Opplev Malaga på fire dager

Dag 1: Marked, museum og Gibralfaro

Det første man ofte gjør når man ankommer til en ny feriedestinasjon, er å fylle opp kjøleskapet. I Malaga bør man straks sette kursen mot et av byens tradisjonelle markeder, hvor man både kan få kjøtt, fisk, grønt, ost og pålegg, samt de lekreste nøtter og tørket frukt.

Marked Atarazanas Malaga

Det største og mest kjente markedet i Malaga er Atarazanas, som ligger tett på hovedveien Alameda Principal og togstasjonen. Vi har et forslag til 10 boder du bør se etter på Malagas Atarazanas-marked. Det kan også anbefales å spise frokost i baren i markedets ene hjørne, hvor det serveres tunfisk og reker på spyd, friterte grønnsaker og forskjellige små kjøttretter.

Det ligger også to mindre markeder i sentrum av Malaga - Mercado de la Merced, som ligger like vest for Plaza Merceds nordvestlige hjørne, og Mercado de Salamanca, som ligger nord for det historiske sentrum på hjørnet av Calle Salamanca og San Bartolomé.

Når man er ferdig med de innledende innkjøp, kan man besøke et eller flere av byens museer. I Malaga er Picasso-museet og Carmen-Thyssen blant de mest kjente, men har man lyst til å prøve noe litt utenom det vanlige, finner du her et utvalg av 10 litt mindre kjente museer i Málaga.

CAC museum Malaga

Nest etter de innledende innkjøpene er en av de første tingene man bør gjøre når man ankommer til en ny by å se den ovenfra. I Malaga kan man gå en tur opp på byens høyest beliggende borg, Gibralfaro. Den beste utsikten får man faktisk fra utsiktsplattformen som ligger omtrent to tredjedel av turen opp på fjellet. Det kan varmt anbefales å gå inn i selve borgen, da man får en flott mulighet for å gå en tur rundt på den brede borgmuren.

Adgangen til Gibralfaro koster 2,2 euro (0,6 for pensjonister og studenter), og det er gratis adgang til borgen om søndagen. Man kan også kjøpe en kombinert billett for 3,5 euro og besøke den royale borgen også, Alcazaba, som ligger nedenfor Gibralfaro.

Gibralfaro, Malaga

Dag 2: Muelle Uno og strandtur

Fikk man ikke kultur nok på dag 1, kan man alltids nå enda et museum eller to i dag. Ellers kan man pakke strandbaggen med det samme og sette kursen ned mot Malagas lokale strand, Malagueta. På veien kan man gå langs byens nyrenoverte havn, som er full av butikker og restauranter. Er det tidlig på dagen, kan man innta frokosten på en av de mange små barene som er satt opp midt i mellom havnens to deler. Alle med parasoller og lenestoler i forskjellige design.

Les mer om Malagas Muelle Uno og Palmeral de las Sorpresas.

Muelle uno Malaga

Det er heller ikke nødvendig å smøre matpakke til lunsjen, for den kan inntas på en av de mange strandbarene, chiringuitos, langs La Malagueta-stranden. Eksempelvis serverer den lille Chringuito BM med den lyserøde markisen, nesten borte ved fyrtårnet, de beste calamares (friterte blekksprutringer)!

Malaga - Malagueta

Om kvelden kan man utforske de mange variantene av det spanske kjøkken som finnes i Malaga. Her kan du se 10 av Malagas beste tapasbarer.

Dag 3: Grottene i Nerja

Øst for Malaga ligger den fine landsbyen Nerja, som især er et yndet turistmål for britene. Nerja ligger helt ut til kysten på en klippetopp høyt hevet over vannet.

Nerja strand fra Balcon Europa

Man kan selvfølgelig tilbringe hele dagen med å late seg på stranden og springe ut fra klippestykker i det azurblå havet, men vi anbefaler nå likevel at man bruker noen timer ekstra til å besøke Nerjas grotter, Cuevas de Nerja. som ligger bare fem minutter med buss utenfor byen. Man kan eventuelt starte med å ta bussen direkte til grottene fra Malaga (den stopper underveis i sentrum av Nerja, så husk å få en billett som gjelder helt frem til grottene).

Dag 4: Vandretur og landsbyidyll

Er den fjerde dagen en søndag, kan man med fordel planlegge enda en tur ut av Malaga denne dagen, hvor spanjolene stort sett er opptatt av store familiefrokoster, mange butikker holder stengt, og byens museer og strender tiltrekker seg gjester som fluepapir.

Trenger man til å få pulsen litt opp, kan man leie sykler og ta dem med på toget til Álora nordvest for Malaga, hvorfra det er en 40 kilometer lang tur hjem igjen. Les mer og se bilder fra vår sykkeltur til Málaga fra Álora.

Alora Andalucia landscape

Man kan også ta på seg vandreskoene og ta en buss eller en drosje opp til fjellområdet Montes de Malaga, hvor man kan strekke litt på benene og nyte en hyggelig piknik.

Søker man enda større utfordringer og enda mer imponerende landskap, kan man ta toget fra Málaga Maria Zambrano til El Chorro (alle ukens dager klokken cirka 10 og 15, og hjem igjen klokken cirka 15 og 18), hvor man finner noen storslåtte vandreruter, deriblant Escalera Árabe, som er en trapp hugget inn i selve fjellet.

Er man mer til søndagshygge og landsbyidyll, kan man i stedet ta vestpå fra Málaga. Vest for Málaga ligger flere hyggelige byer, som man lett kan komme til med både tog og buss. Her finner man en lang rekke aktiviteter for både barn og voksne - se eksempelvis våre forslag til 5 utflukter omkring Benalmádena.

Benalmadena - Stupa

Vi håper dere får en alle tiders opplevelse i Málaga, og skulle dere ha noen spørsmål rundt dette, kommentarer, eller egne anbefalinger dere gjerne vil dele, er dere meget velkomne til å skrive en kommentar nedenfor!