Palma de Mallorca: Hva kan man gjøre i hovedstaden til Balearene?

I fjor skrev Sunday Times en artikkel hvor de sa at Palma de Mallorca er VERDENS BESTE plass å bo. Jeg visste ikke dette, men det gir mening. Denne Spanske kystbyen tilbyr nemlig alt - det perfekte klimaet, stranden, en gammel og sjarmerende by, pulserende natteliv og et mangfold av underholdning for både dag og natt. 

Mallorca Cathedral

Den sofistikerte byen Palma er den største på Mallorca øyen og en viktig turist destinasjon i Middelhavet. Det er ikke mulig å unngå Palma ettersom både flyplassen og hoved havnen er der, så du blir å komme innom uansett hvordan du reiser. Svært mange besøkende er bare innom Palma før de drar videre til ferieboligen på stranden. 

Derimot så mener vi at ditt opphold på Mallorca er ufullstendig uten å besøke Palma. La oss dra deg med på (uvillig til å begynne med, men senere villig når du innser hvor utrolig Palma er) en tur i denne morsomme og spennende byen. Tilbring minst en dag her, vandre langs sjarmerende gater og utforsk uvanlige og interessante plasser - du vill definitivt ikke kjede deg.

La Seu Katedral

La Seu

Katedralen i La Seu trenger ingen introduksjon. Denne utrolige kirken i Gotisk stil er en av de tre største i Europa (44m høy, 121m lang og 55m bred). Den reiser seg som et digert udyr av sten - et symbol på stolthet til byen og øya. 

La Seu Cathderal

På innsiden av kan man nyte synet av en spektakulær lysekrone laget av Gaudi som på et vakkert vis representerer tornekronen. Vinduene er pyntet med rosetter av farget glass som sammen skaper et opptog av lys i alle farger. Den største seksjonen av mønster i farget glass kalles for det "Gotiske Øyet", denne er lokalisert rett over hoved alteret og har en diameter på nesten 14 meter! 

Katedralen og parker

Området rundt Katedralen fortjener også litt oppmerksomhet. Hvis man ser mot havet, så ser man mellom veggene til tempelet og motorveien at der er en park. Denne kalles for EL Parque del Mar og er en av de mest kjente parkene i byen. En betydelig del av parken består av en svær saltvanns dam med fontene, en promenade av palme trær, grønne plener og en lekeplass. 

Parque del Mar

På den andre siden av Katedralen så vill du finne det Kongelige Palass av La Almudaina ( Palacio Real de La Almudaina), en ruin fra de Arabiske lederne som senere ble tatt over av Spanske konger. En spasertur gjennom kamrene, soverommene, hallene og bakgården vill ta deg mange år tilbake i tid. Også, om du har tid og nysgjerrigheten til det så anbefaler vi på det sterkeste å besøke de Kongelige hager av S'Hort del Rei. Her kan en finne frodige planter av alle slag og blomster en ikke en gang viste eksisterte. 

De Kongelige Hager av Almudena ligger nært Plaça de la Llotja, som er hvor man finner La Llotja bygningen. Denne bygningen brukte å være Børsen, men er når blitt et senter for kultur og kunst. La Feixina parken er heller ikke langt herfra. Det er en veldig fin park med fontener, lekeplass og treningsapparater.  

Parque de la Feixina

Det finnes også et ruvende monument som er dedikert til mannskapet på skipet "Baleares" som sank under den Spanske borgerkrigen i Mars 1958. Parken er delt inn i tre terrasser i forskjellige høyder. På den første terrassen på toppen, så er det en fontene hvor vannet på et delikat vis renner ned til dammen som omringer monumentet på den mellomste terrassen. På den laveste terrassen så er det en gigantisk pyramide formet solur av sten og en rund fontene. Herfra så er det ikke langt til promenaden ved havet.  

Paseo Marítimo

En populær turist destinasjon i dette området er Paseo Marítimo, denne kjente promenaden går langs sjøen og havnen. Marinaen er fylt med ankrede yachter som vugger stille mens de venter tålmodig på å bli frigjort. promenaden er på linje med palmetrær og benker, som skaper en solrik plass hvor det finnes skygge så både de lokale og turister kan jobbe, gå, sykle eller bare sitte å se verden passere. 

Paseo Marítimo

På andre siden av gaten finner man barer, hoteller og nattklubber. Paseo Marítimo er faktisk selve sentrumet for natteliv på øya, så på nattestid fylles det seg fort opp med mennesker på leting etter fest og moro. Hvis du selv er glad i en real fest så er det to plasser som fortjener å bli nevnt. Prøv Tito's, den mest kjente klubben i byen. Den har tre etasjer og spiller forskjellig type musikk i hver etasje- Den andre som burde nevnes er Pacha, den Mallorcanske grenen av den kjente klubben på Ibiza, som jevnlig holder konserter med internasjonale DJ'er. 

pacha

I dette området finner du også et stort kjøpesenter som heter Porto Pi i tilfelle du ønsker å ta deg en handletur. 

De gamle vindmøllene er et typisk trekk ved landskapet til Mallorca. Du kan finne dem i mange byer som for eksempel Muro eller Campos som begge har en variert samling av vindmøller. 

Windmill

Hvis du tar en spasertur gjennom sentrum av Palma, mellom Katedralen og Paseo Marítimo så vill du med 100% sannsynlighet få med deg vindmøllene nært Hard Rock Café'en i Jonquet området. Originalt så var det syv vindmøller synlig fra havet, dessverre så står bare fem i dag. En av dem, El Molí d'en Garleta, ble restaurert av bystyret og omgjort til et museum hvor man kan gå å utforske alt om vindmøller. 

Plaça Major

Plaça Major

Plaça Major er selve Stortorget i byen. Den er omringet av de karakteristiske gule bygningene til Mallorca, komplette med små grønne vinduslemmer. Nedenfor er barene, restaurantene og butikkene og i midten av torget finner du en markedsplass av boder som selger hjemmelagde produkter. Hvis du har ankommet Palma med bil så finnes det et underjordisk parkeringsanlegg i nærheten som er litt billigere enn å stå i bygatene. Det lureste å gjøre er å parkere bilen i parkeringsanlegget for så å utforske til fots!

La Rambla og Passeig des Born

Når du utforsker Palma, så er det to gater som du ikke kan gå glipp av. Først, La Rambla som ligger over det gamle elveleiet av La Riera og tilbyr en stor variasjon av blomsterboder. For å komme seg til La Rambla så må man gå ned trappene fra Plaça Major. Litt utenfor det verste trykket så vil du finne fine små gater med karakterfulle puber. 

La Rambla, Palma

Den andre gaten du ikke kan gå glipp av er den kjente allé'en Passeig des Born. Den kobler Plaza Juan Carlos I sammen med Avenida de Antonio Maura. Denne gaten er dekorert med Sfinx statuer - to på hver side - og er på linje med høye trær som skaper en fredelig gangvei i skyggen. Den er også fylt med varierte barer og restauranter. 

Passeig des Born

Spar litt tid til å vandre langs denne koselige gaten og stopp for en hyggelig kopp kaffe eller en øl. Langs Passeig des Born så kan du finne et mangfold av designer boutiques, som gjør den til en av de travleste shoppe områdene i byen. I juletiden så er gaten imponerende dekorert med nydelige lys som er i stil med høytiden. 

Palma Akvariet

Et besøk til akvariet i Palma (nettside på engelsk) er en kjempeidé for hele familien. Dette er nemlig et av de største Akvariene i hele Europa. Det er delt opp i tematiske soner med arter fra de forskjellige havene i verden. Her finnes også den dypeste hai tanken i hele Europa.

Shark Tank, Palma Aquarium

Palma Akvariet tilbyr en mengde av attraksjoner og organiserte arrangementer som bryllup, konfirmasjoner og bursdagsselskap. Du kan også svømme med Piggrokker eller dykke med haiene! Under hai dykket er du ledsaget av en instruktør og tatt med ned i den store blå tanken med elleve haier fra to forskjellige arter - sandtiger hai og sandbank hai. Denne opplevelsen koster €200 og varer i en time, men for å gjøre det så må du ha dykkersertifikat. 

 

Marineland

Marineland Palma

Delfin elskere og familier med barn er kanskje interessert i å besøke Marineland (nettside på engelsk). Se hvordan disse intelligente pattedyrene utfører utrolige triks og stunt, hoppe ut av vannet og bære objekter. Det finnes også et papegøyeshow og en tropp med skjønne opptrente sjøløver. For litt ekstra betaling gis du også muligheten til å møte delfinene (men ikke svømme med dem). Du kan finne ut alt om livene deres og stryke dem fra siden av bassenget. 

Marinelandet er åpent fra midten av mai og helt til slutten av oktober og det befinner seg i landsbyen Costa d'en Blanes, som ligger rundt 13 kilometer fra Palma de Mallorca. 

Om du ønsker å finne ut mer om den nydelige øya Mallorca eller om du allerede har planlagt å reise hit, så anbefaler vi deg å sjekke ut de utvalgte Mallorca artiklene som inkluderer:

Fem supre ting å se og gjøre i Mallorca

9 aktiviteter på Mallorca du (også) kan gjøre om vinteren

Kunsten å sole seg, turiste, og finne det rette eventyret på Mallorca

eller, utforsk noen andre områder av øya, som for eksempel havnebyene av Port Andratx eller Alcudia og port d'Alcudia.

Kart