Populære og gratis ting å gjøre i Málaga

Málaga by ble tidligere ofte oversett av turister som skulle til Costa del Sol, men de siste årene har byen virkelig fått en kjempeopptur når det gjelder popularitet. Millioner av turister som reiste over Málaga internasjonale flyplass, betraktet byen som ingenting annet enn et transittsted som man noen ganger måtte via på vei til andre og mer populære destinasjoner på Costa del Sol.

 

Men tidene skifter, og turistene har for lengst innsett at Málaga har mye å tilby. Byen er fortsatt svært tradisjonelt andalusisk, veldig vakker og rimelig. Det er flere fantastiske ting å gjøre her som du ikke bør gå glipp av, selv om du reiser på et beskjedent budsjett. Det finnes mange gratis aktiviteter å velge mellom.

 

Les videre om vårt utvalg av de 12 beste og gratis tingene du kan gjøre i Málaga.

 

1. Atarazanas-markedet

Atarazanas-markedet i Málaga

Málagas sentrale matmarked har røtter tilbake til det 14. århundret. Det ble opprinnelig bygget av maurerne som et skipsverft, og det arabiske navnet “Atarazanas” kan oversettes med nettopp det.

 

Med sin fascinerende historie, har markedet en fortryllende atmosfære og er et flott sted å handle alle slags lokale råvarer, inkludert oliven, oljer, fisk, sesongens frukt og grønnsaker. For en mer detaljert oversikt over produktene til salgs på markedet, kan du ta en kikk på artikkelen om Atarazanas´ beste salgsboder.

 

Markedet er åpen fra mandag til lørdag (stengt på søndager) fra kl. 08:.00 til 14:00.

 

2. Picasso-museet, Pompidou-senteret og Carmen Thyssen-museet

Picasso-museet i Málaga

Disse tre representerer noen av Málaga største og beste museer.

 

Picasso-museet er Málaga mest berømte museum og hyller livet og arbeidet til byens mest berømte kunstner. Museet har nylig utvidet samlingen og viser nå 233 kunstverk. Det er gratis inngang de to siste timene på søndager.

 

Pompidou-senteret er både et kunstmuseum og kunstgalleri delt i tre deler - et museum, et midlertidig utstillingsområde og et barneverksted. Samlinger inkluderer fotografering, design, arkitektur og video, og det er utstillinger av kreativ kunst som dans, film og opplesninger. Det er gratis adgang mellom kl. 16:00 og 20:00 på søndager.

 

Carmen-Thyssen-museet viser en samling av 230 verk fra 1800-tallets andalusiske malere. Gratis adgang hver søndag fra kl. 17:00 til 20:00.

 

3. Málagas Senter for samtidskunst

Málagas senter for samtidskunst – CAC

Dette senteret som også er kjent som bare CAC (Centro de Arte Contemporáneo de Málaga) huser en fantastisk samling av kunst fra 20. og 21. århundrer med kunstnere som bl.a. Damian Hirst, Louise Bourgeois, Olafur Eliasson, samt en rekke andalusiske kunstnere. Museet skuffer ikke! Det er gratis inngang.

 

4. Alcazaba og Castillo de Gibralfaro

Alcazaba-slottet i Málaga

Alcazaba-slottet og festningen Gibralfaro er to av Málaga mest fantastiske landemerker, og begge  er store og viktige attraksjoner for alle som besøker byen.

 

En tur gjennom alle eucalyptustrærne og de nøye anlagte hagene er en virkelig fortryllende opplevelse, og utsikten fra festningen er ganske enkelt den beste Málaga har å tilby.

 

Inngang til både Alcazaba og Gibralfaro-festningen er gratis etter kl. 14:00 på søndager.

 

5. Utsiktspunkter i Málaga

Utsikten fra Gibralfaro i Málaga

Gibralfaro-festningen har de to beste utsiktspunktene i hele byen. Den ene ligger på siden av Gibralfaro, mellom hagene og festningen. Den andre ligger på toppen av bakken ved siden av slottet som du enkelt kan komme til med bil, hvis du ikke har lyst til å gå.

 

Hvis du velger å gå til utsiktspunktene, så husk at stigningen er svært bratt, og avhengig av hvor fort du går, kan det ta mellom 20 og 45 minutter. En god idé er å ta med litt drikke og snacks. Når du kommer opp til utsiktspunktet, så sett deg ned, hvil deg, nyt den avslappende atmosfæren, utsikten over den fantastiske byen og den spektakulære solnedgangen.

 

6. Naturparken Montes de Málaga

Montes de Málaga utenfor Málaga by

Dette er byens grønne lunger. Selv om parken bare ligger noen kilometer utenfor sentrum, så føles det her som om du er i en annen verden, langt unna byens kjas og mas.

 

Naturparken har mange turstier, steder du ta en piknik og tradisjonelle restauranter hvor du kan prøve en av de populære lokale rettene ”plato de los montes” eller ”parabolen”.

 

7. Málagas parker

Parque de Málaga i Málaga by

Byen Málaga har mange torg og parker som tilbyr små oaser av skygge, løvverk og fred. De gir en kjærkommen pause fra sola og er en fin måte å tilbringe noen minutter på å puste ut mellom shoppingturer og sightseeing.

 

Parque de Málaga og Paseo de los Curas er en botanisk park og lang gangvei som strekker seg langs havnen og Alameda Principal. Hagene består av en samling av tropiske planter og trær og har godt vedlikeholdte hager og fontener. Luften er fylt med duften av appelsinblomster, og atmosfæren er veldig fredelig og avslappende.

 

8. Strendene

Malagueta-stranden i Málaga

Malaga er en strandby, så listen over aktiviteter er ikke fullstendig uten å ta med den flotte kystlinjen. Noen av Málagas mest populære strender inkluderer Playa las Acacias i øst, Playa de la Malagueta i sentrum og Playa de la Misericordia i vest. De er alle svært familievennlige og har mange fasiliteter, inkludert lekeplasser, restauranter og strandbarer.

 

For dem som ønsker å bevege seg lenger unna sentrum, er strendene rundt Pedregalejo i øst sterkt anbefalt. Pedregalejo er en av Málaga eldste fiskebyer og et flott sted å bo. Byen har et vell av bukter, strender og god underholdning for hele familien.

 

9. La Térmica

La Térmica i Málaga

Dette er et kulturelt og kreativt offentlig sted som ligger rett vest for Málaga, like utenfor bykjernen. På stedet avholdes det jevnlig utstillinger, workshops, konferanser, foredrag og konserter med levende musikk med både lokale – og besøkende kunstnere og musikere.

 

Det er et flott alternativ hvis du ønsker å bli involvert i kultur- og kunstscenen i Málaga under besøket ditt i byen. Vanligvis er det gratis adgang, men det avhenger av arrangementene.

 

For all informasjon om kommende arrangementer, sjekk ut La Térmica-nettsiden.

 

10. Strandgym

Standgym-apparater i Málaga

Opp og ned langs kysten finner du utendørs "treningsstudioer" med en rekke apparater og utstyr for å trene kroppen. Hvis du regelmessig trener hjemme og vil opprettholde den samme rytmen mens du er på ferie i Málaga uten å måtte betale for et dyrt ukelangt treningsmedlemskap, så gå ned til stranden og finn nærmeste utendørs treningsstudio. De er svært populære, særlig om morgenen og om kvelden når atmosfæren er motiverende og energisk.

 

11. Botanisk hage

Botanisk hage i Málaga

Málaga botaniske hage er 250.000 kvadratmeter stor med over 2.000 arter av planter og trær, og det er en av de mest eksotiske og mangfoldige botaniske hagene i Europa. Hagen er en oase av løvverk, vann og fontener, fugler og insekter.

 

På søndag ettermiddager etter kl. 15:30 er inngangen gratis, så derfor er dette det  perfekte stedet å tilbringe en ettermiddag i fred og ro. Det er et piknikområde og mange benker finnes spredt ut over hele hagen. Tar du med piknikkurven med mat og drikke, kan du nyte ettermiddagen med lunsj i hagen.

 

12. Málaga-museum

Museo de Málaga i Málaga by

Dette 18.000 kvadratmeter store museet har åtte store saler – fem dedikert til arkeologi med en samling på over 15.000 gjenstander og tre saler dedikert til kunst med en samling over 2.000 verker. Museet gjenåpnet i desember 2016, og det er gratis inngang.

 

Om du skal på ferie til Costa del Sol og bare skal være i Málaga i 24 timer, bør du sjekke ut vårt reiseopplegg for én dag i Málaga med gode ideer til ting å se og gjøre.

 

Kart