Hit bør du dra på Spania-ferie i april

I takt med at våren er i emning og temperaturene stiger, nærmer vi oss den tiden av året som er ideell for å besøke Spania. Disse seks destinasjonene nedenfor tilbyr noe spesielt dersom du skal på ferie til Spania i april. Velg mellom byer med kulturelle festligheter og arrangementer, steder med fantastisk natur og landsbyer som fortsatt er nokså uoppdaget blant turistene.

 

Granada

 

Vakre Granada by består av ulike bydeler - hver av dem reflekterer en spesiell del av kulturhistorien. Velger du å holde til i Albaicin-området, vil du oppdage mange ting som går helt tilbake til den mauriske okkupasjonen, samtidig som bydelen er kjent for sin hippiestil, markeder, smale brosteinsbelagte gater og den beste utsikten over mot Alhambra-palasset. Velger du i stedet Sacromonte-området, får du nærkontakt med sigøynerkulturen i byen. Her er de små husene der lokalbefolkningen bor, hugget ut og inn i fjellet. Her kan du oppleve autentiske flamenco-show. Barrio Realejo er det gamle jødiske kvartalet i byen og ligger nærmest Alhambra-palasset. Bor du her, har du kort vei til de beste tapasbarene, fantastisk arkitektur og gatekunst.

 

Den magiske og sterkt følelsesmessige atmosfæren under Semana Santa er det som først og fremst trekker folk til denne vakre byen i april. Granada har en av de største feiringene i Spania av "den hellige påskeuken". Prosesjonene er høyt verdsatt og nærmest rene kunstverk. Folk trekker ut i gatene for å se brorskapene som stolt bærer sine hellige statuer gjennom hele byen, ledsaget av røkelse og sørgemusikk.

 

Bad i øl på Spanias første øl-spa i sentrum, nærmere bestemt på Calle Párraga. Sett deg i en tønne boblende øl, slapp av på en seng av bygg og nyt den nærende effekten av ingrediensene på kroppen din. Prisene starter fra 50 € per person, og på grunn av den økende populariteten, må du bestille time på forhånd.

 

Murcia

 

Bo i Murcia om du vil oppleve spanske skikker og tradisjoner og dra nytte av gratis adgang til mange av museene. Byen er berømt for sin tapaskultur og for fantastisk islamsk arkitektur.

 

Bli med på Bando de la Huerta, under Fiestas de Primavera – vårfesten. Feiringen faller sammen med den viktigste dagen under vårfesten i Murcia. Mange tradisjoner i dette området har røtter i den lange tradisjonen med dyrking av frukt og grønnsaker. Feiringen starter med blomsterofring til Virgen de la Fuensanta. En parade med vogner trukket av okser følges av mennesker i sine tradisjonell folkedrakter kalt "huertanos". Det er en dag da lokalbefolkningen hyller sin kulturelle og historiske arv.

 

Besøk Mar Menor som er den største saltvannslagunen i Europa. Dette spektakulære naturreservatet er atskilt fra Middelhavet ved La Manga – en 22 kilometer lang landtunge. På grunn av sitt komplekse økosystem overvåkes lagunen nøye og er en av de mest beskyttede delene av den spanske Middelhavskysten. La Puntica er berømt for sin helbredende egenskaper fra gjørme og leire, og det tempererte klimaet gjør at du kan bade hele året rundt. Takket være de naturlige omgivelsene er Mar Menor også populær blant vannsportentusiaster.

 

Catalonia

 

En av de beste tidspunktene å leie ferieleilighet i Catalonia, er i april. Etter hvert som våren gjør sitt inntog, blir regionen levende med en overflod av arrangementer og fiestas. Bo i Barcelona by – et sentrum for kunst og katalansk kultur eller dra til den katalanske delen av Pyreneene for å nyte naturen.

 

Gå eller sykle Europas mest ikoniske pilegrimsled – Camino de Santiago – eller vandre gjennom det kuperte fjellandskapet med dype kløfter på Alto Aragon-ruten. Denne delen av Pyreneene er et av de vakreste landskapene Spania kan by på og kjennetegnes av snødekte fjelltopper, frodige skoger og landsbyer plassert øverst på toppene.

 

Bli forelsket på Sant Jordi - en dag som feirer romantikken og litteraturen i Catalonia og som har aner tilbake til det 15. århundret. Ideen til Sant Jordi var at menn skal gi kvinnene roser, og kvinnene gir menn bøker. I dag kan hvem som helst motta blomster eller en bok, og det trenger ikke bestandig ligge noe romantisk bak gavene. Gatene og torgene er fulle av lokalbefolkningen som selger bøker og roser. Folk fra hele Catalonia drar til Barcelona for å lete fram interessante bøker fra salgsbodene og stikke innom vermouth-barene. Den beste atmosfærene finner du på La Rambla og Passeig de Gràcia.

 

Sevilla

 

Den beste tiden i året for å besøke Sevilla, hovedstaden i Andalucía, er om våren før temperaturen blir altfor høye. Bo i sentrum av byen og utforsk den fantastiske arkitekturen - en fantastisk blanding av maurisk, gotisk og barokk stil på bygningene og beveg deg rundt i et fortryllende nabolag full av andalusisk kultur og tradisjon.

 

Opplev det rolige og tilbakelente livet i landsbyene i området. Lei et landsted i Sevilla-provinsen og i en av de mange hvite landsbyene som finnes her. Moron de La Frontera, Osuna eller Marchena ligger i hjertet av det sevillianske landskapet, og disse landsbyene tilbyr noe av den beste fra det andalusiske kjøkken, i tillegg til flott og uberørt natur.

 

En ting du ikke må gå glipp av er Feria de Abril de Sevilla. Bli med lokalbefolkningen i deres fargerike feiring av andalusisk tradisjon. Et imponerende syn med sine tradisjonelle klær, hestevogner, blomsterdekorasjoner og flamencomusikere! Denne feria´en tiltrekker seg besøkende fra hele Spania. Festområdet ligger like utenfor sentrum og består hundrevis av "casetaser" – små barer – der det danses sevilliana, flamenco og serveres typisk mat fra regionen.

 

Menorca

 

Denne lille øya i Balearene er et uberørt paradis med røff natur og fantastiske strender. April er den perfekte tiden på året for å leie en strandvilla på Menorca før sommeren og turistene strømmer på. Bo i Binibeca – en tradisjonell menorcansk fiskerlandsby. Som et rolig feriested er det ideelt for å slappe av på stranden og nyte den avslappede atmosfæren. Cala de Blanes er en av de livligste feriestedene på øya. Ideelt for familier på grunn av sine mange aktivitetstilbud og et stort utvalg av butikker og restauranter.

 

Været i april når raskt hyggelige 20 grader, ideelt for å oppdage de bortgjemte buktene på Menorca. Utforsk de mange stiene og det unike, marine livet på øya. Noen av de beste stedene å snorkle er på øyene Cala Moragues og Cala en Calderer, ideelt hvis du ønsker å utforske stedene på egenhånd. For familier organiserer Blue Islands Diving turer spesielt tilrettelagt for barn og førstegangs-dykkere.

 

Cáceres

 

Denne fantastiske middelalderbyen er hovedstaden i Extremadura-regionen. Byen preges av sine trange brosteinsbelagte gater og små palasser og festninger og er ideell å dra på ferie til i april. Cáceres er erklært som verdensarvsted av UNESCO på grunn av minnesmerker av pre-romerske-, romerske-, arabiske-, jødiske- og kristne bosetninger som er funnet her.

 

Bli med på å feire Fiesta de San Jorge, til ære for byens skytshelgen. Festivalen minnes symbolsk den kristne gjenvinningen av byen og historiske kamper mellom maurerne og kristne og San Jorge's seier over dragen. Byen er full av arrangementer som prosesjoner, brenning av dragen og fyrverkerikonkurranse.

 

Besøk Valle del Jerte for å oppleve den imponerende naturen i Cáceres. Du kan vandre ved siden av fossefall som Garganta de las Nogaledas og plaske gjennom de naturlige bassengene i dalen. Våren er den beste tiden å besøke området, spesielt under kirsebærblomstring-festivalen som foregår i mars og fortsetter ut i april. Over en million kirsebærtrær langs dalen er ”oversvømmet” med rosa og hvite blomster. Lokalbefolkningen har delt festivalen i tre deler, og gjennom hele festivalen organiserer nabolandsbyene aktiviteter for å feire kulturen, gastronomien og den tradisjonelle livsstilen, både i fortid og nåtid.

Leilighet i Torrevieja

 • 3 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 90 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Terrassemøbler
 • Parkering
Id: 81339 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 5 333 - 8 532/uke NOK 1 067 - 1 706/natt Vis detaljer

Leilighet i Jávea

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 1 Toalett
 • 2000 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Barnebasseng
 • Patio
Id: 28779 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 927 - 22 294/uke NOK 1 132 - 3 185/natt Vis detaljer

Villa i Castellet i la Gornal

 • 4 soverom
 • 10 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 1 Toalett
 • 151 m² innendørs boligareal
 • 100 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Privat basseng
 • Hage
Id: 71040 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 15 999 - 18 664/uke NOK 2 286 - 2 666/natt Vis detaljer
X


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her