De beste stedene å bo på Costa Dorada

Costa Dorada strekker seg langs en mer enn 90 km lang kystlinje, fra Cunit til Delta del Ebro (deltaet til elven Ebro). Kysten er full av paradisiske bukter, sjarmerende kystbyer, storbyer, turistkomplekser og en uendelighet av underholdningstilbud.

 
 

Vi har fartet rundt på kysten av Tarragona for å finne de beste stedene å bo på Costa Dorada, så les videre og finn praktisk informasjon om interessante steder, ferieboliger og ting du bør få med deg på din neste ferie på Costa Dorada.

 

Playa La Mora i Tarragona
 

Costa Dorada venter på deg med ulike feriealternativer av alle slag, fra storbyferier i Tarragona, som har en unik historisk arv som glir perfekt inn i stedets sjarmerende og naturlige omgivelser, til steder som spesialiserer seg på familieferier som Cambrils og Calafell eller destinasjoner for sol- og strandhungrige turister som finner sine paradiser på L'Ametlla de Mar, Altafulla eller Miami Playa.

 

Bortsett fra de typiske turistmålene langs kysten av Costa Dorada, kan du også finne små avsidesliggende steder som er ypperlige for en landlig ferie, som for eksempel Montroig del Camp. Glemmes må heller ikke Salou som er en av de mest besøkte destinasjonene på Costa Dorada, kjent for sine luksusutflukter, morsomme tilbud til barn og med et spennende natteliv som tiltrekker seg tusenvis av festglade.

 

Tarragona med sitt romerske teater

De beste stedene å bo på Costa Dorada under en storbyferie

De beste tilbudene om leie av ferieboliger under en storbyferie på Costa Dorada finner du i Tarragona og i Reus. Tarragona som under Romerriket fungerte som en viktig havn for handel, er blitt en levende og velstående by som også er erklært som verdensarv av Unesco. Det skyldes den historiske arven og de vakre arkeologiske levningene som er to tusen år gamle og som du kan se nærmere på under ferien i Tarragona.

 

Den typiske postkortbildet fra Tarragona viser det imponerende, romerske amfiteateret med sin uslåelig utsikt over Middelhavet, omgitt av gylne strender og krystallklart vann. Men det handler ikke bare om arven fra Romertiden, for Tarragona har også en vakker gamleby fra middelalderen, med enkelte mer moderne innslag og er full av steder der du kan nyte den typisk vermuten med oliven. Deretter kan du rusle gjennom gatene, under de gotiske arkadene og galleriene, mens du utforsker håndverksbutikkene og smaker på den beste lokale maten i byens restauranter.

 
Calle de la Mercería i Tarragona
 

Få skritt unna strendene ligger de fleste og beste ferieboligene i Tarragona by, og her bør du  oppsøke strøket Rambla Nova på grunn av den berømte Balcón del Mediterráneo (”Middelhavsbalkongen”) som sies å bringe lykke til den som kommer hit. Om vi ser bort fra overtroen, så får du i alle fall her en fantastisk utsikt over Costa Dorada og byens omgivelser. I det nye byområdet kan du også oppleve de storståtte bygningene som Casa Ripoll, Casa Salas og Metropol Theater med sine spektakulære utsiktspunkter, hager og utsmykning.

 

Fra hovedstaden på Costa Dorada, drar vi videre til hovedstaden for vermut-produksjon og hjembyen Gaudí, nemlig byen Reus. Den ligger et stykke unna Tarragona og er kjent for sin modernistiske arkitektur, museer og forretningsområder, noe som gjør den til et av de viktigste destinasjonene for byferier på Costa Dorada. Reuss´ nervesenter er det flotte Plaza Mercadal der Gaudí-senteret ligger, og her kan du finne mange av kunstnerens prosjekter, tegninger og skulpturer.

 

Så snart du kommer til Plaza del Mercadal, vil den elegante og spesielle fasaden på Casa Navà og interiøret som er fullt av detaljer med sine graveringer, fresker og glassmalerier tiltrekke seg din oppmerksomhet.

 Monumentet til "los Castells" en Tarragona
 

Herfra kan du også starte en slags arkitektonisk rute gjennom byen, besøke de ulike husene fra begynnelsen av forrige århundre, slik som Casa Pinyol, Casa Anguera og den fargerike Institut Pere Mata, den arkitektoniske juvelen i byen.

 

Reus sentrum er også kjent for sine butikker, spesielt på Calle Monteroy, med mange gullsmed- og smykkeforretninger, perfekt for en ettermiddag med shopping. For å gjenvinne styrken, kan du jo nyte en fersk vermut på byens torg før du går videre.

 

De beste stedene å bo på Costa Dorada under en sol- og strandferie

Kysten av provinsen Tarragona har fått navnet sitt fra den varme, gylne fargen til sanden på strendene. Costa Dorada (Den gylne  kysten) er full av bukter og paradisiske strender. Sol- og strandparadiser der du vil oppleve det myke og behagelige Middelhavsklimaet. Strendene i Tarragona by er sterkt å anbefale og så varierte at du kan bytte på å dra til fjerntliggende bukter og oppleve morsomme ettermiddager på de sentrumsnære strendene.

 

Hvis du er ute etter å leie feriebolig på strendene i Costa Dorada, anbefaler vi deg å sjekke ferieboligene i L'Ametlla del Mar, en liten fiskerlandsby som ligger litt unna de tettere befolkede kystområdene og der du har god kontakt med naturen. Takket være beliggenheten – rett ved Delta del Ebro-naturparken – er du omgitt av flotte strender og bukter, nesten jomfruelige og urørte. Noen, som strendene i Pixa-Vaques eller de l'Alguer, er lett tilgjengelige og har alle fasiliteter. Andre, som Cala Llenya eller Punta de Áliga, ligger mer skjult til og er beskyttet av høye klipper. I tillegg har stranden offisiell sertifisering fra Turismo Deportivo de Cataluña (Katalansk sportsturisme), noe som betyr at her er det spesielt tilrettelagt for at du kan praktisere seiling og dykking.

 

Playa de Vilafortuny i Cambrils på Costa Dorada
 

Et annet sted å nyte sol og strand med toppkvalitet på Costa Dorada, er Miami Playa. En destinasjon med 12 km med paradisiske strender, som Riviera, Estanyas- eller Vienesos-stranden hvor du også kan øve kajakkpadling, dykking, snorkling eller bare legge deg ned i sanden og nyte livet. Om du bestemmer deg for å bo i en feriebolig på Miami Playa, kan du også delta i det livlige nattelivet.

 

Hvis du vil nyte strandlivet uten å bekymre deg for noe annet, er det best å velge en feriebolig i Altafulla. I denne lille byen skiller den 1.100 meter lange Altafulla-stranden seg ut. Her er det strandpromenade omgitt av strandbarer og alle slags fasiliteter, inkludert dusjer, toaletter, parasoller og sportsutstyr. Som om dette ikke var nok, sørger den myke sanden og det turkise og grunne vannet for god sikkerhet. Her finnes også en yachtklubb der du kan leie båter. Derfor bør det ikke overraske at hundrevis av turister kommer til Altafulla for å nyte strendene.

 
Playa Larga i Tarragona
 
Vi trenger ikke dra langt fra Altafulla for å finne et annet flott sol- og stranddestinasjon med ferieboliger til leie på Costa Dorada: Torredembarra. Lokalbefolkningen i denne lille byen kan skryte av en ren og godt vedlikeholdt strand som er mer enn 7 km lang. Den er omgitt av  naturområdet Els Muntanyans, et beskyttet område av myrer som du kan passere gjennom på monterte treplanker. Ferieleilighetene i Torredembarra like ved stranden, er det beste alternativet for å nyte det krystallklare vannet.

 

De beste stedene å bo på Costa Dorada under en luksusferie

Kysten av Tarragona er ikke bare synonymt med drømmende strender, men her er det også spa, private bassenger, restauranter og luksuriøse ferieboliger over hele Costa Dorada, klar for nyting og en uforglemmelig ferie.

 

Lukk øynene og forestill deg å ligge på et badehåndkle mens sjøbrisen forfrisker huden og du føler solens intense varme. Tenk deg nå at du åpner øynene og ser for deg for et basseng som synes å strekke seg uendelig langt og gå over i havet. Det er ikke en drøm, det er ”evighetsbassenget” på Lumine Beach Club i Salou, et senter som kombinerer golf, strandliv og best mulig avslapping. I de grønne områdene her kan du hvile deg i skyggen, og hvis du blir sulten, anbefaler vi restauranten som byr på det beste fra det lokale kjøkkenet.

 

Rundt Salou er det ingen mangel på spa og restauranter som gjør oppholdet i en av luksusvillaer i Salou til det mest hensiktsmessige leiealternativet, hvis du ønsker å føle deg som konge under ferien på Costa Dorada.

 

Leilighet i Calafell i Tarragona
 

De beste stedene å bo på Costa Dorada under en billig ferie

Det er ikke vanskelig å finne billige ferieboliger på Costa Dorada, spesielt hvis du bestiller på forhånd. L'Ampolla er et godt eksempel. Denne havnebyen har ikke mistet sin sjarm selv med turismen, og ligger bare noe få skritt unna naturparken Delta del Ebro. Her kan du slappe av på turstiene og delta på utflukter til ”muslingfarmene” der det å smake på østersen er inkludert. Du kan bestille billige ferieboliger i L'Ampolla for bare € 54 per natt, så ikke nøl for lenge!

 

Byen Cunit også et godt alternativ for å utforske Costa Dorada. Dette er den nordligste byene langs kyststrekningen og ligger bare en time unna Barcelona. Dermed kan du enkelt ta en avstikker til denne storbyen.

 

Playa de Tamarit i Tarragona på Costa Dorada
 

De beste stedene å bo på Costa Dorada under en familieferie

Når du reiser til Catalonia med barn, se etter oppslag om Familieturisme som Generalitat´en (den katalanske regjeringen) har satt opp for å vise hvilke steder som spesialiserer seg på familieturisme. Denne sertifiseringen tjener som en guide for å vite hvor du bør bo på Costa Dorada når du ferierer sammen med familien.

 

Selv destinasjoner som er kjent for sine festligheter eller luksus, slik som Salou, tiltrekker seg et stort antall familier. Faktisk er 26% av turistene som velger Salou som feriedestinasjon, familier. Interessen for å nyte Salou sammen med barn ser ikke ut til å ha noen ende. Port Aventura er fortsatt å en av hovedattraksjonene og særlig nå når temaparken Ferrari-land er offisielt åpnet med sine mange F1-simulatorer og de beste attraksjonene knyttet til motorverdenen. I tillegg ligger Aquopolis vannpark og Parc Aventura eventyrpark i dette området og er som paradis for barna dine!

 

Port Aventura på Costa Dorada
 

En annen av våre familiefavoritt som feriedestinasjon er Cambrils, en vakker by, som tilbyr de samme attraksjonene som Salou. I tillegg tilbyr den et litt roligere miljø. Cambrils lover nærmest ubegrensede tilbud til barn, fra morsomme dager i Port Aventura, turer med turisttoget, rene adrenalin-kick i Jumpland Aventura Ecológica – en eventyrpark med bl.a. zip-linjer, topp-tre-løyper, fjærende bruer, klatrevegg – og dra til den vakre Cuba Colonial, Samá Park, med sine eksotiske trær, bekker, grotter og dammer. Finn din feriebolig for familier i Cambrils og bli imponert over unike opplevelser for barna dine.

 

Nok en ypperlig destinasjon for en familieferie til Costa Dorada er Calafell. I omgivelsene rundt byen kan du besøke det arkeologiske området til Ciutadella Ibérica, restaurert og bygget på opprinnelige gjenstander fra jernalderen. Videre Santa Cruz-slottet som er mer enn tusen år gammelt og der du kan nyte en unik panoramautsikt over området.

 

For mer spenning, dra til Diver Lúdic-eventyrpark med tilrettelagte tilbud utfra barnas alder og høyde og Karting de El Vendrell (en gokart-bane) der du kan prøve deg som sjåfør. I Calafell kan du fortsatt puste i den rolige atmosfæren til en tradisjonell fiskeby, så finn din feriebolig for familier i Calafell og oppdag en by med mye liv, selv om tiden ser ut som om den har stanset.

 

Badeland Aquópolis
 

De beste stedene å bo på Costa Dorada under en landlig ferie

Naturparken Delta del Ebro er det beste stedet for en landlig utflukt på Costa Dorada. Ved munningen av elven Ebro vil du oppdage laguner fulle av flamingoer, rismarker og prektig natur.

 

En annen kjent destinasjon med mye utleie av landlige ferieboliger på Costa Dorada, er Mont Roig del Camp. De myke formene på landskapet her inspirerte arbeidet til kunstneren Miró, og i Miró-senteret som ligger i den gamle kirken Mont Roig, vil du kunne kjenne igjen sider ved naturen uttrykt i hans verker. Rundt byen kan du nyte fjellene som danner naturparken Serra de Montsant, Sierra de Llaberia og Costa Dorada-fjellene, fulle av turstier og spektakulære utsiktspunkter, særlig ut mot kysten.

 

Altafulla i Tarragona
 

De beste stedene å bo på Costa Dorada på en ferie med mye natteliv

Salou er den mest allsidige byen på Costa Dorada. Salou har morsomme arrangementer, den har sjø, kultur og framfor alt mange festligheter. Ingen andre steder på Costa Dorada finner du så mange barer, puber og klubber som her. Fra Pacha La Pineda- til Flash Back Salou-diskoteket i byen, med et avslappende chill-out-område med forskjellige musikalske temaer. I denne byen mangler det aldri utesteder å dra til.

 

Hvis du er ute etter moro, bør du bevege deg nærmere Sitges, for byen ligger sør for Barcelona og er kjent for arrangementer som foregår hele året igjennom med mye moro og underholdning. For ikke å nevne sine kilometerlange strender.

 

Her avslutter vi vår tur rundt på Costa Dorada. Et imponerende sted som er en av de beste destinasjonene på spanskekysten og der du garantert vil finne det du leter etter på din neste ferie.