De 10 beste restaurantene i Nerja

Nerja er en av de mest ettertraktede destinasjonene på Costa del Sol og populariteten kan spores helt tilbake til de aller første charterturene på midten av 1960-tallet. Det var den gangen alle turistene begynte å strømme til de enestående strendene som denne byen har å by på. Til tross for at det har gått lang tid med masseturisme og den høye andelen utlendinger som har bosatt seg der, så har Nerja likevel lykkes i å beholde sin tradisjonelle sjarme, hvilket er mer enn god nok grunn til at mange fortsatt velger å reise dit.
 
Les også lesernes favorittartikkel: 10 steder i Andalusia du må oppleve, en fantastisk artikkel for alle som liker friluftsliv.
 
Arkitektonisk sett så er mange deler av Nerjas gamle bydel fortsatt på nøyaktig samme utviklingstrinn som før masseturismen satte inn, og reiser man dit i dag så finner man fortsatt den pittoreske lille spanske fiskerlandsbyen den alltid har vært. Nerjas popularitet har også bidratt til den voldsomme utviklingen ellers i byen, og i dag har byen stort sett alle de fasiliteter og bekvemmeligheter man kan ønske seg, og som man trenger for å kunne ha en perfekt ferie. Og enda litt til, selvfølgelig.
 
Ved siste gjennomgang fant vi ut at det finnes over 300 restauranter i Nerje, og selv om vi ikke har rukket å prøve riktig alle sammen enda, så må vi vel trygt kunne påstå at vi har tilstrekkelig grunnlag for å kunne lage en liste over hvilke ti vi mener er best å spise på, og hvilke ti som gir den beste opplevelsen.
 
Restaurantene nedenfor er ikke nevnt i noen bestemt rekkefølge, og vi mener at alle holder høy klasse og tilbyr god mat for alle som enten bor i byen eller bare er innom på besøk i ferien.

Restaurante Oliva

Oliva Restaurant Nerja

Oliva får alltid gode kritikker og Patronato de Turismo de Málaga har nettopp stemt frem Oliva som en av de beste restaurantene på Costa del Sol. Restauranten åpnet dørene i 2011 med Carlos Pardo og Kim Ranzaijin ved roret. Stedet ligger et stenkast fra Balcon de Europa og med denne fantastiske beliggenheten i kombinasjon med svært god mat, er det nesten umulig ikke å få en super opplevelse.
 
Innredningen er svært trendy og minimalistisk, og maten holder seg trofast til de mer tradisjonelle Middelhavsrettene, dog med en moderne vri. Restauranten har også en stor terrasse hvor det er uteservering på de varme sommerkveldene. Fra scenen spilles det ofte beroligende bakgrunnsmusikk, så man kan trygt si at Olivia er i en klasse for seg og et naturlig forbilde for mange tilsvarende serveringssteder langs kysten.
 
Anbefalinger: Menyen er forholdsvis liten og sesongbetont, de fleste ingrediensene er produsert i nærområdet og vil man smake noe skikkelig godt, bør man forsøke seg på den røkte laksen Bombón, Biff med sopp og svart trøffelsaus eller en annen favoritt som heller ikke bør glemmes, huset spesialitet Atun Rojo de Albambrada - rød tunfisk fra Cádiz.
 
Åpningstider og adresse - åpent daglig fra klokken 13:00 til 16:00 og fra klokken 19:00 til 23:00.
Plaza de España N.2, Nerja. Telefon: 952 52 29 88. Hjemmeside

Tapas Plaza

Tapas Plaza, Nerja

Johan og Jeannette har nettopp flyttet til den strategiske beliggenheten like ved stranden ved navn Burriana. Paret er ikke ukjente på Nerjas kulinariske scene, og de har tidligere drevet den svært så fremgangsrike restauranten Sabor de Amor. Den nye og elegante strandbar-restauranten byr på en blanding av thailandsk, indonesisk og vestlig cuisine, og man kan bestille alt fra enkle salater med tomat og mozzarella til grønne karriretter i ekte thailandsk stil. Man kan ikke ønske seg en mer variert meny med så mange inspirasjoner. Her finner man en liten bit av Asia vel plassert på Costa del Sol, og i kombinasjon med Burrianastranden er det vel ikke nødvendig å fortelle mer.
 
Anbefalinger: Hvis man bare vil bestille tapas så kommer man sannsynligvis også tilbake senere for middag. Kylling satay, varme og sure supper, nasi goreng, thailandsk fleskegryte og en rekke andre godsaker finnes på menyen. Den europeiske menyen er nesten endeløs, og så godt som alt sammen svarer til forventningene.
 
Åpningstider og adresse - åpent daglig fra klokken 12:00 til 18:00 og fra klokken 19:00 til 23:00. Tirsdag stengt. Paseo Burriana Edf. HC Burriana, lokal 1A. Telefon. 665 454 431.

Maria Bonita

Maria Bonita, Nerja

Leter man etter god mat til gode priser, og med en uslåelig utsikt over havet, da er Maria Bonita stedet å gå til. Her finner man en fantastisk restaurant på den elegante Plaza de los Cangrejos, og det ligger innen bekvem gangavstand fra noen av Nerja fremste strender. Menyen er variert og tilbyr noe for alle. Måltidene er kjente for de store porsjonene og prisene er ekstremt rimelige. Alle retter er delikat presenterte og alt tilberedes selvfølgelig av ferske råvarer.
 
Anbefalinger - Et stort utvalg av salater, kjøtt og skalldyrsretter. Skalldyrspaellan er deres signaturmåltid og liker man tunfiskstek så burde man uten tvil prøve den her hos Maria Bonita.
 
Åpningstider og adresse - daglig fra klokken 12:00 - 23:00. Stengt på tirsdager i vintermånedene.
Avenida Castilla Pérez, 21 (Plaza de los Cangrejos), Nerja. Telefon. 952 520 213.

Vitaliano Da Christina

Vitaliano da Christina, Nerja

Vitaliano, også kjent som Vitaliano Da Christina - Vitaliano av Christina er restauranten som byr på tradisjonell italiensk matlaging. Etter mange år innen restaurantbransjen så har den italienske kokken Christina virkeliggjort sin drøm gjennom å åpne denne restauranten. Ytterligere to italienske kokker, Massimo og Giggi kompletterer det italienske laget i kjøkkenet. Her kan du selvfølgelig finne alle de italienske matrettene vi alle elsker. Pasta, pizza og alt annet som finnes der i mellom.

Anbefalinger - Maten er alltid tilberedt av ferske råvarer og ingrediensene er produsert lokalt. Resultatet kommer til å få deg til å ville komme tilbake etter mer. Pastaen er helt enkelt enestående og med alle de ulike sausene som tilbys så blir det endelige resultatet ikke mindre enn enestående. Har man gått lei av pasta og pizza så har man selvfølgelig også et stort utvalg av fisk og kjøttretter. Det finnes også en mindre barnemeny for de yngste medlemmene i familien.

Åpningstider og adresse - fra klokken 12:00 til 23:00 hver dag. Stengt på torsdager.
Plaza de los Cangrejos, s / n, Nerja. Telefon. 952 52 83 41.

Les også vår favorittartikkel: Topp 8 tapasbarer i Malaga

Au Petit Paris

Au Petit Paris, NerjaMichelinguiden har hvert år siden 2012 anbefalt Au Petit Paris. Denne lille, og nesten retro innredet restauranten er så fransk som det overhodet går an å bli i Spania. Det henger fotografier i svart/hvitt fra Paris på veggene, og den populære virksomheten drives av Alain och Francoise. Maten er enestående, og man får ta del i det tradisjonelle franske kjøkkenet når det er som best. Ingrediensene er sesongsbetonet og selvfølgelig også produsert lokalt. Hver matrett er forberedt med mengder av kjærlighet - og hemmeligheten og karakteren ligger, som Alain selv sier det; "i forskjellene i våre sauser".

Hjemmelagede sauser, tilberedt i stil med det klassiske og verdensberømte franske kjøkkenet, har gjort at Alain har lykkes i å nå opp til den høye standarden. Kombinert med ferske og lokalt dyrkede ingredienser så må resultatet også bli spektakulært. Au Petit Paris er stedet man burde søke seg til hvis man ønsker seg en rolig, romantisk og uforglemmelig middag.

Anbefalinger - Hjemmelaget foie gras med aprikosechutney og ingefær, biff tartar og torsk i filét med poteter i provensialsk stil.

Åpningstider og adresse - fra klokken 19:00 frem til 20:30 mandag til lørdag, stengt på søndag.
Calle Malaga, Edf. Cuarto Caminos, Nerja. Telefon. 649 838 227.

Cafeteria Joanny XXX

Joanny's Nerja

Joannys har en lang historie med over 25 år med godt rykte. Restauranten er en favoritt blant lokalbefolkningen og turister som kommer tilbake år etter år. Og hvis man leter etter god og sunn mat til gode priser, så behøver man ikke lete lenger. De forholdsvis lave prisene i kombinasjon med den høye kvaliteten på maten er fantastisk. Gjennom årenes løp har Joanny bygget seg opp en trofast skare av stamkunder, så spørsmålet er om du kommer til å bli en av dem etter ditt besøk?
  
Anbefalinger - Her finner man mengder av tradisjonelle favoritetr som omeletter, salater, panerte kyllingbryst eller paella. Paella og Cazuela de fideos anbefales på det varmeste, men majoriteten av menyen er av svært høy klasse.
 
Åpningstider og adresse - Åpent hver dag fra tidlig til sent.
Plaza de Olvido, Nerja,

Restaurante 34 

Restaurant 34 NerjaRestaurang 34 og Tapas Bar 34 er begge en del av Hotel Carabeo. Et hotell som har en uslåelig beliggenhet, midt i hjertet av Nerjas gamle bydel. Utsikten over havet blir ikke mye bedre enn hva den er her.

Restauranten er forholdsvis luksuriøs og den har spesialisert seg på lokale retter fra det tradisjonelle Middelhavskjøkkenet. Majoriteten  av alle frukt og grønnsaker som benyttes i kjøkkenet kommer direkte fra deres egen økologiske have. Prisene pleier å være noe høyere enn de andre restaurantene på denne listen, men kvaliteten er også tilsvarende god.

Tapas Bar 34 er et svært populært tilholdssted i sommermånedene og de store terrassene som henger over de nærliggende gågatene så godt som garanterer en begivenhetsrik kveld.

Anbefalinger - Geitostsalat med soltørket tomat og valnøtter, "Carrilleras" Flesk "34" er den tradisjonelle spanske fleskeskålen med blomkålpuré, asparges og vin fra Malaga, torsk med manchego-ost ​​med hvitvin, sitron & løksaus gratinert på en seng av spinat. 

Åpningstider og adresse - C / Hernando de Carabeo, 34, 29780 Nerja. Telefon. 952 52 54 44. 

Sekai Japanese Restaurant

Sekai Nerja

Sekai ligger i forkant når det kommer til en ny type av japansk matlaging, og her finner man en både tradisjonell og minimal tilnærming når det kommer til japansk matkultur og konseptet har blandet seg med den tradisjonelle Middelhavskosten. En kombinasjon av japansk og spansk kjøkken som faktisk fungerer overraskende godt er noe av det man finner i restauranten, og med så mange unike smaker i en og samme rett føles det både luksuriøst og uvant på en og samme tid.
 
Sekai er hurtig blitt en av Nerjas best besøkte restauranter, og vil man til en av byens mest pulserende steder så er det dit man skal ta turen.
 
Anbefalinger - Sushi er det selvfølgelige førstevalget når man bestiller, og for all del, prøv deres tunfisk og havabbor sushi. Ønsker man noen mer tradisjonelle retter fra Middelhavet, så kan man trygt anbefale den ristede grønnsaksretten med basilikum. Sekai har et intimt miljø og er ofte et foretrukket sted for de som ønsker en romantisk middag for to.
 
Åpningstider og adresse - Lunsj fra klokken 13:00 til 15:30 og deretter middag fra klokken 19:00 frem til 23:30. Stengt på mandag. Castilla Perez 24 29780 Nerja. Telefon. 952 523 729.

Stephan's Wirtshaus

Stephan's Wirtshaus, Nerja

Stephans Wirtshaus finner man tysk mat i tyske porsjoner - reale og store, med andre ord. Denne høyst tydelige tyske restauranten ligger på hjørnet av Calle Málaga og Calle Doctor Fleming. Og alt fra tallerkner til maten, øllet og omgivelsene er fantastiske, og temaet er gjennomgående og så absolutt bayersk. Til og med servitrisene går i de velkjente läderhosen, i ekte tysk ånd. Prisene er fantastiske, det samme med kvaliteten, og restauranten er svært populær. Faktisk så populær, at det er nødvendig å forhåndsbestille bord god tid i forveien i de travleste sommermånedene.

Anbefalinger - enkelt, alle de tyske klassikerne som finnes på menyen. Pølse med Sauerkrautsour (surkål), biffer og tysk øl - samt alt det andre gode som finnes.

Åpningstider og adresse - Plaza Doctor Fleming, Calle Malaga, Nerja. Telefon. 680 933 357.

Lan Sang Restaurant 

Lan Sang Restaurant Nerja

Lan Sang har spesialisert seg på tradisjonelle retter fra Lao og det tradisjonelle thailandske kjøkken. Maten er fantastisk god og her tilbys man noen høyst uvanlige retter for den som søker etter noe nytt og annerledes. Det thailandske kjøkkenet behøver nok ikke noen nærmere introduksjon, og de aller fleste av oss kjenner vel til thailandsk mat, selv om det er litt annerledes hvis man sammenligner det med matkulturen i Laos. Generelt har det laoske kjøkken litt mer krydder og en sunn kombinasjon av ferske og ristet chilipasta eller fermentert rekepasta; smaksatt med galangal, sitrongress og en laotisk fiskesaus. Her finner man søt og krydret pølse - og alt kombineres selvfølgelig med lokale råvarer.

Beliggenheten er midt i sentrum av Nerja, og den har i flere år vært en av de mest populære restaurantene i byen.

Anbefalinger - Larb salaten - en rett i beste Laos' stil med kylling, tørr chili og sitronmelis, Rød Muu Curry Deang - fleskecurry med søt basilikum, grønnsaker og kokosmelk er også varmt anbefalt. Liker man Pad Thai - en krydret oppstandelse av nudler med kylling, flesk eller fisk og skalldyr med vårløk, peanøtter og bønnespirer, så burde man så absolutt prøve den her også.

Åpningstider og adresse - hver dag mellom klokken 13:00 og 15:00 for lunsj, og middag serveres fra klokken 19:30 til 23:00. Restauranten er stengt for lunsj på søndag og hele dagen på mandag.
Calle Málaga, 12, Edifico Cuatro Caminos, Nerja. Telefon. 952 528 053/652 055 887. Hjemmeside.

Andre interessante artikler som kan være verdt å lese for den som likte denne artikkelen er:

10 steder i Andalusia du må oppleve, en fantastisk artikkel for alle som liker friluftsliv.

Vinturisme: Rondas forførende viner, en artikkel om vinturisme i alles favorittby, Ronda.

Ti 360° Fotosfærer av Andalusias beste naturområder, en bildeserie alle i Spania elsker.

Du kan finne flere artikler om Spania her.