Ikke bare strender: 12 uforglemmelige dagsturer på Costa del Sol

Hvis du er på ferie i Costa del Sol, og du har lyst å ta en pause fra de vakre strendene, den forfriskende sjøen og det yrende nattelivet, så vil du finne ut at det fortsatt er så mye mer å se i dette området. Dette hjørnet av Andalucia har en dyp og fascinerende historie pluss fantastiske landskap som virkelig fortjener å bli utforsket, selv bare litt.

Vi har nøye valgt ut 12 av de mest interessante attraksjonene i Costa del Sol-området, alle innenfor en rimelig reiseavstand slik at de er perfekte for dagsturer.

1. Acebuchal

Gate i Acebuchal

Også kjent som "Den tapte landsbyen", denne ligger bare fem kilometer fra strendene i Nerja og er omgitt av Sierra Tejeda, Almijara og Alhama som alle er nasjonalparker. Det er en av de mest bildeverdige av de skjulte skattene som gjemmer seg i regionen.

Achebuchal

Denne lille byen var åsted for noen forferdelige episoder under Franco undertrykkelse i Andalusia. Den ble forlatt på slutten av 1940-tallet, men siden den gang har byen sakte kommet tilbake til liv, og nå tilbyr den besøkende med utrolig natur som en sent vil glemme. Acebuchal er et fascinerende eksempel på en typisk andalusisk landsby hvor tiden bokstavelig talt har stått stille.

2. Frigiliana

Frigiliana

Noen få kilometer fra Acebuchal, ligger en annen herlig landsby - Frigiliana. Den regnes som en av de vakreste "Pueblos Blancos" (de hvite landsbyene) i Andalusia, Frigiliana ligger på toppen av en liten bakke og har utsikt over et drømmeaktig landskap. Det er en favoritt blant både lokalbefolkningen, reisende og de som er villige til å legge bak seg de uberørte strendene i nærheten av Nerja i noen timer, for å nyte gastronomi, landskap og historie i byen og dens omgivelser.  

Frigiliana ligger i den vakre regionen Axarquia, et landlig område preget av åser, åker og eng. Det er kjent for å være av de få områdene i Andalusia hvor økonomien fortsatt er basert på produksjon og handel med naturressurser produsert ved bruk av tradisjonelle jordbruksteknikker.

3. Ronda

Ronda

Historie, natur, gastronomi og kunst. Ronda er et utrolig vakkert området som har en rik historisk og kunstnerisk arv. Symbolske monumenter fra både romerne og maurerne. En vil finne frodig natur og noen av de mest ettertraktede og verdsatte spanske viner. for ikke å glemme den overveldende plassering som også bidrar til å gjøre Ronda til en av de mest besøkte og fotograferte byene i Andalusia.

Ronda

Ronda ligger mindre enn en times kjøring fra Marbella, denne bildeinngytende byen sitter på en fjelltopp nesten 800m høy, med utsikt over en fantastisk dal og tilbyr spektakulær utsikt over Serrania de Ronda, en landlig region med "pueblos blancos" og overveldende natur spredt litt om hverandre.

4. El Torcal

El Torcal, Antequera

El Torcal er en av de mest unike og viktige av naturreservatene i Andalusia. Det ligger noen få kilometer fra Antequera i provinsen Malaga, og er et naturreservat med masser av fascinerende fjellformasjoner. Noen av dem er blant de eldste i hele Europa og gir landskapet en surrealistisk og fremmed atmosfære.

Fjellgeit i El Torcal, Antequera

Reservatet er også hjemmet til mange arter som steinbukk og kongeørn samt store arkeologiske steder, hulemalerier og steinformasjoner. Det er også et astronomisk observatorium og spektakulære ruter for fotturister og naturelskere.

5. Granada

Alhambra, Granada

Rett og slett uunnværlige. Med litt over en times kjøretur fra solen og strendene på Costa del Sol, kan du besøke en av de vakreste og mest fascinerende byene i Spania, fantastiske Granada.

Arabisk marked, Granada

II tillegg til den berømte Alhambra finnes det flotte Albaycin distriktet, flamenco og hulehusene i Sacromonte distriktet, de fascinerende fjellene i Sierra Nevada og generelt, kunst og kultur rundt annenhver sving.

6. Caminito del Rey

Caminito del Rey

Kjent inntil nylig som "den farligste veien i verden", ble Caminito del Rey nylig renovert til å bli tryggere og sikrere. I løpet av få måneder har den blitt en av de mest besøkte attraksjonene i provinsen Malaga.

Caminito del Rey, El Chorro

Bygget i begynnelsen av det 20. århundre som en tjenestevei for bygningsarbeidere i kraftverket i juvet El Chorro. Caminito utgjør nå langt mindre risiko enn tidligere, men man får fortsatt et alvorlig adrenalinkick og en utrolig utsikt. En opplevelse du ikke bør gå glipp av!

7. Mijas Pueblo

Mijas Pueblo

Mijas Costa er et svært populært turiststed på Costa del Sol, og er bare noen få kilometer fra stranden. Plassert på en bratt bakke med en fantastisk utsikt over kystlinjen, midt i selve sentrum av gamlebyen - Mijas Pueblo - en av de mest ivaretatte av de hvite landsbyene i området.

Ikke gå glipp av et besøk til de arabiske vegger og hager, som tilbyr noen av de vakreste utsiktene over Costa del Sol, og dersom du har tid, ta en tur til det vakre lille Virgen de la Pena kapellet. Den fjellrike omgivelser på feriestedet tilbyr også flere muligheter for friluftsinteresserte, men det er også nok av muligheter for hvile, smak og avslapning for de som foretrekker en roligere ferie i naturen.

8. Comares

Via Ferrata Puerta de la Agua, Comares

Hvis du søker natur og adrenalin, kan Comares være stedet for deg. Midt i provinsen Malaga, tilbyr denne fjellandsbyen klatreruter, fotturer, turstier og en av de lengste ziplinene i Europa.

Comares, Axarquia, Malaga

For en fullstendig Comares erfaring, må du prøve noe av det fantastiske den lokale gastronomien byr på, slik som den berømte retten "migas" kombinert med søt vin. Byen kan skryte av vakre naturlandskap og den interessante lokale kulturarven. Det er antatt at byen ble grunnlagt rundt det 7. århundre f.Kr. og fra det 8. århundre f.Kr. og utover var byen hjemmet til en maurisk festning. Byen utstråler fortsatt den gamle andalusiske landsby følelsen.

Nerja grottene

Nerja grottene er noen av de mest imponerende naturattraksjonene i Spania. Oppdaget ved en tilfeldighet i 1959 av en gruppe gutter og siden har hulene avdekket mange undere til forskere opp gjennom årene.

Fra den lengste kalkstein kolonnen i verden, til hulemalerier laget av neandertalerne som bodde der for mer enn 42.000 år siden. Nerja grottesystemet skjuler utallige, imponerende arkeologiske og geologiske skatter. Et besøk du ikke bør gå glipp av.

10. Los Alcornocales nasjonalpark

Alcornocales Nasjonalpark

Denne vakre parken tar sitt navn fra sine mange "innbyggere", av slaget korke eiketrær eller "Alcornocales" på spansk.

Rik på biologisk mangfold (hjem for mer enn åtti ulike arter av planter, samt hauker, ørner, gribber, og mange arter av pattedyr), er Alcornocales Park hjem til mange arkeologiske innskudd fra den Neolittiske epoke og bronsealderen. Inne i parken finner du vakre mauriske landsbyer som den utrolige Castellar de la Frontera.

Nasjonalpark Los Alcornocales (Cadiz)

Parkens mest karakteristiske trekk er absolutt landskapet, som er utrolig frodig hele året takket være den konstante strømmen av fuktig bris fra Atlanterhavet. Det er en spektakulær park, perfekt for å tilbringe en dag med å studere dyrelivet, turgåing, sykling, ridning eller nyte en guidet tur på jakt etter den kjente lokale soppen.

11. Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas, Cadiz

Landsbyen som holder oppe et fjell! Den vakre pueblo blanco av Setenil de las Bodegas har en viss funksjon som har gjort det kjent over hele Spania: mange av hjemmene til Casco Antiguo (gamlebyen) ble bygget direkte på siden av et fjell.

I denne regionen er det andre byer med hus skåret inn i fjellet (som Guadix eller Sacromonte distriktet i Granada), men ingen andre steder i Spania er denne byggemåten benyttes så spektakulært som i Setenil de las Bodegas.

Setenil de las Bodegas, Cadiz

Hvis du ønsker å ta postkort bilder, er Setenil stedet for deg. Ikke glem å ta en spasertur gjennom byen for å nyte landskapet og naturen i området og definitivt ikke forlat uten å besøke en av landsbyens herlige restauranter for å smake noen av de lokale hjemmelagde spesialitetene.

12. Malaga

Malaga

Hovedstaden i Costa del Sol er selvfølgelig et must-besøk. Byen tilbyr en fin samling av museer, romerske og arabiske monumenter, en livlig havn, strender, uteliv og restauranter.

Malaga Katedral

I motsetning til andre områder langs kysten, så skjer det noe i Malaga hele året som gjør det til et veldig interessant sted å besøke. Det er massevis av arrangementer å velge mellom, inkludert Semana Santa i påsken, den årlige filmfestivalen og la Feria i august, pluss flamencoshow og konserter av alle typer ... hvis du kommer deg til Malaga vil du bli overveldet av utvalget!

El Pimpi

Kart