Her bor du under weekendferien i Spania

Noen ganger må vi bare bort fra hverdagslivet, koble fra og lade batteriene. En av de beste måtene å gjøre det på er å ta en kort ferie på noen få dager. Finn fram til de beste stedene i Spania for en weekendferie. Velg mellom alt fra byer med tradisjon, kultur og farger til idylliske landsbydestinasjoner som oser av naturlig skjønnhet og ro.

 


Vi har undersøkt hele landet for å plukke ut ni topp destinasjoner som tilbyr deg noe spesielt på din weekendferie i Spania. Her finnes både bortgjemte utkantområder og gamle ruiner, fantastiske landskaper og ikoniske attraksjoner.

Rural ferie i Spania

Burgos

Burgos er en interessant by av tre grunner: Byens middelalderarkitektur, naturlandskapet og for produksjonen av god vin fra Ribera del Duero-området. Dra til dette spanske området og lei en feriebolig i Castilla og León. Du kan vandre rundt blant de største fossene og vannfallene i Spania – Salto del Nervión – som ligger utenfor byen Miranda del Ebro. Du finner fossefallet  på 222 meters høyde i det fredede området Monte de Santiago.

 

Besøk Orbaneja del Castillo – en pittoresk landsby som er utpekt som et sted av særlig stor historisk- og kunstnerisk verdi. Dette er et av de mest fotograferte stedene i Castilla og León, takket være kaskadene av vann som renner gjennom landsbyen med de brosteinsbelagte gatene. Spaser rundt i de vakre og godt bevarte, arkitektoniske områdene som viser hvordan dagliglivet i det nordlige Spania tidligere var.

 

León

 

Byen León utgjør en viktig del av den rike historiske og kulturelle arven i regionen Castilla og León. Historisk var byen hovedstaden i provinsen León som lenge var et svært viktig kongerike på Den iberiske halvøya. Gå rundt i gatene som preges av en miks av maurisk -, middelaldersk - og gotisk arkitektur. Et av de mest kjente byggverkene i byen er den majestetiske katedralen. Prøv noen tapas fra Nord-Spania i nabolagene Barrio Húmedo og Barrio Romántico. Begge bydeler er kjente og populære på grunn av de gratis tapasene som serveres når du bestiller drikke.

 

En del av fjellmassivet Picos de Europa ligger i denne regionen. Det tilbyr gode muligheter for vandreturer, fjellturer og fjellklatring rett utenfor døra til ferieboligen din i León. Med sine kilometer på kilometer med grønne skoger og fjelltopper er dette, uten tvil, en av Spanias vakreste landskaper.

 

Salamanca

 

Salamanca er et flott sted for dem som vil nyte en rural ferie i Spania. Den berømte "Vía de la Plata" (”sølvveien”) som tusenvis av mennesker går når de gjennomfører pilegrimsleden «El Camino de Santiago», går gjennom denne delen av Spania. Oppdag vakre utsiktspunkter og gå rundt i naturparken Duero eller skogsområdene i Batuecas - bare to av mange steder som byr på en fantastisk natur.

 

Besøk Miranda del Castañar oppe i fjellsiden. Den landsbyen ligger innenfor en bymur med fire porter og preges av hus bygd i mur og tre. Denne landsbyen gir et godt inntrykk av områdets middelalderfortid og det typiske dagliglivet i dette området.

 

Ronda

 

Ronda er også et godt valg for et weekendopphold i Spania. Der byen ligger oppe i fjellene i Málaga-provinsen, er den omgitt av vakker natur. Om vinteren dekker et hvit teppe av snø de små nabolandsbyene og naturparken Sierra de las Nieves. Om sommeren er byen full av mennesker som vil utforske Rondas historiske steder.

 

Den imponerende Puente Nuevo er en av de mest fotograferte attraksjonene i Spania. Du kan gå ned den dype slukten under broen og få et spesielt inntrykk av Ronda. Nyt noen retter fra det tradisjonelle andalusiske kjøkken og oppdag den maurisk arven som fortsatt preger byen.

 

Cantabria

 

Cantabria ligger nord i Spania, tett innpå fjellmassivet Picos de Europa. Utforsk skogene og naturen og fordyp deg i den spesielle kulturen som preger de små landsbyene her ved å besøke Santillana del Mar. Gå rundt blant middelaldertårn og renessansepalasser og utforsk forhistoriske malerier i grottene i Altamira. Et annet populært sted å leie en landlig feriebolig i Spania er i Potes. Ta en tur med taubanen ved Fuente Dé. Den tar deg inn til hjertet av Picos de Europa med en høydeforskjell på 1.823 meter på bare fire minutter.

 

Ikke bare rommer denne regionen store grøntområder, fantastiske innsjøer og imponerende, snødekte fjell. Cantabria har også en rekke flotte og naturlige strender med gyllen sand.

Storbyferie i Spania

Girona

Girona er en vakker destinasjon for en storbyferie i Spania. Denne byen er full av historie og tradisjoner. Derfor dukker da også byen ofte opp i filmer og fjernsynsserier som ”Game of Thrones”. Gå rundt i gatene Bisbe og Josep Cartaña, Passeig Arqueològic og utenfor Monastery of Sant Pere de Galligat og nyt arkitekturen som går tilbake til den romerske og jødiske dominansen i byen. På den andre siden av Girona kan du se nærmere på de fargerike husene langs bredden av byelven Onyar.

 

Córdoba

 

Om du vil utforske den mer urørte delen av området rundt Córdoba, så ta en ekskursjon til Sierra de Hornachuelos, en fredet naturpark langs bredden av elven Guadalquivir. Oppsøk stier, den rike vegetasjonen og fjellene. Lei en feriebolig i Córdoba for en storbyferie full av kultur. Spaser rundt i de særegne bydelene Judería med sine husflidbutikker og suvenirer. Ingen drar fra denne byen uten å besøke den særegne Mezquita-katedralen, et fantastisk eksempel på maurisk arkitektur. Du kan handle på Gondomar-gaten og ta en stans og smake retter fra kjøkkenet i byen, f.eks. salmorejo og flamenquín.

 

Palma de Mallorca

 

Palma de Mallorca er en flott destinasjon for et kort ferieopphold i Spania og er samtidig en av de beste stedene å bo på Mallorca. Byen kombinerer nydelige strender med mange kunstneriske og kulturelle attraksjoner. En av de meste ikoniske attraksjonene er byens flotte katedral, et mesterverk innen gotisk arkitektur. Etter å ha besøkt katedralen kan du spasere til Barrio de Santa Catalina, bare ti minutter unna. Dette «up and coming»-nabolaget er kjent som Soho i Palma de Mallorca. Her finner du en fantastisk kulturell miks av kunst, mennesker, fasjonable barer og restauranter. Bydelen som likevel svinger mest i byen, er Santa Catalina med sin bohem-atmosfære og ”laid-back” barer og restauranter. Og til slutt: Ikke glem å vandre rundt i gamlebyen i Palma de Mallorca. Den er full av sjarmerende gater, butikker og restauranter.

 

Madrid

 

Du vil ikke mangle ting å gjøre om du velger å feriere i Madrid. Her finnes alt fra konserter, musikaler, kunstmuseer og shopping i de berømte gatene Gran Via, Calle Fuencarral og Calle Serrano.

 

Men metroen kan du bevege deg raskt mellom de ulike bydelene i Madrid og nyte de beste tapasene i bydeler som La Latina, Lavapies eller Chueca.  Om du vil besøke en av Madrids kuleste bydeler, så sett kursen mot Malasaña med sin fantastiske kombinasjon av urban kunst, et vell av barer og ulike typer musikk. Dette er det virkelige alternative og fasjonable nabolaget i Madrid.

Leilighet i Torrevieja

 • 3 soverom
 • 6 sengeplasser
 • 2 badeværelser
 • 90 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Terrasse
 • Terrassemøbler
 • Parkering
Id: 81339 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 5 333 - 8 532/uke NOK 1 067 - 1 706/natt Vis detaljer

Leilighet i Jávea

 • 4 soverom
 • 8 sengeplasser
 • 3 badeværelser
 • 1 Toalett
 • 2000 m² innendørs boligareal
 • Felles basseng
 • Wi-Fi
 • Barnebasseng
 • Patio
Id: 28779 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 7 927 - 22 294/uke NOK 1 132 - 3 185/natt Vis detaljer

Villa i Castellet i la Gornal

 • 4 soverom
 • 10 sengeplasser
 • 1 badeværelse
 • 1 Toalett
 • 151 m² innendørs boligareal
 • 100 m² terrasse
 • Wi-Fi
 • Privat basseng
 • Hage
Id: 71040 Legg til utvalg Fjern Fjern
NOK 15 999 - 18 664/uke NOK 2 286 - 2 666/natt Vis detaljer
X


Jeg har lest og godtar personvernreglene
 Vinn et gavekort på €750! 
Feriebolig-Spania.no bruker egne og tredjeparts cookies for å forbedre servicen og vise annonser i tråd med dine preferanser ved å analysere dine navigasjonsvaner. For å endre konfigurasjonen og få ut mer informasjon , klikk her