Road Trips på den spanske måten

Det er noen episke bilturer å ta i Spania. Vi fremheve noen av våre favoritter. Start motoren, og legg ut på motorveien.

Barcelona til Valencia

Tarragona 

Spanias andre og tredje største byer ligger begge på landets østkyst, og alt som skiller dem er en 351 kilometer lang strekning av motorveg AP-7. Husk bompenger, og beregn også litt ekstra tid til å kjøre innom Tarragona. Selv om det vil utvide reisen fra litt over tre timer til rundt det dobbelte, er denne tidligere hovedstaden i Romerriket absolutt anbefalt å stoppe ved.

Madrid til León

Salamanca Katedralen og elven Tormes 

Selv om motorvegen A-6 etterfulgt av A-66 avkjøringen er den raskeste, sving av på A-66 tidligere, for den mer naturskjønne ruten. Drei av A-6 ved AP-51 i Avila. Følg deretter skilting til Salamanca, hvor du finner katedralen med utsikt over elven Tormes, sammen med Spanias eldste universitet. Fortsett så nordover på A-66 til fromme Zamora inntil du når din endelige destinasjon, León.

Málaga til Huelva

Cadiz 

Málaga og Huelva er to av Spanias største havnebyer, men de ligger på forskjellige kyster. Du finner Málaga på Costa del Sol og Huelva på Costa de la Luz. Derfor er det ikke så overraskende å høre at den mest direkte ruten mellom dem er gjennom landet.

Vi anbefaler imidlertid at du tar deg tid til å utforske begge kyster, hvor du vil oppdage Cádiz. En by som er så sjarmerende, at forfatter Laurie Lee  beskrev den som "en dose med hvitt på et ark av blått glass, liggende i bue på fjorden som en sabel, glitrende med afrikanske lys."

Sevilla til Granada

Alcazar og Moské Katedralen i Cordoba

Synes du det er vanskelig å forlate Sevilla, trenger du bare å trylle frem bildene av din endelige destinasjon, Granada, for å inspirere deg til å sette nøklene i tenningen. Og hvis ytterligere overtalelse er nødvendig, har man alltids Córdoba. Ta den høyeliggende veien, E-5, for å besøke de mauriske gledene, snarere enn den lavere A-92, som går gjennom Antequera.

Zaragoza til Oviedo

Burgos

Dette er hovedsaklig en gourmet tur. Særlig ettersom ruten går forbi Burgos, den spanske gastronomiens hovedstad i år 2013. Kjent for sin karakteristiske myke ost, queso de Burgos, og blodpudding, morcilla de Burgos, kan du ikke unngå å spise godt i denne gamle byen.

Alicante til Almería

 

Cabo de Gata - Monsulstranden

Du kan godt fly til Alicante, spesielt siden det er Spanias femte travleste flyplass. For en komplett kontrast, sett kursen mot Parque Nacional de Cabo de Gata-Níjar. Andalucia største vernede kystområde, som har strender av den solide sorten, for eksempel fotogene Monsul.

Santander til Santiago de Compostela

Den offentlige Laboral City of Culture i Gijon Asturias

Santander er et populært inngangsport til den iberiske halvøya, som med sin havn mottar mange ferger på kysten. Reiser du mot vest, gjennom provinsene Cantabria, Asturias og Galicia, vil du bli sjarmert av det grønne Spania. Selv i sine mest urbane områder, fremhever de landlige seg, særlig Gijón med Cimavilla området er det mest historiske.