Topp naturiststrender rundt Málaga

Flyselskapene er nå blitt så firkantede med bagasjebegrensningene sine at 10 kg håndbagasje rommer jo ingenting. Ville det ikke være enklere å dra til Málaga og la alt strandutstyret bli hjemme, inkludert badetøyet?

 

Hvis du liker å være naken på stranda, eller om du alltid har ønsket å prøve det ut, har du her en liste over de beste naturiststrendene å besøke når du leier feriebolig i Málaga-provinsen.

 

Naturiststrand

Solbrun overalt

 

Noen av de beste strendene som er utpekt som naturist- eller nudiststrender, ligger vanligvis et stykke unna hovedveier – naturlig nok. De finnes vanligvis også i vakre omgivelser og er ikke altfor overfylte.

 

Solkysten

 

Costa del Sol er en av de mest besøkte kyststrekningene i Spania, med turister som kommer i flokker hvert år for å sole seg og kose seg på stranden. Men hvis du virkelig ønsker å kaste klærne, trenger du å vite hvor du finner de beste naturiststrendene. Vi har delt dem i tre grupper:

 

1. Rene naturiststrender

2. Blandet klær/ikke klær

3. Homovennlige naturiststrender

 

Parador de Málaga

 

Hvor er de mest populære naturiststrendene i og rundt i Málaga-provinsen?

 

1. Hvis du leier feriehus i Estepona, dra mot Costa Natura og se etter skiltene til Arroyo Vaquera-stranden.

 

Navnet sier alt; Costa Natura! Dette er et populært sted. Du kan leie solsenger og det finnes dusjer og toaletter på denne velutstyrte stranden.

 

2. Lei en strandvilla i Marbella der jet-settet noen ganger kvitter seg helt med klærne. Cabo Pino, også kjent som Artola-stranden, eller Dunas de Artola, er en naturiststrand – den som ligger nærmest Marbella – med egen homofilvennlig sone.

 

3. I Benalmádena har Benanatura-stranden vært utpekt som nudist- og naturiststrand siden 1976. Omgitt av sanddyner og furutrær er dette et pent og rolig sted, godt utstyrt med toaletter og dusjer. Det er også verdt å merke seg at stedet drives og voktes av The Naturist Association of Spain.

 

4. Guadalmar- eller San Julián-stranden er neste stopp, en tre og en halv kilometer lang strekning med mørk sand. Stedet har vanligvis rolig sjø, og stedet rengjøres regelmessig. Praktisk og svært nær flyplassen i Málaga, ideelt for soling helt til siste minutt av oppholdet!

 

Benalnatura naturiststrand i Benalmádena

 

5. I Torre del Mar er Almayate et populært sted å legge ut strandhåndkleet. Det ligger stille og bortgjemt, og er vel verdt et besøk. Her er alt ”helt naturist”, inkludert også baren og restauranten. Dersom du betaler € 3, kan du bruke parkeringsplassen som tilhører det nærliggende området, noe som kan være praktisk på en overfylt sommerdag. 

 

6. I Nerja kan du kanskje kombinere en dag inne i grottene med en ettermiddag på stranden. Alberquillas er den dedikerte naturiststranden, den rommer også et beskyttet dykkeområde, og stranden har 75 meter med klipper. Hold deg rundt Nerja og prøv Rio Chillar-vandreturen. På en del av denne strekningen kan du selv velge om du vil ha klærne på eller kaste dem.

 

7. Egentlig litt utenfor Málaga, men likevel verdt å nevne: Vi hopper over grensen til den tropiske kysten, Costa Tropical og La Herradura – den vakre, hesteskoformede bukta. Du får en fin dagstur fra Málaga-provinsen om du bor på en av de populære feriestedene. Stranden heter Cantarriján, og det ligger to strender ved siden av, en for badende med klær, den andre er naturiststrand. Det er litt småstein her, men området er likevel nydelig og verdt et besøk. Det er også en fin strandbar nede på den ”påkledde” stranden, så ta med litt klær i vesken. Cantarriján er også en homofil-vennlig strand.

 

Naturiststrand i Spania

 

Fra utpå våren blir solen ganske sterk langs hele denne spektakulære kystlinjen, så husk at selv om du planlegger å gå uten klær, trenger du solhatt og litt solkrem med høy beskyttelsesfaktor!

 

Strendene på Costa del Sol og Costa Tropical er mange, og naturister blir godt tatt vare på, og det er verdt å søke til disse strendene hvis det er det du ønsker. Grunnloven i Spania sier at du kan kle deg som du ønsker, det er ingen lov mot nakenhet her.

 

Helt til slutt – noen passende fraser:

 

Nudist – El/la nudista

Naturist – Naturismo