15 restauranter med utsikt i Málaga

Utsikt, utsikt og enda mer utsikt! Det er det vi ønsker, ber om og krever når vi kommer til en av disse restaurantene som ligger høyt og på fantastiske steder. Vi liker alle å spise i sjarmerende og koselige restauranter med fantastiske omgivelser som gjør kvelden til en unik opplevelse.

 

Vi foreslår at du kikker nærmere på vår liste over 15 restauranter med den beste utsikten i Málaga-provinsen. Vi tror sikkert du ønsker å spise i flere av dem og at du gjerne drar til ulike områder i Málaga for å oppleve nettopp dem.

 

Refectorium El Campanario

 

Utsikt fra restauranten El Refectorium

Restauranten Refectorium El Campanario ligger i en av de beste boligområdene i Málaga, Cerrado de Calderón. Til tross for at det kan være litt vanskelig å finne dette tidligere gudshuset med den nå så gode maten, er det absolutt verdt innsatsen. Dette boligområdet er for øvrig også et av de beste om du er på leting etter feriehus i Málaga.

 

Restauranten er liten, og veggene har samme blå farge som himmelen over denne utrolige byen. Om sommeren åpner utendørsserveringen (se bildet over). Hvis du liker middelhavsmat med en subtil touch av modernitet og en nokså sjenerøs vinliste, så nøl ikke med å ta turen hit!

 

+Info

Paseo de la Sierra 36

Urb. Cerrado de Calderón 29018

Málaga

Tlf.: +34 952 203 935

http://elrefectorium.net/

*Priser rundt 35 € - 40 €

 

Parador de Gibralfaro

 

Utsikten fra restauranten på Parador de Gibralfaro

Hvis du vil til et annet område i Málaga by for å nyte en romantisk kveld, foreslår vi denne restauranten som er full av sjarm der den ligger kamuflert i et område med furutrær og steiner, full av historie.

 

Dette er utvilsomt et av de vakreste og mest besøkte stedene i Málaga, og herfra har du en spektakulær utsikt over Málaga-bukta. Dette området er også et av de mest populære stedene å søke etter feriehus i Málaga. Restauranten Gibralfaro tilbyr deg en meny full av smaker fra et kjøkken forankret i andalusisk gastronomi, og som framhever de ferske produktene fra provinsen.

 

+Info

Castillo de Gibralfaro

s/n 29016 Málaga 

Tlf.: +34 952 221 902

 

Restaurante el Higuerón

 

El Higuerón-restauranten i Fuengirola

Higuerón-restauranten ligger ved Middelhavsveien i Fuengirola. Den er kjent for god mat, men også for en uslåelig utsikt over denne delen av Málaga-kysten. Innvendig byr stedet på elegant innredning, midt mellom det rustikke og det moderne der du kan nyte stedets ”fusjonskjøkken” med både andalusisk og asturiansk mat.

 

+Info

Autovia Costa del Sol 217

29640 Benalmádena

Tlf.:+34 952 119 163

www.elhigueron.com

*Prisnivå:  30€ - 40€

 

Toro Muelle Uno

 

Restauranten Toro Muelle Uno

Vi drar tilbake til Málaga og nå til spektakulære Muelle Uno – Málagas nye havneområde. Restauranten ligger i første linje mot havnen, og fra terrassen tilbyr restauranten utsikt mot både byen, havnen og sjøen. Når natten faller på, preges utsikten herfra av flomlyset på fortet Gibralfaro og kongeslottet Alcazaba som fyller Málaga-miljøet med både farge og magi. Så kan du nyte tradisjonell spansk mat i en hyggelig og avantgardistisk atmosfære, med en av de beste utsiktene en restaurant kan tilby.

 

+Info

Muelle Uno 

29001 Málaga

Tlf.:+34 951 109 209

*Prisnivå  25€ - 30€

 

La Caleta Playa

 

Strandbaren La caleta i Málaga

Etter en fin dag på stranden, ta på deg noe komfortabelt og dra ut for å spise ferske og typiske sjømatprodukter fra Málaga-provinsen. Hvis du har lyst på en mer uformell middag og føle den forfriskende brisen fra Middelhavet, men ikke vil sitte hjemme på  terrassen i ferieleiligheten din inne i Málaga by, er strandbaren La Caleta et flott alternativ.

 

Chirinquito´en (strandbaren) har eksistert siden 1983 og tilbyr den beste pescaito (stekt/grillet fisk) fra Málaga-bukten. Du kan velge mellom blant annet ansjos, sardiner, skjell og andre delikatesser. Denne chiringuito´en ligger omgitt av palmer, gress, sand og sjø og ligger drøyt fem minutter unna det historiske sentrum.

 

+Info

Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso, 23

29016 Málaga

Tlf.: +34 952 11 08 48 

http://www.caletaplaya.com/

 

L'expérience

 

Utsikten fra restauranten L'experience

Den spektakulære Plaza del Obispo skjuler denne lille og søte restauranten L 'Experience. Den er perfekt for en romantisk middag hvis du søker etter feriehus i Málaga sentrum. Det kan være en flott siste stopp etter en ettermiddag med shopping og lange turer i Málaga.

 

I L'Experience finner du Middelhavsretter laget av ferske produkter, så ikke glem å reservere bord på uteserveringen og nyt utsikten mot den enorme katedralen i Málaga, også kjent som manquita´en (”den énarmede kvinnen” – fordi kirken bare har ett tårn, det andre er påbegynt, men er aldri blitt fullført).

 

+ Info

Plaza del Obispo 4, 

29015 Málaga

Tlf.: +34 952 608 784

www.plazadelobispo.com

*Prisnivå 15 € - 20 €

 

El Pimpi

 

Restaurant El Pimpi i Málaga by

El Pimpi er en klassiker i Málaga, vegg i vegg med bodega´en med samme navn og som bringer oss essensen av Málaga. La Sole del Pimpi er et nytt, mer moderne prosjekt og er én av restaurantene i byen med den beste utsikten over det romerske teatret og kongeborgen Alcazaba.

 

Málaga-selskapet bak El Pimpi som har hatt mer enn 40 år med suksess, deler sin gastronomi, tradisjoner og kultur med alle sine besøkende.

 

+ Info

Calle Granada, 62 y Calle Alcazabilla

29015 Málaga

Tlf.:+34 952 228 990

www.elpimpi.com

 

La Piscina Lounge

 

Hotel Molina Lario

Vi liker disse små restaurantene med sjarm der du også har 360º panoramautsikt  over Málaga. Takterrassen til Hotel Molina Lario, også kjent som "La Piscina Lounge", er en av dem. Et flott sted å slappe av og ha det hyggelig i en avslappende atmosfære. En av de mest "kule" stedene i byen.

 

Dette stedet gir deg muligheten for å smake på en annen og dristig meny, om du vil spise mat og snacks. På dette kjøkkenet er det den unge Chef Marcos Granados som styrer, og han har så langt hatt stor suksess med sitt kjøkken.

 

Vil du lese mer om de populære takterrassene, finner du det her!

 

+ Info

Molina Lario, 20-22

29015 Málaga

Tlf.:+34 952 062 002

http://www.lapiscinalounge.com/

 

Candado Beach

 

Candado Beach-restauranten

Nå skal vi til El Candado-yachtklubben, men vær ikke bekymret for vi skal ikke ombord på noen vanlig båt, yacht eller katamaran som måtte ligge i din lille private havnen. Vi skal derimot nyte utsikten fra restauranten Candado Beach som ligger øst for Málaga by. Fra restauranten i den lille bukta har vi en flott utsikt over Middelhavet og båtene i havnen.

 

Candado Beach-restauranten

Kjøkkenet serverer mat i god andalusisk stil, enkel og med god smak, fersk og veldig tiltalende. Et ideelt sted å spise lunsj med barn på grunn av utendørsområdet med lekeplass og vakter.

 

+ Info

Club Náutico El Candado 

ctra. de Almería s/n

El Palo, 29018 Málaga

Tlf.: +34952 206 346

www.candadobeach.es

*Priser 26 € - 35 €

Dagens meny i helgene koster 22 € og anbefales sterkt!

 

Restaurante Amador

 

Restaurante Amador

Amador-restauranten ligger i Málagas boligområde El Atabal, svært nær byens historiske sentrum. Stedet er kjent for sin utmerkede mat med produkter av høyeste kvalitet og for gunstige priser som ikke skremmer.

 

Etter å ha hatt opplæring i i de beste restaurantene i Vietnam, Frankrike, Nederland og England, slo Amador og hans bror seg ned i dette området av Málaga og serverer mat av svært høy kvalitet. Når vi i tillegg plusser på med en unik utsikt over byen, er suksessen garantert!

 

+ Info

Urb. El Atabal

629190 Málaga

Tlf.:+(34) 952 432 862

http://www.villaguadalupe.com/

 

Restaurante Blankko

 

Blankko restaurant i Benalmádena

Blankko er en "lounge-bar" som ligger i Benalmádena der du kan nyte en ung og avslappet atmosfære i en ren Ibiza-stil med de beste DJ´er, fantastiske live-opptredener og flotte arrangementer.

 

Kulturen er ung og forførende med en touch av Middelhavet. Hvis du liker Gin tonic, så kast deg over drikkemenyen.

 

+Info

Pso. De Bellavista, 7

Benalmadena 29639, 

Tlf.: +34 952 44 33 98

http://www.blankko.es/

 

Restaurante Avanto

 

Avanto Restaurante

Avanto Restaurant er en av de privilegerte stedene som ligger midt i et eksepsjonelt naturmiljø og i første rekke mot stranden i Mijas. En elegant restaurant med utsikt og dekorert med en smak som innbyr til ro og avslappet atmosfære. Alt med en utmerket og klassisk mat, men med en moderne touch fra el Chef, Rafael García.

 

+Info

Urb. Torrenueva-Playa, 

29649 Mijas

Tlf.: +34 952 587 539

 

Restaurante El Lago

 

Restaurante El Lago

Når vi snakker om en restaurant i Málaga med to ”soler” i Repsol-guiden og én Michelin-stjerne, er det Restaurante el Lago vi mener. Omgivelsene er vakre og grønne med lunder, gress, trær og en innsjø ved en vakker golfbane i Elviria-området.

 

Kokken Diego del Río gir oss et kjøkken med kortreiste produkter. Hans retter som kan virke enkle, er en eksplosjon av smaker og utrolige teksturer som følge av time på time med matlaging og forberedelser.

 

Husk at restauranten bare holder åpent om kvelden når den utvendige belysningen smelter sammen med denne unge kokkens minimalistiske retter, en ekte kulinarisk opplevelse for sansene.

 

+Info

Urb. Elviria Hills

Avda. La Cumbres s/n 29604

Marbella, 

Tlf.: +34 952 832 371

 

El Gran Gatsby

 

El gran Gatsby

Vi fortsetter i Marbella, nå drar vi til et av områdene med mer luksus, glamour og ”jet-set” per kvadratmeter enn noe annet sted på Costa del Sol, nemlig til Puerto Banús. Der finner du også denne avantgarde-restauranten med navn etter filmen og romanen "El Gran Gatsby” (Den store Gatsby).

 

Denne restauranten har den beste utsikten over Puerto Banús og serverer mat som er en fusjon mellom katalansk og ren middelhavsmat. Hvis du er ute etter noe spesielt for en romantisk kveld, er dette stedet perfekt. The Great Gatsby er full av overraskelser, for eksempel Lounge Dance Bar som ligger på en utendørsterrasse, ideell for en drink etter middagen der dere kan lytte til DJ´er eller levende musikk.

 

+ Info

Muelle de Honor s/n 

Edificio del Mar. 

Puerto Banús, 29660 

Nueva Andalucía

Tlf.: +34 951 778 797

www.elgrangatsby.com/

 

Restaurante Albacara

 

Albacara restaurante

På en liten tur gjennom det indre av Málaga-provinsen, kommer vi til Ronda, en av de vakreste byene i denne delen av Spania. Ronda ligger høyt på et platå og byen er bundet sammen av den kjente broen El Puente Nuevo.

 

Nær denne broen ligger en restaurant som serverer flott middelhavsmat og der utsikten fra terrassen og over mot kløften som deler byen i to, er fantastisk.

 

Dette er det ideelle stedet for en lunsj eller middag med en meny som er forberedt med omhu og med de beste produktene fra Middelhavet, etter en dag med gode opplevelser langs ”vinruten” og med besøk på vingårder i Ronda, som for eksempel den Descalzos Viejos.

 

+Info

C/ Tenorio nº 8 

29400 Ronda 

Tlf.: +34 952873855

 

Hvis du er opptatt av gastronomi og god mat, anbefaler vi dessuten at du leser artikkelen om de beste tapasbarene i Málaga.