20 Gourmet-mat steder på Mercado de la Merced

Akkurat nå er det viktig å merke seg at markedet er midlertidig stengt og åpner snart med ny ledelse.
 
Málaga sin betydning på den nasjonale og internasjonale turist scene er en virkelighet som bekreftes år etter år. The New York Times kåret Málaga som en av de "Essensielle destinasjonene" for 2016. En plass man ikke vil angre over å ha besøkt, for å si det sånn. 
 
Dette er noe som er helt forståelig ettersom Málaga har fantastiske steder fulle av liv, hvor både turister og lokalbefolkning koser seg. Málaga er et sted hvor du kan oppleve kule bydeler, museer, gastronomiske templer, og matmarkeder. Sørg for å prøve den tradisjonelle stekte fisken fra Málaga eller sjekk ut det alternative Soho-områdets graffiti, og ikke minst besøk den spektakulære Muelle Uno-port.
 
Vi inviterer deg til å spasere gjennom, sjekke ut noen av de mange bodene, og smake på all den deilige snacksen du finner. Det er en perfekt kombinasjon mellom tradisjon og kunst som sprer seg over hele byen. Dette markedet er åpent til å ta til seg alt av undeholdning, musikk, film, teater eller andre former for uttrykk som kan utføres innenfor de fire veggene.

20 utsøkte matboder på Mercado de la Merced

Bodene du kan finne på Mercado de la Merced er alle forskjellige og det finnes en for enhver smak, fra den klassiske stekte fisken, til mini hamburgere, grillet kjøtt, søte viner, eksklusive oster, sushi, en unik vegansk restaurant, og masse mer.

1. La Chesseria "Ostehuset"

 La Chesseria
Hvis du elsker god ost (om du ikke gjør det, så vil du det her), så vil denne standen bli en av dine favoritter. Deres brede utvalg av oster fra geit, sau eller ku, og alle 100% spansk. Hver og en har blitt valgt ut på grunn av sine unike egenskaper. Noen har til og med blitt anerkjent på den prestisjetunge World Cheese Awards konkurransen.

2. Beher - "Ibericoskinke av topp kvalitet"

Beher - Quality Iberico ham, Jamon Serrano
Beher er en av de største og mest spektakulære salgsbodene på Mercado de la Merced; en familiebedrift som har tilpasset seg tidene. Det er utrolig å se på mens en av de mest berømte ibericoskinkene i verden blir kuttet opp foran øynene dine.
 
Sørg for å prøve noen av produktene - du kan bestille skinken i en sandwich, i biter eller bare for å ta med i handa (min favoritt).

3. La Croquetería - "Krokett elskere, her hører vi hjemme"  

 La Croquetería
Jeg elsker dette stedet og dens variasjon av kroketter som vil få munnen din til å renne bare med tanken. Denne standen er et prosjekt som kommer fra Ribera del Duero skapt av Alberto Soto, kjøkkensjefen på den berømte Cepa 21 restauranten. Krokettene blir forberedt daglig, og blir fylt med skinke, oksehale, sopp, trøfler, spinat, Gorgonzola, ratatouille, ost, og pølse. Alle med hver sin fantastiske smak.

4. Antigua Casa de Guardia - "Et av byens ikon"

 Antigua Casa de Guardia
Du trenger ikke å gå langt for å prøve ekte viner i stil av Malaga; dette hjørnet av Merced Markedet har "nesten" alt. Den oppmerksomme vinkelneren vil gjerne fortelle deg om hver og en av dem.

Du kan nyte vinen rett fra fat, som den berømte vermouthen som serveres, Pajarete, som følger tradisjonens karakteristikk for denne typer viner.

 5. La Paradita 

 La Paradita - Mercado de la Merced
Du vil merke La Paraditas synlige skilt som kan sees fra hele hallen. Dette er stedet for alle som elsker god fisk og velsmakende sjømat. Hvis du ønsker å prøve god tunfisk, så trenger du bare å spørre.

 6. Dame la Lata 

 Dame la Lata
Denne standen er interessant på grunn av de varierte og unike produktene. Oliven, sylteagurk, hermetikk og mye mer. En kan også bli tilberedt originale Pinchos klare til å nytes på stedet.

 7. Baga - "Burgerriket"

Baga
Det er ikke overraskende at Baga burger er populær blant mange. Disse små hamburgerne lages av biff fra Sierra de Guadarrama, de lages av Málaga geit og okse. De er særdeles utsøkt. Man kan selv bestemme hva man vill ha på hamburgeren, alt fra kjøttet, til bunn og sauser.

8. Carnes & Cía (Kjøtt & Co.) - "Grillhuset" 

Carnes & Cía (Meat & Co.) Grill House
De sier at argentinsk grillmat er best, og dette bevises her. Det er bare å komme i nærheten så vil duftene forføre deg, du kommer garantert til å ville prøve enten Chorizo, Asado, indrefileten eller biffen som de så godt griller over kull.
 
Oj, og ikke glem å prøve den anerkjente Chimichurri sausen.

 9. POF - "Et spesielt konditori"

 POF Crêpes
Du vil merke POF's gule skilt fra langt borte, det vil invitere deg til å komme nær, for så å beruse deg med deilig hjemmelaget bakverk som vil ta sansene dine med storm. Det er hvordan vi følte oss da vi var der første gang.
 
Så hva har de å tilby? Fristende mini Nutella crêpes, nydelig tiramisu, et par brownies kanskje. hvorfor ikke? 

10. Okami - "Det Japanske stedet"

Okami
I dag har alle større gastronomiske senter et Sushi sted. Okami er restauranten som representerer den 100% japanske matkulturen og det rett her på Mercado de la Merced. Du vil finne sushi, nigiri, yakitori, japansk curry, Matcha te og sjokolade dorayaki.
 
Du vil se at det finnes massevis av alternativer, absolutt noe å prøve.

11. Cot-Cot - "Med disse eggene går vi ikke sultne"

Cot CotHvis du vil ha en lunsj laget med typiske spanske produkter, anbefaler vi standen med egg logo. Cot-cot kombinerer 100% frittgående egg med høy kvalitets poteter for å tilberede retter som er en ren fryd.

 
Du kan nyte retter av mange slag, alt fra gryte med poteter og stekte egg på toppen, til velsmakende tortillas (spansk omelett) med deilige ingredienser som løk, bacon og ost, paprika, asparges, sopp ... listen er lang.

12. Arequipa - "En Michelin-stjerne kokk på Mercado de la Merced"

ArequipaDiego Gallegos har oppnådd en plass blant stjernene i den kulinariske verden ved å vise frem dristig mat på hans egen restaurant, El Sollo, i Fuengirola. Hvor han fikk sin første Michelin-stjerne i år.

Den rastløse kokken har nå begitt seg ut på et nytt eventyr som heter Arequipa, Den ligger på Mercado de la Merced. Ved å følge hans prinsipper, fortsetter de å produsere ekstraordinære retter basert på fangster fra elven: kaviar, ål, ørret og laks. Du kan smake hans brasilianske røtter med peruansk innflytelse.

13. The Beer Experience - "Med to fingre skum"

 The Beer Experience
Det er ingen bedre start på den kulinariske turen enn fra dette punktet i markedet. The Beer Experience er et koselig hjørne hvor det finnes høye glass på baren, i alle farger, og de grafiske etiketter på flaskene alle snakker om. Alt du trenger å gjøre er å be om en av de 34 sortene med øl fra hele verden for å starte eventyret.
 
Hvis du er en øl fanatiker, vil du heller ikke gå glipp av denne ruten gjennom de beste bryggerne i Málaga.

14. Taninos - "Mer enn bare vin"

Taninos - Mercado de la Merced
Vin har alltid en plass i de store gastronomiske sentrene. Taninos spesialiserer seg på vin, og deres team av vinkelnere forteller deg gjerne mer om de over 60 variantene med tradisjonsrik vin fra Malaga og andre steder i Spania. Prøv dem i flaske eller i glass.

15. Brochetería Stick - "Grillspydene du bare har drømt om"

Brocheria Stick
Dette stedet er utrolig. Mens du vandrer langs bodene vil du merke en bod full av grillspyd, og jo nærmere du kommer jo mer fornøyd blir du. Gjør deg klar for alt fra de tradisjonelle teriyaki kylling og lam spydene, til biff med mango, til dessert grillspyd med frukt eller godteri.

16. Vegetalmente - "Veganerplassen"

Vegetalmente Hvis du er vegetarianer eller veganer så er du heldig, fordi dette snart kommer til å være din favoritt på markedet. Vegetalmente tilbyr deilige egendefinerte salater; alt du trenger å gjøre er å bestemme hva du ønsker å spise og hva som bør følge med.

17. La fábrica de cerveza - Cruzcampo bryggeriet

Cruzcampo brewery - Mercado de la Merced
Vil du nyte en nybrygget øl? Cruzcampo har gjort dette mulig ved å bringe et autentisk bryggeri rett inn til Mercado de la Merced.
 
Lurer du på hvordan de gjør det? Ølet kommer direkte fra fabrikken til markedet, upasteurisert og uten tilsatt karbon, slik at de kan sørge for at smaken og friskhet er perfekt til enhver tid, alltid kjølt på -2 ° C.

18. A la Rusa 

 A la Rusa
A la Rusa går rett til poenget. Ønsker du arroz a banda, en blandet paella eller med grønnsaker, svart ris og blekksprut, blekksprut og reker? Ikke noe problem, de koker opp det du vil ha på kort tid.
 
En ting jeg er sikker på er at de fleste vil ønske å prøve ut en ensaladilla rusa tapas - men hvilke av de tre variantene burde man velge? Vil det være reker, tunfisk eller kylling med pickles?

19. Pizzeria Da Toto

 Pizzeria Da Toto Mercado de la Merced
Pizzeria Da Toto var den siste standen til å komme frem til det eksklusive markedet. Nå jobber de 100% for å fylle mangelen på ekte Italiensk pizza. Du finner calzones, alle typer pizza, og mye mer her på dette fantastiske stedet.

20. Lemon

Lemon
Etter så mye smaking, hva kan vell være bedre enn å ha en siste drink på dette området i Mercado de la Merced? Lemon er en symbolsk bar som har steget fra asken av 80 og 90-tallet for å tilby fantastiske cocktailer, drinker og 100% naturlig juicer i et moderne lokale.

Åpningstider 

Salgsboder er åpen på hverdager fra 11.00 til 24.00. Helger fra 11:00 til 02:00 på natten. Søndag fra 11:00 til 24:00. Matboder er bare åpne på dagtid.
 

Les mer: 

Frokoststeder i Malaga
Utrolig gatekunst i Malaga
Hva man bør vite om Spania
Nyttige uttrykk å lære seg

Kart over Mercado de la Merced