Her bør du bo i Catalonia

Catalonia er en egen autonom region, helt nordøst i Spania og grenser mot Frankrike og Middelhavet. Dette er utvilsomt en av Spanias mest fascinerende områder. Regionen har postkort-vakre bukter, gylne strender, fjellrike naturparker, livlige badebyer og en mengde kulturelle steder som er svært interessante.

 

 

Enten du er ute etter fred og ro eller familiemoro og adrenalinfylte aktiviteter, finner du det i Catalonia. La oss vise deg de beste stedene å bo i denne unike regionen slik at du enkelt kan velge hvor du vil leie feriehus i Catalonia og begynne å planlegge din neste tur til solfylte Spania!

De beste stedene for en sol- og strandferie

Med en kystlinje som strekker seg over 580 kilometer, kan tilreisende velge og vrake når det gjelder strender i Catalonia. Den katalanske kystlinjen deles gjerne inn i tre deler: Costa Brava (''den røffe kysten'') i nord, Barcelonas bystrender i midten og Costa Dorada (”gullkysten”) i sør. Langs kysten finner du små, pittoreske bukter og lange, gylne sandstrender som gjør Catalonia til et strandferieparadis.

 

For å oppleve noen av de beste strendene på Costa Brava og i Catalonia, bør du dra til naturparken Cap de Creus (Costa Brava) der du finner intime bukter som Cala Jugadora, Cala Culleró, Cala S'Alqueria Gran, Cala Portaló, Cala Fredosa og Cala Culip. Disse strendene ligger alle i et imponerende klippelandskap som står i sterk kontrast til det rolige og krystallklare vannet. Om du vil holde til i nærheten av de fantastiske Cap de Creus-buktene, se etter et feriehus i Cadaqués, – en vakker og hvitkalket kystby som var en kilde til inspirasjon og samtidig hjemmet til maleren Salvador Dalí.

 

Med strender som er like spektakulære, er den vakre middelalderlandsbyen Begur absolutt verdt å besøke. Slapp av på Cala Sa Tuna, en pittoresk liten strand omgitt av sjarmerende hus og frodige furutrær og nyt den lokale gastronomien på strandrestauranten. Andre strender som du absolutt også bør besøke under ditt opphold i Begur, er Platja de Aiguablava, Platja Fonda, Cala de Illa Roja, Cala S'Eixugador og Cala Fornells med sitt eget naturlige svømmebasseng.

 

For flere fantastiske strender og bukter, sjekk ut ferieboliger i Tossa de Mar, en unik middelalderlandsby med egen festning. Ta med badehåndkleet ditt til Platja Gran og nyt utsikten over tårnene i Tossa de Mar og den gamle bydelen Vila Vella. Du kan også besøke flere private bukter som Cala Sa Futadera med sin unike havbunn og Cala Giverola som er det perfekte stedet for dykking, Cala Bona eller Platja d'es Colodar.

 

Setter du kursen sørover, ender du opp i Lloret de Mar, en livlig badeby med flotte bukter som i Tossa de Mar. Anbefalte strender er de spektakulære Cala Sao Boadella og Cala Sa Caleta med utsikt over Llorets helt egen Castell d'en Plaja. Andre vakre småbyer på Costa Brava med drømmestrender er Blanes, Platja D'Aro, Calella de Palafrugell, L'Estartit, L'Escala, Calonge og Palamos. Lei et feriehus på Costa Brava og nyt de spektakulære strendene som denne delen av den spanske middelhavskysten har å tilby.

 

Når vi tenker på Catalonia-kysten, må du ikke glemme strendene ved regionhovedstaden Barcelona. De lokale strendene ligger nær sentrum og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å slappe av eller kjøle seg ned i Middelhavet. Den mest berømte stranden er uten tvil Platja de la Barceloneta der du kan puste inn den pulserende atmosfæren og nyte lokal mat i en av de mange chiringuitos, – strandbarene. Platja de la Nova Icària ligger rett ved Olympiaparken i Barcelona og passer perfekt for familier. Her finner du flere fine strandbarer og restauranter. En mer avslappet atmosfære finnes på nabostranden Platja del Bogatell som tiltrekker seg mer voksne strandgjester og som huser noen av de beste chiringuitos´ene i byen. Andre strender som er verdt å nevne, er Platja de la Mar Bella (vannsport), Platja de la Nova Mar Bella, Platja del Somorrostro, Platja de Sant Sebastià (livlig) og Playa d'Ocata (rolig).

 

Etter at vi nå legger Costa Brava og Barcelona bak oss, fokuserer vi på den tredje og siste kystlinjen i Catalonia: Costa Dorada. Costa Brava er kjent for sine pittoreske bukter, Costa Dorada for sine lange og gylne strekninger med myk sand.

 
Platja Capellans i Salou
 

Salou er uten tvil en av de beste småbyene for en strandferie i Catalonia, med familiestrender som ligger spredt langs den 14 kilometer lange kystlinjen. Området tilbyr en blanding av sentrumsnære strender og små bukter og er et reisemål som passer for enhver smak. Leier du en feriebolig i Salou, har du enkel adgang til strendene Platja Levant og Platja Ponent, de viktigste strendene i kommunen. Der de ligger langs strandpromenaden Jaume I, er disse strendene fullpakket med fasiliteter som barer, dusjer og flere utleietjenester (bl.a. jetski og solsenger). Hvis du heller foretrekker mindre bukter framfor de store sentrumsnære strendene, vil du elske Cala Llenguadets. Denne 125 meter lange stranden er bare tilgjengelig til fots, og her kan du nyte en av de vakreste solnedgangene på hele Costa Dorada. Flere strender finner du nord for Salou. Her ligger buktene Cala Font, Cala Penya Tallada og Cala Crans og den 600 meter Platja Larga som ligger nærmere sentrum.

 
Cambrils-stranden
 

Sør for Salou finner du småbyen Cambrils som regnes som et av de beste stedene å feriere på Costa Dorada. Cambrils har fantastiske og familievennlige strender med rolig og krystallklart vann. Hovedstranden Platja del Regueral er lett tilgjengelig og godt besøkt og tilbyr et bredt spekter av underholdningstilbud. Platja del Esquirol er en strand som ligner Regueral, mens Platja del Cavet er en ganske rolig sandstrand som er populær blant besøkende som liker vannsportaktiviteter.

De beste stedene for en storbyferie

Catalonia er selvfølgelig kjent for sin pulserende hovedstad, Barcelona, der du kan utforske byens berømte kulturarv, shoppe, smake på det lokale kjøkkenet, slappe av på strendene og mye, mye mer. Lei en feriebolig i Barcelona og ikke glem å besøke fascinerende ”landemerker” som Sagrada Familia, Casa Battló, Hospital de la Santa Creu og Sant Pau, Palau de la Música Catalana, Mercat de la Boqueria og Park Güell. En fortryllende by med unike mennesker og nabolag! Barcelona er et reisemål som du bør besøke minst én gang i livet.

 

Barcelona er den klassiske katalanske storbyferiedestinasjonen, men ser du deg rundt, oppdager du fort at den autonome regionen Catalonia har flere interessante storbydestinasjoner.

 

Hvorfor ikke utforske Girona, et flott alternativ for en byferie. Girona har til nå gjerne gått under radaren hos mange turister. Fordi byen gjennom historien er påvirket av både iberere, romere, arabere, jøder og karolinger, er dagens Girona rik på kulturelle og historiske landemerker. Du kan vandre rundt i byens vakkert bevarte jødiske kvarter som er fullt av trange smug, trapper og gårdsplasser og kjenne på hvordan livet må ha vært da jødene levde her.

 

Ikke glem å gå opp trappene til den imponerende katedralen Santa Maria de Girona, et flott eksempel på katalansk, gotisk arkitektur. Imidlertid er det mest ikoniske bildet av byen husene som ligger langs elven Onyar med sine fargerike fasader som speiler seg vakkert i elva. Den beste tiden på året å besøke Girona er i mai når Temps de Flors-festivalen finner sted. Da forvandles byen til en pittoresk, lys og blomstrende hage.

 
Det romansk amfiteateret i Tarragona
 

Ta en tur tilbake i tiden og besøk en annen katalansk perle: Tarragona. Under det romerske imperiet var ''Tárraco'' en viktig handelsby, og det er derfor du finner så mange arkeologiske gjenstander med minner fra denne tiden. Den ubestridte kronjuvelen er det romerske amfiteateret med en kapasitet på 14.000 mennesker og som ligger ut mot det turkise Middelhavet. Tarragona er ikke bare et sted med stor historisk verdi, men byen huser også noen av de flotteste strendene på Costa Dorada med langgrunt vann og fin sand. Lei et feriehus i Tarragona og finn ut hvorfor byen står oppført på UNESCOs verdensarvliste.

De beste stedene for en familieferie

Catalonia er et flott område med mange muligheter for en topp familieferie. Mange steder i regionen er utpekt av den katalanske regjeringen som spesielle destinasjoner og særlig Godt Tilpasset Familieferier.

 
PortAventura
 

To av disse særlig barnevennlige destinasjonene i Catalonia er Cambrils og Salou. Begge har trygge og barnevennlige strender med grunt vann og mange fasiliteter. For adrenalinfylte familieaktiviteter kan du dra til PortAventura World, en stor fornøyelsespark med forskjellige temasoner. Vannentusiaster ønsker nok å bruke tiden på Aquopolis Costa Dorada, et badeland med bassenger, vannsklier og piknik-områder. Og som om ikke det er nok, kan du oppleve flere eventyr i BoscAventura (Salou) eller Jumpland Aventura Ecológica (Cambrils), hoppe på Salou-turisttoget, presse fartsgrensene i Salou Karting (go-kart), utforske den tropiske Samú-parken (Cambrils) og mye mer. Finn deg en feriebolig i Cambrils eller Salou for å oppleve tidenes familieferie.

 

En annen destinasjon som er utpekt som særlig familievennlig, er Lloret de Mar. Slapp av i Lloret på en av de mange barnevennlige strendene, eller dra til Water World, en av de største vannlandene i Europa med vannsklier, et bølgebasseng og boblebad. Dessuten kan du ha det moro i Gnomo Park, teste dine minigolf-ferdigheter og kjøre go-kart.

 

Sist, men ikke minst er Roses et av de beste stedene å bo i Catalonia for familier på ferie. Barna dine vil elske å hoppe på Roses Express Train og nyte den spektakulære utsikten over kysten. Dessuten har Roses sitt eget badeland, Aquabrava, der du kan prøve ut 19 forskjellige attraksjoner. Hvis familien din elsker racing, kan dere konkurrere mot hverandre i go-kart i Roses. Andre flotte familieaktiviteter kan være båtturer, minigolf og sykkelturer. Og da har vi ikke snakket om de mange vakre strendene med gangavstand fra feriehuset ditt i Roses!

De beste stedene for en kulturell ferie

Catalonia er et flott område for besøkende som elsker kultur. En av de beste stedene er selvfølgelig Barcelona med sin vakre arkitektur, gatekunst og museer på hvert hjørne. El Gòtic er byens eldste bydel med mange hundre år gamle bygninger, romerske monumenter, katedralen i Barcelona og Museum of the History of Barcelona (MUHBA). Blant de beste museene i byen er Picasso-museet, Museum for samtidskunst (MACBA), Fundació Joan Miró og mange flere.

 

Et navn som straks dukker opp når vi tenker på arkitektur i Barcelona, er den katalanske arkitekten Antoní Gaudí. Du kan fortsatt merke innflytelsen på mange kjente landemerker og hus over hele byen: Sagrada Familia, Casa Battló, Millà-La Pedrera House, Park Guèll. Vil du oppleve gatekunst, så dra til Tres Ximeneies Urban Park (Poble Sec), El Gòtic , Poblenou og El Raval.

 

Et annet kjent navn knyttet til byen er Salvador Dalí, født i Figueres. Under ditt opphold i Figueres kan du besøke Dalís teater-museum som vakkert gjenspeiler kunstnerens fantasifulle sinn. Museet ble designet av Dalí selv og regnes som en av hans største kunstverk. Stedet huser noen av hans mesterverk og en samling juveler, og museet er et must under ferien din på Costa Brava. På toppen av det hele rommer også Figueres Catalonia leketøymuseum, et sjarmerende historisk sentrum og slottet Sant Ferran. I den hvitkalkede byen Cadaqués, finner du Dalís hjem og museum der kunstneren valgte å bygge sitt verksted.

 

Hvis du liker middelalderarkitektur, må du besøke landsbyene Tossa de Mar, Pals, Begur, Besalú og Peratallada.

De beste stedene for å nyte nattelivet

Det beste nattelivet i Catalonia finner du i Barcelona. I havneområdet, nær olympiabyen, kan du danse natten gjennom på berømte steder som Shoko, Opium og Catwalk. El Gòtic er også et hotspot for natteliv med mange klubber og barer som Boulevard Barcelona og Jamboree. Har du lyst på tapas om kvelden? Gå til El Born og kjæl med smaksløkene dine på steder som The Xampanyet, Set of Born og Bar del Pla. Senere på kvelden kan du dra til Magic Club eller Cactus Born Bar. Raval er stedet å være hvis du liker jazz eller soul (Marseille og Big Bang Bar) eller indie-musikk (Manchester Bar). Andre steder å nyte en uforglemmelig kveld ute i Barcelona, er Sala Razzmatazz, Pacha Barcelona, Moog og andre.

 

En annen by som er kjent for sitt livlige natteliv, er Lloret de Mar. Her kan du oppleve verdensberømte DJ´er Disco Colossos og Disco Tropics, eller danse natten gjennom til de siste topplåtene på Disco Londoner, Disco St. Trop, Disco Moef Gaga, Disco Private Lloret, Disco Revolution og Rockefellers Disco Bar.

 

Omtrent 40 kilometer sør fra Barcelona ligger Sitges, en by kjent for sitt natteliv og som i stor grad retter seg mot LGBT-fellesskapet. Vil du oppleve LGBT-vennlige barer, dra til Plaza Industria, Calle Joan Tirada og Calle Bonaire. Parrots, Privilege og Beso Bar er bare tre av mange barer i Sitges som er populære vorspiel-steder for LGBT-fellesskapet. Etter noen drinker her kan du feste hele natten gjennom på klubber som Pacha, New Ricky´s, Organic og Trailer. Lei et feriehus i Sitges og opplev det pulserende nattelivet.

De beste stedene for sport- og naturferie

Catalonia er mye mer enn Barcelona, strender og natteliv. Det er en region med et imponerende naturtilbud som byr på fjellkjeder og skogkledde områder med en mengde utendørsmuligheter for aktive feriegjester.

 

Costa Brava og Girona spesielt, er populære sykkeldestinasjoner i Catalonia. Landskapet og andre gode forhold gjør at mange profesjonelle syklister bor og trener i Girona. Vakre fjellrike landskap, et mildt klima og gode asfalterte veier gjør dette til et flott sted for alle syklister. Test ut deg selv ved foten av fjellkjeden Pyreneene som er preget av svingete veier. Berømte klatrestrekninger er Rocacorba, Els Angels og Sant Hilari. Om vinteren og før høysesongen setter inn, er kystveiene med utsikt over Middelhavet et flott alternativ. Terrengsyklister vil også finne mange utmerkede ruter i Girona. Se etter ferieboligutleie i Girona for dine egne sykkelopplevelser.

 

Catalonias eneste offisielle nasjonalpark, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, rommer uten tvil et av de vakreste landskapene i Spania. Med sine rundt 200 innsjøer og høye fjelltopper (mer enn 3.000 meter over havet) er dette et fristed for turgåere, klatrere, skiløpere og utendørsentusiaster. Parken har ulike økosystemer på grunn av høyden som varierer fra 1.600 til 3.000 meter og har et variert fauna- og florautvalg.

 

Dersom du leier feriebolig i Lleida, må du utforske naturparken Alt Pirineu. Den største naturparken i Catalonia huser noen av de høyeste fjelltoppene i de katalanske Pyreneene der Pica d'Estats er den høyeste med sine 3.143 meter over havet. Alt Pirineu-naturparken er det ideelle stedet for folk som elsker fotturer, ski, stier, terrengsykling og andre utendørsaktiviteter.

 

For å oppleve Catalonias eneste UNESCO-biosfærereservat må du dra til naturparken Montseny som ligger ca. 50 kilometer fra ferieboligene i Blanes. I dette vakre området som er fullt av skog, innsjøer og fjell kan du nyte en dag ute i naturen med hele familien.

 

Liker du lyden og lukten av havet? Dra til Camí de Ronda, en kyststi som viser fram den steinete kyststrekningen på Costa Brava med sine fantastiske små bukter og vakre landsbyer! Stien var opprinnelig anlagt for å hjelpe Guardia Civil med å overvåke kysten og holde kontroll med smuglingen som fant sted her. Camí de Ronda er en ganske lett rute å gå, noe som gjør dette til en fin familieutflukt ute i naturen. Langs stien vil du oppdage sjarmerende kystbyer som Calella de Palafrugell - en av de vakreste byene på denne ruten. Andre flotte og naturlige underverk her ved havet, er naturparken Cap de Creus (nær Cadaqués) og Ebro-deltaet (Tarragona-provinsen). Den sistnevnte er et av de største våtmarksområdene ved Middelhavet og er det naturlige habitatet til mange fuglearter, inkludert rosa flamingoer.

De beste stedet for en luksusferie

Hvis du er ute etter å oppleve luksus, let etter en feriebolig i Empuriabrava, stedet som ofte blir kalt ”Spanias Venezia". Empuriabrava har mer enn 20 kilometer med seilbare kanaler. I 1968 så en gruppe visjonære mennesker en mulighet for å gjøre noe med dette sumpområdet og forvandlet det til det luksuriøse og moderne Empuriabrava som vi kjenner i dag. Byen har store, luksuriøse boliger med brygger og båter foran hver inngangsdør. Hver sommer strømmer tusenvis av besøkende til byen på jakt etter sin egen, luksuriøse ferieopplevelse. Med sine karakteristiske kanaler tilbyr Empuriabrava hyggelige strender og et fantastisk naturmiljø.

 

Vinelskere bør ta en cava-rute gjennom Penedès. Denne regionen betraktes som hjemstedet til cava´en, og her ligger den eldste vingården som også produserer og eksporterer den største mengden vin fra Catalonia. Dette området har to DO'er (Denominaciónes - en beskyttet opprinnelsesbetegnelse): Cava og Penedes.

 

Penedés har også fremragende vinprodusenter som Freixenet, Gramona og Bodegues Sumarroca som du kan besøke for smake ulike typer vin sammen med litt fingermat. Finn ditt feriehus i Garraf eller Alt Penedés og nyt lange, rolige netter med en flaske vin fra din favorittvingård i Catalonia.

De beste stedene for en lavbudsjettferie

Ferieboliger for både tynne og tykke lommebøker finner du i L'Estartit, en kystlandsby med sentrumsnære strender, sjarmerende private bukter og et fargerikt og gammelt sentrum med vakker arkitektur. Lloret de Mar har også varierte tilbud der du kan nyte en perfekt familieferie uten å tømme bankkontoen din.

 

Rimelige ferieboliger i Catalonia er ikke vanskelig å finne i småbyer som L'Ampolla, Salou og Cambrils som alle er populære destinasjoner på Costa Dorada. L'Ampolla er en rolig fiskelandsby nær den fantastiske naturparken Delta Del Ebro. Slapp av i lagunene i denne naturparken og prøv lokale sjømatspesialiteter som blåskjell og østers.

 
Cambrils bulevard
 

Med sine fantastiske strender er Salou og Cambrils også flotte reisemål for en ferie på et stramt budsjett i Catalonia. En flott aktivitet som du kan nyte gratis, er å utforske bulevarden som binder sammen Salou og Cambrils og som tilbyr en flott utsikt over Costa Dorada. For å holde kostnadene nede, kan du kjøpe mat i butikker eller på de lokale markedene og lage ditt eget sunne måltid i ditt feriehus i stedet for å gå ut og spise middag hver kveld.