Topp 10 steder å være i Malaga ifølge Foursquare

Hvorfor ikke la brukerne av de sosiale medier bestemme? Alle 3,5 milliarder?

Med over 3,5 milliarder innsjekker, flere titalls millioner individuelle vurderinger og over 30 millioner deltakere i sitt sosiale nettverk - pluss en svært omfattende søkemotor - er Foursquare simpelthen et monster. Som stadig vokser hurtig.

Flere store byer i USA har nå sine egne "best of" -lister. Leter du etter den beste hamburgeren i Atlanta? Topp ting å gjøre utendørs i Chicago? Vel, du kan slutte å lete.

Foursquare er riktignok ikke fullt så populært i mobilvennlig Spania .... ennå, men veksten er svimlende. La oss ta en rask titt på Malaga.

Hvordan ligger dagens topp 10 steder å besøke i Malaga an, ifølge Foursquare?

Heladerías Inma and Kalúa

Iskrem, Heladerias, Inma Malaga

Øverst på listen er to iskrembarer, heladerias Inma og Kalua Helado Artesana. De har begge fått en nesten mytisk berømmelse i løpet av sommermånedene . Og køene er da også deretter.

Heladerias Inma ligger ved Carretera de Cádiz (C/ Moreti, 15) - kart - et godt tips er å prøve deres Kinder og Ferrero Rocher sjokoladeiskrem.

Kalúa Helado Artesanal ligger ved Av. de Plutarco, 75 (opå hjørnet ved C/ de Eolo) - Foursquares vurdering og kart. Og som navnet antyder, har Kalua spesialisert seg på hjemmelaget, artisanal iskrem.

Blant de beste anbefalingene finner man banana splits, Kinder og Turron. De tilbyr også salgsfremmende rabatter for første gang "checkins".

Restaurant Matahambre

Matahambre Malaga

Matahambre ‘sultdreperen,’ er en restaurant-kjede som er et populært sted å være i Malaga sentrum.

Kjent for sine kvalitetstapas, omfattende meny og usedvanlig trege service ... Hvis du leter etter en autentisk 'Malaguena "opplevelse, så er dette stedet. Husk bare å ha god tid, da servicen som sagt er smertelig langsom.

Kjøttrullene er høyst anbefalt. Ligger på Calle Calderería, 7 - for mer Foursquare informasjon.

Plaza de la Merced

Plaza de la Merced, Malaga

I hjertet av Malaga. 

På Plaza de la Merced er det full aktivitet med barer, restauranter, mange butikker, den berømte obelisk til minne om General Torrijos og, selvfølgelig, Picassos fødested - nå Museo-Casa Natal Picasso - kart.  

Det er ikke overraskende at Plaza de Merced ranker så høyt….den ligger normalt høyt på alles lister, når man besøker Malaga.

La Rosaleda fotballstadion

Malaga fotballstadion Rosaleda

Hjemmearena for Malagas Fotballklubb og et spesielt sted i hjertet til alle Malaguenos. 

Rosaleda fotballstadion ligger like utenfor sentrum av byen, i et ganske karakteristisk nabolag, men med Malagas fortsatt store fotballsuksess, er det et stadig mer populært sted å "sjekke inn" - kart

Et godt tips lagt inn av Ideanto er ‘det er alltid en god grunn til å se en kamp. Malagas fanatiske fans får alltid 10 poeng ut av 10 mulige’ - Foursquare.

La Tetería

Mint tea Malaga

En 8,6 av 10 og populær blant dem fra "utenbys".

La Tetería ligger midt i hjertet av Calle San Agustín. Her tilbys en imponerende samling av te, kaker og søtsaker, og det er lett å forstå dens popularitet.

Vil du prøve en tradisjonell arabisk te med alt tilbehør, slutt å lete. Første koppen er for øvrig gratis, når du "sjekker inn" Foursquare.

Bodega-Bar El Pimpi

Bodega-Bar El Pimpi

Ingen Malaga liste er komplett uten Bodega-Bar El Pimpi. Faktisk er vi litt overrasket over at den ikke rangerer høyere enn hva den gjør.

Mer en institusjon enn en bar, Pimpi simpelthen bare må oppleves. Tapas, vin og en utrolig god stemning.

Se vår artikkel om Bar Pimpi med video for mer informasjon.

Muelle Uno

Muelle uno Malaga

Malagas nye havneområde, med Muello Uno og Dos (dokk 1 og 2) og sjøpromenaden som så innbydende heter "Palmehagens overraskelse", "Palmeral de las Sorpresas" på spansk, er populære steder og det med god grunn.

Smakfullt designet, med massevis av grønne områder, lekeparker og noen av Malagas beste restauranter, inkludert den Michelinstjernetildelte José Carlos Garcia restauranten. Det finnes ikke noe bedre sted for en kveldstur og bare se på folkelivet.

Se her for mer informasjon om Malaga's havn Muelle Uno og for noen flere bilder

Mercado de Atarazanas

Malagas Atarazanas sentrale marked

Malagas sentrale marked er alltid en bikube av aktiviteter. Det tidligere arabiske verftet er fullt av historie. Inngangen gjennom en bue  stammer fra den opprinnelige bygningen og står fortsatt den dag i dag. En spasertur gjennom dette markedet er garantert en fest for sansene.

Frukt, grønnsaker, fisk og alle tenkelige slags krydder og oliven selges her.

Hvis man er sulten anbefales Cafe-Bar Mercado Atarazanas den nyere el Yerno spesielt for deres gode tapas. 

Los Gatos Restaurant

Los Gatos restaurant kommer inn på en god niende plass. Denne restauranten har hurtig opparbeidet seg et rykte som en av Malagas beste.

Tradisjonell spansk cuisine med en distinkt andalusisk vri. Blant de beste tipsene finner man deres iberiske skinke og deres gode øl. Restauranten ligger i Plaza de Uncibay - kart, og den regnes for å være en av de få gode restaurantene som fortsatt gir gratis tapas sammen med drikke. Pris i forhold til kvaliteten er fantastisk.

For mer informasjon kan du lese vår artikkel om de 10 beste tapasbarene i Malaga

Novembre

Like rundt hjørnet for Los Gatos er en annen fremadstormende restaurant - Novembre. Beliggende på Calle Álamos, 18 - kart. Det legges vekt på salater og gourmet hamburgere. Behagelig priset og god valuta for pengene.

Og blant tipsene her, finner man ikke overraskende, hamburgere og sandwicher. For mer informasjon - Foursquare