Her kan du feriere i Spania i oktober

Oktober er en flott måned å besøke Spania. Velg mellom destinasjoner der de høstlige festlighetene allerede er i full gang, til steder der du fortsatt kan nyte solen før vinteren setter inn. Denne måneden er også en av de billigste å feriere i Spania, for etter toppsesongen i juli, august og september, går prisene på ferieutleie og aktiviteter nå ned. Her er de seks beste feriedestinasjonene i oktober:

 


Været i Spania i oktober varierer over hele landet. I nord kan det være mindre forutsigbart med skyer og regn. I sør er været fortsatt behagelig med et stort antall solskinnsdager, noe som betyr at du fremdeles kan nyte strendene.

Cantabria

Cantabria er et av de beste stedene å feriere i Nord-Spania, med et svært vakkert naturlandskap. Ikke bare i form av fantastiske strender, men du vil også finne den fredede nasjonalparken Picos de Europa i de kantabriske fjellene. Lei deg en feriebolig i Cantabria og opplev idyllisk natur. Bruk dagene til å navigere deg fram i nettverket av turstier som binder de pittoreske fjellandsbyene sammen. Oktober er en flott tid på året å besøke Cantabria. Det er ikke for varmt, innsjøene er fulle, fossene renner og landskapet er frodig grønt.

 

Cantabria ligger ved Atlanterhavet og tiltrekker seg surfere til sine strender hele året rundt. En av de beste tidene å reise hit er oktober når vannet fremdeles er varmt etter sommeren. De lange sandstrendene inviterer surfere på alle nivåer. Utforsk den kantabriske kysten, fra Playa de Oyambre i San Vincente de la Barquera til Berria-stranden i Santoña.

Formentera

Formentera er en mindre kjent øy på Balearene, men er likevel en av de beste stranddestinasjonene i Spania. Denne idylliske øya er et av de hotteste stedene i Spania i oktober, med temperaturer som fremdeles når opp i 25°C . Området er uberørt, sjarmerende og robust og kjent for sine pittoreske bukter og rosa og fargerike strender som Ses Illetes. En mikroskopisk organisme kalt foraminifera blander seg med biter av koraller, skall og kalsiumkarbonat og danner denne rosa sanden.

 

En av de viktigste hendelsene på øya i oktober er SONEGPosidonia. Da setter lokalbefolkningen og besøkende hverandre i stevne i tre dager med lokal mat, musikk, natur og kulturarv til støtte for Save Posidonia-prosjektet og for å fremme budskapet om bærekraftig turisme på øya.

Huelva

Huelva provins blir ofte oversett som feriemål i Spania. Området ligger på Costa de la Luz, Spanias "hemmelige kyst" og rommer en mengde uberørte strender. På grunn av det milde vinterklimaet, kan strendene fortsatt nytes godt ut i oktober. Denne kystlinjen grenser også til Atlanterhavet som bringer høstdønninger. Ideelt for vannsportentusiaster!

 

Oppdag den spektakulære naturen i fjellkjeden Sierra de Aracena. Denne området har et unikt økosystem og her vokser over 500 sopparter. Ta deg fram på turstiene og oppdag skjønnheten i disse fruktbare dalene. Men pass på å ikke spise soppene, for mange av dem kan være giftige.

 

Den iberiske skinkefestivalen er et profilert arrangement i Huelva. Besøkende kan glede seg over "tapasruter" med omvisninger i lokale barer og restauranter i Aracena. Dette arrangementet, som er en av de mest berømte spanske matfestivalene, ble kanskje satt på kartet på grunn av sitt særegne avslutningsarrangement. Her kan du bli med i konkurransen om å vinne din egen vekt i iberisk skinke.

 

Hvis du vil ferie i Huelva provins, må du ikke gå glipp av Las Maravillas Grotto - et spektakulært nettverk av grotter med innsjøer, særegne fjellformasjoner og store kamre.

Costa del Sol

Været langs Costa del Sol er fortsatt behagelig og varmt i oktober. Regionen har gjennomsnittlig 320 soldager i året, noe som betyr at du fremdeles kan nyte strendene langt utover høsten. Lei en strandvilla i Nerja i oktober og nyt denne sjarmerende og hvitvaskede byen med sine små sandstrender og bukter, men uten alle sommerturistene.

 

Málaga er et av de mest populære destinasjonene i Spania om sommeren, og det kan føles litt overfylt. I oktober er temperaturene litt mer behagelige, og det er litt roligere, noe som gjør dette til det perfekte tidspunktet å leie en ferieleilighet i byen. Gå rundt i det historiske sentrum, besøk museer, gallerier, slapp av på strendene og unne deg andalusiske tapas uten å måtte kjempe deg fram blant altfor mange turister.

Madrid

Etter at sommervarmen har avtatt, er oktober en av de beste tidene for å leie en ferieleilighet i Madrid. Du kan vandre rundt i byen, stikk hodet inn i små butikker, spise tapas og drikke vermut i trendy barer. Et av de beste stedene å bo i Madrid på denne tiden av året, er Retiro-området i nærheten av El Retiro-parken. Parken er vakker i oktober når fargene går over fra grønt til brunt og trærne mister sine blader. Besøk Palacio Cristal, og hvis været tillater det, ta en båt ut på den lille innsjøen.

 

12. oktober feirer landet Dia de España. Markeringene foregår i sentrum av byen og markerer jubileet for Kristoffer Columbus første ankomst i Amerika. Kongen deltar under heisingen av det spanske flagget, og deretter er det militærparade. Dette er en nasjonal høytid, og selv om mange butikker er stengt, er det en flott tid å oppleve den livlige atmosfæren i byen.

Sitges

Denne fantastiske kystbyen ligger i Catalonia og bare 30 minutter fra Barcelona. På grunn av strendene og strandpromenaden med sine herskapshus, har den blitt sammenlignet med Saint Tropez. I oktober er været fremdeles varmt nok til å tilbringe dagen på stranden og nyte det fasjonable nattelivet i byen.

 

Det er to arrangementer i Sitges som du ikke bør gå glipp av i oktober; vinhøstfestivalen og den prestisjetunge filmfestivalen. Sitges ligger i hjertet av vinregionen Penedès og trekker til seg folk fra hele verden som vil feire druehøsten i oktober. Festa de la Verema inviterer besøkende til å smake på forskjellige viner, mosede druer på fat og lære om tradisjonene rundt vinhøstingen i denne regionen.

 

Filmfestivalen i Sitges er et internasjonalt kjent arrangement som spesialiserer seg på skrekk- og fantasy-produksjoner. Festivalen ble etablert i 1968, og har brakt mange kjendiser til Sitges opp gjennom årene, inkludert Quentin Tarantino og Cameron Diaz. Nyt utstillingene, presentasjonene og visningene av fantasy-filmer fra hele verden og lær om nye trender og teknologier innen filmproduksjon og den audiovisuelle verdenen.

Leilighet i Torrevieja

 • 3 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 90 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Terrassemøbler
 • Parkering
Id: 81339 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 5 333 - 8 532/uke NOK 1 067 - 1 706/natt Vis detaljer

Leilighet i Jávea

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 1 Toalett
 • 2000 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Barnebasseng
 • Patio
Id: 28779 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 927 - 22 294/uke NOK 1 132 - 3 185/natt Vis detaljer

Villa i Castellet i la Gornal

 • 4 soverom
 • 10 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 1 Toalett
 • 151 m² innendørs boligareal
 • 100 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Privat basseng
 • Hage
Id: 71040 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 15 999 - 18 664/uke NOK 2 286 - 2 666/natt Vis detaljer
X


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her