Familieferie i Spania med tenåringer

Å dra med tenåringer på ferie kan være en utfordring. Noen dager kan barna være fulle av energi, andre dager vil de bare være alene. Med øynene klistret til smarttelefonene sine, er de ikke alltid klare for aktivitetene du foreslår. Likevel kan en familieferie til Spania være akkurat det som trengs for å bringe familien sammen.

 

Selv om tenåringer ikke alltid anser foreldrene som de mest interessante reisekompanjongene, kan de ofte engasjeres med morsomme ferieideer og pirres med de mest Instagram-vennlige destinasjonene.

 

Hvor drar man på ferie med en tenåring?

1. Barcelona

Barcelona – arkitekten Antoni Gaudís by, med sine utallige museer, trendy kafeer og puber, designerbutikker og en million ideer til hva tenåringer kan finne på. Hvis du ikke vet hvor du skal bo i Barcelona, er sentrum av byen perfekt. Leiligheter i Barcelona med utsikt over havnen, de travle gatene i Eixample eller de sjarmerende torgene i Grace-distriktet, er uten tvil steder som passer alle familiemedlemmer. På en varm dag kan dere besøke en av strendene i Barcelona, og på ettermiddagen tar du tenåringer med til travle La Rambla.

 

Besøk Picasso-museet, og hvis du har en tenåring med interesse for moderne kunst, er et besøk på Barcelona MACBA obligatorisk. Dere kan også leie sykler og ta en tur fra havnen til Barceloneta-stranden og tilbringe ettermiddagen der. Barcelona er en svært barnevennlig by, og du kan bli ganske populær ved å ta med tenåringen din på en av de trendy uteserveringene på toppen av byens høyeste bygninger. Her kan du nyte en alkoholfri cocktail, samtidig som du har Barcelonas beste utsikt.

 

2. Lanzarote på Kanariøyene

 

En øy med vulkaner, svarte strender og spektakulær utsikt! Dersom tenåringen liker fysisk aktivitet og liker å prøve ut nye ting, er det ingen tvil om at en ferie på Kanariøyene er et flott alternativ. Hvis tenåringen drømmer om å lære å surfe, så ta en stopp i Caleta de Famara. Denne lokale stranden er lang og bred og perfekt for surfeleksjoner om morgenen, organisert av lokale kursarrangører. Dette er også en av de vakreste strendene på Lanzarote. Landsbyen er liten, men atmosfæren av positive vibrasjoner og den fantastiske utsikten over de monumentale åsene over Famara gjør denne stranden til et ideelt reisemål for hele familien.

 

Lanzarote er en liten øy, men med mye å gjøre. Hvis du ikke surfer, kan du dra på sykkeltur eller leie bil og besøke de hvite landsbyene som ligger spredt rundt på øya. De som liker å bo i nærheten av turistområdene på øya, bør se etter leiligheter på Lanzarote på steder som Playa Blanca, Costa Teguise og Arrecife.

 

3. Mallorca på Balearene

 

Den største av de baleariske øyene, Mallorca, tiltrekker seg hvert år millioner av familier. På leting etter fantastiske og drømmeaktige strender? Ikke noe problem. Utfordrende ruter for vandreturer? Listen er lang. Opplev vakre hus og leiligheter med svømmebasseng på Mallorca der du kan nyte noen deilige dager sammen med familien.

 

Hva kan man gjøre med en tenåring på Mallorca? Oppdag naturen, smak på den lokale maten og dyrk sport! Husk å leie en bil og besøk Es Trenc, den beste stranden på øya. De eventyrlystne bør  besøke noen av Mallorcas skjulte bukter eller dra på seiltur og utforske noen av de øde strendene på øya.

 

4. Málaga på Costa del Sol

 

Byen Málaga har blitt et favorittreisemål i Spania, ikke bare for lange strandferier, men også for korte og ovale storbyferier med tilgang til de beste strendene i Málaga som er enkle å komme til fra alle steder i byen. Finn ferieleiligheter i Málaga, fra de som ligger i byens historiske sentrum, i nærheten av monumenter, restauranter eller turistattraksjoner til de som ligger ved Malagueta-stranden. Dra rundt i byen og bli kjent med Málaga på en sykkel. I Málaga by er det mye gratis underholdning for familier med tenåringer. Blant annet kan tenåringene besøke de fleste museene gratis.

 

Når du er i Málaga, må du ta med familien din på noen gratis utflukter på Costa del Sol, eller padle kajakk i Nerja som ligger øst for Málaga, gå elveløpet til Chillar, bade i de naturlige bassengene som elven danner eller svømme i Bermejales-sjøen. Málaga er det perfekte sted å kombinere en bytur med en ferie ute i naturen.

 

5. Tenerife på Kanariøyene

 

Fornøyelsesparker, havet, skog- og fjellvandring og vannsport! Tenerife har alt. Med et stort utvalg av ferieboliger, fra leiligheter ved sjøen på Tenerife til hus som ligger oppe i fjellene. Det milde klimaet hele året gjennom gjør dette til et flott sted å ta barna med på ferie, selv om vinteren.

 

Det er mange gratis ting å se og gjøre på Tenerife, for eksempel svømme i de naturlige bassengene i byen Garachico eller oppleve det berømte treet i Parque del Drago som er over tusen år gammelt.

Familieferie med tenåringer – 10 tips til hvordan du kan forberede deg på en ferietur med ungdommer

 

1. Felles planlegging. Involver tenåringene dine i ferien og bestillingsprosessen, spør dem hvor de ønsker å dra og hva de ønsker å gjøre på familieferien. Det kan være at vennene deres nettopp har kommet tilbake fra en spennende reise der de hadde muligheter for å svømme med delfiner, mens andre kanskje har vandret gjennom en dyp kløft i Sør-Spania.

 

2. Shopping før avreise. Det faktum at tenåringer skifter humør fra dag til dag, er godt kjent. Engasjer tenåringene dine ved å dra på shopping og kjøp nye ferieklær. Kanskje de trenger en ny bikini eller nye joggesko?

 

Ofte legger tenåringer stor vekt på hvordan de ser ut, og dersom de føler seg komfortable med nye ferieklær, kan de fort bli mer entusiastiske overfor familieferien.

 

3. Hvor bør man bo med tenåringer? Tenåringer trenger plass, det handler ikke om å ta dem med til en hytte midt ute i skogen, men et eget værelse vil definitivt bli høyt verdsatt. Familieleiligheter og villaer i Spania med svømmebasseng er perfekte for familieferier. Hvert familiemedlem kan ha sitt eget rom, morgenmøter på kjøkkenet eller felles kvelder ved bassenget gir den perfekte muligheten for å slappe av sammen og planlegge de kommende dagene. Fred i sinnet er ikke nødvendigvis det tenåringene søker. I stedet for å bo unna byene, bør du vurdere overnatting nær butikker, kafeer og strender der barna dine (særlig de eldre barna) kan dra ut på egenhånd et par timer alene. 

4. Ferie for alle. Dine yngste barn vil trolig frivillig delta på ferieturen, men hvis du og din partner ønsker å tilbringe kvelden alene som et par, kan dere leie inn kvalifiserte barnevakter, for eksempel på nettsiden til Miss Baby Sitter.

 

5. Pommes frites eller patatas bravas? Når vi drar utenlands, vil vi selvsagt ha nye kulinariske opplevelser, og Spania skuffer ikke. Hvis barnet ditt liker å prøve nye smaker, bør du gjøre et poeng av å prøve det lokale kjøkkenet. Hvis barnet ditt bare vil bestille pizza og hamburgere på hver restaurant, er de fleste spisestedene også forberedt på dette.

 

6. Vanskelige emner. Med mye ledig fritid kan det være at dere fort kommer til å prate om skolen, om hva som gikk galt og hva du skal gjøre nå, så vel som andre vanskelige emner. De fleste tenåringer flykter fra slike samtaler, så hvis du ikke vil at barnet ditt skal tilbringe tiden på rommet og ha på hodetelefonene under resten av ferieturen, er det bedre å la de vanskelige samtaleemnene bli igjen hjemme, for nå skal alle slappe av og lade batteriene.

 

7. Få planer er ofte en bra plan. Tenåringer elsker helgene når ingen står over dem og forteller dem hva de skal gjøre, og klokkealarmen er slått av. Når du planlegger en ferie med daglige aktiviteter, er det verdt å huske når alle skal stå opp. Å spise og sove er favorittaktiviteter blant tenåringer, og derfor vil en mindre stram timeplan bli høyt verdsatt blant dem. Varier ferieplanene, for selv den mest tålmodige tenåringen vil bli vanskelig å være sammen med dersom alt for eksempel handler om å besøke ulike museer.

 

8. Internett. Å være i kontakt med venner og dele feriebilder via sosiale medier er ofte nærmest obligatorisk blant tenåringer. Du ønsker trolig å begrense bruken av sosiale medier på ferieturen, men det er verdt å vurdere om du helt vil frata barna kontakten med vennene. Dersom du når ferien starter bestemmer at bruken av internett skal være ubegrenset, men bare foregå i huset eller i leiligheten dere bor, kan du nyte selskapet av tenåringene dine når dere er sammen og utenfor boligen.

 

Surfing I Spania

9. Nye erfaringer. Noen ganger er den beste måten å kommunisere med en tenåring å våge seg utenfor sin egen komfortsone og gjøre foreldrerollen om til et likestilt reisefølge. Poenget er ikke å legge til side autoritet, men heller prøve ut nye ting og utfordre deg selv. Ønsker du å lære kitesurfing? Meld deg på kurs sammen med tenåringen din. Drømmer datteren din om på ta et dykkerkurs, foreslå at dere gjør det sammen. Prøv noe nytt og morsomt for dere begge, det er den beste måten å skape felles minner.

 

10. Overrask ungdommene. Tenåringer har ofte en mye større respekt for venners meninger og for hva kjendiser eller favorittbloggerne hevder. Undersøk litt og se om ikke du kan leie et feriehus på et spansk reisemål der mennesker som betyr mye for tenåringene dine også har oppholdt seg. Du kan kanskje reservere bord på kafeer der berømte bloggere eller kjendiser har spist, og der bildene av maten vil ende på tenåringens Instagram-feed. Disse tilsynelatende små tingene kan trolig gjøre livet ditt litt lettere når du kommer tilbake fra ferien!

Rekkehus i Málaga by (El Palo)

 • 2 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 51 m² innendørs boligareal
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Terrassemøbler
 • Aircondition
 • Oppvarming
Id: 82782 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 587 - 13 562/uke NOK 1 084 - 1 937/natt Vis detaljer

Leilighet i Madrid by (Chamberí)

 • 1 soverom
 • 3 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 45 m² innendørs boligareal
 • Heis
 • Aircondition
 • Vaskemaskin
 • Dvd-spiller
 • Radio
Id: 37930 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 8 680 - 10 273/uke NOK 1 240 - 1 468/natt Vis detaljer

Leilighet i Roses

 • 2 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • Felles basseng
 • Terrasse
 • Heis
 • Tv
 • Vaskemaskin
 • Strykejern
Id: 33283 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 2 787 - 9 556/uke NOK 398 - 1 365/natt Vis detaljer
X


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her