Her kan du bo i Valencia

Det er mye å utforske og oppleve i Valencia, fra kultur og gastronomi til den kosmopolitiske atmosfæren og alle de historiske monumentene. Langs kysten av byen finner du de beste strendene og flotte steder å slappe. Besøkende som vil utforske byen finner el vell av parker, museer og kulturattraksjoner, og ikke minst den imponerende ”Kunst- og vitenskapsbyen”. For å oppleve den tredje største byen i Spania, kan du leie feriebolig i Valencia. Uansett om du vil på strandferie, familieferie, feste deg gjennom ferien eller nyte en romantisk ferie, har Valencia mye å by på.

 

De beste stedene å bo under en familieferie i Valencia

Familieferie i Valencia

Valencia er uten tvil et spennende reisemål å utforske sammen med familien din. Aktiviteter for barn på ferie i Valencia er mange, morsomme og varierte. Hvis du reiser med barn, bør du huske at det også finnes roligere områder i Valencia som ligger nær hovedattraksjonene. Lei en leilighet i ”Kunst- og vitenskapsbyen”. Da sparer du tid når dere skal oppleve dette store og moderne komplekset som er et must for hele familien. Barna dine vil glede seg over å se de forskjellige marine artene i det fantastiske akvariet ”Oceanogràfic”, så vel som det største senteret for delfiner i Europa.

Vil du nærmere sentrum av Valencia, kan du leie en feriebolig i Olivereta nær to andre av byens flotte attraksjoner. En av dem er Bioparc der dyreelskere kan nyte en uforglemmelig dag i dyrehagen som ligger i det tidligere elveleiet til byelven Turia. Om barna dine elsker slott, kan du overraske dem ved å besøke vakttårnene i Valencia: Torres de Quart og Serranos. Disse tårnene er det eneste som er igjen av den gamle muren som gikk rundt slottet.

 

”Ciutat Vella” er byens historiske sentrum og er et perfekt område å tilbringe noen dager sammen med familien. Her har du alt like i nærheten: restauranter, butikker, museer og parker. ”Jardin del Turia” (Turia-parken) krysser gjennom sentrum av Valencia. Dette er byens "grønne lunge" og er en av de største byparkene i Spania med en lengde på mer enn sju kilometer. Her kan barna leke i trygge omgivelser og helt uten trafikk.

Velger dere en feriebolig i Ciutat Vella, er dere bare noen få skritt unna denne oasen. Barna vil elske å klatre i pyramider av tau, prøve skliene i Gulliver-parken eller spille minigolf. Jardín del Turia er også et utmerket sted for familieutflukter og sykkelturer. Uansett hvor du bor, vil en feriebolig i Valencia være en perfekt base for deg og barna dine for å utforske byen sammen.

Her bor du best på en strandferie i Valencia

Valencia har nesten 20 km med naturlige strender, og de er lett tilgjengelige både om du går eller benytter offentlig transport. Nesten alle strender i Valencia har kvalitetsmerket ”Blått flagg” som garanterer rent vann, i tillegg til ulike tjenester og fasiliteter. Hvis du liker livlige bystrender med god atmosfære eller heller foretrekker å slappe av blant sanddynene på de urørte strendene i Valencia, kan du enkelt kombinere en byferie og strandferie.

 

Uten å måtte bevege deg for langt unna sentrum, finner du overnatting ved Malvarrosa-stranden som sammen med Cabanyal-stranden – Las Arenas, er de mest populære bystrendene og et perfekt sted å leie en villa ved stranden i Valencia. De lange strekningene med fin sand er perfekte for familier, og her finner du mange steder å få servert en deilig valenciansk paella i restaurantene som ligger bare noen få skritt opp fra stranden.

Mot sør byr sanddynene og Albufera nasjonalpark på noen av de villeste og mest idylliske landskapene i Valencia-området. Strendene i La Garrofera og El Saler er særlig spektakulære. Lei en feriebolig i El Saler for å nyte den fine, hvite sanden og det krystallklare vannet. Denne stranden er også et populært sted for alle som elsker kitesurfing og windsurfing. Hvis du er på utkikk etter en naturiststrand i Valencia, er deler av denne stranden nettopp dedikert til dette.

 

Du er på stranden løpet av noen få minutter når du leier en feriebolig i Algirós. Ta metrolinje nummer 5 til dette området som bare ligger to kilometer fra stranden og som er et roligere område enn de travle bydelene i sentrum av Valencia.

De beste stedene å bo under en kulturell ferie i Valencia

Kunst- og vitenskapsbyen er trolig det første bildet som dukker opp i hodet ditt når du tenker på en ferie i Valencia. Dette moderne arkitektoniske komplekset er et ”must” for folk som er opptatt av kultur og fotografering. Her arrangeres det også midlertidige utstillinger av verkene til en lang rekke kunstnere hele året gjennom. Området rundt Kunst- og vitenskapsbyen består av trær og planter og tilbyr den perfekte rammen om en hyggelig piknik.

 

Valencia er som skapt for sykling i Spania. Byen har sykkelstier gjennom de fleste turistområdene, og sykling er en av de mest populære transportmidlene når du vil oppleve Kunst- og vitenskapsbyen. Hopp på sykkel, og ta familien med på en tur rundt i byen i ditt eget tempo.

Valencia rommer også en rik arv fra ulike perioder; romansk, gotisk, barokk, modernistisk og avantgarde. Bo i Valencias gamleby (Ciutat Vella) om du vil oppleve byens unike kultur, fra natteliv og mat til arkitektur og atmosfære. Besøk La Seu - Valencias imponerende katedral og en av byens beste eksempler på gotisk arkitektur. Du kan klatre opp klokketårnet (El Miguelete). Fra 61 meters høyde kan du nyte panoramautsikten over hele byen.

Sett av en dag for å besøke noen av Valencias museer og fordyp deg i Valencias kunst, arv, kultur, historie og tradisjoner i byen. Noen av de mest populære er IVAM - Valencias institutt for moderne kunst, museet i Valencia-katedralen, Fallas-museet, Nasjonalmuseet for keramikk og Prehistorisk museum.

 

Den største kulturelle begivenheten i Valencia er Fallas-festivalen. I mars feirer hver bydel i Valencia denne festivalen på sin egen måte. Du må regne med en hel uke med bål, lys, tradisjonelle klær og kjempestore Ninots (statuer laget av pappmasje, tre eller gips).

Luksusferie i Valencia

En av de beste områdene å bo i Valencia for en luksusferie, er Ciutat Vella. Med sine torg og vakre brosteinsbelagte gater, rommer dette området ikoniske monumenter og noen av de beste restaurantene, barene og museene i byen.

 

Besøk ”La Lonja de la Seda” (Silkemarkedet) som er et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur fra det 15. århundret som også står på UNESCOs verdensarvliste. Siden araberne introduserte morbærtreet i det 8. århundret, har silkeproduksjonen vært sentral for byens industri og kultur. Finn spesielle håndverksprodukter i tradisjonelle butikker som Albaes, Amparo Fabra eller Aguas de Marzo. Her finner du design som strekker seg fra enkle, klassiske mønstre til komplekse komposisjoner for kjoler, klær og tilbehør. Kikk etter den mest fantastiske designen blant alt som er håndlaget og kjent under navnet ”espolin”. Den perfekte luksus-souveniren!

Hvis du vil handle i luksuriøse omgivelser, så dra til Calle Colón. Denne gaten er den mest berømte shoppinggaten i Valencia og den femte dyreste gaten i Spania. Her kan du handle unike produkter fra Valencias designere og vandre fram til Carrer del Poeta Querol og Plaza del Ayuntamiento der du finner luksuriøse merkevarebutikker, fra Louis Vuitton til Salvatore Ferragamo.

 

Distriktet Ruzafa er ideelt for en luksuriøs utflukt i Valencia. Dette området har blitt forvandlet fra å være en totalt nedslitt del av byen til et sentrum for kunst og kultur og med elegante kafeer og restauranter. En av Spanias mest innovative kokker, Ricard Camarena, åpnet Canalla Bistro i dette trendy nabolaget. Restauranten har blitt tildelt en Michelin-stjerne for sine svært kreative varianter av middelhavsretter. Tilbring dagen med å utforske de ulike kunstgalleriene og ta kaffepauser i de stilige kafeteriaene.

Ferie på stramt budsjett i Valencia

Avslapping på en balkong i Algirós

Valencia er en by som tilbyr mange muligheter for en ferie på trange feriebudsjetter. Nyt byens strender, beundre arkitekturen og vandre rundt i hvert unike nabolag. Videre er mange av museene i Valencia gratis å komme inn på, som Museet for klassisk kunst og Fallas-museet.

 

En av de billigste områdene å leie en ferieleilighet i Valencia er Algirós. Dette sjarmerende nabolaget er populært blant studenter og ligger halvveis mellom stranden i La Malvarrosa og gamlebyen. Området har mange restauranter, butikker og barer som passer for alle slags budsjetter og som ligger i kort avstand fra Valencias bystrender.

 

Et annet og billig nabolag i Valencia er Benimaclet. Der det ligger, bare en 15-minutters busstur fra sentrum, er dette distriktet også populært blant studenter og familier. Denne delen av byen har sjarmerende trange gater, gamle bygninger og gatekunst på hvert hjørne. Nabolaget var tidligere en egen by, og mange mener den fortsatt skiller seg ut og fortsatt preges av en landsbyatmosfære. Lei en ferieleilighet i Benimaclet og utforsk det pulserende nabolaget, med alt fra gatemarkeder og livlige kafeer til vakre torg og familiedrevne butikker.

Gastronomisk ferie i Valencia

Valencia er ikke bare den tredje største byen i Spania, etter Madrid og Barcelona, men konkurrerer også gastronomisk med disse store spanske byene. Matkulturen i Valencia er en av hovedattraksjonene for tusenvis av turister som besøker byen hvert år. Ciutat Vella er viktig ikke bare for å utforske byens fortid, men også for å prøve ut Valencias gastronomi.

 

El Carmen-området er et spesielt sted i Valencia, fullt av restauranter og uteserveringer hvor du kan nyte det valencianske kjøkkenet. Du vil finne restauranter av alle slag og til moderate priser og med høy kvalitet. De serverer alt fra middelhavs- til moderne mat, inkludert creperies, pizzeriaer, tapasbarer, sushi-restauranter og selvfølgelig restauranter som har spesialisert seg på den beste valencianske risen. Det er ikke noe bedre sted å være enn nettopp her i Valencia når  du vil smake på perfekt fideuá og den beste valencianske paellaen. LAVOE Arroz y Mar Restaurant er en av de beste risrestaurantene i Valencia gamleby, rett ved Calle La Paz og Plaza de la Reina.

Rett foran katedralen finner du det sjarmerende Sentralmarkedet i Valencia - et av de mest besøkte stedene i sentrum av Valencia. Den imponerende, modernistiske arkitekturen vil trolig overraske deg. Dette er et unikt sted å gå rundt og kikke på de fargerike bodene og nyte noen deilige tapas i markedsbarene basert på de ferskeste råvarene.

 

Albufera-lagunen vil garantert gi en uforglemmelig gastronomisk opplevelse. Her finner du store rismarker. Som en turistattraksjon kan du ta båtturer gjennom Albufera og kombinere turen med å nyte en deilig paella om bord. Du kan ikke oppleve noe mer autentisk enn dette.

Paella er en svært populær matrett i Valencia, mens "horchata" er den mest delikate, forfriskende og naturlige drikken som har sin opprinnelse i denne regionen. Hovedingrediensen er jordmandler som sammen med vann, sukker og andre tilsetningsstoffer som kanel og sitronskall, gir denne deilige drikken som slukker tørsten på varme sommerdager. Folk fra Valencia følger fortsatt tradisjonen lmed horchata og spiser ”fartons” som er en søtt bakverk, til. En av de eldste og mest tradisjonelle "horchaterías" i Valencia er 200 år gamle Santa Catalina Horchatería som også ligger i bydelen El Carmen.

 

De som er glad i street food bør ta turen til bydelen Ruzafa der du finner San Valero-markedet. Her kan du smake alt fra tradisjonell til eksotisk mat på de ti forskjellige barene som finnes her. Her er noe for enhver smak; for folk som vil ha kjøtt, veggies og folk som er opptatt av helseriktig mat. Den typiske skikken her er å dele et bord med folk du ikke kjenner, begynne en uformell samtale og nyte den avslappede atmosfæren.

De beste stedene å bo for en romantisk ferie i Valencia

Lei en privat feriebolig i Valencia for en romantisk ferie med partneren din. Spaser gjennom de romantiske gatene i gamlebyen, Ciutat Vella og Barrio del Carmen. Dere kan klatre til toppen av klokketårnet i katedralen - El Miguelete - for en fantastisk utsikt over Valencia. Gå langs stranden på Malvarrosa-stranden, El Cabanyal eller Las Arenas. Slapp av, koble deg deretter på igjen og nyt en drink i en av strandbarene på promenaden. Hvis du vil bekrefte kjærligheten her i Valencia, så gå til Parque de la Cabecera og sett en hengelås med navnene deres på broen.

 

Styr unna det travle sentrum av byen, få med dere noen spektakulære solnedganger på en båttur over Albufera-våtmarkene der solen farger vannet okerrødt. Et annet alternativ er å besøke utsikten over Albufera, for her kan du se utover hele dette ekstraordinære landskapet. Sannsynligvis det mest romantiske stedet i hele Valencia-området!

De beste stedene å bo for å nyte nattelivet i Valencia

Om kvelden finner du uteserveringer, cocktailbarer og nattklubber for enhver smak i hele byen. Distriktet Eixample er et av de mest moderne stedene i byen, og der finner du hipsterområdet i Valencia, Ruzafa, området med flere barer per torg i Valencia.

 

Lei en ferieleilighet i Ruzafa hvis du søker det autentiske nattelivet i Valencia. Start forsiktig i en av gastrobarene, vegetariske restauranter eller moderne matrestauranter. Hvis du er ute etter et livlig sted å ta en drink etter middag i Ruzafa, er Olhöps Craft Beer House et sted med minimalistisk design og et av de beste stedene for øl fra mikrobryggerier i Valencia. Hvis du ønsker å strekke natten, så besøk en av Ruzafas klubber.

Klubb i Valencia

Ciutat Vella tilbyr mange muligheter for en morsom utekveld i Valencia. Innenfor gamlebyen Barrio de El Carmen, har du restauranter der du kan starte kvelden med en deilig middag, for eksempel på La Lola som spesialiserer seg på valenciansk ris eller La Comisaría med sine asiatisk-middelhavske fusjon-tapas.

 

Fortsett på puber og diskoteker i den koselige bydelen El Carmen. Fox Kongo er ideell for et par drinker før du går på en klubb. Alternativt kan du nyte konserter med indie-musikk på Peter Rock Club eller Jimmy Jazz Glass Bar, med live jazz i en intim setting. Den mest spesielle og tradisjonelle puben i El Carmen er Radio City, og hvis du vil gi alt på dansegulvet, spiller Whitehouse Valencia den beste musikk på onsdager, torsdager, fredager og lørdager.

I studentområdet i Benimclet finner du et stort utvalg av puber og restauranter. Hvis du er ute etter et ungt miljø, er dette det beste stedet for deg å feste i Valencia. ”The Glop” er en alternativ pub og en klassiker i Benimclet, og i ”London Lounge Bar” finner du de beste cocktailene og gin-tonics.

 

Sommerkveldene er spesielt unike på stranden. På Marina Beach Club Valencia, nær Cabañal og La Malvarrosa, kan du nyte de varme nettene og høre på musikk fra dyktige DJ´er.