Flotte opplevelser for barn i Valencia

På grunn av sin geografiske beliggenhet og sitt pulserende byliv, er byen Valencia et funn for familier med barn. Her finnes noe for alle aldre og for enhver smak! I tillegg til de flotte strendene rett utenfor bysentrum, vil barna også sette pris på attraksjoner som den fantastiske dyreparken Bioparc, Kunst- og vitenskapsbyen som huser det spektakulære akvariet l'Océanografic eller utforske byens godt bevarte middelaldertårn.

 

I tillegg til disse må-se-attraksjonene under Valencia-besøket, har vi i denne artikkelen sett nærmere på attraksjoner som særlig vil barna vil sette pris på.

 

BioParc

Bioparc i Valencia

Alle som er glad i og opptatt av dyr, vil elske en dag i Bioparc, en praktfull zoologisk hage som ligger i det gamle og tørre elveleiet til byelven Turia. Hensikten med parken er å spre kunnskap om miljøvern og dyrevelferd. Dyrehagen dekker et areal på mer enn 100.000 kvadratmeter og har gjenskapt dyrenes naturlige habitat så godt som mulig.

 

Her finner du løver, lemurer, hyener, leoparder, gorillaer, strutsefugler, sjiraffer, nesehorn, flodhester, otere og mye mer. En spennende opplevelse for barn! På grunn av sin ro, størrelse og de vakre omgivelsene er det vanskelig å forestille seg at du faktisk er like i nærheten av sentrum i Spanias tredje største by!

 

Torres de Quart og Torres de Serranos

Torre de Serranos i ValenciaHvis barna dine elsker gamle festningsverk (og det er det gode sjanser for at de gjør), ta dem opp i middelaldertårnene som fremdeles finnes og som tidligere utgjorde viktige deler av bymuren i Valencia; Torres de Serranos og Torres de Quart. Disse tårnene hadde tidligere stor strategisk betydning for forsvaret av byen.

Torres de Serrano ble reist i 1392. Fra toppen har du en flott panoramautsikt over Turia-hagene og bysentrum. Dette ble i mange år ansett som hovedporten inn til byen. Tårnet ble fullstendig restaurert mellom 1893 og 1914 etter i en periode å ha blitt brukt som fengsel.

Torres de Quart i ValenciaTorres de Quart, som ble bygget mellom 1441 og 1460, er et nasjonalt monument over Spanias historisk arv. Også her kan du nyte utsikten over det historiske sentrum i Valencia. Disse befestede tårnene har deltatt i og overlevd mange kriger, blant annet uavhengighetskriger og Den spanske borgerkrigen. Det er fortsatt mulig å oppdage kule- og kanonhull som ble brukt i angrepene på byen og bymuren.

Ikke glem at det finnes gode på ferieleiligheter i sentrum av byen som bare ligger  noen få skritt fra byens viktigste historiske monumenter.

Hagene i Turia

Turia-parken i ValenciaValencia sentrum har én av Europas største byparker. Den strekker seg nesten ni kilometer gjennom byen ned til Kunst- og vitenskapsbyen nærmere kysten. Dette store grøntområdet ble anlagt da løpet til den gamle Turia-elven ble lagt om etter en dramatisk flom i oktober 1957. Byen ble nesten helt oversvømt av vannet, og arbeidet med å flytte elveløpet ble satt i gang for å unngå en ny katastrofe. 

Planen ble godkjent og arbeidet gjort, og dermed ble byparken opprettet i 1986. Parken inneholder et bredt utvalg av planter og trær som bidrar til skjønnhet og harmoni. Du har muligheten til å passere under atten broer som tidligere forbandt breddene til den gamle byelven Turia. Noen av broene kan dateres tilbake til det 15. og 16. århundret.Turia-hagene i ValenciaLandskapsarbeidet har vært godt gjennomtenkt og er delt inn i flere deler. Det er ryddet kraftig opp, for eksempel med mange fontener, turstier, sykkelstier, rekreasjons- og idrettsområder, og ikke minst Parque Gulliver som er dedikert til barn. Her finnes det en stor skulptur av Gulliver fra romanen Gullivers reiser. Denne store lekeplassen vender ut mot den imponerende Kunst- og vitenskapsbyen og har både minigolf, skateboard-park, to gigantiske sjakkbrett, servering og klatrevegg. Et flott sted for barna!

Gjennom parken er det også kiosker som selger drikke, kaffe, iskrem, snacks og lokale retter. Hvorfor ikke ta en piknik i skyggen av trærne mellom de kulturelle utfluktene i byen?!

 

Det er verdt å merke seg at i løpet av året finner det sted svært populære arrangementer i Turia-parken, særlig på Pont de les Flors og Alameda, bl.a. en vinmesse, tivoli, fyrverkerier, konserter og utendørs filmvisning. Sjekk ut den offisielle arrangementskalenderen på turistkontorets hjemmeside.

 

L' Oceanogràfic og vitenskapsmuseet Príncipe Felipe

L'Oceanogràfic i ValenciaKunst- og vitenskapsbyen i Valencia er en av byens viktigste turistattraksjoner, i skarp konkurranse med den eldste delen av byen. Det handler om mye mer enn bare et museum. Dette er et kompleks av flere bygninger med futuristisk arkitektur, dedikert til kultur og underholdning. Her finner L’Oceanogràfic, et imponerende akvarium. Det er det største i Europa med mer enn 26 millioner liter vann! Du kan observere marine pattedyr, inkludert hvalrosser og hvaler, samt mer enn 500 arter av fisk og reptiler. Et fantastisk syn som forbløffer både ung og gamle!Valencia - Kunst- og vitenskapsbyen

Vitenskapsmuseet Príncipe Felipe er også en del av komplekset og presenterer den teknologiske og vitenskapelige evolusjonen fra de eldste tider og fram til i dag. Alt er bygd på et mer enn 26.000 kvadratmeter stort utstillingsområde med mange interaktive tilbud. Det gjør museet til det største vitenskapsmuseet i Spania. Et spennende familietilbud!

 

Tematurer for barnDet finnes tilbud om tematurer for barn i Valencia

Gjennom tematisk oppbygde tilbud kan barna få innblikk i og nærkontakt med Valencias fascinerende historie. Avhengig av aktivitetene kan de minste, for eksempel, kle seg ut og spille en prinsesse eller en ridder for én dagen takket være utstyret som tilbys. Under besøket i El Puig følger de i fotsporene til kong Jaime I og oppdager historien bak klosteret Santa Maria.

 

Selskapet bak disse turene er Turiart, og du må bestille plass via telefon eller ved å sende en e-post. Turiart tilbyr også pirateventyr på Malvarrosa-stranden og mange andre tematurer for barn i Valencia.

 

Flotte strenderValencia - Malvarrosa-stranden

Valencia har en flott beliggenhet rett ved kysten og tilbyr muligheten for å kombinere besøk i bysentrum om morgenen og nyte en deilig ettermiddag på stranden etterpå. De nærmeste strendene som er tilgjengelige til fots, på sykkel, med trikk eller buss fra sentrum, er La Malvarosa og Las Arenas. Disse er de mest populære både for lokalbefolkningen og for turistene som oppholder seg i Valencia. Begge strendene er lange, ligger rett ved siden av hverandre og har fin og gyllen sand.

La Malvarosa-strandenEt bredt utvalg av restauranter er tilgjengelig langs den store palmepromenaden. Begge strender har lekeområder for barn, områder som er dedikert til sport og idrett, bl.a. volleyball og med fasiliteter som dusjer og offentlige toaletter. Det er også mulig å prøve ut ulike typer vannsport, for det er organisert utleie av utstyr på stedet.

 

Sjekk ut feriehusene som er tilgjengelige nær stranden i Valencia til din neste ferie.

 

Fotballfeber på Mestalla stadion

Mestalla-fotballstadion i ValenciaFotballfans vil trolig være ivrige etter å besøke Mestalla-stadion i Valencia FC. Laget spiller i La Liga og er blant de beste i landet. En underholdende og spennende tur for fotballelskere! Faktisk er Mestalla-stadion også en av de eldste stadionene i Spania, og besøket kan også by på mye historie. Stadion har hatt svært kjente trenere som Unai Emery, Quique Sanchez Flores, Rafa Benitez og Gary Neville, samt spillere som David Villa, David Silva og Juan Mata.

Et besøk på stadion omfatter bl.a. presserommet, garderobeskapene til spillerne og spillertunnelen.

Badeland Aquapolis i Cullera

Aquopolis Cullera er vannparken som ligger nærmest Valencia. Her kan du glede deg over forfriskende opplevelser med hele familien om sommeren. Badelandet ligger rett ved inngangen til byen Cullera, ca. 45 minutters kjøring fra sentrum av Valencia. Et flott underholdningsalternativ om du vil tilbringe dagen utenfor byen.

 

Båttur til naturparken Albufera

Naturparken i Albufera i ValenciaDenne naturpark som ligger bare ti kilometer fra sentrum av Valencia, er et av de største våtmarksområdene på Den iberiske halvøya. Her finnes masser av fugler, mer enn 350 arter er identifisert. For noen fugler er dette deres naturlige habitat, mens for trekkfugler er dette bare et stoppested på vei sørover eller nordover. 

Foruten mulige turstier og nærheten til El Salers vakre og lange sandstrand, er det også mulig å ta en båttur på sjøen, særlig om du vil beundre solnedgangen – et magisk øyeblikk som verken barn eller voksne fort vil glemme.

Valencia er full av overraskelser for hele familien. Dette er en feriedestinasjon i Spania som blir mer populær år for år, takket være sine mange attraksjoner og tilbud. Byen ligger greit plassert mellom Alicante og Barcelona. Ikke nøl med å sjekke ut alle ferieboligene som er tilgjengelige i områdene rundt storbyen. Denne regionen har fortsatt mange hemmeligheter å avdekke og oppleve!