De beste strendene i Catalonia

Catalonia er full av vakre sandstrender med turkis vann og fantastiske naturlandskaper som bakteppe. Den katalanske kysten tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år som vil nyte deilig middelhavsklima, krystallklart vann og fin, gyllen sand. Strekningen deles gjerne i tre: Costa Barcelona, Costa Brava og Costa Dorada. Her er den ultimate guiden til de beste strendene i regionen. Den hjelper deg med å velge ditt ideelle reisemål når du vil leie feriebolig ved strendene i Catalonia.

 

1. Cala Montgó

 

Noen av de aller beste strendene i Catalonia finner du på Costa Brava. Denne kysten har et mildt middelhavsklima og et robust terreng som er ideelt for besøkende som er glad i natur. Cala Montgó er en av de beste strendene i L'Estartit og den bredeste stranden langs denne kysten. Med en bredde på 200 meter lar den de besøkende nyte en avslappende dag i sanden uten å være for nær naboen. Den runde formen tyder på at dette kan ha vært et gammelt synkehull som har utvidet seg gjennom årene. Med fin sand, en omkringliggende furuskog og glitrende turkis vann, har Cala Montgo blitt kåret til en av de vakreste strendene på Costa Brava.

 

I tillegg beskytter Montgrí-fjellet bukten fra sterke nordlige vind, noe som gjør at bølgene her er ganske små. Du finner mange fasiliteter langs strandpromenaden. Hvis du vil ha nærkontakt med den omkringliggende naturen, så vit at naturparken Montgrí også ligger like ved stranden.

 

2. Sa Caleta

 

Sa Caleta er en liten bukt, 110 meter lang og 50 meter bred. Den ligger nær sentrum av Lloret de Mar og er det ideelle stedet for familieferier i Catalonia. Denne stranden er en liten perle på Costa Brava, med turkis vann, frodig vegetasjon, steinete klipper og Plaja-slottet i forgrunnen.

 

Sa Caleta er også populær blant dykkere på grunn av den steinete havbunn som har et overveldende marint liv. Husk at i løpet av sommeren er denne lille bukta populær, så kom tidlig for å sikre deg en god plass for dagen.

 

3. Cala Giverola

 

Cala Giverola er en liten intim bukt – bare 200 meter lang – og er en av de beste strendene ved Tossa de Mar. Den er preget av fin gyllen sand, krystallklart vann og klipper med frodig furusko. Den er lett tilgjengelig, bare fem kilometer fra sentrum av Tossa de Mar og kan også nås med båt.

 

Denne bukta har alle nødvendige fasiliteter og service for en avslappende dag på stranden. Med dusjer, solsenger, parasoller, restauranter, chiringuitos, kajakkpadling og båtturer med katamaraner eller båter med glassbunn for å kunne beundre havbunnen. Ta en dykke- eller snorkle-utflukt og utforsk den store mengden alger og fisk som gjemmer seg blant steinene.

 

4. Cala Sa Tuna

 

Sa Tuna på Costa Brava ved Begur

 

Cala Sa Tuna er en 80 meter lang, pittoresk bukt ved Begur. Den er vill og uberørt og er ideell for dem som søker en strand nær naturen. Denne stranden er preget av de små fargerike fiskerhusene ved vannkanten og båtene som ligger for anker i bukta. Cala Sa Tuna tar ikke imot så mange turister fordi stranden er ganske vanskelig å komme til. Du kan gå Camino de Ronda - en vandrerute gjennom fantastisk natur. Turen er verdt innsatsen, for stranden er ideell for dem som vil slippe unna folkemengdene.

 

Om sommeren kan du søke ly fra solen i Cave of Capellans dit lokalbefolkningen noen ganger drar for å spille tradisjonell katalansk musikk. På grunn av den mer landlige beliggenheten ved denne stranden, er det ingen aktiviteter for barn her. Derimot finnes det dusjer og toalett.

 

5. Cala El Golfet

  

Playa de El Golfet

 

Cala El Golfet er en godt beskyttet bukt som er 75 meter lang og 20 meter bred, innrammet av de imponerende og omkringliggende fjellformasjonene. Dette er den eneste av de mange vakre strendene i Calella de Palafrugell som ligger et stykke vekk fra de største badebyene. Derfor er den fortsatt ikke særlig besøkt, men det legger jo bare litt ekstra sjarme til stedet! Det finnes ingen fasiliteter eller service på denne stranden, men du finner derimot en fantastisk natur. Rødaktige steiner dukker opp fra havet og skaper kontrasterer mot de grønne furutrærne og det turkise vannet. Cala El Golfet er en av de beste strendene i Catalonia for dykkere og snorklere på grunn av sin steinete havbunn. Også fra denne stranden har du enestående utsikt over Formigues-øyene.

 

Denne stranden kan nås fra Camino de Ronda og til fots fra den populære badebyen Calella de Palafrugell, bare 30 minutter unna.

 

6. Platja d'es Codolar

 

Platja d'es Codolar er en liten bukt ved foten av Tossa de Mars historiske gamleby og Torre de Codolar. Ikke gå glipp av den fantastiske utsikten fra Vila Vella, 50 meter over havet og som vender ut mot Middelhavet.

 

Denne lille bukten var en gang en viktig havn i Tossa de Mar, i dag ankrer noen fiskere opp sine fargerike båter i bukta og legger dermed ekstra sjarme til stedet. Det krystallklare vannet er ideelt for dykkere og dem som vil snorkle. Husk at det raskt blir dypt her, så det er viktig å passe godt på barna på denne stranden.

 

Denne lille bukta er veldig populær om sommeren på grunn av sin nærhet til sentrum og ferieboligene i Tossa de Mar. Gå gjennom Calle del Portal del Socors, en travel gate full av restauranter, barer og butikker for å komme til stranden.

 

7. Cala Treumal

 

Cala Treumal er en liten bukt, bare 100 meter lang og ligger fire kilometer fra Blanes, en av de beste feriedestinasjonene på Costa Brava. Det turkisblå vannet, de lysegrønne furutrærne og de svarte klippene skaper et bilde av et paradis. Den store steinen som skiller Cala Treumal fra Cala Santa Cristina forsterker inntrykket av vill og urørt natur og beskytter bukta mot sterke vinder.

 

Cala Treumal har alt du trenger for en strandferie i Catalonia. Bukta er relativt lett tilgjengelig, her finner du strandrestauranter, dusjer, hengekøyer, parasoller og utleie av maritimt utstyr. Det må imidlertid legges til at stranden ligger slik til at bølgene kan bli ganske store her. For å ta en pause fra solen, kan du besøke den botaniske hagen Pinya Rosa rett ved og beundre mer enn 7.000 arter av tropiske planter.

 

8. Platja de Altafulla

 

Costa Dorada, eller "den gylne kysten" er selvsagt oppkalt etter de utallige, gylne strendene med krystallklart vann og omgitt av palmer. Stille og langgrunne strender gjør denne delen av den katalanske kystlinjen perfekt for en familie på strandferie. Du finner også områder for nudister og bukter for folk som driver vannsport.

 

Platja d'Altafulla, som strekker seg fra Cape Gros til Roca del Gaia, er en av de største strendene i Catalonia. Den har kvalitetsmerket Blått flagg. Havet er rolig, og vannet er gjennomsiktig og grunt. Seilentusiaster finner en seilklubb på denne stranden som er kjent for å være vertskap for internasjonale regattaer. Rett opp fra stranden finner du middelalderbyen Altafulla, – et av de beste stedene å bo på Costa Dorada.

 

9. Platja de Tamarit

 

Play de Tamarit ved Tarragona på Costa Dorada

Platja de Tamarit er en 1.750 meter lang strand, omgitt av furutrær og det majestetiske Tamarit-slottet. I tillegg ligger stranden rett ved naturreservat Riu Gaià i Tarragona, et perfekt sted for turer i naturen.

 

Platja de Tamarit er den ideelle stranden for familier. Med rolige bølger, rent, gjennomsiktig vann og fin gyllen sand har den også fått sin Blått flagg-status. Du finner dusjer, toaletter, solsenger, parasoller og en førstehjelpsstasjon. Hvis du har lyst til å prøve ut lokale delikatesser, kan du dra til de mange restaurantene og chiringuitos´ene – strandbarene – på oversiden av stranden.

 

10. Playa de Calafell

 

Bare 1,5 kilometer fra den historiske byen Tarragona finner du den vakre stranden i Calafell. Fem kilometer med gyllen sand og rolig, grunt vann. Playa de Calafell var en av de første strendene i Catalonia som fikk ISO 14 001-sertifisering og Blått flagg på grunn av god renslighet og vannkvalitet. Her kan du seile, prøve jetski, kajakker og for barna finnes det lekeplasser. Du kan også gå opp i byen å utforske de imponerende romerske ruinene.

 

11. Cala Fonda eller Waikiki-stranden

 

Cala Fonda ved Tarragona

 

Cala Fonda kalles også Waikiki-stranden på grunn av likheten med strendene på Hawaii. Stranden er 200 meter lang med fin sand og langgrunt turkis vann. Fordi stedet ligger 10 kilometer fra ferieboligene i Tarragona, er det ikke særlig overfylt her, men det er jo også grunnen til at denne bukta har beholdt sitt vakre, naturlige og urørte preg. Cala Fonda er et rolig og intimt sted som også er populært blant naturister.


Der stranden ligger, omgitt av klipper og furuskog, er den et ideelt sted for dem som søker litt privatliv, langt vekk fra sommerturistene. Hvis du planlegger å tilbringe hele dagen her, så ikke glem å ta med deg alt du trenger, for her finner du ikke noen service eller fasiliteter.

 

12. Platja de Riumar

 

Playa Riumar ved Tarragona på Costa Dorada

Platja de Riumar ligger i Delta del Ebro-reservatet som utgjør en av de største våtmarksområdene i Middelhavet. I dette beskyttede området finnes hager med frukttrær og rismarker, og hvis du venter til det riktige tidspunktet på året for å besøke stranden, kan du kunne se og oppleve både trekkfugler og fugler som hekker. Stranden strekker seg over fire kilometer, med vakre sanddyner, grunt vann og fin gyllen sand.

 

For vannsportentusiaster er Platja de Ruimar, på grunn av forholdene der den ligger, perfekt for kitesurfing og surfere. I tillegg finner du all nødvendig service og fasiliteter: dusj, båtutleie, førstehjelpsstasjon, barer og restauranter.

 

13. Platja de Cunit

 

Cunit-straden ved Tarragona på Costa Dorada

Platja de Cunit ligger 50 kilometer fra Tarragona og halvveis mellom Salou og Barcelona. Der den ligger relativt godt beskyttet mot masseturismen, kan du beundre den vakre og urørte naturen omgitt av fjell. Platja de Cunit er 2,5 kilometer lang og har sju utstikkere som hver danner en bukt med ulik type fasiliteter. Her kan du leie solsenger, parasoller, dusje og benytte volleyballnett og områdene som er avsatt til strandfotball. Du kan også leie pedalbåt og ta del i ulike vannaktiviteter.


Denne stranden er utstyrt med livreddere i sommermånedene, noe som gjør det til et ideelt reisemål for en familieferie. Spaser langs strandpromenaden og sett deg ned på en av de små "chiringuitos" som tilbyr deilig, lokal mat.