Balcón de Europa, Nerja - Et enestående og historisk utkikkspunkt

Balcón de Europa er uten tvil et av Nerjas mest ikoniske landemerker, og et svært viktig symbol for byen. De aller fleste som besøker Nerja ender før eller siden opp ved rekkverket på Balcón de Europa hvor de kan trekke inn den friske sjøluften og nyte den enestående utsikten.

Det sies at det var Kong Alfonso XII som i sin tid ga navn til denne severdigheten, da han under et besøk i byen for å inspisere skadene etter et større jordskjelv i 1885, ble så trollbundet av utsikten at han skal ha uttalt at "dette er Europas balkong".

Visse historiske hendelser og historier indikerer imidlertid at balkongen faktisk het noe liknende allerede før det omtalte kongebesøket, men disse stilles i bakgrunnen av kongens historie, ikke minst på grunn av den store innflytelse kongen hadde i Spania på den tiden. Man kan vel si det slik at navnet ble formalisert og stadfestet, og i dag er det oppført en statue av kongen på stedet, der han skuer ut over Middelhavet nedenfor. Et yndet sted for både turister og spanjoler.

Balcón de Europa er bygget over en tidligere festning og et forsvarsverk som på grunn av de våpnene som i sin tid ble brukt også ble kalt for "La Bateria". Hele kyststrekningen av befestet med kanoner som var strategisk plasset i forhold til eventuelle angrep fra blant annet pirater som herjet i området. Senere ble de også brukt til forsvar mot angrep fra englenderne.

 
Utsikt fra Balcon de Europa, Nerja

Den 20. mai 1882 åpnet britiske fartøy ild mot La Bateria og ødela nesten alt utenom to rustne kanoner og noen steiner like utenfor Balcón. Til tross for dette fylles området hver eneste dag av turister fra hele verden, som samles der for å suge til seg en atmosfære full av historie, kultur og natur i ett.

Jo nærmere høysesongen man kommer, jo flere aktiviteter blir det å velge mellom. Rundt balkongen finner man i dag en rekke barer, restauranter, kafeer og isbarer.

Om sommeren er området også et yndet sted å arrangere konserter og små teaterstykker i, og stort sett hele døgnet er det folk som er ute og spaserer på balkongen. Mange av byens arrangementer er også ofte forbundet med balkongen, ikke sjelden begynner eller slutter de forskjellige arrangementene på stedet.

 

El Salvador Kirken - Iglesia El Salvador

 

 
Iglesia El Salvador, Nerja

El Salvador kirken - Iglesia El Salvador, ligger presis i utkanten av Balcón de Europa og denne besynderlige kirken som er bygd i en neo klassisk stil har stått ferdig siden 1697. I år 1724 ble klokketårnet konstruert, og siden den gang er kirken så smått blitt påbygd i etapper, sist på slutten av 1800-tallet, og kirken gjennomgikk en større restaurering på slutten av 1990-tallet

Iglesia El Salvador er en populær kirke, og den har en storslått beliggenhet med tanke på både utsikten og Balcón de Europa. Dette gjør også kirken til et svært ettertraktet sted å holde bryllup, og det er lange ventelister for å kunne komme hit og vie seg.

 
Balcon de Europa, Nerja

Utsikten fra Balcón er spektakulær.

Til venstre for balkongen ser man Playa de Calahonda, klippeformasjonene som leder ned til stranden El Chorrillo og en åpen utsikt over kysten som kalles Maro-Cerro Gordo. Ser man til høyre mot Málaga ser man stranden La CaletillaEl Salon og odden ved Playa Torrecilla og utsikten over Costa del Sol.

Hvordan kommer man til Balcón de Europa

Veien til Balcón de Europa er relativ enkel og det er tydelig skiltet hit fra nesten alle steder i Nerja. Det enkleste er imidlertid å komme seg dit til fots. De fleste områdene rundt balkongen er bilfrie så forsøk å parkere bilen før dere begir dere ut på en tur hit. Om du går deg vill er det bare å spørre etter "Balcon de Europa", alle vet hvor det ligger.

For ytterligere informasjon om Nerjas strender, kan du se vår ultimate guide til de beste strendene i Nerja

Her finner du vår informasjonsside med mange nyttige fakta om Nerja by.