18 morsomme aktiviteter for hele familien på Costa Blanca

1. Algar Fossene, Alicante

Algar Waterfalls

Oppdag Algar fossene i det vakre naturreservatet Les Fonts de l'Algar. Ta en dukkert i de naturlige bassengene, ta deg tiden til å beundre fossene og ikke minst nyte de rolige omgivelsene. En perfekt aktivitet for hele familien!

2. Terra Mítica fornøyelsespark, Benidorm

Rides at Terra Mitica theme park, Benidorm

Terra Mítica er en fornøyelsespark i Benidorm som er delt inn i fem områder med hvert sitt tema. Det brede utvalget av karuseller og attraksjoner gjør at det alltid er noe som passer, uansett alder.

3. Terra Natura dyrehage, Benidorm

Terra Natura

Terra Natura er en dyrehage i Benidorm. Parken har et spesielt "nedsenkings-konseptet" som prøver å etterligne dyrenes naturlige habitat best mulig. Dette gjør også at besøkende kan komme veldig nært dyrene.

4. Aqua Natura vannpark, Benidorm

Aqua Natura Benidorm

Badelandet brer seg over 40 000 kvadratmeter og er laget for alle som ønsker å ha en fantastisk dag med moro i vannet. Parken inneholder et bølgebasseng, vannsklier, barnebasseng og strandområde hvor foreldre kan slappe av i fred mens barna leker i vannet.

5. Rio Safari dyrepark, Elche, Alicante

Rio Safari Elche

Rio Safari parken er et flott sted for å tilbringe en dag utendørs. Parken er omgitt av palmeskog og er hjem til hundrevis av dyr fra hele verden. Daglig blir det holdt dyreshow og man har mulighet til å hilse på dyrene.

6. Aqualandia vannpark, Benidorm

Aqualandia Waterpark

Med ikke mindre enn 15 attraksjoner i vannet og Europas høyeste vannsklie tilbyr Aqualandia en gøyal dag for hele familien.

7. Svøm med delfiner, Mundomar, Benidorm

Zwemmen met dolfijnen Mundomar

Mundomar kan du se mange forskjellige arter av pattedyr, fugler og reptiler. Det finnes en rekke daglige show, og du har muligheten til å svømme med sjøløver eller oppleve et spesielt møte med delfiner. En dag på Mundomar er en innholdsrik og spennende dag for barn, både unge og gamle.

8. Leketøysmuseum, Denia

Pandas in a nativity scene outside Ibi toy museum

Tresoldater, lekebiler, gyngehester og dukkehus med miniatyr møbler tar deg tilbake i tid. Nyt en interessant dag ute med barna på leketøysmuseet i Denia, Alicante.

9. Båttur til Tabarca øya

Tabarca pirateneiland

Hver dag går det en katamaran fra havnen i Torrevieja med kurs mot Tabarca øya som en gang var en havn for pirater. Nyt en forfriskende båttur på vannet, i tillegg til å utforske øya.

10. En dag på stranden på Costa Blanca 

Levante strand Benidorm

Under ditt ferieopphold på Costa Blanca kan du virkelig ikke gå glipp av en dag på stranda! Besøk en av de mange strendene på denne vakre kysten. En av de mest populære strendene er Levante-stranden i Benidorm som er perfekt for seiling, jetski og paragliding. Den er også annerkjent av Blue Flag, med andre ord en veldig trygg og svært familievennlig plass.

11. Tog til Denia

Treintje Torrevieja naar Denia

Nyt en fin dagstur fra Torrevieja med det langsomme toget til Denia som tar deg langs kysten og på innlandet. Underveis vil du passere flere byer som Benidorm, Altea og Calpe. Dette er mye moro for familier som ønsker å få gjort litt ordentlig sightseeing i ferien sin (PS: kan kombineres med et besøk på leketøysmuseet i Denia).

12. Sportsenter, Torrevieja

Torrevieja Sport centrum

Torrevieja sportssenter har noe for tilhengere av alle idretter og tiltrekker seg profesjonelle lag fra hele Europa. Fotball, friidrett, turn, svømming i både innendørs og utendørs svømmebasseng, squash, håndball, tennis, basketball, rugby, fitness, å finne noe de ikke tilbyr kan nok ta en stund.

13. Besøk Torrevieja ubåten

Submarine Torrevieja

Delfin S61 var en ubåt av den spanske armada, og er nå blitt et flytende museum i Torrevieja havnen. Under besøket vil du få muligheten til å se deg rundt inne i ubåten, og se hvordan sjømenn en gang bodde.

14. Fluktsrommet, Alicante

Escape room

Denne populære teambuilding aktiviteten er en du ikke bør gå glipp av fra denne listen med familieaktiviteter. På Xcapate i Alicante får du 60 minutter til å løse ulike oppgaver og frigjøre deg fra rommet. En morsom og spennende måte å teste hvor godt dere kan jobbe sammen som familie.

15. Besøk Peñon de Ifach klippen, Calpe

Peñon de iFach, Calpe

Penyal d'Ifac er en naturpark som ligger i Calpe i Valencia regionen. Å klatre til toppen av Ifach klippen gir deg sjansen til å komme tett på dyrelivet i tillegg til utsikten fra 332 meters høyde over Costa Blanca. Denne aktiviteten er egnet for alle aldre.

16. Sjokoladefabrikk, Villajoyosa, Alicante

Chocoladefabriek Valor

En av de beste sjokoladeprodusentene kan man finne i provinsen Alicante. Unn deg en spesiell dagstur gjennom å besøke Valor sjokolademuseum i Villajoyosa. Under besøket på sjokolademuseet kan du lære alt om historien til denne deilige sjokoladen, få en omvisning på sjokoladefabrikken og stoppe på butikken for å få en smakebit.

17. Riding på Costa Blanca

Hacking in Mallorca

Å utforske Costa Blanca fra hesteryggen er en flott aktivitet for hesteelskere. Det er mange ridemuligheter i Spania for folk på alle nivåer. Det er muligheter for å ri langs stranden, i bygdestrøk eller om natten, her er veldig mye å velge i.

18. Båtturer

Tabarca Island Alicante

En av de kuleste måtene å bli kjent med kysten av Costa Blanca er med båt. En båttur er en minneverdig opplevelse, du kan ta en dukkert i det dype blå Middelhavs vannet, utforske vakre bukter eller bare nyte den fantastiske utsikten over skarpe klipper og gylne sandstrender.

Skal du på ferie til Costa Blanca? Her er vårt utvalg av de beste ferieboligene for å gjøre ditt opphold uforglemmelig!