Her bør du bo i Provinsen Alicante

Provinsen Alicante er et av de mest populære turistområdene i Spania. Her er du garantert sol, sjø og mye moro. Mange destinasjoner i regionen har utviklet seg med utgangspunkt i turismen de siste 30 årene og blitt en modell for andre spanske destinasjoner når det gjelder gjestfrihet og service.

 

Regionen rommer også mange naturparker, har en bemerkelsesverdig historisk og kunstnerisk arv i tillegg til gode muligheter for å dyrke sport og ha en aktiv ferie. Alicante er det perfekte reisemålet for dem som vil ha et stort utvalg fritidsaktiviteter. Finn ditt ideelle sted for et ferieopphold i Provinsen Alicante.

 

Hit bør du dra på strandferie i Alicante

Calpe

 

Alicante-kysten blir kalt Costa Blanca – Den hvite kysten – og har noen av de mest populære stranddestinasjonene i Spania. Overalt langs kysten finner du vakre strender med alle fasiliteter, men også bortgjemte bukter og nudiststrender. Valget er ditt!

 

I Calpe, Benidorm, Moraira, Denia og Javea finner du de mest idylliske strendene. Disse byene tilbyr en fantastisk kombinasjon av enorme sandstrender (perfekt for familier), isolerte bukter (ideelt for dem som søker ro og vil nyte det fascinerende landskapet) og nok tilbud og aktiviteter som sørger for komfortabel ferie med mye moro.


Moraira-stranden

 

Hvis du velger å feriere i Denia, vil du oppleve hvor mangfoldige strendene langs denne kyststripen er. Nord for sentrum finner du kilometervis med hvite sandstrender, kjent som Las Marinas. Hvis du drar sørover, kommer du til de mange små vikene som danner Las Rotas-kysten.

 

Byen Javea tilbyr også strender for enhver smak, alt fra den behagelige sandstranden El Arenal til de vakre buktene i området Cabo San Antonio. Her finner du den spektakulære Cala Ambolo og Cala Granadella, uten tvil blant de vakreste strendene på Costa Blanca.

Her kan du bo under en familieferie i Alicante

Familieferie i Benidorm

 

Hele provinsen Alicante er godt egnet for familieferier, selv med små barn. Hele området er perfekt tilrettelagt for å møte turistenes behov. Derfor er tilbudet av tjenester og aktiviteter godt og bredt, trygt og av høy kvalitet. Likevel er noe områder spesielt populære for familier på ferie i Provinsen Alicante.

 

Calpe er et perfekt sted for en hyggelig strandferie med hele familien; denne sjarmerende og avslappede byen har mange vakre strender. Den har alle fasiliteter, og det finnes mange butikker langs strandpromenaden. De langgrunne strendene og det rolige vannet i Calpe garanterer trygge og hyggelige dukkerter for hele familien.


Playa La Fossa

 

Calpe tilbyr mange aktiviteter; fra besøk ved arkeologiske utgravingssteder (noen ligger bare noen få meter fra stranden), til badeland og fornøyelsesparker, samt strandaktiviteter for enhver smak og for alle aldre. Området preges av den berømte Peñon de Ifach, den majestetiske klippen som stiger opp fra sjøen. En tur til toppen er sterkt anbefalt. Du får nemlig en fantastisk utsikt over byen og den vakre lagunen som er bebodd av flamingoer og som ligger like bak sentrum.

 

Denia er en vakker by med utsikt over havet og tilbyr strender for enhver smak (fra steinete bukter til sandstrender) og har mange ting å se og gjøre. De fleste tjenester og aktiviteter er innen rekkevidde, så det er strengt tatt ikke nødvendig med bil. Ikke glem et besøk til slottet og velg blant mange tilbud i den lokale marinaen: båtutleie, dykkesentre og til og med dagsturer til Ibiza (som ligger mindre enn 100 km fra kysten).


Torrevieja er et av de mest populære feriestedene i provinsen Alicante. Byen tilbyr 20 kilometer med kystlinje, preget av brede og komfortable strender, mange arrangementer og aktiviteter, samt parker og naturområder som er perfekte for sykling og familiepikniker.

 

Under en ferie i Torrevieja kan du tilbringe dagen med å slappe av på Playa de la Mata (med kvalitetsmerket Blått flagg), ha det gøy med barna i badelandet Playa de Los Naufragos eller svømme rundt i de naturlige steinbassengene i nærheten av sentrum i byen. Ikke gå glipp av en tur til saltlagunene i La Mata og Torrevieja. Begge ligger i et fredet område (bare noen få minutter fra sentrum) og er vertskap for mange fuglearter, inkludert en stor gruppe flamingoer. Barna dine vil elske det!

Her kan du bo på din kulturelle ferie

Provinsen Alicante har en rik historisk og kulturell arv. På grunn av sin beliggenhet - i sentrum av de viktige handelsrutene i det vestlige Middelhavet, har regionen opplevd århundrer med oppgjør mellom ulike kongedømmer. Disse utallige kampene om grensene satt sitt preg på landskapet her som er rikt på slott og festninger som få andre områder i Spania.

 

Alicantes sentrale marked

 

Alicante by er et godt eksempel på dette. Byen har en interessant historisk arv, blant annet med det festningen Castillo de Santa Barbara. Denne store festningen dominerer sentrum og bukten, takket være sin spektakulære beliggenhet på en steinete klippe 200 meter over havet og med god utsikt.

 

Slottet er svært godt bevart, og den fantastiske utsikten som du kan nyte herfra, gjør at dette er et must for alle som ferierer i Alicante. Byen har også en annen festning, Castillo de San Fernando, som ligger i kort avstand fra sin "søsterborg" på motsatt side av sentrum.

 

Santa Barbara-borgen i Alicante

 

Hvis du vil bo i Alicante by, må du heller ikke gå glipp av et besøk på det arkeologiske området Lucentum. Stedet ligger bare tre kilometer fra det historiske sentrum og er en godt bevart del av en tidligere romersk bosetning som dateres tilbake til det fjerde århundret før vår tidsregning. Andre interessante steder er det moderne Mercado Central, den spektakulære basilikaen Santa Maria og klosteret Santa Faz som ifølge legenden oppbevarer kluten som ble brukt til å tørke av Jesus´ ansikt på korset.

 

Som hovedstad i provinsen, er Alicante by også det mest aktive, kulturelle knutepunktet i området. Byen huser mange museer og utstillingshaller og har en rik festkalender med ulike arrangementer, fiestas og ferias.


Byen Elche ligger 25 km sørvest for Alicante og har en svært spesiell rekord: Den er den eneste spanske kommunen som kan skryte av tre UNESCO-priser i forskjellige kategorier av Verdensarv-programmet. Den spektakulære palmehagen Palmeral Historico de Elche har fått status som verdensarvsted. Denne enorme oasen med mer enn 200.000 palmer er den eneste i sitt slag i Europa og går tilbake til de første islamske bosetningene i regionen. Stedet som ligger midt i sentrum, ble bygget etter en modell som fortsatt benyttes i mange land i Midtøsten den dag i dag. Det omfatter også vanningssystemer som tillot befolkningen å utvikle en landbruksøkonomi her.

 

El Misteri, eller Festa d'Elx, er en dramatisk og religiøs framføring som dateres tilbake til det femtende århundret, framført på latin og gammel valenciansk dialekt. Arrangementet ble erklært som immateriell verdensarv i 2001. Dette spektakulære stykket framføres hvert år 13. og 14. august i basilikaen Santa Maria.

 

Den tredje offisielle utmerkelsen som immateriell verdensarv skyldes Escolar de Pusol-museet og det arbeidet som gjøres her for å bevare de gamle tradisjonene i området.


Elche har også en annen historisk attraksjon; Ruta de Los Castillos. Denne historiske ruten følger langs elven Vinalopó, et landlig område som er kjent for sine mange vingårder. I middelalderen var dette området den naturlige grensen mellom Castilla og Aragon.

 

Gjennom flere århundrer var dalen åstedet for mange slag og politiske kamper som etterlot en historisk arv som fortsatt er godt synlig. Dette kan sees i form av en serie med fjorten slott som dominerer landskapet fra Middelhavet og langt inn på fastlandet. De fleste av borgene ble bygget i den mest turbulente perioden, mellom det 12. og 13. århundret. Men noen har en mye eldre opprinnelse som går tilbake til tiden da araberne dominerte området. Hvis du ønsker å besøke dette området og oppleve både festninger og gamle slagmarker, bør du vurdere å feriere i Villena. Denne sjarmerende lille byen ligger midt på ruta og er det perfekte utgangspunktet for også å oppleve naturparken Maigmó, utforske landsbygda og prøve ut den lokale gastronomien.


Et annet aktuelt sted for å bli kjent med historien og kulturen i provinsen, er Orihuela som ligger ved bredden av elva Segura. Denne byen har vært bebodd siden den neolittiske perioden og har sett mange ulike folkeslag komme og gå: fønikere, grekere, karthageniere, romere, visigotere og muslimer.

 

Orihuela ble erobret i det trettende århundret av kongedømmet Aragon og opplevde en tid stor prakt og ble det viktigste sentrum for et stort territorium. Den majestetiske katedralen går tilbake til denne perioden, og slik det ofte skjedde i denne tiden, ble kirkebygget bygget på restene av en gammel moske.


Byen rommer mange middelaldermonumenter og arkeologiske steder. Blant de anbefalte stedene å besøke, i tillegg til den gotiske katedralen, er klosterkolen i Santo Domingo (bygget i det fjortende århundret, den har to flotte klostre og en reflektor dekorert med spektakulær keramikk) og Iglesia de las Santas Justa y Rufina (bygget med en blanding av gotisk- og barokk stil og der tårnet har en kirkeklokke som dateres tilbake til 1439). Hvis du vil feriere på Orihuela-kysten, må du besøke denne interessante byen, som ligger ca. 20 kilometer fra de vakre strendene.

Ferie ute i naturen

Selv om Alicante er kjent hovedsakelig for sitt brede utvalg av strandferiedestinasjoner, tilbyr området også mange naturlige perler som er verdt å utforske.

 

En av de mest populære utfluktene er til Guadalest. Denne sjarmerende landsbyen ligger ca. 50 kilometer fra Alicante by og mindre enn 20 kilometer fra Benidorm. Det er det perfekte stedet for å tilbringe en dag i et landlig landskap. Besøk slottet som ligger på et fjell og som byr på flott utsikt over dalen og innsjøen nedenfor.


Hvis du foretrekker å nyte naturen på en aktiv måte, kan du ta en utflukt til Fuentes de Algar. Dette er et fantastisk naturmiljø som preges av fossefall, naturlige bassenger og stier som går gjennom frodig natur. Hvis du vil feriere i Altea, befinner du deg mindre enn 10 kilometer unna.

 

Hvis du er ute etter smaken og tradisjonene fra det landlige livet i denne provinsen, så ta en dagstur til Alcoy. I tillegg til en rik, historisk arv, tilbyr denne sjarmerende byen også et fascinerende naturmiljø, fullt av opplevelser for alle som er glade i naturen. Følg stiene gjennom naturparken Carrascal de la Font Roja, lei en sykkel for en utflukt langs den lokale Via Verde ("Grønn rute") eller utforsk det spektakulære landskapet og maleriene i La Sarga-hulene som er utpekt som verdensarv av UNESCO.

 

Alcoy gir også muligheter for å oppleve en av regionens mest spektakulære arrangementer, den tradisjonelle Moros y Cristianos-festivalen. Dette er en feiring av den katolske seieren over de mauriske troppene under ”Reconquista”. Festivalen holdes i nesten alle byer i provinsen, men den mest populære feiringen finner sted i Alcoy.

Aktiv ferie

Takket være det behagelige klimaet, de mange naturlige og beskyttede områdene og den lange og varierte kysten, har Alicante mye å tilby turister som ønsker en aktiv ferie med sport.

 

Å feriere i Santa Pola er ideelt for vindsurfere og kitere. Byen tilbyr de perfekte forhold det meste av året og har mange velutstyrte leieboliger. Hvis du elsker seiling, kan du slå deg til i Denia eller Alicante; Begge byene har en rekke nautiske klubber der du kan leie seilbåter og katamaraner for å utforske kysten i ditt eget tempo.

 

Hvis dykking er din lidenskap, har du mye å velge mellom i Alicante. De fantastiske og steinete ”sjøsengene” i Cabo San Antonio (ligger mellom Denia og Javea), kysten utenfor Marina Alta og havbunnen i buktene ved Las Rotas i Denia er trolig de mest populære utfluktene blant dykkere.

 

Hvis du tilbringer en ferie i Moraira, kan du nyte vakre bukter og steinete havbunner fulle av liv. Den moderne marinaen huser et velutstyrt dykkesenter som organiserer utflukter langs kysten og rundt Cap Blanc og Cap d'Or.

 

Tabarca Island, som ligger kort avstand fra kysten og er lett tilgjengelig fra ulike havner i regionen, tilbyr et spektakulært maritimt reservat som er verdt å utforske. Hvis du bor i Torrevieja, kan en utflukt til øya være den perfekte måten å kombinere et dykk med et besøk i et unikt naturlandskap.

 

Alicante er et veldig populært reisemål blant sykkelentusiaster. Det utmerkede klimaet, med solfylte dager hele året og det varierte landskapet i området, tiltrekker seg syklister fra hele verden. På bestemte tider av året besøkes provinsen også av mange profesjonelle, både for landeveissykling og terrengsykling. Hvis du ønsker å feriere i Calpe eller Denia, kan du benytte de mange stedene med sykkelutleie og få med deg noen av arrangementer som avvikles gjennom året.

Ferie på stramt budsjett

Villa ved Moraira-stranden

 

Turistdestinasjonene i Alicante-området er generelt relativt billige, og det store antallet innkvarteringsmuligheter gjør det enkelt å finne den mest passende løsningen for både tynne og tykke lommebøker.

 

Hvis du er ute etter en ferie som er gjennomført billig både når det gjelder feriebolig, restauranter, underholdning og transport, bør du vurdere å feriere i El Campello, Torrevieja eller Santa Pola. Alle disse feriestedene ligger bare noen få kilometer fra Alicante flyplass, og tilbyr et stort antall overnattingssteder og rimelige tjenester. De er alle innen rekkevidde for de viktigste turistattraksjonene i Alicante, Elche, naturparken Serra del Maigmó og Vinalopó-dalen.

Steder å bo for en luksusferie

Hvis det du er ute etter er en luksusferie på et idyllisk reisemål i provinsen Alicante, kan du leie en villa med basseng i Altea Hills. Dette rolige boligområdet ligger ca. to kilometer nord for Altea sentrum og med kort avstand til stranden. Steder er perfekt for dem som søker en avslappet atmosfære, privatliv og spektakulær havutsikt.

 

Moraira er også et perfekt reisemål for reisende som ønsker mest mulig privatliv. Byen tilbyr innkvartering i luksuriøse omgivelser, spesielt i området nord for marinaen der den vakre stranden i Portet ligger. Her finner du fantastiske villaer, privatliv og et fredelig miljø.

Natteliv

Som på alle andre populære feriedestinasjoner i Alicante, er det ingen mangel på natteliv, spesielt langs kysten og særlig om sommeren. Bortsett fra stedene som er spesielt dedikert familieturisme, tilbyr de mest populære destinasjonene klubber og lokalt uteliv for enhver smak.

 

De beste stedene å tilbringe en ferie full av fester og diskoteker er Benidorm og Alicante by. I hovedstaden ligger de mest populære utelivsstedene i det historiske sentrum (særlig i bydelene Santa Cruz og El Carmen), havneområdet og Playa de San Juan-området.

 

I Benidorm finner du de viktigste utelivsområdene i casco antiguo (det historiske sentrum) og i nabolaget nord for havnen. Begge steder tilbyr mange klubber, puber og diskoteker for enhver smak og for alle aldre.