Mallorcas 10 beste strender

Mallorca har noen av de beste strendene i Spania og byr på alt fra sandstrender til strender med småstein. Det er ikke vanskelig å finne strender som passer for enhver smak. Her er en guide over våre ti favorittstrender som kan hjelpe deg med å velge hvilken strand du vil besøke på Mallorca-ferien.

 

Cala Agulla

Mallorca - Cala Agulla

 

Cala Agulla som ligger på nordøst-Mallorca, har fin, gyllenbrun sand og er perfekt for strandspill som volleyball. Den er omgitt av furuskog og fjell og ligger i et beskyttet område. Stranden har de viktigste fasilitetene som badevakter, utleie av solsenger, toaletter, strandbarer og en restaurant. Den er 520 meter lang og har en gjennomsnittlig bredde på 50 meter. Havet er krystallklart og grunt, flott for bading og for barn som vil leke.

 

Hvordan komme dit:

 

Hit kommer du enkelt via Capdepera som ligger 1,8 km unna. Kjør i retning Cala Ratjada før du svinger av ved skiltet som peker mot parkeringsplassen.

 

Cala Mondragó

Mallorca - Cala Mondrago

 

Denne uberørte stranden sør på øya er ideell for familier og har fin og myk sand, sanddyner, langgrunt vann og alle de viktigste strandfasilitetene. Det finnes noen steinete bukter med krystallklart vann som gjør stedet til et populært sted for snorkling. Du kan også ta en tur i en båt med glassbunn og stoppe underveis, slik at du kan hoppe i vannet og ta deg en svømmetur.

 

Hvordan komme dit:

 

Til tross for at stranden ligger bortgjemt til på sørsiden av øya, er Mondragó relativt lett å komme til, enten med bil eller buss. Det tar ca. 30 minutter fra Cala d'Or, og du kan ta et turisttog fra Porto Pedro i sommermånedene. Gratis parkering er også tilgjengelig.

  

Es TrencMallorca - Es Trenc

 

Dette er uten tvil Mallorcas mest berømte strand. Es Trenc tilbyr nesten to kilometer med ren og hvit sand og gjennomsiktig vann. I disse avsidesliggende og naturlige omgivelsene har stranden alle fasiliteter som solsenger, toaletter, restauranter og ramper for funksjonshemmede. Barn elsker å leke i det langgrunne vannet.

 

Hvordan komme dit:

 

Es Trenc ligger sør på øya, en 15-minutters kjøretur fra landsbyen Campos. Du kan enten kjøre bil selv eller ta en buss. Hvis du kjører fra Campos, så følg veien til Colònia de Sant Jordi (Ma 6040) til du ser skiltet ”Es Trenc” til høyre som tar deg til parkeringsplass i nærheten av stranden.

 

Cala Formentor

Playa de Formentor, Mallorca 

Denne stranden som ligger nord på øya, er en kilometer lang og med en gjennomsnittlig bredde på åtte meter og med innbydende og turkis vann. Stranden ligger ved siden av furuskog og fjell, og her kan du slappe av i den fine hvite sanden og under skyggen av trærne på stranden. En øy med masse ting å se og gjøre. Du kan leie pedalbåt eller stå på jetski og ha det moro med en hel dag på vannet.

 

Hvordan komme dit:

 

Den nærmeste landsbyen til denne stranden er Pollença, seks kilometer unna. Det finnes en parkeringsplass, selv om noen velger å parkere langs veien og så gå til stranden. Alternativt kan du dra til Cala Formentor med buss eller ved å ta en båt fra Port de Pollença.

 

Playa de Muro

Playa de Muro, Mallorca 

Playa de Muro er en annen strand på nordkysten. Denne strekningen har myk og hvit sand og sanddyner og mange fasiliteter. Med spesielt langgrunt vann er denne stranden med sin kvalitetssertifisering ”Blått flagg” et flott alternativ for familier. De behagelige vindene og egenskapene til bukta gjør det til et flott sted for vannsport, for eksempel seiling, jetski, paragliding, dykking og vannski. Du kan også ta en båttur.

 

Hvordan komme dit:

 

Playa de Muro ligger mellom feriestedene Alcudia og Can Picafort, nær S'Albufera naturpark. På grunn av nærheten til parken og furuskogen, er adgangen begrenset i begge ender av stranden. Hvis du kommer med bil, må du prøve å dra så tidlig som mulig for å finne en parkeringsplass i nærheten, spesielt i de travle sommermånedene. Alternativt kan du komme dit med buss, for busstoppet ligger bare 100 meter fra stranden.

 

Canyamel 

Mallorca - Canyamel 

Canyamel er et rolig feriested på nordøstsiden av øya, egnet for familier med yngre barn. Stranden er ca. 290 meter lang og 80 meter bred og er godt beskyttet av en bukt og omgitt av fjell og furuskog.

 

Denne naturlige Blått flagg-stranden har fin og gyllen sand og klart turkis vann. Selv om den ikke har noen strandpromenade, tilbyr den alle de viktigste fasilitetene, som badevakter og dusjer. Det er et par strandbarer her for dem som ønsker å nyte utsikten med en drink. Hvis du er ute etter litt mer aktiviteter, kan du leie en pedalbåt eller til og med ta kurs i ulike vannsportaktiviteter som seiling, surfing eller dykking. Nyt det krystallklare vannet og ta en snorkelrunde mellom svabergene.

 

Hvordan komme dit:

 

Canyamel ligger en ti minutters kjøretur fra Capdepera. Du bør kunne finne gratis parkeringsplass. Det går også buss til denne stranden.

  

Port de Pollença

Mallorca - Port de Pollenca 

Port de Pollença ligger på Mallorcas nordøstkyst. Med fin, gyllen sand er vannet behagelig og rolig fordi bukta beskytter stranden mot sterke vind. Utsikten er fantastisk, med Tramuntana-åsene i bakgrunnen. Vannsport er populært her, inkludert windsurfing, seiling og kajakkpadling. I tillegg til mange gode fasiliteter, har Port de Pollença også strandpromenade, marina, mange barer og restauranter der du kan oppleve den avslappede atmosfæren på dette feriestedet.

 

Hvordan komme dit:

 

Reis seks kilometer østover fra byen Port de Pollença. Du bør ikke ha noe problem med å finne en parkeringsplass der du kan parkere gratis i gatene i nærheten av stranden. Det er også bussholdeplass bare 20 meter fra stranden.

  

Cala Millor

Mallorca - Cala Millor 

Cala Millor er en annen sandfylt hvit strand med langgrunt, klart og blått vann. Flott for familier der den breier seg ut på ca. 1,8 km i lengden og 40 meter i bredden. Stranden har utviklet seg til et livlig feriested, den største på øyas østkyst. I tillegg til alle strandfasilitetene har den også en bred strandpromenade med barer, restauranter og butikker. Det er mange muligheter for underholdning, for eksempel turisttog, båtturer og alle typer vannsport. Stedet er også flott å besøke utenfor sommermånedene når du kan nyte skjønnheten her med færre mennesker rundt deg.

 

Hvordan komme dit:

 

Denne stranden er lett tilgjengelig via veier fra alle kanter. Den ligger bare tre kilometer fra Son Servera. Parkering er mulig, og du kan også komme dit med offentlig busstransport.

 

Playa de Alcudia

Platja Port d'Alcudia 

Denne stranden ligger på nordøstsiden av øya. Det er også en av de mest populære feriestedene med turister og familier, først og fremst på grunn av de mange fasilitetene og fordi stranden er større enn mange andre strender i området. Vannet er rolig og behagelig, de milde strømmene gjør dette til et flott sted å dykke, drive paraseiling, kjøre vannscooter, jet ski og vannski. Nyt alt når du bor i et feriehus i Alcudia.

 

Hvordan komme dit:

 

Stranden ligger bare to kilometer fra den historiske byen Alcudia, og med bil er det enkelt å parkere i gatene bak stranden. Men dra dit tidlig fordi det fort blir opptatt i sommermånedene.

 

Cala Mesquida

Mallorca - Cala Mesquida 

Cala Mesquida er en liten og vakker strand som ligger på nordøstsiden av øya. Denne naturlige bukta er ca. 350 meter lang og 130 meter bred. Den er virkelig pittoresk, med hvit sand, en gangvei i tre, sanddyner og furutrær som alle finnes i det beskyttede området. I motsetning til mange andre og mer utbygde områder, er Cala Mesquida et sjarmerende feriested med bare noen få butikker og restauranter. Cala Mesquida er populær blant surfere fordi bølgene her er større enn på de nærliggende strendene, og det gjennomsiktige vannet gir stranden et tropisk anstrøk.

 

Hvordan komme dit:

 

Cala Mesquida ligger nær middelalderbyen Capdepera og den livlige byen Palma de Mallorca. Ta en buss fra byen eller sørøst fra Cala Ratjada. Parkeringsplassen ligger bare 100 meter fra stranden. Prøv å komme tidlig for å sikre en parkeringsplass, særlig i helgene.

 

Kart

Landeiendom i Andratx (Port Andratx)

 • 6 soverom
 • 12 sengeplasser
 • 6 badeværelser
 • 4 Toaletter
 • 1200 m² innendørs boligareal
 • Privat basseng
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Balkong
Id: 74785 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 14 954 - 69 552/uke NOK 2 136 - 9 936/natt Vis detaljer

Villa i Alcudia (Bon Aire)

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 200 m² innendørs boligareal
 • 100 m² terrasse
 • 100 m² hage
 • Privat basseng
 • Oppvarmet basseng
 • Wi-Fi
Id: 68962 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 12 867 - 30 603/uke NOK 1 838 - 4 372/natt Vis detaljer

Rekkehus i Puerto Pollensa (Puerto Pollensa Marina)

 • 2 soverom
 • 4 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 140 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Hage
 • Grill
 • Terrassemøbler
Id: 75745 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 9 577 - 22 051/uke NOK 1 368 - 3 150/natt Vis detaljer
X
Vinn et gavekort på €750!
Abonnér på vårt nyhetsbrev og vinn 750€ til din neste ferie i Spania.


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her