Strendene i Mojácar Playa

Mojácar Playa er en fin liten strandby i øst Andalusia som hviler fint langs Middelhavskysten under de praktfulle Sierra Cabrera fjellene. Med masser av historier og legender, Mojácar kommunen fikk navnet sitt fra den historiske puebloen som ligger litt oppi fjellsiden pent gjemt inn i landskapet.

Flere faktorer bidrar til å sikre at dette området forblir borte fra den typiske ruten for strand turister. Den viktigste kystveien ligger et godt stykke inn i landet, noe som har en tendens til å resultere i færre besøkende på strendene. Lavpris flyplassene i Alicante og Malaga ligger også 2,5 timer unna på hver side.

Playa del Lance Nuevo, Mojacar, Costa Almeria

Selv om plassen er relativt kjent, spesielt blant spanske turister, forblir Mojácar en liten perle som tilbyr et imponerende utvalg av muligheter til ivrige strand entusiaster. Velg blant 17 kilometer med forsiktig buet Middelhavs kyst, hvor noen vakre strender er ledsaget av strandpromenader hvor man har direkte tilgang med bil, mens andre er skjult av imponerende klipper.

Vi undersøker Mojacar Playa nærmere med denne artikkelen hvor du kan finne de nyeste tipsene om de beste badeplassene, gode områder for vannsport, steder med gode parkeringsmuligheter og, selvfølgelig, hvor du kan spise og drikke i de mest uimotståelige Chiringuitosene.

seiling på Playa Vista de los Angeles, Mojácar Playa

Naturen har spilt en spesiell rolle i Mojácar hvor, langs kysten, strendene har en tendens til å se litt anerledes ut og ganske ofte være usedvanlig spektakulære. Et bredt utvalg av under ved vannet venter , herunder urørte naturlige strender under vulkanske fjellsider, sandstrender i nærheten av Rio Aguas deltaet, fullt utviklede chiringuito strender og litt mer skjulte nudist steder er tilgjengelig med en kort tur gjennom et forbløffende fjellandskap.

Elleve av de beste strendene i Mojácar er omtalt her i detaljerte rapporter som vi er sikker på at kommer til å hjelpe deg med å finne det perfekte stedet for din neste ferie ved stranden.

1. Playa Marina de la Torre

Playa Marina de la Torre, Mojacar Playa

En av de tre Blue Flag strendene i Mojacar, denne perlen er første stopp når du ankommer fra øst og er lett tilgjengelig gjennom nabobyen Garrucha. Stranden ligger i et populært område for hoteller og besøkes nesten utelukkende av internasjonale turister, her tilbys forskjellig type vannsport som kajakkpadling, seiling, banan båt og wakeboard. Laguna del Río Aguas, et vernet naturområde, ligger i enden av denne stranden der elven møter havet. En håndfull Chiringuitos tilbyr forfriskninger langs den brede kysten som rettmessig er kjent for renslighet og service.

2. Playa la Rumina

Playa la Rumina, Mojacar

Denne korte strekningen av stein strand, som ligger mellom lagunen av Rio Aguas og den populære Playa Descargador, den besøkes av mange turister og er et sted der ro og avslapning alltid blir funnet. En fin liten strandbar ligger her hvor du er garantert å få samhandle med lokalbefolkningen.

3. Playa Descargador

Playa Descargador, Mojácar Playa, Costa Almeria

Dette er den andre stranden hvor det blå flagget henger i Mojácar Playa. I juni er tradisjonelle ridearrangementer holdt her som en del av den årlige Moros y Cristianos feiringen. Stranden er lang, bred og dekket med lys grå sand som er ganske fin og veldig ren. Mange steder å parkere bilen kan bli funnet like rundt hjørnet, og en populær strand restaurant, Neptuno, serverer velsmakende fisk og paella.

4. Playa Piedra Villazar

Mojacar Playa Piedra Villazar

En liten bakke skrår ned mellom strandveien og sjøen og beskytter denne strekningen av strandlinjen fra nysgjerrige øyne og som dermed gir en ekstra mengde av fred og ro. Stranden er lett identifiserbar av steinene som stikker ut i havet like utenfor kysten. Det nærliggende kjøpesenteret Parque Comercial, er et godt sted å plukke opp en kald øl og litt snacks, og er også stedet å gå dersom det er behov for nye badedrakter, flip-flops, hatter eller håndklær. Playa Piedra Villazar er den tredje stranden i Mojácar som er blitt tildelt Blått Flagg. 

5. Playa Vista de los Angeles

Playa Vista de los Angeles, Mojacar Playa

En av de mindre besøkte strendene i Mojácar, "Englenes utsikt" kan lett nås og er overraskende sentralt. Parkering er enkel å finne og en rampe gir enkel tilgang for barnevogner og rullestoler. Medlemmer av den lokale seilklubben har sine små båter her mens uforstyrret svømming kan nytes på mange steder. Chiringuito Kontiki ligger i retning av Playa Piedra Villazar og har fått høye anbefalinger fra lokalbefolkningen.

6. Playa del Cantal

Playa del Cantal, Mojacar Playa

Omtrent 2,800m lang, denne stranden midt i hjertet av Mojácar har blitt en slags tema attraksjon, men dette mener vi på en god måte. Det finnes mange flotte chiringuitos hvor du kan ta en matbit mens du fortsatt bare er noen få skritt fra det forfriskende vannet. Playa del Cantal er den mest populære stranden i Mojácar for unge mennesker som synes det er et flott sted å spasere med vin i hånden og lytte til musikk. Stranden er regelmessig besøkt i sommermånedene, men er tom i oktober.

7. Playa Cueva del Lobo

Utsikten fra grotto ved Playa Cueva del Lobo, Mojácar, Almeria

En personlig favoritt er denne korte delen av kysten skjult under en klippe, og lite besøkt. En nybygd promenade går langs bakketoppen over, men stranden med sine små grotter og bukter kan neppe ses derfra. Noen dager kommer bølgene fra havet svært nær klippene, noe som gir lite område med sand til å ligge på. Likevel er det en flott og naturlig strand på et sted hvor du noen ganger kan hoppe naken og usett inn i ferskvann. 

8. Playa del Lance Nuevo

Playa Lance del Nuevo, Mojacar, Costa Almeria

Fiskebåter brukte en gang å bli trukket på land her for å beskytte dem mot stigende bølger på havet. I dag er de eneste fartøyene som berøre sanden pedalbåter, kajakker og surfebrett. Stranden ble redesignet i 2016, etter at Paseo Mediterraneo (promenade) ble utvidet. Vakker og bred, og det er mange fine steder for barn å leke. Chiringuito Samoa Surf tilbyr et utmerket sted for  å nyte litt Tinto de Verano (sommer vin).

9. Playa de las Ventanicas

Playa de las Ventanicas, Mojacar Playa

Den lengste sandstranden i Mojácar Playa, den er også en av de roligste. Her finner man alltid et fint sted for å legge ned håndduken for en dag med avslapping langs en strekning av sand som er ikke bare lang, men også opp til 80m bred på noen steder. Populære kyst plasser som Tito's og Lua ligger rett ved stranden, og inviterer deg til å smake på god mat og forfriskende drinker. Denne stranden er litt utenfor hovedområdet av Mojácar som gjør det enkelt å finne parkering i en av de mange gratis parkeringene langs strandpromenaden

10. Playa Macenas

Playa Macenas, Mojacar Playa, Costa Almeria

Denne 1,400m lange naturlige stranden i den sørligste delen av Mojácar er spesielt populær blant lokalbefolkningen som søker mer isolasjon. En kort kjøretur unna mer beferdede områder, blir stranden lett identifisert av det store vakttårnet laget av stein, Castillo de Macenas. Ned til stranden er det en grusvei som kan tas enten til fots eller med bil, her tilbys også mange utsikter av imponerende vulkanske fjellformasjoner. Langs strandlinjen får vennlige hunder lov til å bevege seg fritt, og til glede for naturister så er det fult mulig å kaste klærne! 

11. Playa del Sombrerico

Playa del Sombrerico, Mojacar, Almeria

En annen naturlig strand, utenfor byen, som man kommer til ved hjelp av en vakker kystvei enten med bil eller, enda bedre, med terrengsykkel. Den trollbindende røffe kysten gjør denne stranden, som ligger innenfor naturparken Cabo de Gata, til et ekte insider tips. Alle som måtte ønske det er tillat å svømme naken her! Også funnet på stranden er den fine Chiringuitoen Manaca, hvor du kan hvile under skyggen av en bred parasoll og ta en matbit mens du nyter din favoritt cocktail eller iskald øl.

Kart over de beste strendene i Mojácar Playa