få adgang til nasjonalparken fra Tenerife på en av fergene som går fra havnen i Los Cristianos. En perfekt utflukt under ferien på Kanariøyene.

 

Playa de Gulpiyuri i Asturias

 

Playa Gulpiyuri

 

Igjen bringer naturen oss til Asturias. Bak klippene ved Cantabria-havet, mellom Ribadesella og Llanes, ligger et flatt område der havet slår inn og har skapt den lille stranden Gulpiyuri, en lukket og nesten hemmelig bukt. Det perfekte stedet for en dukkert når tidevannet er høyt.

 

Nasjonalparken i Aigüestortes og San Mauricio-innsjøen i Pyreneene ved Lleida

 

I provinsen Lleida skaper nasjonalparken i Aigüestortes og innsjøen Sant Maurici fantastiske scener med innsjøer, elver, fosser og høye fjell, typiske for den katalanske delen av Pyreneene. Perfekt for landlige utflukter i Spania, med turstier og områder som er ideelle til familiepikniker. Hvis du vil tilbringe noen dager i disse fantastiske pyreneiske landskapene, bør du bo i en feriebolig i Lleida.

 

Formentera på Balearene

 

Denne lille og rolige baleariske øya rommer en av de største naturskattene i Spania. På øya finner du 32 fantastiske ruter som er godt skiltet og som hjelper deg med å utforske øya. Du kan gjennomføre turene enten til fots, med bil eller sykkel. Lei et feriehus på Formentera der det turkise vannet utgjør bakteppe for et av de mest paradisiske naturlandskapene i landet.

 

Tajo de Ronda i Málaga-provinsen

 

Besøk den imponerende kløften Tajo de Ronda, mer enn 100 meter dyp og 50 meter bred. Fem millioner år med erosjon har hugget ut denne dype kløften som fører ned til Guadalevín-elven. "Nybroen" binder byens to deler sammen og er et ikonisk trekk ved denne byen. Se broen selv og reserver en feriebolig i vakre Ronda.

 

Timanfaya på Lanzarote

 

Øya Lanzarote byr på et spektakulært, vulkansk landskap i nasjonalparken Timanfaya, mellom kommunene Yaiza og Tinajo. Det vernede området strekker seg over 51 kilometer, og den beste måten å besøke stedet er å følge den merkede ruta som du finner på nasjonalparkens hjemmeside. Deler av ruta rundt vulkanene må du reise med buss, men du kan også besøke noen områder under en kameltur.

 

El Meandro de Melero i Cáceres

 

Mellom Cáceres og Salamanca finner du dette området rundt Alagón-elven. Den beste måten å utforske det på er til fots gjennom en halvsirkulær rute på sju kilometer og som begynner i Riomalo de Abajo. Det beste stedet for en skikkelig panoramautsikt er Mirador de La Antigua.

 

Natural Park i Somiedo i Asturias

 

Somiedo naturparken i de kantabriske fjellene (Asturias), utgjør et fantastisk landskap skapt av isbreer. Landskapet preges av dype daler, innsjøer og høye topper (noen enn 2.000 meter høye). Somiedo er også et tilholdssted for de eneste gjenlevende brunbjørnene i Spania.

 

Det er mange turstier i naturparken Somiedo, for alle aldre og med ulike vanskelighetsgrader. Hvis det er én ting du ikke kan gå glipp av under en landlig ferie i Asturias, er det innsjøene i Saliencia og Lago del Valle, de største attraksjonene for turgåere.

 

Garrotxa-vulkanene i Girona

 

Bare 50 kilometer fra Girona ligger et av de vakreste vulkanske landskapene i Spania. Det består av 46 vulkanske topper og nesten tjue lavastrømmer som kan nås via forskjellige turstier. Fordi disse vulkanene har vært ”døde” i tusenvis av år, kan du trygt vandre gjennom kratrene. En unik opplevelse når du er på ferie i Girona.

 

Cabo de Gata i Almería

 

Cabo de Gata og Playa de los Genoveses

En av de vakreste landskapene i Sør-Spania, finner du i den vulkanske naturparken Cabo de Gata som ligger i et av de tørreste landskapene i hele Europa. Her finner du 50 kilometer med klipper, de vakre strendene Playa del Mónsul og Playa de Los Genoveses. Dette er et av stedene langs den spanske kysten som har klart å styre unna  masseturismen.

 

Los Pilones del Valle del Jerte i Cáceres

 

I Extremadura dekker et teppe av hvite kronblader Jerte-dalen om våren. Kirsebærblomstene skaper et naturlandskap med enorm skjønnhet, der Kirebærblomstring-festivalen arrangeres i slutten av mars og i begynnelsen av april. Dalen er også spektakulær om høsten når du vil oppleve en eksplosjon i oker og rødfarger.

 

Pilones del Jerte er små naturlige bassenger og den beste belønningen etter en dag med fotturer – du kan bade i det krystallklare vannet og beundre de små fossefallene.

 

Naturparken Las Lagunas de Ruidera i Castilla La Mancha

 

Lagunas de Ruidera i Castilla La Mancha

Et annen av de vakreste naturlandskapene i Spania - Las Lagunas de Ruidera ligger mellom Ciudad Real og Albacete. Det er 15 laguner som er forbundet med fossefall, omgitt av en enorm vegetasjon av furutrær og eik. Et must når du er på ferie i Castilla La Mancha.

 

Dette er et paradis oppe i de aragonske Pyreneene og et utstillingsvindu for det alpine landskapet i Spania. Utforsk skogene, dalene, kløfter, fosser og det største fjellmassivet i Vest-Europa – Monte Perdido i 3.335 meters høyde. Hvis du planlegger en ferie i Pyreneene, kikk etter en feriebolig i Torla, byen med den beste og enkleste inngangen til Ordesa-dalen.

Villa i Oliva

 • 3 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 2 Toaletter
 • 100 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Balkong
 • Privat parkering
 • Aircondition
Id: 58032 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 18 308 - 29 292/uke NOK 2 615 - 4 185/natt Vis detaljer

Villa i Jávea

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 1 Toalett
 • 105 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Balkong
 • Patio
Id: 45960 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 700 - 19 067/uke NOK 1 100 - 2 724/natt Vis detaljer

Studio i Málaga by (Málagas Historiske Senter)

 • 4 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 50 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Aircondition
 • Sengetøy
 • Håndklær
 • Tv
 • Barnestol
Id: 57119 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 3 752 - 5 402/uke NOK 590 - 858/natt Vis detaljer
X


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her