De 10 beste strendene i Marbella

Marbella er en av Spanias mest populære turistdestinasjoner, og det er lett å forstå hvorfor stedet appellerer. Dette er nemlig et paradis for folk som elsker strender. Det finnes hele 23 av dem langs den 27 km lange kyststripen. I tillegg er dette noen av de aller beste stredene på hele Costa del Sol.

 

Gjennom årene har Marbellas strender blitt tildelt flest «Blå flagg» – et bevis på høy kvalitet – i Andalucía for sin renslighet, kvalitet og vern av de naturlige omgivelsene. Ingen andre kystbyer i regionen Andalucia har flere, selv om Marbella nå deler førsteplassen med Roquetas de Mar (Almería) og Rota (Cádiz).

 

De beste strendene i Marbella

 

Hva er det som gjør Marbellas strender så spesielle? Bortsett fra de «Blå flaggene» – hvilke er de beste strendene å besøke når du leier en feriebolig i Marbella? Alle har sine favoritter. Her er våre ti!

 

For enkelhets skyld starter vi med strendene som ligger øst for Marbellas bysentrum. Deretter følger strendene vest for byen.

 

Alle strendene ligger innenfor en radius på 20 km fra Marbella sentrum.

 

Marbella

1. Bounty Beach

Bounty beach i Marbella - Playa del Cable

Dette er et av de yngste og kuleste stedene på Costa del Sol.

 

Hvis du er ute etter en god strand i nærheten av sentrum i Marbella, med chill-out-musikk, avslappet atmosfære og rimelige priser, trenger du ikke lete lenger. Bounty beach er faktisk navnet på strandbaren, selve om stranden offisielt er kjent som Playa del Cable. Her kan du leie solsenger, pedalbåter og kanoer i baren. Det er også dusj og offentlige toaletter. Bounty beach er populær blant volleyballspillere og folk som trener vannsport.

 

Klikk her for mer informasjon om Playa del Cable og Bounty-stranden Marbella

 

2. Playa de Rio Real

 

Playa de Rio Real i Marbella

Fem minutter fra Bounty-stranden finner du den vakre Playa de Rio Real.

 

Der stranden ligger rett ved starten på Los Monteros og ligger i forlengelsen av strender som Alicate og Costabella. Her finner du Marbellas eneste windsurfklubb – «Windsurf Marbella» – der du kan leie alle slags brett og også få opplæring. Du kan også leie parasoller, solsenger og alt fra jetski til bananbåter.

 

Klikk her for mer informasjon om Rio Real-stranden

 

3. Playa de Alicate

 

Playa de Alicate

Playa de Alicate er en av Marbellas mest populære strender.

 

Her finnes lange sandstrender med alle fasiliteter du kan tenke deg. Alicate-stranden er et populært valg for både innfødte og turister med sine mange strandbarer, restauranter, én strandklubb, dusjer, toaletter, parasoller og solsenger. Selv om stranden om sommeren er godt besøkt, blir det ikke så travelt her som på noen av de mer urbane strendene – om det litt mer privatliv du er ute etter.

 

Klikk her for mer informasjon om Alicate-stranden

 

4. Playa Hermosa

 

Playa Hermosa

På vei østover et par kilometer – like ved El Rosario-avkjørselen – har du en strand som virkelig lever opp til navnet sitt; Playa Hermosa. Dette er et vakkert sted som ligger mindre enn 15 minutter fra sentrum av Marbella.

 

Vannet er rent og veldig grunt, noe som gjør stranden svært barnevennlig. Det finnes mange restauranter, strandbarer, dusjer, toaletter, parasoller og solsenger. Du kan også leie pedalbåter og kanoer flere steder i nærheten.

 

Klikk her for mer informasjon om Hermosa-stranden

 

5. Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza er ganske enkelt en perle med fin, gyllen sand, rent vann og noen fantastiske chiringuitos. Hva mer kan du ønske deg?!

 

Dette er en av de største strendene i området, så selv på toppen av sommersesongen kan du være heldig å finne en rolig del av stranden, bare for deg selv. Det er mange strandbarer, restauranter, dusjer, oppbevaringsbokser og toaletter. Parasoller og solsenger kan leies forskjellige steder langs stranden.

 

Klikk her for mer informasjon om Real de Zaragoza-stranden

 

6. Nikki Beach

 

Nikki beach

Nikki-stranden trenger svært liten introduksjon, for den er kjent over hele verden for sin prestisje, sin glamour, sjampanje, solnedganger og strandfester.

 

Stedet ligger på en vakker kyststrekning, rett ved Don Carlos Hotel og er en del av strekningen som utgjør Playa Real de Zaragoza. Du kan nesten ikke håpe på vakrere omgivelser. Å leie en solseng her koster fra 50 € og oppover per dag. Du kan glede deg over uterestauranten, det store bassenget og DJ´er som spiller chill-out-musikk.

 

Klikk her for mer informasjon om Nikki beach

 

7. Cabopino Beach

 

Cabopino beach i Marbella

Et stadig mer populært sted å være – forståelig nok utfra det usedvanlige rene vannet, de lange sandstrendene og de mange fasilitetene for å underholde hele familien.

 

Cabopino-stranden grenser til den pittoreske Cabopino-fritidsbåthavnen og den beskyttede naturparken Las Dunas de Artola. Du kan knapt håpe på å finne et bedre sted å tilbringe dagen.

 

Klikk her for mer informasjon om Cabopino-stranden

 

8. Playa Fontanilla

 

Playa la Fontanilla i Marbella

Playa de la Fontanilla, som er den fineste av Marbellas bystrender, ligger i gangavstand fra Marbella sentrum og er et populært reisemål for dem som ønsker å suge til seg litt spansk sol.

 

Stranden har alt du trenger: Mange barer, restauranter og aktiviteter. Offentlige fasiliteter inkluderer dusj, toalett og badevakt. Den nyoppførte Paseo Marítimo-promenaden har også en rekke kiosker, barer og restauranter.

 

Klikk her for mer informasjon om Fontanilla-stranden

 

9. Playa Nagüeles

 

Playa Nagüeles i Marbella

Du finner ikke mye som er mer eksklusivt enn Playa Nagüeles, stranden som ligger på Marbellas Golden Mile. Playa de Nagüeles er et sted som må sees og oppleves.

 

Med klart vann og rene sandstrender tilbyr det omkringliggende området alle fasiliteter, fra luksusyachtleie til parasoller. Å spise kan være dyrt på dette området. Det finnes imidlertid mange kiosker langs Paseo Maritimo som tilbyr et billigere alternativ i tillegg til snacks og vann. En populær aktivitet er å sykle langs strandpromenaden, og mange av barene/restaurantene tilbyr sykkelutleie.

 

Klikk her for mer informasjon om Nagüeles-stranden

 

10. Playa de Nueva Andalucia

 

Playa de Nueva Andalucía i Marbella

Stranden starter ved Puerto Banús´ eksklusive marina og fortsetter vestover.

 

Stedet tilbyr en annerledes opplevelse enn strendene som ligger nærmere Marbella. Den ligger absolutt høyt på «beste strand-lista» og er en populær bystrand med alle fasiliteter. Det finnes mange barer, restauranter og chiringuitos her. Utleie av solsenger, parasoller og all typer effekter for vannsportaktiviteter finnes også. «Holiday water-sports» er stedet å oppsøke for sportslige aktiviteter.

 

Klikk her for mer informasjon om Nueva Andalucia-stranden

 

Vi vil takke våre eiere av ferieboliger og venner som hjalp oss med å utarbeide denne lista over «Topp ti-strender i Marbella». Særlig takk til «Marbella Family Fun». Uten deres hjelp og insidertips, ville ikke denne lista vært mulig.

 

Anbefalt lesning for deg: