De 10 morsomste familieaktivitetene på Costa Brava

Costa Brava er en fantastisk feriedestinasjon for familier. Denne kysten har alt: Flott vær, flotte strender og bukter, uberørt natur, livlige festivaler og tradisjoner, historiske steder og landsbyer, gamle slott og pittoreske byer. Lista er lang!

Playa de Palangres på Costa Brava

Flere av kystbyene i dette området, som Blanes og den familievennlige byen L'Estartit er utnevnt til offisielle ”Familieturisme-destinasjoner. Det finnes også noen få byer som ligger litt inn i landet, som vakre Figueres som er det perfekte reisemålet for en kulturell dag med familien. Det finnes mange andre alternativer for uforglemmelige dagsturer for familier langs hele Costa Brava.

 

Her er noen steder du kan velge mellom. De tilbyr alle gode ferieopplevelser som gir hele familien de beste minnene og opplevelsene å ta med hjem.

 

1. StrendeneEmpuriabrava på Costa Brava

Strendene på Costa Brava står uten tvil øverst på listen når det gjelder å nyte familieferier. I de fleste kystbyene kan du velge mellom store sandstrender nær sentrum med alle fasiliteter og service og søte små skjulte bukter og klipper innimellom furuskogene.

 

Hvis du særlig ser fram til å slappe av og lese en bok på stranden mens barna leker under trygge forhold og tilsyn, bør du velge en av de offisielle familiedestinasjonene, bl.a. Blanes.

Blanes

Denne tidligere fiskerlandsbyen har strender med rolig vann, gode fasiliteter og til og med en barneklubb om sommeren – et lukket utendørs og overvåket anlegg der det arrangeres morsomme vannaktiviteter for de små.

  

Eller hva med L'Estartit som også er offisiell familiedestinasjon? Den viktigste stranden her, Platja Gran, har også en barneklubb. Den er kjent som Mini Beach Club og holder åpent i juli og august.

Platja Gran L’Estartit på Costa Brava

Klubben tilbyr ulike aktiviteter for barna med fokus på samarbeid og utvikling av mellommenneskelige ferdigheter, inkludert utendørssport, vannaktiviteter og ulike workshops. Barna dine opplever mye moro mens du kan nyte avslappende stunder og slippe å bekymre deg for noe!

 

2. Badeland på Costa BravaAquabrava på Costa Brava

Det finnes ingen bedre måte å nyte sommervarmen på enn i vannet. Hvis du legger til underholdning i dusinvis av vannsklier og bassenger, da har du alle ingrediensene for en morsom dag med familien og noen uforglemmelige øyeblikk med barna dine.

 

Det er flere badeland på Costa Brava som er kjente for sin sikkerhet, komfort og kvalitet. De har fasiliteter for alle aldre og er derfor perfekte for hele familien. Her er vårt utvalg av badeland som ligger nær en rekke hyggelige badesteder:

 

Aquabrava i RosesAquabrava på Costa Brava

Dette er et velkjent badeland på Costa Brava, med opptil 19 forskjellige attraksjoner, inkludert svimlende sklier, bassenger for avslapping og kunstige elver med utforkjøringer.

 

Det er lekeområder for de minste med minifosser og sklier, blant annet. Sikkerhet er garantert gjennom mange livvakter og høy standard på alle tilbud. (www.aquabrava.com/)

Aquabrava Waterpark i Roses

Water World ved Lloret de Mar

 

Like utenfor sentrum av Lloret de Mar kan du besøke det beste badelandet på den spanske østkysten og samtidig en av de største i Europa! Det kalles Water World, det er stort og tilbyr et rikt utvalg av attraksjoner for alle aldre, som vannsklier, bølgebasseng og boblebad. Badelandet har til og med en 40 meter høy sklie som nesten synes å stupe ned vertikalt. Ganske unikt!

 

Parken holder åpent i sommersesongen (22.mai til 17.sept.). Hvis du har mulighet, bør du dra på en ukedag når det er færre mennesker. (Mer info på: www.waterworld.es)

Water World ved Lloret de Mar

Aquadiver i Platja d'Aro

 

Som i Water World, har Aquadiver fasiliteter for alle aldre med bølgebasseng, hydroterapibasseng, barnebasseng, lekeområder for barn, piknikområder, osv., samt utleie av solsenger og låsbare skap, dusjer, butikker, restauranter og førstehjelp. Anlegget holder åpent i sommersesongen fra 9. juni til 11. september.

 

Vær oppmerksom på gode tilbud for familier, som familiebilletter. For eksempel dagsbilletter (2 voksne og 2 barn under 1,20 m) for 85 €. To-dagers billettene har også gunstige priser. Mer info på nettsiden aquadiver.com.Pals´ Waterpark

Hvis du er virkelig er glad i badeland, så er det smart å vite at Water World og Aquadiver eies av samme selskap og kjører kampanjer der du får gratis inngang til det andre badelandet når du først har kjøpt billett til det ene.

 

Waterpark i havet i Empuriabrava

 

Hvis du foretrekker stranden framfor basseng, kan barna fortsatt ha en fantastisk tid i Empuriabrava ved å tilbringe tid på den flytende ”hinderløypa” i sjøen. Den praktfulle stranden Platja d'Empuriabrava tilbyr et imponerende hoppeslott i vannet om sommeren med bare kort avstand fra stranden.

Lekeland i sjøen finner du også på Costa Brava 

Komplekset har ikke bare sklier, men også trampoliner, lekeområder med morsomme hindringer og mange flytende elementer som er koblet til hverandre. Det er faktisk et vannland i havet! Tilbudet drives av Aquamar Cemm, og prisen på billettene varierer mellom € 6 for en halv time og € 25 for en hel dag.

 

3. Tropiske hager som barna elsker

 

Sommerfuglparken i EmpuriabravaFra sommerfuglparken i Empuribrava

Dette er en flott tropisk hage på ca. 1.000 kvadratmeter med forskjellige arter dyr og planter å oppdage og vise barna dine. Alt fra skilpadder til papegøyer og fra eksotiske sommerfugler til iguaner! En fryd for øyet!

 

Hagen byr alle dyr og planter på et tropisk miljø med en temperatur på 28 grader og luftfuktighet på 80 %. Du og barna dine vil bli overrasket og føle at dere er på ferie i en annen, fantastisk verden!

 

Den botaniske hagen i Blanes

  

Blanes har to fantastiske botaniske hager med flott utsikt over Middelhavet. Begge kan kombineres med et besøk til paradisiske strender og bukter som ligger rett nedenfor dem.

Den botaniske hagen Marimurtra i Blanes

Den første, Marimurtra-hagen, er en av de største attraksjonene på Costa Brava. Barna vil garantert elske denne hagen, både på grunn av de 4.000 ulike planteartene og de mange papegøyene som ikke er redd for mennesker. De kommer nært nok til å bli med på familiebildet.

 

Den andre hagen er Pinya de Rosa, med like fantastisk sjøutsikt og over 7.000 tropiske arter. Her kan du vise barna dine de mange palmene, kaktusene og aloe vera-plantene. Etter besøket, kan du ta dem med til den fantastiske bukta Cala de Treumal.

Cala Treumal i Blanes

4. Naturlig parker og stier

 

Hvis du liker vill natur eller ønsker å besøke noen av de skjulte buktene på Costa Brava som ikke er tilgjengelig med bil, er det mange stier du kan følge. Den mest kjente er Camino de Ronda (GR 92) som du enkelt kan gjenkjenne ved det tegnet med en hvit stripe over en rød stripe.

 

Det er også mange naturparker å velge mellom. Her kan dere gå på familieturer, utforske naturen og drive morsomme utendørsaktiviteter som sykling eller riding. Du kan oppdage dyr på veien og utfordre barna til å kjenne igjen planter og trær eller klatre opp åsene for å nyte den flotte utsikten.Cabo de Creus

En naturpark på Costa Brava som barna vil like å utforske er Cap de Creus. Stedet tilbyr sine besøkende fantastiske turområder.

 

Ruten dere bør se etter med barn er Paratge av Tudela (tar ca. to timer). På grunn av mange år med vinderosjoner er det skapt mange spennende geologiske former som ligner på dyrParatge de Tudela

Hvis du bruker fantasien sammen med barna dine, vil du oppdage en kamel, en sjøløve, en gorilla, osv. Skilt langs stien vil hjelpe deg med å identifisere alle de interessante bergartene. De vil også ta deg til fjellformasjonene som inspirerte den berømte kunstneren Salvador Dalí.

 

Viktig: Ta med caps, solkrem og vann, for her finnes det ingen skygge! Hvis du blir for varm, kan du alltids ta en dukkert i havet i en av de pittoreske buktene i parken.

 

5. VannsportCosta Bravas kystlinje

Vannsport kan by på mye moro i sola. I de fleste kystbyene på Costa Brava kan du la barna ta kurs eller drive ulike former for organiserte aktiviteter, for eksempel windsurfing eller havpadling. Eller kanskje du selv vil prøve wakeboard eller vannski.

 

Havkajakk gir fine familieopplevelser. Et annet alternativ på Costa Brava er selvfølgelig å snorke i de mange paradisiske buktene. Hvis du liker dykking, anbefaler vi på det sterkeste det varierte området rundt Medes-øyene.

Kajakkturer på Costa Brava

6. Vakre ruter og turer

 

Hvis du liker å se nye steder på ferie, men ikke nødvendigvis ønsker å være veldig aktiv selv, er en liten ”togtur” en morsom måte å dra på sightseeing sammen med barna. Bortsett fra de vanlige turisttogene langs kysten, er det også mange mindre togruter som appellerer til voksne.

 

Roses´ Ekspresstog

 

Dette turisttoget tar deg med rundt i Roses-bukta på ulike utflukter. Det er fem forskjellige ruter å velge mellom. 

Roses´ Ekspresstog tar deg rundt

En går for eksempel opp til Puig Rom der du kan nyte en fantastisk utsikt over Alto Ampurdián, med naturparken Aiguamolls i Empordà i det fjerne. Falconera-ruta tilbyr fantastisk utsikt over bukta og Medes-øyene, noe som gjør dette til en virkelig avslappende aktivitet, perfekt for hele familien i løpet av en ferie i Roses.

 

Cadaqués

 

Hvis du er på ferie med barn i Cadaqués, er det å utforske området på turisttoget en god idé. Toget går fra sentrum og har to ruter: en går rundt i nærområdet til Cadaqués, den andre tar deg til fyret på Cap de Creus, passerer gjennom Portlligat-bukta og forbi Salvador Dalís hjem og museum. Du får en spektakulær utsikt!

Dalis hus og museum i Portlligat

Ristur i Pals

 

Middelalderlandsbyen Pals er berømt for sin skjønnhet, men visste du at det også dyrkes ris i disse omgivelsene? Det har de gjort i nesten fem århundrer, og fra april til oktober kan du dra med et turisttog rett gjennom rismarkene – noe alle barn utvilsomt vil like!

 

Den lille toget stopper ved mølla slik at dere på nært hold kan se maskinrommet og få demonstrasjoner av guiden på hvordan mølla fungerer.

Rismarkene i Pals

Under turen har du fantastisk utsikt over rismarkene, med Montgrí-fjellet i bakgrunnen. Dette er en del av naturparken Montgrí der du også kan ta med barna på sykling, ridning, fugletitting eller til den uberørte stranden i Pals. Les mer i vår Pals´ familieguide.

 

Calella de Palafrugell

Her tar en turistbuss deg med til de berømte stedene, de vakreste strendene og buktene og til de mest fantastiske utsiktspunktene! Det er så mye å gjøre i dette vakre området at det definitivt finnes noe for hele familien her i Calella. Fra fotturer, kulturelle arrangementer og festivaler til opplevelser og en botanisk hage.

 

7. Båtturer

 

Vil dere heller ha en avslappende båttur sammen? Det rolige vannet i Middelhavet er perfekt til det!Båtturer på Costa Brava

 

Du kan nyte sola mens du oppdager Costa Brava og dens skjulte strender og bukter, sett fra havet. Du kan også vise barna havets hemmeligheter gjennom glassbunnede båter som det finnes mange av her.

 

Populære båtturer på Costa Brava er turer til de fredede Medes-øyene, Cap de Creus, Cadaqués eller til undersjøiske huler som bare er tilgjengelig med båt.

Tossa de Mar

Fra Lloret de Mar (og fra flere av nabostrendene) kan du dra på båtturer til flere steder, inkludert Blanes, Santa Susanna og Calella. Mer info, også om andre familieaktiviteter som vandreturer, se vår Tossa de Mar-ferieguide for familier.

 

8. Adrenalinfylte aktiviteter

 

Parc Aventura Costa BravaCosta Brava Adventure Parc i Pals

Både i Pals og Platja d'Aro kan du ha unike utendørsopplevelser med barna. Parc Aventura Costa Brava er en ”tretopp-park” der du kan tilbringe en spennende dag i furuskogen med mer enn 80 aktiviteter oppe i trærne: taubaner, hopp, tauverk, garn, broer, tunneler, osv.

 

Parken har fasiliteter for alle aldre og en spesiell lekeplass for 1- til 5-åringer. Det er to - en i Pals og en i Platja d'Aro - slik at du kan velge den som ligger nærmest ditt feriehus på Costa Brava. De tilbyr begge spennende utfordringer både for deg og barna! Uforglemmelige steder der dere kan koble ut og være aktive sammen, omgitt av Costa Bravas vakre natur. (Hjemmeside: www.costabravaparcaventura.com)Costa Brava Adventure Parc i Pals

Gokart

 

Hvis du vil pumpe adrenalin sammen med familien, kan dere utfordre hverandre på en av gokart-banene på Costa Brava.

 

Gokart i L'Escala

 

Denne banen holder til i den vakre kystbyen L'Escala og har over 30 års erfaring i å organisere løp på fine baner, fulle av svinger der du kan teste kjøreferdighetene. Du kan utfordre barna i ulike typer gokarter som om det var et ekte Formel 1-løp. Etterpå kan vinneren bestige pallen, heve trofeet og bli belønnet med sjampanje!

Gokart kan du praktisere flere steder på Costa Brava

Gokart i Roses

 

Dette er et annet alternativ hvis du liker fart og biler. Den har en bane for voksne på 850 meter og en spesiell bane for de små mellom fem og ti år, pluss to-seters gokarter for barn og voksne slik at dere kan dele denne spennende opplevelsen. Det finnes en skjerm med tider og hastigheter som holder orden på resultatene, samt en bar med uteservering der du bare kan slappe av og se på løpene.

 

Selvfølgelig er det flere steder med gokart på Costa Brava, for eksempel i Blanes og i Palamos.

 

Flysimulatoren i Empuriabrava

 

Costa Brava kan også gi deg fantastiske opplevelser i luften. Tenk deg at du forteller barna dine at i dag skal vi fly! Det kan du nemlig gjøre hvis du tar dem til den utrolige flysimulatoren i Empuriabrava.

Vindtunellen på Costa Brava

For tre år siden ble vindtunnelen i Empuriabrava åpnet. Den drives av det katalanske firmaet Windoor Realfly. Tunnelen produserer en kontinuerlig strøm av luft fra fire kraftturbiner. Den simulerer opplevelsen av fritt fall, men som samtidig er helt trygt og overvåket. Det er ingen risiko involvert, og derfor får selv de yngste barna lov til å delta. Minimumsalderen er likevel fire år.

 

I denne vindtunnelen skapes luftstrømmer som tilsvarer inntil 300 kilometer i timen og får alle til å sveve i luften, både barn og voksne. Du må ta på en spesiell dress og hjelm, men trenger ellers ikke bekymre deg for noe, bare nyte opplevelsen og den fantastiske utsikten du får over Roses-bukta, gjennom glasset i vindtunnelen. Og selvfølgelig kan du få bilder og videoer av denne uforglemmelige opplevelsen!

 

9. MinigolfMinigolf tilbys flere steder

 

Minigolf er en annen, men et mer avslappende alternativ for å ha det gøy sammen, bl.a. i Garbí Mini Park i Blanes eller Minigolf Carmansó, midt i det historiske sentrum av Empuriabrava. Det siste anlegget har holdt på siden 1983 og er et populært og godt kjent underholdningstilbud i byen. Uansett hvor du bor på Costa Brava, har du vanligvis flere steder i nærheten der dere kan spille minigolf.

 

10. FamiliefestivalerSanta Tecla i Sitges

Spania har mange flotte festivaler og feiringer – spesielt om sommeren – og det er verdt å sjekke kulturkalenderen for å se hva som tilbys i løpet av ferieoppholdet. Familieliv er viktig i Spania, noe som er grunnen til at mange av disse festivalene organiserer familieorienterte aktiviteter, parader, verksteder og spill som alle er morsomme for barna.

Fyrverkeri i Blanes

For å finne de beste festlighetene, kan du sjekke våre Topp 12-festivaler i Spania som er rettet mot familier. På Costa Brava er det Lloret Formula Weekend (Lloret de Mar) og Temps de Flor blomsterfestival (Girona) i mai, Internasjonal fyrverkerifestival og Fiesta Mayor i Blanes i juli og mange andre feria´er og fiestas! I tillegg til fyrverkeri, er de imponerende menneskelige tårnene og parader av kjempefigurer eller ildsprutende dyr et vanlig syn på de lokale festlighetene i Catalonia.

  

Selvfølgelig er det mange andre steder du kan besøke med familien, som spennende museer og mystiske slott som vil appellere til barnas fantasi.