De beste gatemarkeder i Málaga

Å utforske gatemarkedene er en fin måte å bli kjent med byen og lokalbefolkningen, med farger og smaker. I Málaga, hovedstaden på livlige Costa del Sol, gjelder det samme, for denne byen tilbyr et bredt utvalg av gatemarkeder å velge mellom på svært interessante og pittoreske steder. Takket være det deilige og varme klimaet, er et besøk på et lokalt gatemarked med sine mange markedsboder en hyggelig familieaktivitet.

 

Vi har laget en guide over de beste gatemarkeder Málaga har å tilby. Les videre for å få vite mer om hva du kan forvente deg når du besøker markedene!

 

El Zoco de Muelle Uno

 

El Zoco-markedet på Muelle Uno

Et steinkast fra det historiske sentrum, i den vakre havnen i Málaga, finner du El Zoco de Muelle Uno, et lokalt marked der du samtidig kan oppleve den fantastiske utsikten over havnen med noen av Málaga viktigste landemerker. Produktene som tilbys på gatemarkedet inkluderer gourmetmat, håndlagde produkter, dekorasjoner og mote, alt presentert med et smil fra lokalbefolkning. Om sommeren når temperaturen er på sitt høyeste, trenger du ikke bekymre deg for å bli solbrent, fordi du vandrer rundt bodene som ligger i skyggen under baldakinene. Plasseringen av El Zoco de Muelle Uno gjør det ideelt å kombinere et besøk på dette markedet med andre aktiviteter i Málaga. Besøk stranden, butikker, restauranter og museer som alle ligger i gangavstand fra dette gatemarkedet.

 

Når: Hver andre søndag i måneden fra kl. 11.00 til 18.00.

 

Hvor: Muelle Uno, i havnen i Málaga.

 

Produkter som tilbys: Gourmetmat, håndlagde varer, dekorasjon, moteartikler og mer.

 

Guadalhorce´s økologiske marked

 

Det økologiske Guadalhorce-markedet

Guadalhorce Ecológico, organisasjon som står bak dette markedet, ble grunnlagt i 2008 og har som mål å fremme økologisk jordbruk. Hver andre lørdag i måneden organiserer organisasjonen et bondemarked på Paseo de Reding, i skyggen av Málagas store tyrefekterarena. Hver fjerde lørdag i måneden dukker markedet opp i den pittoreske Parque de Huelin (Huelin-parken). Alt er sentrert rundt økologisk produksjon med et bredt utvalg av grønnsaker, frukt, olivenolje, oliven, syltetøy, ost, aloe vera-produkter, brød, honning, nøtter, krydder og mer. Hvis du har spørsmål om et produkt, er lokalbefolkningen mer enn villige til å gi deg litt ekstra informasjon om varene deres som alle dyrkes og høstes i området rundt Málaga. Organisasjonen har også en nettbutikk hvor du praktisk talt kan fylle en økologisk handlekurv og få den levert på døra til ferieboligen din i Málaga.

 

Når: Hver andre og fjerde lørdag i måneden, kl. 10:00 - 14:00.

 

Hvor: Plaza de Toros de la Malagueta og Parque de Huelin.

 

Produkter som tilbys: Økologiske produkter som grønnsaker, frukt, olivenolje, oliven, syltetøy, ost, aloe vera-produkter, hjemmelaget brød, honning, nøtter, krydder og mer.

 

Malagueta4Market

 

Malagueta4Market

Paseo Marítimo Ciudad de Melilla ligger i gangavstand fra Malagueta-stranden, en av de beste strendene i Málaga. Et perfekte sted å arrangere det artige Malagueta4Market med alle sine boder med håndlagde ting eller dekorative ting til hjemmet ditt, og ikke minst spesielle klær. Ta en prat med de vennlige og lidenskapelige selgerne som stolt presenterer sine produkter. Malaguete4Market er den ideelle søndagsaktiviteten når du bor i en feriebolig i La Malagueta. Ikke glem strandutstyret dersom du etter markedet ønsker å tilbringe en avslappende ettermiddag på stranden!

 

Når: Hver fjerde søndag i måneden.

 

Hvor: Paseo Marítimo byen Melilla.

 

Produkter som tilbys: Moteartikler, håndlagde produkter, tilbehør, antikviteter, dekorative gjenstander og mer.

 

Soho Market

 

Soho-markedet i Málaga

Soho er allment kjent som Málagas moderne kunst og arkitektur-strøk, noe som gjør at området har en ypperlig og hensiktsmessig beliggenheten i forhold til kunst- og kunsthåndverk i Málaga. Dra til Soho for å beundre de håndlagde kunstproduktene som er skapt av talentfulle og lokale kunstnere, som keramikk og smykker, samtidig som du kjenner på ”vibbene” av samtidskunst som preger dette strøket. Her finner du også verkene av til de beste gatekunstnerne i Málaga. Bor du i en feriebolig i Soho, er du midt i det mest ”trendige” området i Málaga og har gangavstand til sentrum og alle andre av storbyens attraksjoner.

 

Når: Første lørdag i måneden fra kl. 10.00 til 15.00.

 

Hvor: Calle Tomás Heredia.

 

Produkter som tilbys: Håndlagde produkter, keramikk, smykker, antikviteter, mote, mat og mer.

 

Markedet på Plaza de la Merced

 

Gatemarked på Plaza de la Merced i Málaga by

På den vakre og livlige Plaza de la Merced kan du besøke det lokale gatemarkedet med sitt brede utvalg av håndlagde produkter, samt nye og brukte produkter som smykker, bøker, poser, plater, klær og mye mer. Plassen ligger rett ved fødestedet til byens mest kjente kunstner, Pablo Picasso. Etter at du har besøkt markedet, kan du søke tilflukt på en av de solfylte uteserveringene og ta en drink samtidig som du nyter utsikten over det travle Plaza de la Merced-markedet. Hvis du vil se og oppleve mer av denne delen av byen, kan du utforske Málaga til fots og gå til det nærliggende Lagunillas-nabolaget der du også kan finne interessant og lokal gatekunst.

 

Når: Siste søndag i måneden.

 

Hvor: Plaza de la Merced.

 

Produkter som tilbys: Håndlagde produkter, nye og brukte produkter som smykker, bøker, poser, håndlagde varer, poster, klær og mer.

 

Huelin-markedet

 

Huelin-markedet

 

I den vestlige delen av Málaga ligger området Huelin der det hver tredje søndag i måneden arrangeres et lokalt og familievennlige markedet på strandpromenaden som er oppkalt etter Málaga mest kjente skuespiller, Antonio Banderas. Huelin-gatemarkedet tilbyr et bredt spekter av produkter som håndlagde varer, lokal mat og klær. Det er også ofte workshops der barna kan bli underholdt. Det er en god idé å kombinere et besøk på dette markedet med en solrik dag på Misericordia-stranden, en annen av de aller beste strendene i Málaga.

 

Når: Tredje søndag i måneden.

 

Hvor: Paseo Marítimo Antonio Banderas.

 

Produkter som tilbys: Håndlagde produkter, lokal mat og mye mer.

 

Loppemarkedet på La Térmica

 

Loppemarked på La Térmica

Dette er strengt tatt ikke et vanlig gatemarked, snarere er det et loppemarked som kulturhuset La Térmica står bak. Stedet fortjener likevel å komme med i denne guiden på grunn av kvaliteten på produktene som tilbys og ikke minst de hyggelige omgivelsene. Gå på jakt etter vintage-klær og let deg fram til spesielle klær fra ulike leverandører som viser deg sine samlinger av brukte og håndlagde produkter. Kombiner et besøk på dette loppemarkedet med en kunstutstilling eller en konsert som ofte arrangeres på dette stedet.

 

Når: Loppemarkeder på La Térmica er ikke organisert på faste datoer, så det er lurt først å ta en titt på stedets hjemmeside.

 

Hvor: Avenida de Los Guindos, 48, 29004 Málaga.

 

Produkter som tilbys: Håndlagde varer, brukte produkter, vintage klær, tilbehør og mye mer.

 

Cortijo de Torres-loppemarked

 

Loppemarked i Málaga

 

Dette markedet finner du på byens feria-plass, samme sted som der byens store august-fest arrangeres. Dette loppemarkedet er en favoritt for folk fra hele Málaga-provinsen. De kommer for å søke seg gjennom de mange salgsbodene på jakt etter spesielle, brukte gjenstander. Du kan nesten ikke unngå å finne det du måtte lete etter på dette markedet, fordi her finnes alt fra bøker, cd´er, plater til klær, møbler og mye, mye mer. Sørg for å komme tidlig fordi det kan bli vanskelig å finne parkeringsplass utover dagen. Du kan også ta buss nummer 4 på hovedgaten Alameda Principal i Málaga sentrum og ut til dette markedet.

 

Når: Hver søndag.

 

Hvor: Tivoli.

 

Produkter som tilbys: Et bredt utvalg av brukte produkter som bøker, cd´er, plater, klær, møbler og mer.

 

Enten du bor i Málaga sentrum eller i et annet nabolag som for eksempel Soho, vil du alltid befinne deg i nærheten av et marked. For å få en ekte smak av spansk kultur og kjøpe noe spesielt å ta med deg hjem, bør du absolutt besøke gatemarkeder I Málaga.