De ti beste familieaktiviteter nær Málaga

Andalusía er et paradis for folk som er glad i naturen. 30 % av arealet i den store regionen er vernede naturområder, og om du er nysgjerrig og vil utforske naturområdene, er det en mengde interessante steder å dra.

 

Hvis du planlegger et ferieopphold i Málaga og vil fylle tiden med aktiviteter, bør du ta en titt på disse 10 forslagene til utflukter for familien. Vi har besøkt alle de utvalgte aktivitetene sammen med barn. Dette er svært vakre områder som alle er åpne for allmennheten.

 

Husk at når det gjelder mange av aktivitetene er det nødvendig å leie riktig utstyr, som for eksempel kajakker og sykler. Besøket i Nerja-hulene er den eneste utflukten på listen som koster penger.

 

For å komme til hvert av disse stedene, er det anslått som maksimum to timers reisevei fra Málaga by.

 

Vi håper du vil like disse aktivitetene like godt som vi gjorde og at dere setter pris på og vil ta vare på miljøet på de ulike stedene. Å bevare miljøet er en oppgave for alle.

Kajakkpadling på Maro-stranden

I kajakk fra Burriana til Maro

Bytt ut en dag på stranden med denne opplevelsen! Få ting er så spektakulært som kajakkpadling på steder som ved klippene ved Maro-stranden. Dette er et paradis som du bare kan oppleve med en kajakk. Ruten vi foreslår starter på Burriana-stranden og avsluttes ved Maro-stranden, og underveis krysser dere forbi klipper, fossefall, grotter mens dere cruiser gjennom krystallklart vann. Dette er en av våre beste anbefalinger hvis du skal på utflukt i Málaga sammen med barn. Prøv det, både små og store vil ha flotte opplevelser!

 

For mer informasjon, sjekk ut denne artikkelen om vår kajakktur til Maro.

Gå på de hengende broene i Monachil

Du kan krysse hengebroer i Monachil i Granada

Selv om Monachil er en kommune i Granada-provinsen, er det en av utfluktene vi anbefaler om du vil på dagstur og reiser fra Málaga. Dette er en tur i skikkelig Indiana Jones-stil og er fortsatt en nokså ukjent attraksjon blant både turister og fastboende. Hengende broer vil pirre og forskrekke deg like mye som vannfall, elveløp, grotter og tunneler i spektakulære naturlandskap. Denne ruten kan greit gjennomføres av familier som følger sikkerhetsinstruksjonene. Turen byr også på muligheten for en forfriskende dukkert i det kalde vannet i Monachil-elven.

Bad i Bermejalessjøen

Bermejalessjøen i Granada

Lyst på en dukkert i ferskvann? Bermejalessjøen ligger i nærheten av Alhama de Granada, og det tar deg en og en halv time å kjøre fra Málaga by. Det er verdt å dra hit, bare for å hoppe og dykke i det fantastisk rene og behagelig varme vannet.

 

Den kunstige innsjøen har egen strand ved siden av campingområdet. Om du vil, kan du leie en kano, en pedalbåt eller en annen type båt uten motor.

Nyt de naturlige bassengene i La Resinera

Naturlige laguner i La Resinera i Granada

 

Hvis du er ute etter et idyllisk sted for en piknik, er dette stedet. Disse naturlige bassengene ligger innenfor naturparken Sierra Tejeda, Almijara og Alhama. De naturlige bassengene dannes nær kilden til en av de reneste elvene i hele Andalucía: Cebollón-elven. Dessuten er dette et uslåelig sted å gå fotturer.

Besøk Torcal naturreservat

El Torcal naturreservat i Antequera

Bare en time fra Málaga, i Antequera kommune, finner du dette naturskjønne og helt spesielle området. For 100 millioner år siden var dette havbunn, og her er det fortsatt mulig å finne fossiler.

 

Det er tre merkede ruter med tre forskjellige vanskelighetsgrader som du kan følge på egenhånd, men du vil få enda mer ut av turene hvis du blir med på organiserte turer som besøkssenteret El Torcal de Antequera gjennomfører.

 

Husk å ta med en ryggsekk og noe å spise og drikke, og nyt en fantastisk dag med å utforske Torcal.

På sykkel på Via Verde de la Sierra

Via Verde de la Sierra i Cádiz

La Vía Verde de la Sierra (”grønne skogsveier”) strekker seg fra byen Olvera til Puerto Serrano, krysser fjellene i nord i provinsen Cádiz og sør for provinsen Sevilla. Denne ruten er 36 km lang og passere gjennom tunneler med variabel lengde, broer, viadukter, frodige daler, elvebredder og går til og med gjennom noen av de mest beskyttede naturminnene i Andalusía. Blant annet sykler du gjennom habitatet til Europas største koloni av hekkende gribber.

 

Det anbefales at du sjekker tilgjengeligheten til Sierra Grande fordi området i perioder med mye regn kan være stengt.

Fottur i Alhama de Granada

Alhama de Granada

Litt over en time tar det å kjøre fra ferieleiligheter i Málaga til Alhama de Granada. Med utgangspunkt i Tajo kan du få tilgang til turstier, piknikområder, steder å svømme i sommermånedene og selvfølgelig de varme kildene.

 

Navnet på Alhama er avledet fra arabisk Al-Hammam, som betyr termiske bad. Det varme vannet kommer ut av en hule og danner en rekke naturlige bassenger, hver med sin egen temperatur. Vannet fører gradvis ned til elven som renner ved siden av. Det er en fantastisk måte å slappe av etter en tur gjennom kløften.

Fuglekikking i Guadalhorce naturpark

Fuglekikking i Guadalhorce

Denne naturparken ligger bare 15 minutter fra Málaga flyplass. Et sted for fred og ro, og samtidig et viktig ornitologisk punkt og paradis for fuglekikkere. Området ligger på en av de viktigste trekkfuglrutene mellom Afrika til Europa. Det finnes noen stier og veier for terrengsykling og fotturer i naturparken.

Utforsk grottene i Nerja

Dryppsteinsgrottene i Nerja

En av Costa del Sols mest besøkte attraksjoner er grottene i Nerja, som uten tvil er et av naturens underverker. Det er også her man finner verdens største stalagmittformasjoner og noen virkelig imponerende grottekammer. Et besøk her bør så absolutt stå høyt på alle familiers "to-do-liste" under ferien i Málaga-området. Husk at det ikke er tillatt å komme inn i hulene med flip-flops, så vær sikker på at du har godt fottøy som ikke glir.

 

Dette er et svært mystisk sted å besøk for hele familien, og grottene ligger bare 45 minutter unna Málaga. Det koster penger å komme inn i hulene.

 

Mer informasjon om hulene i Nerja her.

En tur opp Chillar-elven

Utflukt i Chillar-elven i Nerja

Dette er en av Costa del Sols mest klassiske familieutflukter. Å gå en tur opp elven Chillar i Nerja er en sommertradisjon for mange spanske familier, og i de travleste helgene i sommermånedene kan det til og med virke noe overbefolket i elven. Vanligvis når vannet opp til anklene, og bare i enkelte områder kan de nå opp til knærne, men ikke lenger. Derfor er turen ideell for familier. Jo høyere opp i elven du kommer, jo mer spektakulært blir landskapet. Det finnes mange flere elver og bekker, laguner, fossefall og ikke minst en utrolig natur.

 Kart