26 topp aktiviteter for barn på Costa del Sol

Bli med på morsomme familieaktiviteter på Costa del Sol. Med hele 26 aktiviteter å velge mellom, vil det alltid finnes noe for alle, – fra de minste barna til de voksne.

1. Aquamijas badeland i Mijas

Aquamijas badeland i Mijas

Med fem vannsklier, minigolfbane, klatrevegg og boblebad er det noe for hele familien i denne badelandet. Aqualand er kjent for å være en av de beste badelandene i hele Spania.

2. Castillo de Colomares i Benalmádena

Slottet i Benalmádena

Om du bor i feriebolig i Benalmádena Pueblo, har du kort vei til dette fantastiske slottet som tilbyr guidede turer med 16 stoppesteder der du kan se nærmere på den flotte arkitekturen. Litt historie for de voksne og et magisk sted for alle barn!

3. Krokodille-parken i Torremolinos

Krokodilleparken i Torremolinos

Barna elsker Krokodille-parken som er hjemmet til over 200 krokodiller. Dette er et flott tilbud for folk som liker reptiler og som ønsker nærkontakt med de spesielle og ulike artene og som til og med kan få holde på noen av de minste dyrene!

4. BioParc i Fuengirola

Tiger i BioPark Zoo i Fuengirola

Dette er ikke bare en dyrehage, men også et avlssenter for truede dyrearter. Her finner du ikke elefanter, men du kan få nærkontakt med en lemur-familie, se en 100 år gammel skilpadde, samt gorillaer, tigre og krokodiller. Å besøke BioParc i Fuengirola er en morsom og pedagogisk familieaktivitet på Costa del Sol.

5. "Ørneredet" i Benalmádena

"Ørneredet" i Benalmádena - Jardin de las águilas

Hvis du leier en ferieleilighet i Benalmádena, kan du besøke "Ørneredet" på fjelltoppen bak og over byen. Ta taubanen til topps og se og opplev de 160 forskjellige rovfuglene som vises her. Her er det også fascinerende oppvisninger med fuglene.

6. Sommerfugl-parken i Benalmádena

Sommerfugleparken i Benalmádena

Når du går inn i denne Thai-inspirerte sommerfuglparken, er det som om du forflytter deg til de varme og fuktige junglene i Sørøst-Asia. Her finnes tropiske planter, fosser, eksotiske dyr og 1.500 vakre sommerfugler. Du kan lese mer om Sommerfuglparken og andre populære familieaktiviteter i Benalmádena her.

7. Parque La Bateria i Torremolinos

Parque La Bateria i Torremolinos

Denne historiske parken tilbyr mer enn 74.000 kvadratmeter med gress, trær og en stor kunstig innsjø. Her finnes også sykkelstier, joggeruter, lekeplasser, båtutleie og et tårn som byr på vakker utsikt over kysten. Alt i alt et flott sted å besøke mens du ferierer i Torremolinos.

8. Taubanen i Benalmádena

Taubanen i Benalmádena

Fra Benalmádena Costa tar det rundt 15 minutters til toppen av Calamorro-fjellet. Her, 771 meter over havet, kan du se både kysten av Afrika, Gibraltar og Benalmádena.

9. Sea Life-akvariet i Benalmádena

Sea Life-akvariet i Benalmádena

Dette akvariet i Benalmádena byr på uforglemmelige, stimulerende og fascinerende opplevelser for hele familien, både voksne og barn. Her kan du se nesten alle typer sjødyr som kan tenkes, fra tropiske fisker til haier, og du kan til og med holde en krabbe eller sjøstjerne!

10. Aqualand badeland i Torremolinos

Aqualand i Torremolinos

Dette er det største av alle badeland på Costa del Sol og en av de beste familieaktivitetene som tilbys i Torremolinos. Her finnes 10 vannsklier for voksne og 15 for barn, vannlekeområder og bassenger. Det finnes også et naturskjønt hageområde for voksne og et trygt lekeområde for barn.

11. Kajakkpadling i Nerja i Málaga

Kajakkpadling i Maro ved Nerja

Hvis du søker inspirasjon på din Nerja-ferie, er det å padle i kajakk fra Burriana-stranden til Maro en flott opplevelse med sine fosser, skjulte strender, krystallklare vann og noen av de mest uberørte kystlinjene i området. Perfekt for hele familien.

12. Adventure Golf i Fuengirola

Adventure Golf i Fuengirola

Adventure Golfs 19-hulls store bane og med egen restaurant gjør ettermiddagen perfekt for hele familien. Her kan du nyte et slag minigolf og senere slappe av og smake på en av de hjemmelagde rettene eller nyte en cocktail i skyggen.

13. Den botaniske hagen Molino de Inca i Torremolinos

Molino de Inca-parken i Torremolinos

Molino de Inca er en botanisk hage på over 40.000 kvadratmeter som tilbyr noe for hele familien, inkludert trær, planter og blomster av alle slag, en gammel mølle og elv, samt dammer med fisker og eksotiske fugler. En magisk opplevelse under en familieferie på Costa del Sol.

14. Delfinene i Selwo Marina i Benalmádena

Delfiner i Selwo Marina i Benalmádena

Selwo Marina Delfinarium er den eneste marine parken i Andalucía. Det er en liten park som er delt inn i fem forskjellige temaseksjoner, og her kan du møte sjøløver og selvsagt delfiner.

15. Parasailing i Fuengirola

Smile High Parasailing i Fuengirola

Smile High Parasailing finner du i Fuengirola havn. Når du kommer opp i høyden, har du en fantastisk utsikt over Fuengirola, kysten og havet utenfor. Turen tar rundt 10 minutter og inntil seks personer kan dra ut samtidig. Dette er den ultimate og kanskje den morsomste familieaktiviteten på Costa del Sol.

16. Parque de la Paloma i Benalmádena

Parque de la Paloma i Benalmádena

Gjennom årene har denne grønne oasen blitt litt av et dyrereservat og er hjem for kaniner, påfugler, geiter, esler og andre smådyr. Noen av disse dyrene går fritt og er svært populære blant barn.

 

17. Costa Water Park i Fuengirola

Costa Water Park på stranden i Fuengirola

Dette er en oppblåsbar hinderløype i sjøen rett utenfor stranden i Fuengirola og er garantert morsom for både voksne og barn!

18. Båttur mellom Fuengirola og Benalmádena

Puerto Marina i Benalmádena

Denne timelange turen fra Fuengirola til Puerto Marina i Benalmádena byr på vakker utsikt over havet og kysten. Båten har også glassbunn, så hvis du er heldig kan du se delfiner!

19. Mini-togtur gjennom Fuengirola

Mini-togtur i Fuengirola

Hvis du leier en leilighet i Fuengirola, blir du bedre kjent med byen på dette hop-on og hop-off-minitoget. Du kan ta toget når du vil, og det fører deg innom alle de viktigste stedene – perfekt for barna!

20. Naturreservatet El Torcal i Málaga

Naturparken El Torcal i Málaga-provinsen

Barnas fantasi vil virkelig settes i sving i denne forhistoriske og fossiliserte naturparken. Ta med en piknikkurv og nyt en dag blant merkelige fjellformasjoner og utforsk de mange stiene.

21. Delfin-safari i Fuengirola

Båttur for å se og oppleve delfiner

Fuengirola havn har flere båter som daglig drar ut på sjøen og som gir deg sjansen til å se delfiner som svømmer ved siden av båten din i sitt naturlige habitat. Selv om du ikke får noen garanti om å se delfiner, får du uansett en flott dag på sjøen.

22. Go-kart på Miramar I Fuengirola

Prøv go-kart på Miramar-senteret

Go-kart er en spennende aktivitet for familiens ”speed-demoner”! De som heller foretrekker å slappe av i skyggen, kan ta noe drikke i snackbaren og samtidig nyte utsikten utover byen og fjellene.

23. Aquavelis badeland i Torre del Mar

Aquavelis vannlanf i Torre del Mar

Aquavelis, en av de eldre badelandene i Málaga-provinsen, tilbyr et godt utvalg av attraksjoner med store hager og et eget piknik-område. Det finnes åtte vannsklier og to store bassenger, hvorav den ene har bølgemaskin. Det er også et eget område for barn.

24. Fugletitting i Guadalhorce naturreservat

Guadalhorce naturpark utenfor Málaga by

Denne parken som er et paradis for fuglekikking, ligger rett under én av de viktigste migrasjonsruter for trekkfugler mellom Afrika og Europa. Dette er også et flott område for terrengsykling og vanlige turstier.

25. Dryppsteinshulene i Nerja

Dryppsteinsgrottene i Nerja

Nerja-hulene er én av Costa del Sols mest besøkte attraksjoner og er et underverk. Dette er nemlig en av verdens største dryppsteinshuler med gigantiske indre kamre. Et besøk her bør stå høyt på familiens to-do-liste.

26. Elevevandring i Rio Chillar i Nerja

Familietur i Rio Chillar i Nerja

Elvebassenger, fosser og natur i massevis er hva du opplever på en tur opp elven Chillar. Dette er da også én av Costa del Sols klassiske familieaktiviteter. Jo høyere du går, jo mer spennende blir turen og desto mer spektakulær blir naturen.