De beste ferieaktivitetene i Nerja

Til tross for sterk konkurranse, er byen Nerja fortsatt en av de mest populære turistdestinasjonene på Costa del Sol.

 

Denne tidligere fiskerlandsbyen er et av de få stedene som har klart å beholde sin tradisjonelle sjarm med hvite hus, trange gater og samtidig kunne tilby alle de fasilitetene du forventer av en moderne badeby.

 


Fra et geografisk synspunkt kan du ikke finne en bedre plassering der kystbyen Nerja ligger ved munningen av elven Chillar som strekker seg fra Sierra de Tejeda-fjellene ned til Middelhavet.

 

Navnet "Nerja" kommer fra "Narixa" som på arabisk betyr "rik vår". Nerja ligger i et område med tropisk atmosfære og en frodighet som var svært viktig for den omfattende sukkerrørindustrien her tidlig på 1900-tallet.

 

Her er noen av favoritt-tingene å gjøre i Nerja og i områdene rundt.

 

Dryppsteinshulene i Nerja

Dryppsteinshulene ved Nerja på Costa del Sol

Et av de mest populære målene for utflukter i provinsen Málaga er til hulene i Nerja. De ble oppdaget i 1959 av noen ungdommer fra Maro, en nærliggende landsby. Ved en ren tilfeldighet fant de det som skulle vise seg å bli et av de viktigste geologiske funnene i vår tid.

 

Dryppsteinshulene i Nerja er en av de største i verden og er registrert i Guinness Book of Records siden 1989. Her kan du også beundre de eldste hulemaleriene som neandertalerne sto bak og som er datert til å være rundt 30.000 år gamle. 

 

Senere funn av romersk keramikk, mauriske mynter og tilstedeværelsen av et uvanlig biologisk mangfold, har bekreftet at funnene i Nerja-hulene nesten er ubegrensede og svært spektakulære.

 

Hulene er ca. fem kilometer lange og har flere seksjoner som er åpne for publikum og som tilbyr et fascinerende besøk for hele familien.

 

Bestig El Cielo i Nerja

 

El Cielo-toppen ved Nerja

Det finnes to fredede områder like ved grensen til Nerja; La Sierra de Tejeda og naturparken Almijara på den ene siden og Acantilados de Maro-Cerro Gordo på den andre. Turer i disse områdene er flotte opplevelser.

 

El Cielo som kan oversettes med "himmelen", er den høyeste fjelltoppen langs denne delen av kysten og når helt opp i 1.508 meter. Fjellet er lett tilgjengelig, og toppunktet byr på en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. På en klar dag vil du ha en super utsikt over hele Costa del Sol, fra Almuñecar til Málaga, samt over alle de store toppene i Sierra de Tejeda og til og med den nordafrikanske kysten.

 

Denne turen til topps på El Cielo er en opplevelse som du vil leve på i lang tid.

 

"Vamos a la playa"

 

Utsikten fra Balcón de Europa i Nerja på Costa del Sol

Når vi snakker ferie, vil det for de fleste også bety en eller flere dager på stranda i Nerja. Her finner du noen av de vakreste strendene i hele Andalucía. Mellom Burriana og El Playazo er det lange strekninger med sandstrender, men også skjulte viker som i området Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Naturister har flotte alternativer i Las Calas del Pino. Nerja har noe for alle!

 

Det finnes hele tolv strender i området rundt Nerja og flere andre like i nærheten.

 

Balcón de Europa

 

Balcón de Europa i Nerja

Hvis du tilbringer ferien i Nerja, er det nærmest obligatorisk å besøk Balcón de Europa (Europa-balkongen). Dette er den mest berømte attraksjonen i Nerja og er et symbol for byen.

 

En spasertur på Balcón de Europa tilbyr en fantastisk panoramautsikt over hele kysten.

 

Kajakk og kano i Nerja

 

Kajakk- og kanopadling mellom Maro- og Burriana-stranden

En av de flotteste utendørsaktiviteter i området (om ikke i hele Andalucía-regionen) er å padle i kajakk fra Burriana- til Maro-stranden.

 

Her passerer du gjennom et vakkert kystlandskap med alt fra skjulte strender til grotter med turkis vann og gjennom store fossefall.

 

Paradiset eksisterer og her er det, i Andalucía.

 

Besøk den hvite landsbyen Frigiliana

 

Smug i Frigiliana

Frigiliana ligger bare seks kilometer fra Nerja, – en flott dagstur.

 

Denne hvite landsbyen er av mange utropt til å være den vakreste landsbyen i Andalucía og blant de vakreste landsbyene i hele Spania. Den har vunnet flere priser, bl.a. fra det spanske turistkontoret og den prestisjetunge prisen til ”El Principe de Asturias”.

 

Byen er som en labyrint av brosteinsbelagte gater, svært godt vedlikeholdt og med hvitkalkede hus dekorert med blomsterpotter fylt med blomster som bougainvillea, lavendel og jasmin. Hvis du er ute etter det perfekt postkort-fotoet av en hvit andalusisk landsby må du dra til Frigiliana.

 

Maro-stranden

 

La playa de la Caleta de Maro i Málaga-provinsen

Playa de Maro er en vaker strand som ligger bare noen få kilometer fra sentrum av Nerja.

 

En avstemming som ble utført av den spanske fjernsynskanalen Antena 3 i 2013, kåret Maro-stranden til den vakreste stranden i Andalucia og den nest vakreste stranden i hele Spania. Krystallklart vann, lett adgang og fantastisk natur gjør Playa de Maro til et ideelt reisemål.

 

Hvis du er ute etter en roligere og mer tilbaketrukken strand, kan den nærliggende stranden i La Caleta de Maro være et alternativ.

 

Oppdag Acebuchal

 

Achebuchal i Málaga-provinsen

Landsbyen Acebuchal er en vakker landsby i hjertet av Sierras de Tejeda og Almijara og Alhama naturpark. Et besøk til Acebuchal er en fin utflukt dersom du ferierer i Nerja. 

 

Bare tolv kilometer skiller Acebuchal fra Frigiliana. Du kan til og med vurdere å besøke disse to landsbyene samme dag, om du vil bort fra stresset langs kysten.

 

Vandring i Rio Chillar

 

Rio Chillar i Nerja

En vandretur langs Chillar-elven er en populær aktivitet, særlig for familier som ønsker litt variasjon og en dag borte fra strendene. Turen er ikke bare morsom, her finner du også en av de vakreste elvene i Andalucía.

 

Denne aktiviteten anbefales å gjøre om våren eller sommeren.

 

Besøk Acueducto del Águila

 

Aqueduc de l'Águila i Nerja

Acueducto del Aguila, Akvedukten del Aguila, ligger like utenfor Nerja. Den ble bygget på 1800-tallet og er fortsatt i bruk. Et sted med en fascinerende historie som fortjener å bli sett!

 

Den historiske betydningen av denne konstruksjonen er anerkjent av den andalusiske regjeringen som har pekt den ut som kulturområde av særlig stor betydning.

 

Den berømte paella del Ayo

 

Paella på Burriana-stranden i Nerja

Det er mange steder å spise paella i Nerja, men den i Ayo er virkelig eksepsjonell, og du finner stedet på Burriana-stranden. Den utrolige kombinasjonen av restaurantens flotte beliggenhet og den nydelige spanske maten er uslåelig.

 

Restauranten er åpen hver dag året rundt og ble grunnlagt i 1969. Hvis du vil ha en god paella, får du det på Ayo! 

 

De beste restaurantene i Nerja

 

Restaurant Maria Bonita i Nerja

I Nerja er det mer enn tre hundre restauranter, og du vil helt sikkert finne minst én som blir din favoritt.

 

Etter en dag på stranden eller en tur i områdene rundt Nerja, kan du nyte de gastronomiske spesialitetene på Costa del Sol og det spanske kjøkkenet på én av byens restauranter.

 

Kart