De beste stedene å bo på Costa Brava

Costa Brava har noe som gjør at du raskt blir forelsket i denne kyststrekningen. Den er kjent for sine paradisiske bukter, sjarmerende småbyer og naturparker, og derfor er denne katalanske kystlinjen et flott reisemål. I denne artikkelen viser vi deg de beste stedene å bo på Costa Brava i forhold til hva slags ferie du ønsker deg.

 
 

Costa Brava ligger svært greit til kommunikasjonsmessig, bl.a. er hele kysten knyttet sammen via motorveien AP-7, og både nasjonale og internasjonale flyruter betjener flyplassene i Girona og Barcelona. Det gjør det enkelt å feriere og utforske Costa Brava.

 

Playa Sa Boadella i Lloret de Mar
 

På Costa Brava finnes noe for enhver smak. Fra storbyen Girona til mindre byer som Figueras som kombinere uberørt natur med urbane særtrekk som gjør at du kan besøke museer, se nærmere på kultur og historie og oppsøke barer og restauranter. Kyststrekningen byr på flotte strender, bl.a. med Tossa de Mar og Cadaqués – byer langs Costa Brava som tiltrekker seg mange som søker sol- og strandferie. Her er det flotte bystrender med alle fasiliteter og fredelige og bortgjemte bukter der du kan nyte skjønnheten og roen ved sjøen.

 

Vil du ha luksusferie, er det ikke noe som er bedre enn Empuriabrava med sine kanalsystemer der du bruker båt når du skal fram. Hvis feriebudsjettet er litt strammere, kan du nyte flotte strender og uendelige med underholdningstilbud uten å bli loppet i småbyene L'Estartit og L'Escala.

 

Muren i Tossa de Mar
 

De som reiser med familie, bør se etter plakater som sier ”Turismo Familiar” (familieturisme), et kvalitetsstempel den katalanske regjeringen har gitt byer som Roses og Platja d'Aro. Her tilbyr man tjenester, aktiviteter og attraksjoner som er spesielt myntet på barna og deres familier.

 

Pueblos – landsbyer – som Pals er en sann oase av ro, et perfekt reisemål dersom du vil komme unna verdens støy og larm. Særlig liker mange Pals fordi den ligger på toppen av en ås, omgitt av rismarker der du kan sykle eller spasere langs en rekke ulike veier og stier.

 

Det er mange tilreisende som drar til Lloret de Mar eller Blanes for å ta del i det livlige nattelivet med sine mange fester og diskoteker som holder åpent til utpå morgenkvisten. Men la oss se nærmere på ulike typer ferier og hvor du bør bo på Costa Brava.

 

Tossa de Mar
 

De beste stedene å bo på Costa Brava under en storbyferie

 

Noen få kilometer inn fra Costa Brava-kysten finner vi den nest største byen i regionen Catalonia, Girona. I denne byen vil du møte et miljø fullt av historie og som er fri for kjas og mas som i andre storbyer. Å gå seg vill i labyrinten av brosteinsgater og mellom eldgamle hus i det jødiske kvarteret, det best bevarte i Europa, er en ekte glede, mens du hører kirkeklokkene i den majestetiske katedralen. For ikke å nevne de romerske murene som omgir gamlebyen. Mens du går rundt og kikker på omgivelsene, har du hele tiden fjellkjeden Pyreneene i bakgrunnen.

 

Girona er en ideell by å besøke året rundt, men særlig er mai måned bra. Da arrangeres festivalen "Temps de flors" (Blomsterfestivalen i Girona) der byens gater er utsmykket med enorme mengder blomster og blomsterdekorasjoner. Ikke nøl med å bestille ferien din i Girona by for å nyte en storbyferie med kvalitet.

 

Elveløpet til byelven Oñar
 

Figueras er et annet perfekt sted for en urbane ferie på Costa Brava. Til tross for at byen er liten, er sentrum av Figueras full av liv, spesielt i sommermånedene. Byen er også vertskap for et stort antall internasjonale arrangementer og museer som Leketøymuseum og Vinmuseet i Empordà.

 

Av all kulturell arv byen kan vise fram, stikker særlig det surrealistiske teatermuseet til Salvador Dalí seg fram. Det er designet av den katalanske kunstneren selv og rommer mange av kunstnerens arbeider. Stedet finner du fort, fordi det skiller seg sterkt ut med sin livlige rødfarge og slående sirkulære kupler. Sjekk våre anbefalinger i Figueras og opplev steder som Castillo de San Fernando, den største festningen i hele Europa. Bestill ditt feriehus i Figueras og gjør deg klar til å oppdage Dalis kunst og Costa Bravas hemmeligheter.

 

Cadaques på Costa Brava
 

De beste stedene å bo på Costa Brava under en strandferie

 

Hvis det du først og fremst vil nyte er det flotte været, sola, sjøen og varmen, kommer du nærmest paradiset ved å leie en feriebolig nær sjøen på Costa Brava. Langs kystlinjen ligger de langstrakte strendene med fin, gyllen sand og med alle fasiliteter rett rundt hjørnet eller rett på selve stranden. Du kan spise eller drikke i strandbarene, leie utstyr for å snorkle, padle i kajakk eller spille ballspill, vindsurfe, stå på vannski eller bare slappe av i en hengekøye eller en solseng.

 

Noe av det aller beste er de bortgjemte og fjerntliggende vikene som ligger beskyttet av bratte fjellsider og er omgitt av urørt naturen slik du finner det i Cabo de Creus, et lite stykke unna byene Roser og Cadaqués. Som de fleste andre byer på Costa Brava, har Cadaqués fantastiske strender. Fra de mange urbane strendene som Playa Grande-, Es Sortell- eller Es Pianc-stranden kan du nyte noen flotte solnedganger eller fortsette å bevege deg inn i naturlandskapet i Cabo de Creus. Her finner du små paradiser som for eksempel Jugadora-, Portaló- og Culleró-buktene der du ofte har strendene helt for deg selv. Finn den beste ferieboligen i Cadaqués, smør deg med solkrem og nyt sol og sjø!

 
Playa de El Golfet
 

Uansett hvor du drar på Costa Brava, vil du garantert finne mange utrolige strender. Men for å hjelpe deg i gang med søket, gir vi deg denne guiden over de beste strendene på Costa Brava. Som du ser, ligger noen av dem svært nær Tossa de Mar. Dessuten, i Tossa de Mar kan du bo i feriebolig ”ett skritt” unna stranden.

 

Tenk deg å ligge i sanden ved foten av en mur fra middelalderen, omgitt av frodig vegetasjon. Dette er Playa Gran, en av de beste strendene i Tossa de Mar. Men det finnes mange flere, som Cala Futadera og Cala Giverola som du kan spasere til eller dra til i en båt med glassbunn!

 

Cala Futadera ved Tossa de Mar
 

De beste stedene å bo på Costa Brava under en luksusferie

 

Costa Brava er så variert at den med sin 214 kilometer med kystlinje gir muligheter for alle typer utflukter. I småbyer som Empuriabrava og Calella de Palafrugell kan du nyte en luksusferie uten å mangle noe.

 

Hvis du vil være omgitt av flotte strender og vakker natur, er det å leie en feriebolig i Empuriabrava et godt tips. I denne byen går kanalene på kryss og tvers, noe som gjør den til Spanias Venezia. Du kan leie båt og seile på alle kanalene i Empuriabrava. Hvis du føler for det, kan du også seile ut på det åpne havet for å oppleve hvordan solstrålene speiler seg i Middelhavet eller dra for å spille golf i områdene rundt byen.

 

Kanalene i Empuriabrava på Costa Brava
 

Vi fortsetter med Calella de Palafrugell, en by med hvite bygninger og turkise strender, full av fiskebåter i flere farger som skaper en typisk middelhavsstemning, alt mens du nyter din luksusferie på Costa Brava.

 

I tillegg til sine flotte strender, arrangeres det i Calella mange arrangementer hele året rundt. Byen har flere gode restauranter der du kan spise i lyset fra stearinlys og med utsikt over havet. Ikke glem Jardín Botánico del Cap Roig, en vakker hage som leder rett ned til Middelhavet. Her er det ofte utstillinger av internasjonale kunstnere og festivaler av alle slag. Derfor bør du bestille en feriebolig i Calella de Palafrugell og la deg bli skjemt bort i dette lille paradiset.

 

Bukten ved Palafrugell
 

De beste stedene å bo på Costa Brava under en billig ferie

 

Et generelt tips er at om du beveger deg bort fra uteserveringene ved vannkanten, finner du barer og restauranter med rimeligere priser. I tillegg er det ikke vanskelig å finne billige ferieboliger til leie på Costa Brava. Så hvis du planlegger ferien nøye og i god tid, kan du få en god pris uten å fire på noen ønsker. Noen ferieboliger i L'Estartit kan leies fra 27 € per natt, og i denne byen finner du hele tre sentrumsnære strender. I områdene litt lenger unna byen, finner du mindre og mer intime bukter der ingen forstyrrer idyllen.

 

L'Escala er også kjent for rimelig ferieleie. Byen ligger bare 90 minutter fra Barcelona og rett ved Girona flyplass. I L'Escala kan du drive vannsport på de mange strendene og ellers beundre stedets imponerende sanddyner.

 

Cadaqués på Costa Brava
 

De beste stedene å bo på Costa Brava under en familieferie

 

Hvis du reiser sammen med familien, må du sørge for å finne morsomme og interessante aktiviteter på reisemålet som er utformet for både barn og voksne. Det er egentlig ikke noe stort problem fordi mange steder har spesialisert seg som destinasjoner for familieturisme på Costa Brava. Derfor er det heller ikke vanskelig å finne godt egnede ferieboliger for familier på Costa Brava.

 

Et alternativ som aldri slår feil, er en dag med mye moro på et badeland. Steder som Roses eller Platja d'Aro har slike badeland, Aquadiver og Aquabrava, hvor du kan prøve vannsklier, bølgebasseng, boblebad og ulike temaområder, alt myntet på familier. Et annet alternativ er eventyrparkene, som Parc Aventura i Platja d'Aro, som har aktiviteter som tretopps-klatreløyper og zip-lines, hopp, hengebroer og nett. Finn ditt feriehus i Platja d'Aro og gjør deg klar til en uforglemmelig familieferie.

 

En av de beste familieaktivitetene på Costa Brava er turstien Paratge de la Tudela i Cap de Creus. Denne ruten har merkelige geologiske formasjoner som i sin tid blant annet inspirerte kunstneren Salvado Dalí og hans arbeider. Lar du fantasien få vinger, ser du en gorilla, en sjøløve og til og med en kamel her. 

 

I eventyrparken
 

Men ikke bare det; i Roses kan du også utforske omgivelsene og beundre utsikten oppe fra toppen av trærne, spesielt beregnet på de små. Eller utforske strendene med kajakk eller kano. Hvis du bestemmer deg for å feriere i Roses, vil barna dine ha det supert.

 

En annen av de mest kjente feriedestinasjonene på Costa Brava er Tossa de Mar. Denne byen er full av sjarm og med en gamleby som ligger på toppen av en klippe, omgitt av en middelaldersk festning som du kan besøke. I tillegg har Tossa de Mar mange familieaktiviteter, som paintball, turstier og flotte strender.

 

Bukta ved Palafrugell
 

De beste stedene å bo på Costa Brava på en landlig ferie

 

Landsbygdsturisme blir stadig mer populært, og det er flere og flere mennesker som leter etter mer avsidesliggende destinasjoner når de skal koble seg vekk fra hverdagsrutinene. Det beste med landlig turisme på Costa Brava er at du kan kombinere fred og ro i landsbyene med mange aktiviteter slik at det aldri er mulig å kjede seg.

 

Den lille byen Pals ser ut som den er tatt ut av et eventyr. Den ligger på toppen av et lite fjell, omgitt av store naturområder og få skritt unna Montgrí naturpark. Det er en liten by som består av steinhus og brosteinsbelagte gater som har opprettholdt sin romantiske middelaldersjarm. I den lokale gastronomien er den viktigste komponenten ris som er dyrket i våtmarksområdene som omgir byen og som du kan sykle rundt i. Derfor, hvis du ønsker å komme tilbake fra ferien med fornyet energi, bør du ikke nøle med å bestille din feriebolig i Pals.

 

Pals
 

Et annet anbefalt alternativ for å koble fra hverdagen, er å bo i Begur, en liten by omgitt av åser og med et middelalderslott som byr på panoramautsikt over Costa Brava. I Begur bør du utforske ”indianernes hus”. De ble bygget av lokale bysbarn som emigrert til Cuba i det 19. århundret og som senere brakte arkitekturen med tilbake til Costa Brava.

 

Velger du Costa Brava som destinasjon for en landlig ferie, kan du også nyte godt av de mange sjarmerende strendene og buktene. I så fall bør du å finne din feriebolig i Calonge siden stedet er delt i to; en mer moderne og en middelalderlig del som ligger på en høyde der du også kan besøke byens slott fra det 12. århundret.

 

Pals
 

De beste stedene å bo på Costa Brava om du vil feste

 

Hvis du er ute etter sted med mye natteliv som holder på ut i den lyse morgen, har du flere alternativer. Byene på Costa Brava er vanligvis av middels stor størrelse, men når varmen og det gode været setter inn, tiltrekker byene seg mange turister som bringer mye natteliv til området.

 

Det fremste festreisemålet er uten tvil Lloret de Mar. Denne turistbyen ligger bare 75 km fra Barcelona og er kjent for sitt omfattende natteliv, særlig om sommeren. Om dagen kan du nyte stranden og dens attraksjoner som inkluderer en modernistisk kirkegård, den fascinerende kirken Sant Romà og hagen til Santa Clotilde. Når solen går ned, vil du bli beruset av atmosfæren på chiringuitos´ene (strandbarene) og trendy klubber som Disco Tropics, Disco Colossos eller Moëf Gaga  der festen fortsetter til daggry.

 

Disko i Lloret de Mar

Platja d'Aro, Blanes og Empuriabrava er også kjent for sitt uteliv, så du vil ikke mangle tilbud om festing, nesten uansett hvor du ferierer på Costa Brava. Men hvis dine planer er å ha det litt roligere, kan byene Cadaqués, Roses og Tossa de Mar trolig passe deg bedre.

 

Som du skjønner er det mange gode grunner for å besøke Costa Brava. Nå som sommeren er på vei, bør du vurdere et feriebesøk langs den katalanske kysten. Costa Brava skuffer aldri!