De beste stranddestinasjonene i Spania

Spania er den ultimate badeferiedestinasjonen i Europa. På fastlandet og på øyene finnes over 5.000 km med fantastiske og flotte strender. Enten du er ute etter intime og naturlige bukter eller kilometerlange sandstrender med alle fasiliteter, finner du skinnende og krystallklart vann og rene strender.  Mer enn 600 strender i Spania har kvalitetsutmerkelsen Blått flagg.

 

Vi har samlet sammen og presenterer her de vakreste strendene for din strandferie i Spania og sett nærmere på hva som gjør dem spesielle.

 

Costa Brava

 

Cala Pola

 

Cala Pola ligger omgitt av steiner og furutrær, rett ved Tossa de Mar. Dette er et fristed for dykkere takket være det krystallklare, turkise vannet og den rike floraen og faunaen. Du trenger ikke svømme langt før det blir dypt, og samtidig er bølgene vanligvis moderate. Den sjarmerende bukten har gyllen sand og fasiliteter som dusjer, en chiringuito (strandbar) og en restaurant. Et høydepunkt på denne stranden er båtturene som tilbys til ulike bukter og huler. Fordi båtene har glassbunn, kan du enkelt beundre det marine livet. Hvis du bor i en fritidsbolig i Tossa de Mar, er du bare et steinkast fra denne drømmestranden.

 

Platja de Aiguablava

 

I landsbyen Begur finner du Platja de Aiguablava - en ekte og avslappende oase med fin hvit sand og turkis vann. Kystlinjen er langgrunn og med rolige bølger, noe som gjør stedet svært populært for familier med barn. Til tross for det brede utvalget av tjenester og fasiliteter, virker stranden uberørt. Platja de Aiguablava er enkel å komme til, og her tilbys også ulike typer vannsport. Det finnes en parkeringsplass nær stranden. Her må du betale parkeringsavgift om sommeren. Bo i en ferieleilighet i Begur og nyt en uforglemmelig strandferie i Spania og utforsk de vakreste strendene på Costa Brava.

 

Formentera

 

Platja de Ses Illetes

 

Formentera, Ses Illetes

Platja de Ses Illetes har blitt kåret til en av de vakreste strendene i verden. Det turkise vannet og den perlehvite sanden gir en følelse av at du er i Karibia. Vannet er så klart på grunn av Posidonia Oceanica - en spesiell type sjøgress som finnes her, og derfor har også stedet blitt et paradis for dykkere fra hele verden. Det blir ikke bare besøkt av lokalbefolkningen og tilreisende turister, det er også et populært sted å ankre opp for folk med luksusbåter. Prisene i de omkringliggende restaurantene og chiringuitos´ene er litt høyere enn i andre områder.

 

I tillegg til utleie av parasoller og solsenger, finnes det en rekke vannsportaktiviteter på Platja de Ses Illetes. Livredderne holder alltid øye med badegjestene. På grunn av at området på land er fredet, er det bare mulig å komme hit via en treleider, og biler er ikke tillatt. Det er også mulig å komme til stranden fra Cavalld'en Borràs-området.

 

Platja d'es Pujols

 

Platja d'es Pujols, Formentera

Området rundt Es Pujols-stranden er det viktigste turiststedet på øya Formentera. Til tross for mange hoteller, butikker og restauranter langs strandpromenaden, har feriestedet beholdt sin sjarm takket være de små husene og båtene til fiskerne, samt et hippiemarked. Stranden har fin sand og turkis og klart vann. Personer med handikapp har lett adgang til denne stranden via ramper som går ut i vannet. Du kan leie parasoller og solsenger, og det finnes også et vannsportsenter og en surfingskole her.

 

Mallorca

 

Platja de Muro

 

På nordøstsiden av Mallorca og i den sørlige delen av Alcudia-bukten ligger Platja de Muro. Den fine, lyse sandstranden og det stille og klare vannet gir en karibisk følelse midt i Middelhavet. Stranden er godt utviklet turistmessig, det finnes utallige barer, restauranter, butikker og hoteller på strandpromenaden, samt chiringuitos på stranden.

 

I tillegg er det mulig å leie parasoller og solsenger. Sanddynene og furutrærne byr på en fantastisk følelse av natur. Mallorcas strender er populære til vannaktiviteter, og Platja de Muro skuffer heller ikke. Dersom du bare vil bo et steinkast fra denne stranden, kan du leie en ferieleilighet i Alcudia.

 

Platja des Trenc

 

Es Trenc-stranden er en av de mest berømte strendene i Spania, og en av Mallorcas vakreste strender. Den ligger mellom Sant Jordi og Sa Ràpita på sørkysten og har en fin hvit sandstrand og krystallklart vann som igjen kan minne om strendene i Karibia. Vannet her er også veldig grunt og fri for sterke strømmer. Derfor er stranden perfekt for familier med barn. Både stranden og det omkringliggende landet er vernet.

 

På den østre delen av stranden finner du chiringuitos, parasoll- og solsengeutleie, samt et bredt spekter av vannsport- og fritidsaktiviteter. På den vestlige delen er det roligere, noe som lokalbefolkningen setter pris på. Dessuten er deler av stranden her tilegnet naturister. Enkel adgang til stranden kan skje via Ses Covetes.

 

Menorca

 

Platja de Son Bou

 

Det lengste strandområdet på Menorca er Platja de Son Bou. Den vestlige siden av stranden grenser til et beskyttet sanddynesystem. Ikke bare har stranden mange turist- og servicefasiliteter, men tilbyr også fine, hvite sandstrender med krystallklart vann, noe som gjør Son Bou-stranden veldig populær. På grunn av mye sjøgress, er vannkvaliteten enestående.

 

Cala en Turqueta

 

På sørsiden av øya ligger den urørte bukta Cala Turqueta med en av de vakreste strendene på Menorca. Den er omgitt av furutrær, har fin, hvit sand, krystallklart, grunt vann og er det beste stedet for å se solnedganger. Det finnes ingen restauranter, kiosker eller barer her, men det ligger en liten bar og noen toaletter ved parkeringsplassen som ligger en ti minutters spasertur unna. Det finnes ingen vannsportaktiviteter, men Cala Turqueta er ideell for dykking, og badevaktene sørger for sikkerheten til de badende. For å oppleve en uforglemmelig strandferie i Spania, bør du leie et feriehus på Menorca.

 

Ibiza

 

Cala Sant Vicent

 

Cala Sant Vicent, Ibiza

Kupert terreng omgir stranden i Sant Vicent med sine vakre furutrær. Stranden ligger sørøst på Ibiza. 200 meter over bukta finner du den viktigste arkeologiske hulen på øya, Cova des Culleram, som kan besøkes. Framfor alt tiltrekker Cala de Sant Vicent-stranden seg folk på grunn av sine lyse, fine sandstrender og krystallklart, grunt vann som skinner i mange varianter av turkis.

 

Parasoller og solsenger kan leies på stranden, og det er enkelt å komme hit. Dessuten finnes det dusjer og toaletter. Sportsinteresserte kan praktisere en rekke vannsportaktiviteter og benytte en volleyballbane. En strandpromenade med palmer ligger oppe og bak stranden og tilbyr alle turistfasiliteter som restauranter, barer og butikker. For å være nær en slik drømmestrand, kan du leie en villa på Ibiza.

 

Platges de Comte

 

Ibiza - Cala Comte - San Antonio

Platges de Comte er en av de vakreste strendene på Ibiza med en fantastisk utsikt over øyene, med en spektakulær solnedgang, fin sand og selvfølgelig krystallklart, grunt vann, perfekt for barn. Til tross for at det finnes livvakter her, bør man være forsiktig med å gå for langt ut i vannet, fordi strømmene her kan være sterke. Platges de Comte-stranden er godt besøkt og tilbyr alle slags turistfasiliteter - fra restauranter og barer til utleie av parasoller og solsenger og enkel adgang.

 

Lanzarote

 

Playa de Papagayo

 

Playa de Papagayo, Lanzarote

På sørsiden av Lanzarote ligger Playa de Papagayo, den siste stranden i Playas de Papagayos. Stranden er lett å nå fra ferieleilighetene i Costa Papagayo. På denne stranden finner du en lys sand midt i et vakkert bakteppe av blått skinnende og krystallklart vann og mørke steinete bukter - et perfekt sted for snorklingentusiaster.

 

På bakketoppen ligger det en restaurant og noen små barer. Herfra har du en fantastisk utsikt over de nærliggende øyene Fuerteventura og Lobos. Fordi dette er en naturstrand, finnes det ingen toaletter. Et område er avsatt til nudister. Siden Playa de Papagayo er vernet, kan stranden bare besøkes mot et gebyr på tre euro.

 

Playa El Reducto

 

El Reducto-stranden, som ligger sør for hovedstaden Arrecife, er aldri overbefolket, til tross for sin gunstige beliggenhet. Bor du i en ferieleilighet i Arrecife, er du bare et steinkast fra denne drømmebukten. El Reducto-stranden har fin, blekgul sand og klart vann. Stranden er langgrunn, og takket være sin beskyttede beliggenhet er stedet ganske rolig, og dermed perfekt for barn. I tillegg sørger badevakter for sikkerheten. El Reducto har en liten bar, enkel adgang og sanitære fasiliteter. Den nybygde strandpromenaden har både parker og hager, og her finner du flere barer, kafeer og kiosker.

 

Les mer om de vakre strendene på Lanzarote.

 

Fuerteventura

 

Playa de Corralejo

 

Corralejo, Fuerteventura

Nordøst på Fuerteventura ligger feriestedet Corralejo med fem flotte sandstrender på rekke og rad. Hver og én har sine fortrinn, noen med de beste forholdene for ulike typer vannsport, andre byr på rolig sjø for familier med småbarn. Men alle har lys og fin sand og klart og turkis vann og langgrunne strender. Siden strendene strekker seg over flere kilometer, er det aldri overfylt her.

 

Dessuten er strendene godt tilrettelagt og byr på alle fasiliteter. Et høydepunkt er den fantastiske naturen i sanddynene som strekker seg ut i havet og som minner om Sahara. For å utforske de fantastiske strendene i dette området, kan du leie en ferieleilighet i Corralejo.

 

Playa La Concha

 

På vestsiden av øya ligger den populære stranden La Concha. Den har fått navnet sitt på grunn av det hesteskoformede naturrevet med sine rolige bølger - perfekt for familier med barn. Stranden tiltrekker besøkende med sin fine, hvite sand og klar, turkis sjø. La Concha tilbyr alle fasiliteter som parkering, dusjer, toaletter og utleie av parasoller og solsenger. I tillegg sørger badevakter for sikkerheten. Fra uteserveringen til restauranten som ligger ved parkeringsplassen, har du en vakker utsikt over havet. Bo i en villa i Fuerteventura for den ultimate strandferien i Spania og oppdag flere av Fuerteventurs vakre strender.

 

Gran Canaria

 

Playa de Amadores

 

Amadore-stranden, Gran Canaria

Playa de Amadores er spesiell blant de beste strendene i Spania, fordi den er kunstig og ikke naturlig. Likevel har den samme naturlige skjønnhet som de andre strendene med gyllen sand, turkis og langgrunt vann og lite bølger. I tillegg tilbyr stranden dusj, hytter, parkering og mulighet for å leie parasoller og solsenger.

 

Takket være lekeplassen og Aqua Park, vil barna bli godt underholdt og alltid være under oppsyn av livvakter. For en uforglemmelig strandferie i Spania, bo på Gran Canaria.

 

Playa de Maspalomas

 

En sann attraksjon i sør på Gran Canaria er sanddynene og stranden i Maspalomas. Med fin, myk sand og klart og langgrunt vann er det fristende med bad, men vær forsiktig for det kan blåse kraftig her. Denne stranden kan deles inn i tre forskjellige områder; en nudist sone, en homostrand og en seksjon som er ideell for familier. Stranden har alle fasiliteter for en spennende dag på stranden, inkludert vannsport og morsomme aktiviteter, samt mange restauranter, butikker og chiringuitos. For å bo i umiddelbar nærhet til denne oasen, tilbring ferien i en utleieleilighet i Maspalomas.

 

Tenerife

 

Playa del Duque

 

Tenerife - El Duque, Las Americas

Playa El Duque ligger sør på Tenerife. Dette er en kunstig anlagt strand som har myk, gyllen sand, langgrunne strender og rolig hav. I tillegg til et omfattende utvalg av vannsportaktiviteter, finnes det også en strandpromenade med luksusbutikker, barer og restauranter. Du kan også leie parasoller og solsenger. Stranden blir beskrevet som den reneste stranden på Tenerife, og badevakter garanterer for sikkerheten. I tillegg er alle nødvendige servicefasiliteter som dusjer og toaletter også tilgjengelige.

 

Playa las Teresitas

 

Tenerife - Las Teresitas

En av de vakreste og mest populære strendene på Tenerife er Las Teresitas. Den er også kunstig og ligger nordøst for øya. Stranden kan enkelt nås fra ferieleiligheter i Santa Cruz de Tenerife. Med den pulveraktige Sahara-sanden og palmer danner dette en fantastisk kontrast til alt det azurblåe og utgjør en rolig del av Atlanterhavet. Et bølgebryter ble nemlig plassert i bukta for å sikre minimalt med bølger, og derfor er stedet populært blant familier med barn. Det er også lett å komme hit.

 

Fasilitetene er varierte, og volleyballbaner er tilgjengelig. Eller du kan delta i en yoga- eller aerobic-klasse. Las Teresitas tilbyr utleie av parasoller og solsenger og har dusjer, restauranter og barer. Til tross for populariteten, har stranden beholdt sin naturlige skjønnhet.

 

Costa Blanca

 

Cala Granadella

 

Javea, Granadella-bukten

I nesten 30 år har denne lille naturbukta i nærheten av Javea blitt tildelt Blått flagg og er en av de mest berømte strendene i Spania. Ikke uten grunn! Der den ligger omgitt av klipper er stranden en absolutt perle takket være det krystallklare, turkise vannet og den imponerende naturen. Et paradis som også er veldig populært blant dykkere og turister. Cala Granadella tilbyr alle slags fasiliteter med parkering, toaletter, en restaurant og badevakter. Lei et feriehus i Javea og ikke dra hjem uten å ha besøkt denne stranden.

 

Playa de la Fosa eller de Levante

 

Playa de la Fosa ligger i Calpe, en av de beste strendene på Costa Blanca. Stedet tiltrekker seg besøkende på grunn av sin fine, gyllne sand og vakkert og krystallklart vann som er perfekt for snorkling og dykking. Bo i en ferieleilighet i Calpe som ligger bare noen få minutter fra dette strandområde. Du finner en vakker og vid bukt med enkel adgang og med mange fasiliteter som dusjer, toaletter, hytter og en parkeringsplass. Livreddere sørger for at badegjestene er trygge.

 

Kafeer, puber og restauranter langs den velholdte strandpromenaden inviterer deg til en spasertur for å smake på det lokale kjøkkenet. Barn kan være på lekeplassen eller se gratis show på den improviserte utendørskinoen mens foreldrene nyter en deilig middag ved sjøen.

 

Costa Dorada

 

Platja de Altafulla

 

Altafulla, Costa Dorada

Takket være det varme middelhavsklimaet og de fine, gyllne sandstrendene, blir besøkende lokket til Platja de Altafulla hele året rundt. Bo i et feriehus i Altafulla for å være i nærheten av denne stranden. Bølgene her er for det meste rolige, og badevaktene passer på, noe som gjør stedet attraktivt for familier med barn. Vannsportaktivitetene er varierte, og seiling er spesielt populært her. Stranden er vanligvis stille, selv om det er mange barer og chiringuitos langs strandpromenaden. Alle nødvendige fasiliteter som toaletter, dusjer, parasoller og solsenger er også tilgjengelige.

 

Playa de Calafell

 

Der den ligger nær en tidligere sjarmerende fiskeby, tiltrekker Playa de Calafell-stranden som ligger i El Vendrell kommune, seg mange besøkende nesten hele året. Mange mennesker er uvitende om de medisinske og terapeutiske egenskapene til vannet her som inneholder et nivå av jod som er fem ganger høyere enn det som normalt finnes i Middelhavet og andre strender langs Costa Dorada. Det krystallklare vannet er også grunt, og det er mange sandbanker utenfor kysten som du  kan svømme ut til. Livreddere sikrer badegjestene.

 

Denne stranden har en livlig strandpromenade omgitt av palmer, mange restauranter og innbydende kafeer. Det er også mulighet til å leie parasoller og solsenger. Andre nødvendige tjenester som toaletter, dusjer, parkering, strandvolleyballbaner, pedalbåter og vannsport tilbys også. Lei et feriehus i Calafell og opplev en uforglemmelig strandferie.

 

Asturias

 

Playa de Cuevas del Mar

 

Cuevas del Mar, Nueva de Llanes, Asturias

Denne stranden ble dannet av sjøen som vasket bort en del av klippene langs sjøen. Playa de Cuevas del Mar er en av de vakreste strendene i Asturias. Den ligger i den østlige delen av regionen, og ved lavvann kan badegjestene beundre de imponerende grottene og hulene som omgir stranden. Den fine, lyse sanden inviterer deg til soling. Alle nødvendige fasiliteter som dusj, toaletter, en parkeringsplass og en restaurant finnes her, dessuten livreddere.

 

Playa de Rodiles

 

Playa de Rodiles er en drøm for surfere fordi Atlanterhavet gir konstante og sterke bølger. Der den ligger omgitt av skog og klipper, byr det på en flott kontrast til den lyse sandstranden. Badegjester har alle nødvendige fasiliteter tilgjengelig, fra barer og restauranter, dusjer og toaletter til parkering og enkel adgang, samt livreddere. Stranden ligger i naturreservatet Ría de Villaviciosa. Under ditt opphold i Asturias, må du ikke gå glipp av en dag på denne stranden.

 

Galicia

 

Praia das Rodas, Illas Cíes

 

Rodas-stranden I naturparken på Cies-øya

Praia das Rodas på Illas Cíes er en av de vakreste strendene i verden og har blitt kalt Galicias Karibia. Bare 15 kilometer fra byen Vigo finner du myk, hvit sand og turkis og langgrunt vann. Øyene ligger godt beskyttet, mens Praia das Rodas er fredet og dermed forblir dens naturlige skjønnhet urørt. Du kan komme til denne stranden via ferge fra Vigo, men vær oppmerksom på at det er en grense for antall besøkende hver dag.

 

Praia das Catedrais

 

Katedral-stranden i Ribadeo, Galicia

Den fantastiske Praia das Catedrais, nær Ribadeo, er kjent over hele verden for sine imponerende vind- og vannformede bergformasjoner. Så snart tidevannet trekker seg tilbake, ligner dette gotiske katedraler, og det er mulig å gå barfot mellom grotter og steiner. Stranden er fredet, og derfor må du reservere billett hit via internett for å besøke stedet i månedene juli, august og september, samt påske. Hvis du er på ferie på kysten av Galicia, må du ikke gå glipp av muligheten for å oppleve denne spesielle stranden.

 

San Sebastián

 

Playa de la Concha

 

La Concha-stranden, San Sebastián

Playa de la Concha ligger i sentrum av San Sebastián og har fin, gyllen sand og fantastisk utsikt over Santa Clara-øya. En av de beste strendene i Baskerland! De naturlige omgivelsene er spektakulære, og stranden er rammet inn av to fjell, Urgull og Igeldo. En rekke vannsportaktiviteter er tilgjengelige, samt strandvolleyball og strandfotball. I sommermånedene er vannsklier og stupebrett plassert ut i vannet for å underholde barna.

 

Alle fasiliteter som dusjer, toaletter, strandstoler, parkering, omkledningsrom og snackbarer er tilgjengelig på stranden. Livreddere tar seg av sikkerheten til badefolket. Lei en leilighet i San Sebastián og nyt en uforglemmelig strandferie i denne vakre delen av Spania!

 

Playa Zarauz

 

Playa de Zarauz er en annen populær strand med surfere i San Sebastián. To kilometer med fin, gyllen sand og høye bølger er kjennetegnene til dette surfingparadiset med ikke mindre enn fem surfeskoler. Andre aktiviteter som strandvolleyball og fotball kan også praktiseres her. Stranden tilbyr alle nødvendige servicefasiliteter som boder for å kjøpe mat og drikke, dusjer, toaletter, parkering, garderober, parasoller, solsenger og livreddere.