Sol og strender rundt Figueres

Om du besøker Figueres vil du sikkert føle deg tiltrukket av kunstneren Salvador Dalí og arbeidene hans. Gatene i denne byen er da også en sann miks av modernisme og tradisjon og tilbyr også noen av de beste museene i Catalonia, som for eksempel Teatro-Museo de Dalí. Men kanskje vil du først og fremst la deg friste av strendene som finnes i dette flotte området?
Platja d'Aro - Cala del Pi

Figueres ligger nord i provinsen Girona, tett opp mot grensen til Frankrike, noe som gjør at den er et perfekt utgangspunkt for også å oppleve de andre byene her og de nordlige strendene på Costa Brava:

 

Strendene i Portbou

 

Hvis du reiser med familien, er kanskje det beste alternativet å sikte deg inn mot byen Portbou for å kunne nyte den flotte stranden. Den består av grov sand, ligger nær bysentrum og har alle fasiliteter: strandpromenade, dusj og parkering.

Cala Pelosa, Cap de Creus

Hvis du er ute etter noe mer naturlig og paradisisk, kan du bevege deg i retning  av Cala del Tres Platgetes som du kommer til ved å følge Camino de Ronda fra Portbou. Denne bukta består av én hovedbukt og to mindre, alle godt beskyttet mot Tramontana-vinden og er vanligvis godt besøkt.

 

Cala del Pi er en liten bukt med småstein og krystallklart vann. Stranden er kjent for sitt intime og avslappede miljø, godt tilpasset naturister og for sine gode forhold for dykking og snorkling.

 

Strendene i Llanca

 

Sju kilometer fra byen Llanca finner du alle slags typer strender, noen med alle fasiliteter, andre er mindre, mer intime og naturlige. Llança ligger bare 20 kilometer fra Figueres, det gjør byen til et greit sted å besøke. Dette er en typisk middelhavslandsby, omgitt av de flotte strendene i Cabo de Creus og Sierra de la Albera, full av turstier.

Cala Càlitjas i Cabo de Creus

La playa del Puerto (stranden ved havnen) og Playa de Grifeu er de to viktigste strendene, og takket være kvaliteten på vannet, rent miljø og alle fasilitetene som tilbys, har disse strendene Blått flagg hver sommer.

Playa Bramant i Llanca på Costa Brava

I området finnes mange viker, for eksempel Canyelles-stranden eller Playa del Cros, men vi framhever gjerne Bramant-stranden. Den ligger mindre enn en kilometer fra Llançà og er kjent for sitt spektakulære og kuperte landskap. Den er omgitt av en mur, nesten 10 meter høy med en liten åpning som gjør at du kan komme ned til sjøen. Vanligvis er det lite mennesker her, så stedet kan du nærmest nyte som om det var din egen private strand.

 

Strendene i RosesPlaya de Canyelles Petites

Sør for naturparken Cap de Creus ligger byen Roses med sin vakre kystlinje og mange strender. Her er mange sentrumsnære og urbane strender som ofte er ganske godt besøkt, særlig fordi de er det foretrukne valget for familier som ønsker mange tilbud og tjenester.

Cala Montjoi i Roses

Om du beveger deg litt bort fra sentrum, finner du virkelige underverker, som den sørlige kysten av Cap de Creus som er full av strender som Cala Rostella, Cala Montjoi og Cala Joncols. De har alle krystallklart vann og flate steiner, omgitt av frodig vegetasjon. På disse strendene finnes det ingen servicetilbud.

 

Empuriabrava-strendene

 

En annen nærliggende by til Figueres er Empuriabrava. Denne byen er et must på grunn av alle kanalene som gjør at byen kalles ”Spanias Venezia”. Med sine sju kilometer med kystlinje, finner du garantert den stranden du leter etter. En av de mest praktiske alternativene for barnefamilier er stranden i selve Empuriabrava, siden den nettopp  ligger i sentrum av byen og har alle fasiliteter.

I Empuriabrava på Costa Brava

Men vi kan også bevege oss litt bort fra bysentrum fordi Empuriabrava ligger i gangavstand til naturparken l'Empordà som er en ekte og naturlig oase med klart vann og gyllen sand, perfekt for å slappe av og nyte sol, sjø og urørt natur.

Strandpromenaden i Empuriabrava

De beste er Rubina- og Can Comes-strendene, helt uberørte paradiser for alle som elsker kite- og windsurfing. Fra Figueres er det enkelt å besøke de beste strendene i Empuriabrava.

 

Boadella i les Caula Escaules

 

Så langt har vi sett på de beste strendene på Costa Brava som ligger nær Figueres, men hva med å tilbringe en dag langs bredden av en elv med en foss? Bare 13 kilometer fra Figueres ligger byen Boadella i les Escaules som byr på "Salto de La Caula", en foss på 30 meter.

 

Stedet er et naturparadis der du kan bade og nyte en dag i naturen. I områdene rundt finnes det mange grotter som var bebodd i forhistorisk tid og som ofte er verdt et besøk. For å fylle opp magesekken, bør du gjøre en stans på restauranten som ligger ved fossen og som har spesialisert seg på lokale mattradisjoner.

Fossfallet Salto de la Caula på Costa Brava

Hvis du har lyst på mer aktivitet, kan du komme deg bort til den kunstige Boadella-innsjøen og vannreservoaret og prøve kajakk eller kano. Det er en fantastisk opplevelse å følge Muga-elva gjennom ruinene av landsbyen Sant Llorenc de la Muga som ble oversvømt for alltid da vannreservoaret ble tatt i bruk.

 

Så langt vår guide til de beste alternativene for å nyte solen og stranden dersom du vil leie feriebolig på Costa Brava. Med utgangspunktet i Figueres har du nok av muligheter for virkelig å nyte perlene på Costa Brava. Derfor, bestill ditt feriehus i Figueres og gjør deg klar til å leve ut sommerdrømmen.

 

Kart