Fem vandreturer på Kanariøyene du garantert vil sette pris på

Ikke glem å pakke ned vandrestøvlene, for på Kanariøyene finner man mange "camino reales", eller "kongeveier" på norsk, som er svært populære blant dagens vandreturister. Og det finnes vel ingen bedre måte å utforske Kanariøyene på?

Fuerteventura – Antigua til Betancuria

Fuerteventura - Betancuria
 

Du vil hurtig oppdage hvorfor det er flere geiter enn mennesker i Fuerteventura. For selv om det finnes mil etter mil med strender, er resten av landskapet stort sett bedre egnet for hover enn for føtter.

Noe du vil oppdage på den åtte kilometer lange turen fra Antigua til Betancuria. Følger man ruten langs Camino Barranco de Sobrao, burde man kunne fullføre turen på et par timer. Etterhvert som stien blir brattere, kan du alltids stoppe og nyte den fantastiske utsikten over blant annet Montaña Bermeja bak deg.

Gran Canaria – La Goleta to Roque Nublo

Gran Canaria - Roque Nublo

Ikke så mange vet at Gran Canaria har sin egen versjon av Camino de Santiago. Riktignok er den kortere enn den Galisianske versjonen, men det er stadig en tre dager lang tur på rundt 75 kilometers lengde. Den strekker seg fra Maspalomas i sør til det nordvestlige Gáldar.

Vil man heller nyte en betraktelig kortere tur, skal man svinge av motorvei GC-600 ved La Goleta parkeringsplass. Herfra kan man nå den sagnomsuste Roque Nublo (se bildet over) på knapt 45 minutter. Fra parkeringsplassen er det en godt merket sti man kan følge.

Lanzarote – Ruta de la Geria

Lanzarote - La Geria Vingård 

 

La Geria er den viktigste vinproduserende regionen på Lanzarote. Hvor vinrankene tilsynelatende mirakuløst spire ut av vulkansk jord. Når en parade av kameler brukes til å transportere vinhøsten å bli knust av menneskelige foten.

La Geria er den viktigste vinproduserende regionen på Lanzarote. Et sted hvor vinrankene tilsynelatende mirakuløst spirer ut av vulkanske jorden, og kolonner av kameler frakter vindruehøsten ned til vingårdene hvor barbeinte arbeidere står klare til å knuse dem med føttene sine.

Men glem kamelene et øyeblikk. Den beste måten å utforske La Geria på er fortsatt med apostlenes hester, så snør på deg turstøvlene og finn PR-LZ-06. Denne 38,6 kilometer lange turen fra Mozaga til Yaiza burde ta rundt seks timer å gjennomføre.

La Palma – Los Canarios to Faro de Fuencaliente

La Palma - Fuencaliente - Vulkaner 

Ah, La Palma, La Isla Bonita. Denne vakre øya avslører all sin sjarme for enhver som er villig til å utforske dens formasjoner nærmere. Ta deg tid til å utforske den, og du vil garantert ende opp med en følelse av belønning.

Denne turen er egentlig en fortelling om to vulkaner. Først møter du den 3000 år gamle Volcán San Antonio, før nedstigningen begynner til Volcán Teneguia. En vulkan som sist hadde utbrudd i 1971. Den vakre stranden nedenfor fyret i Fuencaliente er den endelige destinasjonen.

Tenerife – La Rambleta

Tenerife - Teide 

På grunn av at Tenerife er så populær blant besøkende fra Storbritannia, har de åpnet en del engelske puber i den mer turistifiserte sørsiden av øya. Så pubrunder finnes så absolutt i denne delen av Spania. En heller mer sunn form for runde, er å legge turen ut fra turistanleggene og inn i øyas Parque Nacional del Teide.

De mer eventyrlystne bør starte på en av stiene som går ut fra TR-21. Hold godt øye med Los Huevos del Teide (Teides fjellegg), da disse svarte lavaballene er et tegn på at du nærmer deg Altavista tilfluktstedet i fjellet. Her bør du hvile en stund før du enten går ned igjen, eller videre opp for å erobre toppen av Teide, El Telefero Bravo. Vær imidlertid oppmerksom på, at sistnevnte krever en spesiell tillatelse.