28 bilder som viser at livet er fantastisk i Andalusia

Uansett hvor du ønsker å reise på ferie i det sydlige Spania, være seg det er til Córdoba, Almería, Sevilla, Jaen, Cadiz, Huelva, Malaga eller Granada, så er det en ting som er helt sikker, du kommer til å finne mengder av naturskjønne områder, mange historiske juveler og ikke minst mye glede i form av musikk, mat og mennesker.

De imponerende hvite byene byr på lange historiske eventyr, og de fantastiske kystene hvor det blå havet og de grønne bakkene møtes lover kvalitativ avkobling og harmoni.

Få steder i verden tilbyr en tilsvarende kraftig variasjon i mangfoldig geografi som denne del av Spania. Man kan reise på skiferie i Sierra Nevada, hvor snøen eksisterer side om side med et misunnelsesverdig varmt vær, eller så kan man reise til de store ørkenområdene i Almería hvor mange av våre favorittfilmer fra kjente Spaghetti-westerns er innspilt.

Dette er bare et lite utvalg av hva du kan se på din neste reise til Andalusia.

Andalusia har en fantastisk beliggenhet

Den andalusiske kysten kan skryte av at både Atlanterhavet og Middelhavet ligger innen rekkevidde, og ut over det så er Andalusia også den nest største regionen i Spania, og har både en rik kultur og en ubestridelig identitet.

For å komme litt bort fra de mange klisjeene som de fleste ofte assosierer med det sydlige Spania, klisjeer som for eksempel flamenco, tyrefekting og siesta, så må vi finne de tegn på den identitet som preger og karakteriserer denne delen av Spania for evig.

For å bedre kunne forklare hvor fantastiske de forskjellige stedene er velger vi å bruke flere virkemidler enn bare ord, så ved hjelp av disse bildene fra Instagram håper vi dere får en bedre forståelse for hvorfor så mange velger nettopp å bo, feriere eller studere i Andalusia.

Slik ser utsikten ut hvis man har valgt det rette sted å bo ...

 

Imponerende monumenter er ikke vanskelige å finne ...

 

Stå på ski i Sierra Nevada, en kort biltur fra havet

Sierra Nevada er en av de mest populære stedene i Spania i vintersesongen. De unike severdighetene i kombinasjon med de høye hvite fjellene, deres nærhet til havet og det svært gode klimaet gjør at dette stedet er et ytterst spesielt feriested. Om du ikke tror oss kan du lese denne artikkelen om skiferie i Sierra Nevada

 

Den fantastiske naturparken Doñana

 

Alle de fantastiske fargene man finner i de spanske hagene ...

Hager og terrasser fulle av blomster i uendelig mange variasjoner. Cordobas uteplasser er for det meste skjult bak høye gjerder, men en gang i året åpnes dørene for allmennheten, og det er i forbindelse med festivalen "los patios de cordoba". Da slippes det ut en rekke eksotiske dufter av jasmin, pelargonier, nellik og appelsin som blandes sammen og smelter inn i den varme cordobesiske luften.

 

Verdenskjent ørken finnes i Almeria 

 

Cadiz, paradiset med de enestående strendene

Strendene i det gyldne Cádiz er blant de mest populære på den sydlige delen av halvøya. Les gjerne artikkelen "Fotografier som inspirerer til en ferie i Cadiz" hvis du vil vite mer.

Les også om Zahara de los Atunes i Cádiz, et uforglemmelig sted.

 

Mange elskverdige strender i Nerja 

Nerja har en privilegert beliggenhet som gir byen dens milde temperaturer og den har strender og viker som mest minner om mini-paradisene man som oftest kun ser på film. Les også artikkelen "Den ultimate guide til Nerjas strender", hvor vi lister opp 18 av Nerjas beste strender, komplett med kart, informasjon og bilder.

 

Alle elsker Spanias solnedganger

 

Alle fascineres av de spanske feria-festene

 

Glem ikke at det var i disse traktene Flamencoen ble født

 

Påske i Andalusia er en alvorlig hendelse

Semana Santa i Andalusia er en hel uke full av ren pasjon og mengder av kultur. Kjærlighet, sorg og hengivenhet fyller de andalusiske gatene. Gå ikke glipp av aprils største hendelse, les mer om Semana Santa og se vår fantastiske video.

 

Et av de underverkene som bør ses kalles "La Alhambra"

Alhambra, Granadas vakre øyensten og stolthet er en artikkel du bør lese om du vil besøke og la deg forføres av denne kontrastfylte byen.

Her i Granada byr de på en tapas når du bestiller øl

Caña og Tapas i Granada er velkjent. Les mer om "Alt du trenger å vite for en dagstur til Granada" i denne populære artikkelen om Granada.

 

For sine matmarkeder, et glede for sinnet

Dette er kjent som en by, for sitt folk og sin kultur. Gå ikke glipp av De 10 beste bodene på Malagas Atarazanas-marked .

 

Hvem elsker ikke den beste olivenoljen i verden?

 

Tarifa, et paradis for den som elsker vannsport.

Om du liker luksus og glamour, reis til Puerto Banus!

Marbella er det mest prestisjefylte og eksklusive stedet på Costa del Sol.

 

Andalusia har mange stjerner, i  hvert fall i følge Michelinguiden

 

 Alle de verneområdene som vi alle elsker

 

 Dykking med Dart Vader i Mojacar - Cabo de Gata

 

Andalusia har mange imponerende museer

 

Catedral de Málaga, en enestående turistattraksjon.

Finn ut av hvorfor Málaga er så populer, og trykk her hvis du vil se 342 bilder som viser Malagas beste sider.
 

Hver by har sin egen identitet

De historiske byene i hvit som man finner oppe i fjellene ovenfor kysten er idyllisk spanske. Les mer om Topp 10 utflukter for hele familien nær Malaga
 

De berømte rekene finner man i Huelva.

 

Kysten er som laget for de som elsker golf

Om du liker å spille golf, så kan Andalusia nok lett bli ditt eget personlige paradis. Her finner man over hundre golfbaner i et privilegert miljø med noen av de beste golfbanene i Spania. En del av dem er også internasjonalt kjente. 

 

"Amor en Andalucia" - alle elsker Andalusia på sitt eget vis.

 

Hvis du likte denne artikkelen, kan det også hende du finner disse artiklene interessante:

10 steder i Andalusia du må oppleve, en fantastisk artikkel for alle som liker friluftsliv.

Vinturisme: Rondas forførende viner, en artikkel om vinturisme i alles favorittby, Ronda.

Ti 360° Fotosfærer av Andalusias beste naturområder, en bildeserie alle i Spania elsker.