De beste stedene å bo på Costa del Sol

Costa del Sol, den klassiske destinasjonen for alle som vil ha strand, sol og sjø, har mye mer å tilby. Denne kyststrekningen i Sør-Spania (Andalucía), strekker seg fra Nerja i øst til Manilva i vest.

 

Costa del Sol gir deg muligheten for å nyte hele 320 solskinnsdager i året, fantastisk natur, strender, historie, museer og gastronomi. Det hører med at Málaga - Costa del Sol-flyplass i dag har direkteruter til mer enn hundre europeiske byer.

 

La oss se nærmere på de beste stedene å bo på Costa del Sol, denne destinasjonen som hvert år tiltrekker seg millioner av turister fra hele verden.

 

Hopp i havet på Costa del Sol

 

Enten det er en opplevelsesrik storbyferie i Málaga du vil ha eller om du bare vil slappe av i sola og jobbe med brunfargen på Marbella eller Nerjas strender, bør du skaffe deg en oversikt over området før du begynner å planlegge ferien. Hvis du har et stramt budsjett, bør du vite at overnattinger i Torremolinos, Mijas Costa eller Fuengirola er billigere områder. Men hvis du drømmer om en luksusferie og luksusopplevelser, er Marbella og Puerto Banús ideelle destinasjoner.

 

For familier med barn anbefaler vi en rolig ferie i Nerja, Mijas Costa eller i Estepona. Om du ønsker å utforske det spektakulære naturlandskapet på Costa del Sol, kan det være interessant å besøke landsbyen Frigiliana eller sjarmerende hvite landsbyer som Mijas Pueblo og Benalmádena Pueblo. Vi avslutter vår gjennomgang med noen forslag til ungdom som ønsker å feste på Costa del Sol: Det er Nerja, Torremolinos, Marbella og sentrum av Málaga som garantert har det beste nattelivet.

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol under en solrik storbyferie

 

Hvis du vurderer en storbyferie, er det trolig fordi du trives med å utforske det indre av byene. En solfylt storbyferie i Málaga kan absolutt anbefales.

 

Kulturelt har byen Málaga mye å tilby med blant annet Picasso-museet, Carmen Thyssen-museet, Pompidou-senteret og det russiske museet. Málaga er en attraktiv by og er i dag blitt en av de mest besøkte europeiske byene.

 

Pompidou-senteret i Málaga

 

Husk at en av de største gledene ved en "storbyferie" er å nyte dens gastronomi. Utforsk smaken av Málaga og besøke noen av de beste tapasbarene og restaurantene i byen.

 

For dem som leter etter glutenfrie restauranter i Málaga, har vi noen forslag:

* Cañadú vegetarrestaurant er populær og blir høyt verdsatt av gjestene. Stedet tilbyr også en glutenfri meny for cøliaker (Beliggenhet: Plaza de la Merced 21).

* Iskrembutikken Yummy Helados (plassering: Calle Molina Lario 6) selger bare glutenfrie iskrem.

 

Det er ingen turister som drar til Málaga by som ikke samtidig stopper opp på El Pimpi. Denne legendariske vinbaren blir besøkt av hundrevis av nasjonale og internasjonale kunstnere og har en restaurant der du kan smake stekt fisk fra Málaga-bukta (pescaito frito), inkludert et glass søt Málaga-vin.

 

En annen grunn til å besøke Málaga er for å tilbringe en dag på Málagas fantastiske strender. En annen side ved det lokale strandlivet er at det i de fleste strandbarene spises "Espeto de Sardinas", sardiner grillet over en åpen ild. En lokal delikatesse!

 

Sardiner i Malaga

 

Vil du oppleve solnedgangen? Dra til El Balneario (Baños del Carmen), en tre kilometer lang spasertur fra sentrum langs strandpromenaden (du kan også dra dit med buss nr. 11 som stopper ved inngangen). Dette stedet pleide å være et spa for borgerskapet på 1920-tallet. I dag er dette stedet det beste for å ta nydelige bilder av solnedgangen i Málaga.

 

Eller kanskje du vil se byen i fugleperspektiv? Dra opp til Gibralfaro-festningen å få panoramautsikt over byen; det klassiske postkortbildet av Málaga. Herfra har du en fantastisk utsikt over Málaga havn – Muelle Uno, katedralen, hagen foran det gamle rådhuset og tyrefekterarenaen.

 

Parador de Gibralfaro i Málaga

 

Og for å fullføre storbyferien i Málaga må du ta deg noe leskende på en av de mange uteserveringene på Plaza de la Merced (kjent for å være Picassos fødested) og slappe av etter en travel dag med å utforske denne fantastiske byen.

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol på en strandferie

 

De familievennlige strendene på Costa del Sol er innbydende og mange har flotte fasiliteter og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Her finnes også flere nudiststrender og samtidig noen av de mest glamorøse strandklubbene (Marbella).

 

Nerja-stranden ved Balcón de Europa

 

Vi skal se nærmere på de beste destinasjonene for en strandferie på Costa del Sol. Fra Manilva til Nerja er det 161 km med kystlinje, med strender for enhver smak.

 

Hvis du er ute etter topp strender i Marbella og foretrekker langgrunt vann, er Cabopino-stranden en av de beste. Dette er en familiestrand med alle fasiliteter, perfekt for en deilig dag i sola. Den østlige delen av stranden som er dekket av Artola-sanddynene, er et naturistområde og en av favorittstrendene innen homsemiljøet.

 

Hvis du liker omgivelser med mer opprinnelig natur, anbefales det å tilbringe ferien i Nerja. Lokalbefolkningen i Málaga tilbringer gjerne helgene på en av de imponerende strendene langs kysten.

 

Burriana-stranden sett fra sjøen

 

Bit deg merke i disse tre strendene i Nerja som du ikke bør gå glipp av:

 

* Playa de Burriana er velkjent på Costa del Sol, ikke bare fordi det er en ren og flott strand, men også fordi du her også finner en av de mest populære paella-restaurantene (Restaurante Ayo) rett på stranden.

* Playa de Maro er ideell hvis du vil padle kajakk i krystallblått vann.

* Playa de Calahonda som ligger like under den populære Balcón de Europa (et av de mest besøkte stedene i Nerja), er en travel bystrand. Du kommer ned til stranda ved å benytte trapper.

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol på en luksusferie

 

Hvis du er ute etter luksus, er du velkommen til paradiset. Marbella har noen av de beste strandklubbene som Ocean Club og Nikki Beach der prisen for en solseng kan være mer enn 200€ per dag. I tillegg til dette finner du de mest ekstravagante og dyre motebutikkene i Puerto Banús, samt luksusyachter og gourmetrestauranter.

 

The Golden Mile i Marbella og Puerto Banús er de mest glamorøse destinasjonene på Costa del Sol. De har alltid vært møtepunkter for Marbellas jetsett og for reisende som er ute etter en luksusferie på Costa del Sol.

 

Ta en titt på utvalget av luksuriøse ferieboliger i Puerto Banús og de fantastiske luksusvillaene i Marbella, – ideelt for dem som leter etter de mest eksklusive og luksuriøse feriene.

 

Puerto Banús nattestid

 

Og når vi snakker om luksus er det også mye å si om det å spise ute i Marbella. Noen av de beste restaurantene med Michelin-stjerner ligger nemlig i Marbella. Dani Garcias restaurant og El Lago-restauranten tilbyr deg gourmet- og nydelig middelhavsopplevelse.

 

Ta deg også tid til å gå i fjellene i Istán (15 km nordvest for Marbella). Du kommer til et fantastisk naturområde kalt Charca del Canalón, et nesten ukjent sted med fossefall, naturlige kulper og krystallklart vann som gir deg en luksusdag i fjellet.

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol med stramt budsjett

 

Hvis du drar på ferie med begrenset budsjett, bør du først sjekke ut noen gode, men billige overnattingsmuligheter langs hele Costa del Sol. Noen områder har overnattinger der du ikke betaler mer enn 30 € per natt for en ren og velutstyrt leilighet.

 

Torremolinos på Costa del Sol

 

Reisemål som Torremolinos, Mijas Costa og Fuengirola passer godt for reisende som ønsker ferie på Costa del Sol uten å bruke for mye penger. Du kan fortsatt nyte hyggelige strender og restauranter/barer som gir deg god valuta for pengene.

 

En feriebolig i Torremolinos koster rundt 30 € per natt. Ta en tur langs La Carihuela-stranden og husk å besøke Battery Park der du kan sykle, skate eller ta en piknik.

 

I Torremolinos kan du spise godt og til en rimelig pris på Ajopicao Restaurant (Calle Casablanca 20), en typisk spansk restaurant der du også får mulighet til å smake "ortiguillas" og den berømte røde tunfisken fra Cádiz.

 

Også fra 30 € per natt er det mulig å leie feriehus i Fuengirola. Hvis du reiser med barn, er BioParc i Fuengirola, noe mye mer enn en dyrehage. Det er også et senter for truede dyrearter. For å få et bedre overblikk over byen, kan du dra en tur med turisttoget Fuengirola City Tour som starter på Paseo Marítimo (strandpromenaden).

 

Fra 36 € per natt kan du finne mange steder å bo i La Cala de Mijas, en populær feriedestinasjon med en egen liten bystrand. La Cala de Mijas-stranden byr på mange flotte opplevelser for familier og tilrettelagt adgang for rullestolbrukere.

 

Og siden du er i Mijas Costa, bør du gå langs Senda Litoral, den flotte strandpromenaden som går langs stranden. Denne stien er perfekt for en avslappende tur og for å få et annerledes møte med havet.

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol under familieferien

 

Costa del Sol er et av de beste reisemålene for en familieferie. Vi skal omtale noen områder som er ideelle for hele familien og med familieaktiviteter som barna vil elske.

 

Nerja er en vakker og rolig småby som er populær blant familier. Byen har et varmt mikroklima og et bredt utvalg av familieaktiviteter, både i selve byen og de omkringliggende områdene.

 

Kajakk i Burriana og Doncella-fossefallet

 

Hvis du vil oppleve en uforglemmelig kajakktur, finnes det en strand i Nerja der du kan bestille enkle eller doble kajakker for å tilbringe noen morsomme timer på sjøen. Du kan leie kajakker på Burriana-stranden gjennom et selskap som heter Educare Aventura. Du kan også leie kajakker på Maro-stranden gjennom Salamandra Aventura. Gjør deg klar til å se imponerende fosser, klipper og steinformasjon som ligner på dyr og til og med undervannsgrotter. En flott aktivitet å gjøre sammen med venner eller familie.

 

En annen god idé for familier er å besøke Nerja-hulene. De ligger bare tre kilometer øst for Nerja og svært nær Maro-stranden. Dere får en fin opplevelse i de enorme dryppsteinshulene.

 

Et annet forslag er å ta en tur til elven Chillar. Her kan du tilbringe en dag ute i naturen sammen med familien. Under det meste av ruta går du med føttene i elvevannet, så ikke glem badeutstyr og komfortable sportssko.

 

La Cala de Mijas er en annen topp familiedestinasjon, hele året rundt. Hvis du kommer i sommermånedene, vil du sannsynligvis ønske å besøke Aquamijas-badeland med sine fem vannsklier, minigolf, klatrevegg og boblebad.

 

Om du er ute etter et rolig sted langs Costa del Sol, bør du vurdere en ferie i Estepona. Overrask familien ved å ta dem med for å se delfiner. Dra til fiskehavnen i Estepona der seilbåter kan leies til familieutflukter. Med litt flaks kan du se delfiner, og ikke bare det, du vil også ha en fantastisk utsikt over den nordlige kysten av Afrika og Gibraltar-klippen.

 

Estepona fritidsbåthavn

 

Du bør også ta en dagstur til Gibraltar og besøke de berømte berberapene. Gibraltar ligger bare 47 km unna. Husk å ta med pass for å krysse grensa!

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol på rural ferie utenfor byene

 

Innlandsbyene på Costa del Sol tilbyr en annen form for ferie, men samtidig ikke langt unna strendene. Du kan vanligvis se havet fra nesten alle innlandsbyene.

 

Ta en tur til Costa del Sols hvite landsbyer, fjell og imponerende turstier.

 

Hvis du blir tiltrukket av de pittoreske hvite, andalusiske landsbyene med sine rene og brosteinsbelagte gater og terrassene som er utsmykket med fargerike geraniumer, er det å bo på disse destinasjonene et godt alternativ for å bo for landlig under ferien på Costa del Sol.

 

Competa - en av mange hvite landsbyer langs Costa del Sol

 

Å feriere i Frigiliana: Byen ligger bare seks kilometer unna kysten (Nerja) og er en av de vakreste hvite landsbyene på Costa del Sol. Den mest karakteristiske attraksjonen er Mudejar-nabolaget som er svært godt bevart. Her finnes smale og bratte gater og monumenter som er verdt et besøk: La Casa de Apero, El Torreón, La Iglesia de San Antonio eller Palacio Renacentista de los Condes de Frigiliana er noen av de mest besøkte stedene.

 

Du kan også ta en liten tursti gjennom Frigiliana hvis du går opp fjellet "Cerro de la Sabina" for å komme fram til det gamle arabiske slottet Lízar, også kjent som Frigiliana-festningen(Castillo de Frigiliana). Stedet er definitivt et besøk verdt for å få en god utsikt over byen.

 

Frigiliana

 

Du vil trolig også trives med å feriere i Mijas Pueblo, en annen vakker hvit landsby (på det vestlige Costa del Sol), ikke langt fra Benalmádena, Fuengirola og Marbella. Bare åtte kilometer skiller denne byen fra Mijas Costa. Her har du langt på vei det samme som i Frigiliana; en vakker andalusisk hvit landsby, fargerike blomster på balkongene, samt flott utsikt mot havet.

 

Stedet er kjent for sine "esel-drosjer", et turistsymbol for Mijas. Dette er trolig det eneste stedet i Spania der du kan ta en tur i eselkjerre for å se de viktigste turistattraksjonene.

 

Mijas Pueblo

Og hvis du vil nyte noe søtt i ferien, kan du besøke Mayan Monkey-sjokoladefabrikken i sentrum av Mijas Pueblo. Du kan også besøke kafeteriaen der for å smake håndlagd sjokolade, eller ta med sjokolade hjem som en suvenir. De har også grupper der alle, også barna, kan lage sin egen sjokolade.

 

Nær kysten, men med en atmosfære av litt mer "typisk spansk", er den øvre delen av Benalmádena. Seks kilometer skiller husene i Benalmádena Pueblo fra det livlige livet nede ved kysten, men uten å miste havkontakten. Fra Benalmádena Pueblo har du nemlig en vakker utsikt utover sjøen.

 

Oppdag denne hvite landsbyen som er mindre overfylt enn kystområdet, og nyt sjarmen som denne typiske andalusiske byen har.

 

De beste stedene å bo på Costa del Sol for uteliv

 

Den flotte geografiske beliggenheten til Costa del Sol gir muligheter for å tilbringe noen unike netter under måneskinnet.

 

Natteliv på Costa del Sol spenner over alt fra uteserveringene og diskotekene i Puerto Marina i Benalmádena, til strandbarene i Torremolinos og Nerja, samt til de mest eksklusive nattklubbene i Marbella og utebarene på takterrassene i sentrum av Málaga. 

 

Natteliv på Costa del Sol er så komplett at du kan velge å feste både dag og natt – om du vil.

 

Du kan starte med en båttur og fest sammen med vennene dine, inkludert DJ, drinker og fantastisk havutsikt. Du kan bestille turen i Puerto Marina (Benalmádena).

 

Fest på sjøen på Costa del Sol

 

Er du ingen stor fan av båtfester? Da kan du jo slå deg til på en av strandklubbene i Marbella. Men her må du ha kredittkortet klart, fordi å danse med ”fiffen” har en stiv pris.

 

Hvis du er ute etter mer avslappende netter, er Los Alamos-stranden i Torremolinos et svært attraktivt område om sommeren.

 

Og hvis du leter etter LGBT-vennlige steder i Torremolinos, sett kurs for Discoteca Passion som ligger på Avenida Palma de Mallorca. Dette er et møtested for homofile.

 

I Nerja er det beste stedet for natteliv den berømte Plaza Tutti Frutti (Tutti Frutti-torget). Her er det muligheter for enhver smak.

 

Hvis du liker å danse salsa og bachata, bør du dra til La Guarida (Plaza Tutti Frutti) på fredager eller til Sala Rockefeller (Calle El Chaparil) på lørdager.

 

Foretrekker du en drink eller en cocktail samtidig som du nyter en fantastisk utsikt? Dra til det historiske sentrum i Málaga og besøk en av Málagas mange terrasser og hustak med panoramautsikt utover byen.

 

Terraza Club Chinitas (Pasaje Chinitas 3) er en topp-terrasse i det historiske sentrum av Málaga der du får den beste utsikten over katedralen.

 

Batik (i Calle Alcazabilla 12) ligger ved siden av det romerske teatret. Prisene er rimelige for å nyte en cocktail med utsikt over La Alcazaba, - den gamle arabiske kongeborgen.

 

Málaga har flere terrasser med uteservering

 

Vi håper all denne informasjonen kan hjelpe deg med å finne de beste stedene å bo på Costa del Sol, alt etter hva slags ferie du ønsker deg. Å vite hvordan du velger riktig reisemål, avhengig av typen ferie du leter etter, er svært viktig når du planlegger ferien. Men du kan være sikker på en ting, fra Manilva til Nerja er det alltid et sted å bo på Costa del Sol, uansett stort eller stramt budsjett!