Familieferie med barn i Spania

Vil du vekk fra hverdagslivets stress og rutiner? Hvem ønsker ikke det en gang i mellom, særlig når du planlegger en familieferie? Finn svarene på spørsmålene du har i forbindelse med en utenlandsferie med barn i ulik alder: Hvor skal dere dra, hva med været, hva skal dere ta med, hvor skal dere bo, hvilke attraksjoner finnes for barna, og sist, men ikke minst: Hva kan dere som foreldre gjøre på en ferie.

 

 

Det er ingen tvil om at det kan være en utfordring å gi barna en best mulig ferie. Å finne innkvartering, vurdere ulike fornøyelsesparker og sørge for at barn blir fornøyd med den lokale maten er ingen lett oppgave. Nedenfor finner du råd om hvordan du best kan forberede deg på å reise utenlands med barna dine.

De beste feriestedene i Spania med barn

 

Hvis barna dine går på skolen, kjenner du datoene for ferier. Det er vel verdt å bruke denne informasjonen til å planlegge så raskt som mulig. På denne måten finner du de beste og mest familievennlige leilighetene og villaene i Spania.

 

1. Tenerife på Kanariøyene

 

Med hyggelige temperaturer hele året gjennom, attraksjoner som appellerer til alle familiemedlemmer og en vennlig lokalbefolkning, er Tenerife en fantastisk feriedestinasjon for familieferie i Spania.

 

Hvis du har eventyrlystne medlemmer i familien din, kan du besøke The Senses Trail, vulkanen og fjelltoppen Teide eller "Wind Cave" og få gode og langvarige familieminner. Hvis barna dine elsker vann, så vit at det finnes massevis av flotte strender på Tenerife. Folk som vil oppleve et adrenalinkick bør besøke badelandet Aqualand. Vil dere heller ha en avslappende dag langs bassenget for hele familien, så dra til Lago Martianez.

 

2. Benalmádena på Costa del Sol

 

Med en dyrepark, mange strender, et fantastisk gastronomisk tilbud for alle barn og et uendelig antall attraksjoner, inkludert en fantastisk havn med utallige yachter, iskrembarer og en fornøyelsespark, et Columbus-slott og mye mer, er Benalmádena et fantastisk reisemål for en familieferie.

 

Det brede spekteret av overnattingstilbud i Benalmádena tiltrekker seg både de som ønsker å bo ved sjøen og de som vil at barna skal ha tilgang til privat basseng og en villa med et kjøkken der du kan lage mat når det passer deg.

 

3. Calella de Palafrugell på Costa Brava

 

Costa Brava har mange sjarmerende steder, vakre og urørte strender og mange steder som barna vil elske. Denne vakre byen tiltrekker seg tusenvis av familier hvert år. Med hvitkalkede hus spredt ovenfor strendene i Calella de Palafrugell, er dette et fredelig sted for familier.

 

De som ønsker å ta barna med på en aktiv dag ute i det fri, bør gå på Camino de Ronda. Denne stien går langs Costa Brava-kysten og ble opprinnelig brukt til å overvåke sjøen og beskytte mot piratangrep. Det er flere vakre byer du kan besøke under en ferie i Calella de Palafrugell, for eksempel kan dere tilbringe dagen i middelalderbyen Pals.

 

4. Moraira på Costa Blanca

 

Moraira er det perfekte familiedestinasjonen hvis du er på utkikk etter et fredelig sted for en strandferie på Costa Blanca. Stedet er ideelt hvis du vil slappe av, tilbringe kvalitetstid med familien din, spise på strandpromenaden eller bare bli hjemme og ha direkte tilgang til sjøen.

 

Nyt den vakre utsikten over de turkise buktene, sammen med byens fredelige atmosfære og utforsk strendene i Moraira som aldri er for overfylte. Moraira ligger i nærheten av byer som Benidorm, Altea og Calpe som alle er ideelle steder for dagsturer med familien.

 

5. Salou på Costa Dorada

 

Lange, gylne strender, varierte underholdningsalternativer og naturlige omgivelser gjør Salou til et ideelt sted for en familieferie. Disse fasilitetene har også sørget for at byen er utropt til et familievennlig reisemål i Spania.

 

Det krystallklare vannet på de beste strendene i Salou vil sørge for at barna dine har uendelig med timer ved havet. Når du bor i en feriebolig i Salou, så sett av et par dager for å besøke Bosc Aventura-tauparken, gå langs Camino de Ronda-stien eller ta en tur til temaparken Port Aventura og utforske alle familieaktiviteter som Salou har å tilby.

Familieferie med barn – hva må du tenke på?

1. Noen barn elsker fly og er fascinert over tanken om å være pilot, problemet oppstår når flyet tar av og lander og endringen i trykk forårsaker smerte i ørene. Husk å ha med tomme vannflasker for å fylle opp etter at du har gått gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. Sørg for at barn får nok drikke under hele reisen. Ved å svelge, balanseres trykket i ørene, for større barn kan det være smart med tyggegummi.

 

2. Når du ser etter flyreiser og du skal dra på en lang reise, bør du vurdere sene avganger eller nattflygninger. Barn blir slitne og vil ofte foretrekke å sove. Tilsvarende kan et tidlig fly være et godt alternativ, fordi det da ofte er færre personer som flyr, samtidig som sjansene for forsinkelser er mindre.

 

3. Håndbagasje er det viktigste når du reiser med barn. Selv om du elsker din klassiske koffert som du har brukt i årevis, kan det være lurt å vurdere å erstatte den med en praktisk ryggsekk for å ha hendene fri.

 

4. Kjøp heller dobbelt dose med sunt snacks i stedet for å kjøpe sukkerholdig snop. Alle vet at hyperaktive småbarn ikke vil sitte rolig for flyet.

 

5. Hvilket barn liker ikke gaver? Pakk en liten godbit som barna kan pakke ut under flyturen, noe nytt for å holde dem engasjert en stund. Gaver fungerer også for eldre barn, en ny bok eller en dagbok der de kan skrive om sine opplevelser, kan hjelpe dem under en kjedelig flytur.

 

6. Hvis barnet ditt har en tendens til å forsvinne på et blunk, kan du skaffe deg litt sjelefred ved å kjøpe en GPS-enhet som kombinert med et program som er installert på telefonen din, gjør at du kan spore hver bevegelse barnet ditt gjør. Et annet alternativ er å kjøpe noe barnet ditt kan ha på håndleddet med telefonnummeret ditt på, dersom barnet har gått seg vill på flyplassen eller på reisemålet.

7. Selv om strandferier ofte foretrekkes av familier, er det noen barn som ikke liker sand, og hele strandopplevelsen kan være stressende med små barn. Hvis du foretrekker å slappe av i et mer privat miljø, men hvor barna dine fortsatt kan plaske i vannet, så husk at mange feriehus i Spania har egne og private basseng.

 

8. For å virkelig nyte det å være på ferie, så la være å fylle dagene til bristepunktet med sightseeing og museumsbesøk. Det er fristende å ville ha med seg alt, men nyt heller øyeblikkets gleder. Husk at ferien er til for å få vekk hverdagsstresset og gi deg selv nok av tid.

 

På tur med barn

9. Å dra på lokale restauranter kan bli en katastrofe om barnet ditt slår seg vrangt. Dette kan du unngå ved å leie en feriebolig i Spania der dere styrer alt selv. På den annen side er spanske feriedestinasjoner godt vant med å lage og servere mat til små barn.

 

10. Vær oppmerksom på at når du kommer tilbake fra ferie, kan det være fint å gi deg selv og barna dine et par dager for å komme tilbake og inn i den vanlige hverdagsrytmen. Det kan ikke være noe verre enn å måtte dra på skole dagen etter dere er kommet hjem fra ferie.